Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ تخلفات دریانوردی، بالا گرفته است، امروز رسانه‌های انگلیسی گزارش داده اند که MI۶ پیرامون احتمال دست داشتن تکنولوژی روسی در تغییر مسیر تانکر نفت تفحص کرده است.
 این رسانه ها مدعی شده اند که MI6 و GCHQ (مقر فرماندهی ارتباطات دولتی) مشترک در پی تفحص از این موضوع هستند که آیا احتمال تغییر و گمراه سازی سیگنال های GPS تانکر برای کشاندن آن به آب های ایران وجود داشته است یا خیر؟!
این اقدام MI6 بعد از آن روی می دهد که جمهوری اسلامی ایران، اقدام به انتشار ویدئوی ضبط شده از لحظات منجر به توقیف این تانکر شده که در آن کاماندوهای ایرانی که با ماسک صورت خود را پوشانده اند، روی عرشه این تانکر پیاده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همین حال، فرمانده نیروی دریایی سلطنتی انگلستان درخواست کرده است که تمامی کشتی های این کشور که از مسیر تنگه هرمز عبور می کنند، به همراه کشتی های جنگی اسکورت شوند تا مانع از توقیف شناورهای بیشتر از سوی ایران شود.
به شکلی جالب توجه، MI6 پای تکنولوژی روسیه را در این جریان به میان کشیده است، زیرا گفته می شود روس ها از یک تکنولوژی فوق پیشرفته برای گمراه سازی سیگنال های GPS شناورها و کشانیدن آنها به نقاط نامشخص و ناخواسته بهره می برند؛ به این معنا که این تانکر احتمالا بر اساس سیگنال های دریافتی تصور می کرده که فاصله امنی با آب های داخلی ایران دارد.
به شکلی جالب توجه، این تفحص نهاد اطلاعاتی بریتانیا کاملا در تضاد با گفته های اخیر وزیر امور خارجه بریتانیا، جرمی هانت است که روز جمعه مدعی شده بوده که این تانکر در آب های دریای عمان قرار داشته و با آب های ایران فاصله زیادی داشته است. وی بر همین اساس توقیف این تانکر را نقض اساسی حقوق بین الملل و آزادی دریانوردی در آب های بین المللی دانسته بود.
مقامات ایرانی بیان کرده اند که توقیف این تانکر در پی تخلفات دریانوردی و برخورد با یک شناور صیادی در آب های داخلی ایران بوده که منجر به نقض قواعد بین المللی دریانوردی شده است.
همچنین به نقل از مقامات بریتانیایی، نقل شده که در ضمن توقیف این تانکر در آب های ایران، یکی از شناورهای جنگی برتانیایی به سرعت برای نجات شناور به سمت محل آن به حرکت درآمده است که ده دقیقه دیر به محل رسیده. این شناور جنگی با نام HMS Montros که در حال گشت زنی در تنگه هرمز بوده است، بعد از دریافت دستور کمک به تانکر استنا امپرور، اقدام به تغییر جهت کرده، ولی زمانی که به محل رسیده بوده، تانکر کاملا در آب های ایران بوده است.
در همین زمینه، این فرضیه مطرح شده که پهپادهای ایرانی که در آسمان محل گشت زنی می کرده اند، نقش کارآمدی در ارسال سیگنال های گمراه کننده به تانکر داشته اند. همچنین MI6 به دنبال آن است که آیا از این سیگنال های گمراه کننده ردی بر جای مانده است یا خیر؟
در همین رابطه GCHQ قرار است از همه هواپیماهای جاسوسی و اطلاعاتی که در آن زمان در محل حضور داشته اند، در خصوص برخورد با سیگنال های مشکوک تفحص کند. یکی از منابع گفته است: روسیه تکنولوژی گمراه سازی GPS را در اختیار دارد و شاید در این زمینه به ایران یاری رسانده باشد. این امر می تواند کشتیرانی انگلستان را در این منطقه به شدت با مشکل مواجه سازد و منجر به دغدغه جدی برای نیروی دریایی سلطنتی باشد.
رسانه های انگلیسی بیان کرده اند، گزارش ماه آوریل نشان داده که روسیه در بیش از هزار مورد گمراه سازی GPS دست داشته است. مرکز دفاع پیشرفته انگلستان بیان کرده که اغلب این موارد شامل گمراه سازی کشتی ها بوده، ولی چند مورد نیز پیرامون هواپیماها دیده شده است.
گفتنی است، تلاش های بریتانیا برای پررنگ کردن نقش جاسوسی و حضور روس ها در این واقعه، بیانگر فراری از مسئولیت های این کشور در تخلفات تانکر نفتی است.
منبع:تابناک برچسب ها: MI6 ، نفتکش انگلیسی

منبع: خرداد

کلیدواژه: نفتکش انگلیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند

به گزارش صدای ایران از ایسنا، سخنان دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس بزرگترین تعهد لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اعلام شده است. در ژانویه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ۳.۵ میلیارد پوند به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ متعهد شد.

به نوشته گاردین، کامرون که روز پنجشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار می‌کرد، گفت که انگلیس «تا زمانی که لازم باشد» کمک نظامی به ارزش بیش از سه و نیم میلیارد دلار در سال اهدا خواهد کرد.

دیوید کامرون گفت: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند... شما می‌توانید درک کنید که چرا اوکراین نیاز به دفاع از خود را احساس می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اهدای تجهیزات نظامی انگلیس به اوکراین شامل بمب‌های هدایت شونده دقیق، موشک‌های پدافند هوایی و تجهیزات برای ۱۰۰ تیم متحرک پدافند هوایی برای سرنگونی پهپاد‌ها و موشک‌های روسیه خواهد بود.

لندن هم‌چنین متعهد شد که تولید مهمات داخلی خود را با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد پوندی دیگر طی ۱۰ سال آینده دو برابر کند. کامرون می‌گوید: ما به‌تازگی تمام آنچه را که می‌توانیم در زمینه دادن تجهیزات اجرا کردیم. برخی از تجهیزات امروز در حالی که من اینجا هستم به اوکراین می‌رسد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفته است که اگر روسیه خطوط مقدم اوکراین را بشکند و کی‌یف چنین درخواستی را مطرح کند، مسئله اعزام نیرو‌های غربی به اوکراین «مشروع» خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه با این حال در مصاحبه با اکونومیست موضع خود مبنی بر «ابهام راهبردی» را حفظ کرد و گفت: من چیزی را رد نمی‌کنم، زیرا با کسی روبرو هستیم که چیزی را رد نمی‌کند.

روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هفته پس از خروج نیرو‌های اوکراینی، روستای «بردیچی» را که در حدود ۱۲ کیلومتری شمال غرب آودیوکا قرار دارد، تصرف کرده است. در آخر هفته گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل ارتش اوکراین گفت که سربازان از بردیچی و دو روستای نزدیک دیگر عقب نشینی کرده‌اند تا از «جان و سلامت مدافعان ما» محافظت کنند.

در همین حال کرملین ادعا‌های آمریکا مبنی بر استفاده نیرو‌های روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه اوکراین را رد کرد. مسکو همچنین از دور جدید تحریم‌های آمریکا - از جمله بر نهاد‌هایی در چین و دیگر کشور‌هایی که بازرسان غربی با تلاش‌های جنگی روسیه مرتبط می‌دانند، انتقاد کرد.

رسانه‌های روسی و غربی در ماه‌های اخیر گزارش داده‌اند که چندین بانک چینی پس از هشدار به مشتریان روسی که ممکن است تحت تحریم‌های غرب قرار بگیرند، خدمات رسانی به آنها را متوقف کرده‌اند.

دولت چین هم اعلام کرد در واکنش به آنچه که «تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه» علیه روابط تجاری «عادی» می‌خواند، «اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

بسته تحریمی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و سایر کشور‌ها را هدف قرار می‌دهد.


دیگر خبرها

  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی درباره حمله به اسرائیل
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • انفجار مهیب نفتکش حامل بنزین در آمریکا (فیلم)
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • واکنش خبرگزاری تسنیم به ادعای اسرائیل درباره ترور یک نیروی وابسته به سپاه
  • ادعای ارتباط رامین یکتاپرست با سپاه تکذیب شد
  • کامیون تانکر حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در توقیف پلیس
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن