Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، صبح امروز وزرای سابق نفت در جلسه مشترکی با وزیر فعلی نفت به گفت و گو در خصوص مسائل روز نفت ایران و جهان پرداختند.
در این نشست، رستم قاسمی، وزیری هامانه، غلامحسین نوذری و محمد غرضی حضور دارند.

بیژن زنگنه در حاشیه دیدار با چهار وزیر نفت سابق در جمع خبرنگاران با بیان این‌که این جلسه دومین جلسه‌ای بود که طی این سالها با دعوت از وزیران سابق نفت برگزار شد اظهار کرد: از شش نفر وزیری که دعوت بودند، چهار نفر تشریف آوردند و این در حالی بود که آقای آقازاده اعلام کرده بودند که در این جلسه حضور پیدا نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما علی‌رغم این‌که منتظر آقای میرکاظمی بودیم، ایشان اعلام کردند که در این جلسه حضور پیدا نمی‌کنند.

وی درباره صحبت‌های مطرح شده در این جلسه گفت: بنده یک گزارش از وضعیت بین‌المللی و کارهایی که تاکنون انجام شده است و همچنین وضعیت داخلی صنعت نفت ارائه دادم و به طور کلی می‌توانم بگویم که جلسه‌ی خوبی برگزار شد. چرا که دوستان نیز نکات و حساسیت‌هایشان را اعلام کردند.

وی افزود: البته تاکنون نیز ما همیشه از پشتیبانی آن‌ها برخوردار بودیم اما هدف این بود که از نزدیک  با آن‌ها صحبت کنیم و امیدواریم که خیر و برکت صحبت‌های مطرح شده در این جلسه عائد صنعت نفت شود.

صنعت نفت ایران وضعیت حساسی دارد

زنگنه با تاکید بر این مساله که صنعت نفت ایران وضعیت حساسی دارد گفت: دشمن اصل حملات خود را متوجه صنعت نفت کرده است البته در این بین کارهای خوبی از سمت ما انجام شده  و امیدواریم که نتیجه‌ی آن وارد زندگی مردم شود. اما باید به این مساله توجه کرد که شرایط موجود شرایط سختی است و ما در یک جنگ اقتصادی و در خط مقدم قرار داریم.

وی ادامه داد: بعد از نفت موضوع بانک مطرح است؛ چراکه این پولی که حاصل می‌شود باید تبدیل به کالاهای مورد نیاز کشور شود و قابلیت نقل و انتقال داشته باشد که در این زمینه نیز باز هم ما نقش داریم.

وی با بیان این‌که علاوه بر این جلسه، جلساتی نیز با دیگر نخبگان سیاسی و اقتصادی کشور داشته‌ایم تصریح کرد: باز هم چنین جلساتی را ادامه خواهیم داد تا از نظرات صاحب‌نظران مطلع شویم و آن‌ها نیز در جریان اقدامات وزارت نفت قرار بگیرند. چرا که باید این افراد از اتفاقاتی که در حال رخ دادن است مطلع شود و در کلان تصمیم سازی و تقویت اراده اجتماعی اثر داشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اتفاقات اخیر درباره نفت‌کش‌ها تاثیری در فروش نفت ایران دارد، پاسخ داد: تاکنون تاثیری نداشته ولی باید به این روال دقت داشته باشیم چرا که یکی از مسائل صنعت نفت موضوع نفت‌کش‌هاست و ما در این مساله محدودیت داریم چرا که آمریکایی‌ها با این دید قصد دارند برای ما محدودیت ایجاد کنند. لذا ما باید روی این مساله حساسیت ویژه‌ای داشته باشیم.

راهکارهای فروش نفت موردتوافق وزرای پیشین قرار گرفت

وی با اشاره به راهکارهای جدید فروش نفت هم گفت: در مورد راهکارهایی که وزارت نفت برای فروش نفت دارد، در این جلسه صحبت به میان آمد و تمام وزرای پیشین روی آن تاکید کردند که باید همین روش‌ها ادامه اشته باشد.

وزیر نفت با ابراز بی‌اطلاعی از آخرین اتفاقات درخصوص اینستکس گفت: من در جریان اتفاقات اخیر در این حوزه نیستم اما همیشه اعلام کرده‌ایم که باید پول نفت در این حوزه وجود داشته باشد و بدون پول نفت کاری را پیش برد.

او با اشاره به صحبت‌هایی که درباره سیاست‌گذاری‌های عربستان در اوپک زده می‌شود گفت: این مساله موضوع جدیدی نیست. در اجلاس اخیر اوپک نیز درباره این موضوع صحبت به میان آمد و بطور کلی باید گفت که موضوع اوپک و غیر اوپک بحث تازه‌ای نیست و در این جلسه نیز یکی از بحث‌های جنجالی همین مساله بود که گذشت و اطمینان‌هایی که ما می‌خواستیم که نشست جدید اوپک و غیر اوپک آسیبی به موجودیت اوپک نزند، توقف پیدا کرد و در قطعنامه اوپک نیز منعکس شد.

مشکلی برای اجرای طرح الزام کارت سوخت نیست

وزیر نفت در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره طرح اعزام استفاده از کارت سوخت شخصی از 20 مردادماه گفت: این طرح در تاریخ مقرر آغاز خواهد شد و به مرور کامل و تکمیل می‌شود و درباره ثبت نام‌هایی که در گذشته برای حساب‌های بانکی صورت گرفته باید بگویم که از همان ثبت نام‌ها استفاده می‌کنیم و هیچ نیازی به مراجعه به پلیس +10 نیست و بر اساس همان ثبت نام و آدرسی که مشخص شده کارت سوخت را ارسال خواهیم کرد.

وی افزود:‌ افرادی که کارت سوخت ندارند برای مدت محدود بعد از تاریخ مقرر می‌توانند از کارت جایگاه داران استفاده کنند. و با توجه به این که در حال حاضر سهمیه بندی بنزین مطرح نیست مشکلی در این خصوص وجود ندارد و این طرح اکنون تنها با هدف انضباط دادن به سوخت و جمع آوری اطلاعات است.

او در بخش دیگری از صحبت‌های درپاسخ به این سوال که آیا عربستان و امارات می‌توانند جای خالی ایران را پر کنند گفت: هیچ کشوری نمی‌تواند جای نفت ایران را پر کند اما این کشورها تولید خودشان را دارند.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که با توجه به کاهش تولید نفت ایران آیا چاه‌های نفت دچار آسیب می‌شوند پاسخ داد: در کوتاه مدت آسیبی به این چاه‌ها وارد نمی‌شود اما راه اندازی مجدد آن‌ها نیاز به وقت و هزینه دارد. اما اگر مدت زمان توقف طولانی شود، آسیب خواهد رساند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: وزير نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۵۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با ارسال درخواستی رسمی به وزیر نفت عراق از بغداد خواسته است که صادرات نفت اقلیم کردستان به ترکیه را به‌دلیل نگرانی‌های اقتصادی ازسر گیرد.

به گزارش پایگاه خبری کردستان ۲۴، یک منبع در وزارت نفت دولت مرکزی عراق به رسانه‌های عراقی اعلام کرده است که سازمان کشورهای صادرکننده (اوپک) به‌طور ویژه از حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق خواسته است که با هدف کاهش نگرانی‌های اقتصادی به روند ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های نفتی منطقه کردنشین با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه شتاب بخشد.

به گفته این منبع، اوپک به دولت عراق مجوز داده است که روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت از منطقه کردنشین این کشور با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه انتقال دهد و از طریق پایانه نفتی جیهان ترکیه روانه بازارهای جهانی کند.

بر اساس این گزارش، در پاسخ به درخواست اوپک، عبدالغنی این درخواست را به محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق ارسال کرده و منتظر پاسخ است.

ترکیه ۲۵ مارس (پنجم فروردین‌ ۱۴۰۲) پس از برنده شدن عراق در یک پرونده داوری، دریافت روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام میدان‌های استان کرکوک اقلیم کردستان عراق با خط لوله کرکوک - جیهان در منطقه مرزی «فیش خابور» را متوقف کرد.

دولت مرکزی عراق فروردین‌ پارسال مجبور به توقف حدود روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام صادراتی میدان‌های نفتی استان کرکوک در شمال این کشور با خط لوله کرکوک - جیهان به پایانه جیهان ترکیه شده بود.

عبدالغنی پیش‌تر اعلام کرده بود که  عراق با ترکیه درباره ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های کرکوک با خط لوله کرکوک - جیهان به تفاهم رسیده است.

در حالی که وزارت انرژی ترکیه آمادگی عملیاتی شدن خط لوله صادراتی نفت کرکوک-جیهان را از چهارم اکتبر ۲۰۲۴ تأیید کرده، دولت مرکزی عراق در ازسرگیری صادرات نفت از میدان‌های نفتی منطقه کردنشین در استان کرکوک با خط لوله کرکوک-جیهان تردید دارد و مسائل پیش‌روی آن حل نشده است.

توقف طولانی مدت صادرات نفت اقلیم کردستان عراق زیان اقتصادی قابل‌توجهی را به عراق، اقلیم کردستان و شرکت‌های نفتی خارجی فعال در منطقه کردنشین وارد کرده است.

عراق در طول دوره توقف ۱۴ ماهه فعالیت خط لوله کرکوک -جیهان، زیان ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری و جریمه روزانه ۸۰۰ هزار دلاری به‌دلیل رعایت نکردن توافق‌های صادراتی را متحل شده است.

افزون بر این، سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون دلار متوقف و در پی آن درآمد سالانه شرکت‌های نفتی با کاهشی قابل‌توجه روبه‌رو شده و نرخ بیکاری افزایش یافته است.

کارشناسان حوزه انرژی بر این باورند که توقف صادرات نفت نه‌تنها باعث افزایش قیمت جهانی نفت شده، بلکه وجهه بین‌المللی عراق را هم خدشه دار کرده، اعتماد سرمایه‌گذاران هم کاهش یافته و تقاضای تجاری در داخل کشور را کاهش داده است.

دیگر خبرها

  • صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه ۱۲ ساله
  • ممنوعیت فروش گوشت لاکچری در قم +فیلم
  • فروش گوشت لاکچری در قم ممنوع شد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • ناراحتی وزیر ورزش از شرایط حاکم بر فوتبال/ ماجرای جلسه کیومرث هاشمی با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال
  • واکنش اوسمار به تمدید قرارداد پرسپولیس
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • ماجرای خودرو‌های لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟!
  • تشریح ماجرای عفو مسعود رجوی توسط شاه