Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان: رسانه‌های انگلیسی به نقل از مقامات سازمان اطلاعات خارجی انگلیس (MI۶) مدعی شدند که مقامات امنیتی این کشور در حال بررسی موضوع حمله سایبری روسیه به سیستم موقعیت‌یاب نفتکش «استنا ایمپرو» هستند که گفته می‌شود با دستکاری و ارسال سیگنالهای اشتباه باعث ورود آن به آبهای ایران شده‌است.

منابع امنیتی انگلیس با ادعای اینکه جاسوس‌های روس و سپاه با همکاری یکدیگر سیستم موقعیت‌یاب نفتکش را هک و خاموش کردند به پایگاه «ساندی میرور» گفته‌اند سازمان‌های اطلاعاتی داخلی و برون‌مرزی انگلیس این موضوع را بررسی می‌کنند که آیا ردپای فناوری خاصی در این حادثه را پیدا می‌کنند یا هواپیماهای جاسوسی غربی حاضر در منطقه (تنگه هرمز) مورد مشکوکی را مشاهد کرده‌اند یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک منبع امنیتی کشورهای غربی با اشاره به اینکه در حال حاضر روسیه فناوری اختلال در جی‌پی‌اس (موقعیت‌یاب) را در اختیار دارند، افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان اطلاعات روسیه در جنگ سوریه به منظور حمایت از منافع‌شان همکاری بسیار نزدیکی داشتند، احتمالا مسکو این فناوری را در اختیار ایرانی‌ها قرار داده است.

به نوشته پایگاه اکسپرس، اگر مشارکت روسیه در توقیف نفتکش انگلیسی حقیقت داشته باشد، بدون شک این اقدام با دستور مستقیم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه انجام شده است.

این ادعای سازمانهای اطلاعاتی انگلیس از ماجرای توقیف نفتکش این کشور بیش از هر چیزی تأیید‌کننده روایت ایران و در تناقض با روایت انگلیسی‌ها از این ماجراست. روز گذشته (شنبه) وزیر دفاع انگلیس مدعی شد نیروهای ایرانی نفتکش این کشور را در آبهای بین‌المللی دریای عمان متوقف کردند و نه آبهای ایران و این اقدامی «خصمانه» است اما اکنون سازمانهای امنیتی انگلیس توقیف نفتکش این کشور در آبهای ایران را تأیید می‌کنند.

ساعاتی پیش نیز شبکه جهانی «بی‌بی‌سی» فایلی صوتی مکالمات رادیویی نفتکش استینا ایمپرو، نیروهای ایرانی و ناوچه انگلیسی هنگام عملیات توقیف را منتشر کرد که بخش دیگری از درستی روایت ایران از این ماجرا را تأیید کرد (اینجا). مقامات انگلیس در روایت خود مدعی شدند هنگام توقیف نفتکش این کشور، ناوچه انگلیسی در نزدیکی محل حادثه حضور نداشته است، در غیر این صورت مانع توقیف آن از سوی نیروهای ایرانی می‌شد!

 


تاکید روسیه بر خسارت‌بار بودن موضع آمریکا درباره ایران برای ان‌پی‌تی
نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای از موضع مقامات آمریکایی درباره غنی‌سازی ایران انتقاد و آن را برای پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای خسارت‌بار توصیف کرد.

«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و همچنین نماینده این کشور در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به اظهارات مقام‌های ارشد آمریکایی مبنی بر اینکه ایران نباید حق غنی‌سازی داشته باشد، واکنش نشان داد و غنی‌سازی را حق غیرقابل سلب برای همه اعضای «ان‌پی‌تی» (پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای) خوانده است.

او که در هفته‌های اخیر بار‌ها از مواضع دولت آمریکا علیه ایران انتقاد کرده است، در تازه‌ترین اظهارنظر توییتری خود نوشت: «مقام‌های آمریکایی بر ممنوعیت غنی‌سازی اورانیوم برای ایران اصرار دارند. آن‌ها فراموش کردند که طبق مفاد بند چهارم ان‌پی‌تی، غنی‌سازی یک حق غیرقابل سلب برای همه کشور‌های عضو ان‌پی‌تی است».

نماینده مسکو در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: «این انکارگرایی حقوقی یا جهالت، برای یکپارچگی رژیم عدم اشاعه اتمی، خسارت‌بار است».

هفته گذشته جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در پیامی توئیتری نوشته بود: «یکی از بدترین اشتباهات برجام که در حال حاضر خود را نمایان کرده است، اجازه دادن به ایران برای حفظ توانمندی غنی‌سازی آن است. نباید غنی‌سازی برای ایران باشد و تا زمانی که ایران جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و فعالیت‌های شرورانه خود را ترک نکند، حداکثر فشار بر ایران ادامه خواهد یافت».

این اظهارنظر مقام آمریکایی با واکنش دریابان «علی شمخانی»، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، مواجه شد و او با تاکید بر حق اعضای ان‌پی‌تی برای غنی‌سازی اورانیوم، یک یادداشت کوتاه منتشر کرده بود.

 


حزب کارگر انگلیس: در مسئله توقیف نفتکش ما نباید پیام‌رسان آمریکا باشیم
یک سخنگو‌ی حزب مخالف انگلیس گفت این کشور نباید در خصوص توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» در خلیج فارس، پیام‌رسان آمریکا برای ایران باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ریچارد بورگن، یکی از سخنگو‌های حزب کارگر انگلیس، روز یکشنبه گفت این کشور نباید نقش پیام‌رسان را برای آمریکا درخصوص توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» با پرچم انگلیس از سوی نیرو‌های ایران ایفا کند.

او در گفتگو با اسکای نیوز هشدار داد: انگلیس نباید به یک مناقشه همانند مسئله (جنگ) عراق کشیده شود و گفت ما می‌توانیم نقشی بسیار مثبت در این مناقشه ایفا کنیم.

این سخنگو افزود: نقش انگلیس آن است که برای حل این مناقشه و تنش‌زدایی و توافق هسته‌ای از گفتگو‌ها حمایت کند؛ اما ما آنچه نمی‌خواهیم، آنست که پیام‌رسان یا یار دونالد ترامپ باشیم.

روز جمعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نفتکش انگلیسی را به دلیل تخلف از قوانین بین‌المللی توقیف کرد. نفتکش «استنا ایمپرو» ویژه حمل نفت و فرآورده‌های پتروشیمی است. طول این نفتکش عظیم‌الجثه ۱۸۳ متر و پهنای آن ۳۲ متر بوده و با سرعت ۱۲/۷ گره دریایی (معادل ۲۳/۵ کیلومتر بر ساعت) قادر به حرکت است.

بر اساس گزارش‌ها، این نفتکش با ۲۳ خدمه از بندر فجیره امارات متحده عربی به مقصد بندر الجبیل در عربستان سعودی در حرکت بود که پس از نقض قوانین از سوی نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

نماینده انگلیسی: لندن نباید پیام رسان و تابع ترامپ باشد
وزیر دادگستری دولت در سایه و عضو حزب کارگر انگلیس بر این باور است که دولت محافظه کار لندن نباید پیام رسان و تابع دونالد ترامپ باشد.

ریچارد بورگن وزیر دادگستری دولت در سایه و نماینده حزب محافظه کار در مجلس عوام انگلیس در مصاحبه‌ای با شبکه اسکای نیوز ضمن انتقاد شدید از دولت محافظه کار در قبال ایران، تاکید کرد: ما نباید پیام رسان و تابع دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا باشیم.

بر اساس این گزارش، تنش ها بین انگلیس و ایران بر سر توقیف یک فروند نفتکش حامل نفت خام ایران در جبل الطارق تشدید شده است. جمهوری اسلامی نیز یک فروند نفتکش انگلیسی را توقیف کرده است.

این نماینده پارلمان انگلیس افزود: لندن نباید در موضوعات مربوط به ایران، از مواضع دولت آمریکا پیروی کند.

بورگن خواستار کاهش تنش ها بین ایران و انگلیس شد و تاکید کرد: انگلیس نباید در قبال ایران اشتباهات سال 2003 میلادی در خصوص مساله عراق و همراهی با مواضع آمریکا را تکرار کند، اشتباهاتی که منجر به درگیری نظامی شد. به نظر من می توانیم در این موضوع نقش بسیار مثبتی ایفا کنیم. نقش ما باید تلاش برای کاهش تنش و حمایت از توافق هسته‌ای آن هم با صدای بلند و کاملا رسا باشد.

وی تصریح کرد: چیزی که نمی خواهیم انجام دهیم این است که به پیام رسان یا تابع دولت ترامپ تبدیل شویم.

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمعه شب در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: عصر جمعه 28 تیر یک فروند نفتکش انگلیسی با نام "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به‌علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی بنا به درخواست اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

صبح روز شنبه مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اعلام خبر آغاز بررسی های کارشناسی حادثه نفتکش انگلیسی مربوط به نقض قوانین بین المللی دریانوردی، گفت: در صورت لزوم و بر مبنای درخواست مقام قضایی ممکن است خدمه برای انجام مصاحبه های تخصصی و فنی فراخوانده شوند.

وزیر امور خارجه کشورمان در یک گفتگوی تلفنی با همتای انگلیسی خود با یادآوری اینکه بر خلاف اقدام غیر قانونی انگلیس در توقیف کشتی حامل نفت ایران، اقدام ما بر اساس درخواست سازمان بنادر و کشتیرانی ایران با توجه به تخلف کشتی انگلیسی از مقررات صورت گرفته است و باید از مجاری حقوقی و قانونی پیگیری شود.

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: ادعای جدید انگلیس ایران توقیف نفتکش انگلیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۵۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعویق بررسی جنایات جنگی انگلیس در افغانستان برای یک سال دیگر

رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند جلسات استماعیه درباره جنایات جنگی نظامیان این کشور در افغانستان ممکن است تا سال ۲۰۲۵ به تعویق بیفتد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، نشریه انگلیسی «گاردین» اعلام کرد به مکتوبی دست یافته که نشان می‌دهد ممکن است جلسات استماعیه وزارت دفاع انگلیس درباره جنایات جنگی نیروهای ویژه این کشور در افغانستان با تأخیر 10 ماه مواجه شود.

گاردین در این گزارش جزئیات نامه «پیرز داگارت» وکیل تحقیقات عمومی درباره قتل عمدی دست‌کم 80 شهروند افغانستان توسط نیروهای بریتانیایی را منتشر کرده که از بروز مشکل در روند این تحقیقات خبر می‌دهد.

بر اساس این مکتوب، حتی اگر وزارت دفاع انگلیس، کارمندان حقوقی اضافی استخدام کند و نرم‌افزار تخصصی خریداری کند، ارائه اسناد تا اکتوبر یا نوامبر سال جاری ممکن نیست؛ بنابراین، جلسات استماعیه در مورد این قتل‌ها ممکن است تا مارس 2025 به تعویق بیفتد.

بر اساس تحقیقات یک سازمان حقوقی انگلیسی به نام «لی دی» که از دسامبر 2022 آغاز شد، نیروهای ویژه انگلیسی در افغانستان بین سال‌های 2010 تا 2014 احتمالا دست‌کم 80 غیرنظامی افغان را کشته‌اند.

در این تحقیق آمده یکی از نیروهای ویژه انگلیسی تنها در یک دوره شش‌ماهه اعزام به افغانستان 35 غیرنظامی افغان را به قتل رسانده است.

بر اساس این تحقیق این نظامی انگلیسی احتمالاً از سیاست ادعایی «کشتن تمام مردان در سن جنگیدن» پیروی کرده و بدون آنکه تهدیدی از سوی این افراد متوجه نیروهای انگلیسی باشد، آن‌ها را کشته است.

 

آغاز تحقیقات درباره جنایات جنگی انگلیس در افغانستانجنایت‌های جنگی نظامیان انگلیسی در افغانستان؛ صحنه‌سازی پس از کشتار غیرنظامیانتلاش برای سرپوش گذاشتن بر جنایات جنگی؛ فرماندهان نظامی انگلیس شواهد کشتار غیرنظامیان افغان را نابود کردند

تحقیقات جدید در مورد جنایات نظامیان انگلیسی در افغانستان دسامبر 2020 و پس از آن آغاز شد که وزارت دفاع انگلیس پس از چند سال مقاومت مقابل گزارش‌های جنایات نظامیان این کشور در افغانستان اجازه داد تحقیقات مستقل در این رابطه آغاز شود.

همزمان با این تحولات «تایمز» انگلیس در گزارشی فاش کرد پیش از بازدید بازرسان از مقر نیروهای ویژه در لندن به عنوان بخشی از تحقیقات جنایات جنگی، فرماندهان انگلیسی پرونده‌های مربوط را از بین برده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی
  • گواردیولا و حمایت از واکنش کلوپ: حذف تیم‌های انگلیسی دلیل دارد
  • تعویق بررسی جنایات جنگی انگلیس در افغانستان برای یک سال دیگر
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • درخواست کلوپ: به داد فوتبال انگلیس برسید!
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • تحریم ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد