Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اگر از گرمای روزهای تابستانی آزده هستید، بوستان های جنگلی اطراف تهران را فراموش نکنید. تاریخ انتشار: 22:00 - 30 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۵۰۳۶

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، اگر از گرمای هوای شهر تهران در این روز‌های تابستانی به ستوه آمده اید سری به بوستان‌های جنگلی اطراف شهر تهران بزنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر جای تهران که باشید فاصله شما با خنکای بوستان‌های جنگلی شهر چندان دور نیست چرا که این بوستان‌ها در نقاط مختلف شهر تهران گسترده اند.

در برخی از این بوستان‌های جنگلی، خنکای هوا در شب آنقدر دلپذیر است که حال و هوای اوایل پاییز را در وجودتان زنده می کند.

پارک جنگلی لویزان

جنگل لویزان تهران ۱۱۰۰ هکتار وسعت دارد و می‌توان آن را بزرگ‌ترین فضای سبز در نزدیکی تهران نامید. پارک جنگلی لویزان تهران اوایل دهه ۱۳۴۰ به صورت مصنوعی به وجود آمد، تا از پیشرفت بافت شهری تهران جلوگیری کند. مکانی مناسب برای تفریح همراه با دوستان و خانواده که گردش در آن و مناظر شکل گرفته توسط طبیعت می‌تواند حسابی مفرخ باشد.

درختان پارک جنگلی لویزان سر به فلک کشیده اند و در روز‌های گرم تابستان هوایی خنک‌تر و نسبتا مطبوع دارد. در پارک امکانات مناسب برای برپایی پیکنیک و رستوران، مسجد، سفره خانه، هتل و … ساخته شده است. بنابراین سعی کنید آتش را فقط در منقل روشن کنید.

تماشای این پارک در شب هم لطف خاصی دارد چرا که چشم انداز زیبایی از شهر تهران در مقابلتان قابل مشاهده است. پارک جنگلی لویزان درحدود ۱۳ کیلومتری مرکز شهر تهران قرار دارد و از شمال به بزرگراه شهید بابایی، از جنوب به شمس آباد، از شرق به بزرگراه شهید باقری و از غرب به ده لویزان محدود می‌شود.

دقت داشته باشید که پارک دارای در‌های ورود خروج زیادی است که در حال حاضر دو در قابل استفاده هستند. در اصلی از سمت بزرگراه هنگام، بالای اتوبان همت و پایین اتوبان بابایی است و به بالای پارک می‌رسد. در دیگر نیز از سمت ده لویزان است. هر دو مسیر به یک منطقه منتهی می‌شوند.

پارک ملی سرخه حصار

سرخه حصار را می‌توان از قدیمی‌ترین مناطق حفاظت شده در جهان دانست که در زمان قاجار و از همان اوایل که تهران پایتخت ایران شد تبدیل به محلی برای تفریح پایتخت نشینان شد. سرخه حصار نیز جزو جنگل‌های اطراف تهران است که نقش به سزایی در کاهش آلودگی هوای شهر تهران دارد و راه دسترسی نزدیک به شهر باعث شده تا امکانات رفاهی کاملی در مجموعه احداث شود. این پارک یکی از شکارگاه‌های قدیمی ایران است که حدود دویست سال پیش به پارک تبدیل شده است.

منابع آب کافی، پناهگاه زیاد، و پوشش گیاهی متناسب با نیاز گونه ها، زیستگاه مناسبی در دو پارک ملی خجیر و سرخه حصار و منطقه حفاظت شده جاجرود فراهم کرده است و حیواناتی همچون کل، بز، قوچ، میش البرز مرکزی، آهو، گراز، پلنگ، کفتار، روباه قرمز، شغال، گربه وحشی، گورکن، تشی و خرگوش در آن زندگی می‌کنند. راه‌های ارتباطی این ناحیه عبارتند از جاده خجیر که از دو راهی زرشکی منشعب می‌شود و تا خجیر ۱۴ کیلومتر است. راه دیگر جاده قصر فیروزه است.

از سال ۱۳۵۸ این شکارگاه در اختیار سازمان حفاظت از محیط زیست قرار دارد و دو قسمت را در بر می‌گیرد. بخشی از آن به عنوان پارک ملی و قسمتی دیگر به عنوان منطقه حفاظت شده در نظر گرفته شد. بقیه‌ی اراضی به منظور دامداری در اختیار اهالی منطقه قرار گرفت.

امروزه این منطقه به عنوان پارک جنگلی پذیرای علاقه‌مندانی است که با وسیله‌ی نقلیه‌ی خود به گشت و گذار می‌پردازند. کاج، سرو، اقاقیا، زبان گنجشک، داغداغان، افرا، بلوط و ارغوان درختانی هستند در این پارک مشاهده خواهید کرد.

آدرس: انتهای خیابان دماوند، جنب ترمینال شرق

پارک ملی خجیر

خجیر در نزدیکی دیگر منطقه ارزشمند طبیعی اطراف تهران یعنی پارک ملی سرخه حصار قرار دارد. با توجه به این همسایگی، خصوصیات طبیعی دو منطقه از جمله نوع جانوران و گیاهان شبیه به هم است، اما خجیر با توجه به فاصله بیشتری که از تهران دارد، دست نخورده‌تر و سالم‌تر مانده است. مساحت این مورد از جنگل‌های اطراف تهران ۱۰ هزار هکتار است و سال ۱۳۶۱ عنوان پارک ملی را از آن خود کرد. نزدیک به ۲۰۰ سال پیش از آن برای شکارگاه سلطنتی استفاده می‌شد و پس از آن اولین منطقه در کشور بود که شکار در آن ممنوع شد.

رودخانه جاجرود پس از پشت سر گذاشتن سد لتیان وارد پارک می‌شود. برای بازدید از این منطقه باید از اوایل تیر ماه تا اوایل آبان ماه بروید که زادآوری و تولید مثل حیات وحش دچار مشکلی نشود. دقت کنید که در این منطقه شقایق وحشی زیادی می‌روید که متاسفانه چیدنشان توسط گردشگران موجب کاهش شدید آن‌ها شده است. مهم‌ترین مسیر دسترسی به خجیر از طریق جاده پاسداران به پارچین است. بخشی از جاده تهران به دماوند در نزدیکی منطقه صنعتی کمرد هم از حاشیه شمالی خجیر می‌گذرد.

پارک جنگلی خرگوش دره تهران

پارک جنگلی خرگوش دره تهران بیش از ۶۵ هکتار وسعت دارد و در منطقه ۲۲ رو به روی در اصلی مجموعه ورزشی آزادی قرار گرفته است. درختان جنگل شامل کاج، سرو و اقاقیام می‌شود و هدف از ساعت آن کمک به هوای شهر تهران بوده است. ۱۲ هکتار از آن به بوستان مسافران اختصاص یافته و انواع تجهیزات لازم در آن ساخته شده تا محلی باشد برای اسکان موقف مسافذان و تماشاگران مسابقات فوتبال. در سال ۱۳۸۶ در راستای اتصاب اتوبان آزادگان به همت ۵۰۰۰ اصله از درختان این مورد از جنگل‌های تهران را قطع کردند.

روستای افجه

یکی از جنگل‌های اطراف تهران روستای افجه است که از توابع لواسانات در شهرستان شمیران بوده و در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی تهران نیز قرار گرفته است.

دشت‌های هویج، گرچال و قله ساکا در جوار این روستا قرار گرفته اند و آب و هوای روستای افجه به دلیل استقرار در ناحیه کوهستانی البرز در بهار و تابستان بسیار مطبوع بوده گزینه‌ای مناسب برای فرار از گرما می‌باشد.

پارک جنگلی سوهانک

یکی از بزرگترین پارک‌های جنگلی نزدیک تهران با مساحت بیش از ۵۰۰ هکتار پارک جنگلی سوهانک است که در آن گونه‌های گیاهی مختلفی وجود دارد که شامل سرو نقره ای، اقاقیا، سنجد، عرعر، کاج سیاه، بادام وحشی و سرو خمره‌ای می‌شود.

آدرس: تهران سوهانک، شمال جاده لشگرک

پارک جنگلی چیتگر

از دیگر جنگل‌های اطراف تهران که احتمالا همگی تا به حال آن را دیده اید یا اسمش را شنیده اید پارک جنگلی چیتگر است که راه دسترسی به آن استفاده از آزادراه تهران کرج است. پارک علاوه بر انواع درختان کاج دارای امکانات تفریحی مناسب از جمله پیست دوچرخه سواری، نمازخانه، آلاچیق، منقل و دستشویی می‌باشد.

جنگل درون دره جاده چالوس

جاده چالوس با زیبایی‌ها و درختان سرسبزی که دارد یکی دیگر از جنگل‌های اطراف تهران بوده که بیشتر محل تردد تهرانی‌ها و کرجی هاست. دره سرسبز این جاده با مناطق گردشگری که در اطراف خود دارد می‌تواند مکانی برای بازدید‌های آخر هفته شما و تفریحاتی همانند رفتینگ در رودخانه جاده چالوس، صرف غذا در رستوران‌های آن، عکاسی در طبیعت زیبای هر فصل آن و حتی توقفی بین راهی برای رفتن به شمال کشور باشد.

اراضی جنگلی مجموعه سعدآباد

شاید به نظرتان عجیب برسد، اما مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد دارای ۱۸۰ هکتار جنگل تاریخی، چشمه‌سارها، قنات‌ها، باغستان‌ها، گلخانه‌ها و خیابان در قسمت دربند تهران است.

این مجموعه در دوران قاجار احداث شد و مکانی برای ییلاق پادشاهان آن بود. جنگل این مجموعه را می‌توان از زیباترین جنگل‌های اطراف تهران دانست.

پارک جنگلی وردآورد

از پارک‌های جنگلی اطراف تهران که به راحتی می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید، پارک جنگلی وردآورد است. در بین پارک‌های اطراف تهران، این پارک رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در منطقه ۲۲ تهران، در کنار آزادراه شماره ۲ در میان کوه‌های وردآورد قرار گرفته است.

وسعت این پارک، ۱۰٬۴۵۸٬۰۰۰ مترمربع بوده که درختان و گیاهانی مانند پسته کوهی، بادام کوهی، داغ داغان، سنجد، تنگرس، گز، ارزن، سماق و سیاه دلیک دارد. برای رفتن به این پارک جنگلی در غرب تهران باید وارد اتوبان کرج و پادگان سپاه شوید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تابستان گرمای هوا بوستان های شهر تهران شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۸۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرزاد احسانی رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص طرح‌های قابل بهره‌برداری در سال جاری اظهار کرد: آبگیری و افتتاح سد «شهری کور» در حوضه آبریز بلوچستان جنوبی از جمله طرح‌هایی است که به انجام خواهد رسید.

وی تأکید کرد: با آبگیری و افتتاح این سد، ظرفیت و فرصت لازم برای توسعه بخش کشاورزی و صنعتی در این منطقه فراهم می‌شود.

احسانی با اشاره به دیگر طرح‌های آبرسانی وزارت نیرو در حوضه آبریز زهره جراحی افزود: از این میان طرح آبرسانی از «سد باغان» به شهرستان جم در استان بوشهر تا حداکثر تابستان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس حوضه آبریز زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی بیان داشت: همچنین تعدادی طرح سد و آبرسانی نیز در دست توسعه است که برخی از آن‌ها ممکن است تا پایان سال بهره‌برداری شود که اطلاعات آن نیز متعاقباً اعلام می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت احداث سد چمشیر و تأثیرات زیست محیطی این سد که در روزهای گذشته نیز حواشی را به وجود آورده بود، خاطرنشان کرد: تا پیش از احداث سد چمشیر، هیچ گونه تأثیرات کنترلی بر روی رودخانه زهره وجود نداشت، لذا سیلاب‌های به وجود آمده از منطقه خارج و وارد دریا می‌شد و قابل استفاده نبود.

احسانی گفت: بر همین اساس یکی از توصیه‌های مؤکد برای آب‌های خروجی از کشور به ویژه آب‌های خروجی به دریا این است که بتوان تا پیش از ورود آب به دریا به نحو مناسب از آن استفاده شود.

تأثیرات سد چمشیر بر کیفیت آب رودخانه زهره

وی اضافه کرد: رودخانه زهره جز معدود رودخانه‌هایی است که به صورت طبیعی با مشکل کیفی آب مواجه است؛ به این معنی که وقتی دبی آب در این رودخانه کاهش می‌یابد، غلظت شوری آب بالا می‌رود و به سبب وجود چشمه‌های شوری که وارد رودخانه می‌شود، این مشکل نیز شدت می‌یابد؛ بنابراین هنگامی که جریان آب بالا باشد، مشکل کیفی رودخانه مرتفع می‌شود.

رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی تصریح کرد: حدود ۶۵ درصد آب‌گذری از این رودخانه در چهار ماه سال اتفاق می‌افتد و چنانچه بتوان در این مدت آب‌گذری را کنترل و سیلاب به نحوی مهار شود که باعث افزایش دبی در رودخانه شود، کیفیت آب رودخانه نیز بهبود خواهد یافت که این مهم بر عهده سد چمشیر است.

وی ادامه داد: بیشترین مطالعات، راستی آزمایی و پایش‌هایی که برای یک سد در نظر گرفته شده بر روی سد چمشیر به کار رفته است و حداقل دو مؤسسه تحقیقاتی و پژوهشی نیز در حال رصد دائمی کیفیت آب این سد است.

احسانی خاطرنشان کرد: با وجود شرایط کم‌آبی و خشکسالی حاکم بر منطقه، وضعیت سد چیزی بهتر از پیش‌بینی‌های انجام شده در گذشته بوده و به طور کامل کارکرد خود را داشته است؛ بنابراین به صورت کامل از این سد دفاع می‌کنیم و اطمینان داریم هیچ گونه آسیب زیست محیطی برای منطقه نداشته است.

رفع کامل کمبود آب بلوچستان جنوبی / اعلام رضایت مردم از توزیع آب در حوضه مارون و هندیجان

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی در حوضه‌های جنوبی کشور با تأکید بر اینکه در سال جاری، در حوضه بلوچستان جنوبی مشکل کمبود آب نخواهیم داشت، اضافه کرد: در استان هرمزگان به دلیل اینکه وضعیت بارش‌ها از ابتدای سال آبی تاکنون شرایط مناسبی نداشته، در تأمین آب کشاورزی تا حدودی با مشکل مواجه هستیم اما در تأمین آب شرب محدودیتی نخواهیم داشت.

احسانی در پایان با اشاره به وضعیت منابع آبی در جنوب استان فارس و خوزستان بیان کرد: در جنوب استان فارس نیز متوسط بارش‌ها نسبت به دراز مدت کمتر بوده که این موضوع زمینه‌ساز ایجاد مشکلاتی در خصوص تأمین آب کشاورزی منطقه است اما در تأمین آب شرب مشکلی نخواهیم داشت.

رئیس حوضه آبریز زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی با بیان اینکه توزیع آب در حوضه مارون و هندیجان موجب رضایت مردم و کشاورزان بوده است، خاطرنشان کرد: در این حوضه آبریز کشت پاییزه به طور کامل تأمین آب شده است.

کد خبر 6096882 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • تصاویر حال خوب‌کُن، پس از بارش‌های اخیرِ تهران
  •  40 سال چشم به راهی
  • سقوط مرگبار در ارتفاعات شاهرود
  • سقوط مرگبار عکاس ۴۰ ساله از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا (س) / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان