Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» تأکید کرد که واشنگتن عامل ناامنی در خلیج فارس است و این ایران است که عامل حفظ امنیت در این منطقه بوده است.

وی در مصاحبه‌ای که امروز مشروح آن منتشر شد، با اشاره به هم‌مرزی ایران با خلیج فارس و تنگه هرمز، گفت: «این آب‌ها خط حیاتی ما هستند و امنیت آن‌ها برای ما فوق‌العاده مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

ظریف افزود: «این ایالات متحده است که دخالت کرده و تلاش می‌کند این آب‌ها را برای ایران ناامن کند. شما نمی‌توانید آب‌ها را برای یک کشور ناامن کنید و برای دیگران امن.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به تنش‌های اخیر، احتمال وقوع حادثه در خلیج فارس وجود دارد، گفت: «در چنین پهنه کوچکی از آب، وقتی شما این حجم عظیم از کشتی‌‌های خارجی را داشته باشید، حادثه رخ می‌دهد. ۱۹۸۸ را به یاد دارید، زمانی که یک کشتی ایالات متحده یک هواپیمای مسافربری ایرانی را ساقط کرد و جان ۲۹۰ مسافر را گرفت. بنابراین، در چنین شرایطی، احتمال حادثه و حتی فاجعه وجود دارد.»

وی در مورد احتمال وقوع جنگ، گفت: «نمی‌توانید احتمال یک فاجعه را نادیده بگیرید، اما همه باید برای اجتناب از جنگ تلاش کنیم. الان یک جنگ در جریان است، یک جنگ اقتصادی، یک جنگ اقتصادی علیه مردم ایران که جمعیت غیرنظامی هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور ترامپ به صورت رسمی گفته است که درگیر جنگ نظامی نیست، بلکه این یک جنگ اقتصادی است. جنگ اقتصادی چیزی نیست که به آن افتخار کنید. چراکه در یک جنگ نظامی، غیرنظامیان ممکن است خسارت جانبی باشند، اما در جنگ اقتصادی، غیرنظامیان هدف اصلی هستند.»

ظریف در پاسخ به این سؤال که آیا اثرگذاری تحریم‌های یکجانبه آمریکا، او را متعجب نکرده، گفت: «اینکه ایالات متحده می‌تواند بازیگران مهم بازار بین‌المللی را ارعاب کند، نه فقط برای ایران، بلکه برای جامعه بین‌الملل مایه تأسف است.»

وی با تأکید بر اینکه این تحریم‌ها «ضد قوانین بین‌المللی» و همچنین خلاف «منافع» آمریکاست، گفت: «ما به فروش نفت خود ادامه خواهیم داد. راه‌هایی برای بهبود وضعیت خواهیم یافت، همانطور که دیده‌اید بازار ارز ما بعد از یکسال فراز و فرود، اکنون به ثبات رسیده و رو به بهبود است.»

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال که آیا ایران در گوشه رینگ گیر کرده و راهی برای خروج از وضعیت فعلی ندارد، این مسئله را رد کرد و گفت واشنگتن اکنون تلاش می‌کند توان اقتصادی خود را به عنوان یک جنگ‌افزار به کارگیرد. به گفته وی، همه کارشناسان اذعان دارند که این رویکرد آمریکا، «در میان‌مدت و بلندمدت بر سلطه دلار ایالات متحده بر اقتصاد جهان اثر منفی می‌گذارد. اکنون شاهد آن هستید که بسیاری از کشورها از جمله متحدان ایالات متحده، دارند از دلار دور می‌شوند و از واحدهای پول ملی خود استفاده می‌کنند. سال گذشته، ایران و ترکیه ۳۵ درصد از تجارت فیمابین را با پول ملی انجام دادند.»

وی افزود: «دیگران هم دارند همین کار را می‌کنند. روسیه و چین هم تصمیم گرفته‌اند در تجارت دوجانبه، دلار را کنار بگذارند. آن‌ها اکنون می‌خواهند در شانگهای نفت را به صورت غیردلاری قیمت‌گذاری کنند. این‌ها واقعیات روز هستند، که از استفاده بیش از حد و جنگ‌افزارسازی از دلار، نشأت می‌گیرند.»

ظریف اقدامات ترامپ علیه ایران را تلاشی برای از بین بردن «میراث» دولت سابق آمریکا توصیف کرد و گفت: «آن‌ها دارند از قدرت دلار بیش از حد استفاده می‌کنند و نهایتا، این برای آن‌ها هزینه خواهد داشت.»

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۸۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزیره هرمز پیشتاز در صدور مجوز الکترونیکی/اعلام آخرین مهلت دریافت مجوز‌های الکترونیکی صنفی

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی هرمزگان گفت: ۲۵ اردیبهشت، آخرین مهلت دریافت مجوز‌های الکترونیکی صنفی است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، مهدی دسینه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی هرمزگان افزود: از ۴۱ هزار مجوز معتبر کاغذی موجود در هرمزگان، هفت هزار مجوز به الکترونیکی تبدیل شده است.

وی گفت: براساس قانون صاحبان همه مجوز‌های کاغذی باید مجوز الکترونیکی دریافت کنند و کسب وکار‌هایی که شناسه یکتا نداشته باشند، به لحاظ قانونی بدون مجوز محسوب می‌شوند.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی هرمزگان گفت: در جزیره هرمز تمام کسب و کار‌ها مجوز الکترونیکی دریافت کرده اند و نخستین شهر بدون مجوز کاغذی در کشور نام گرفته است.

دسینه افزود: متقاضیان می‌توانند تا بیست و پنجم اردیبهشت بوسیله گوشی همراه خود و ورود کد شماره سریال کارت ملی، شناسه، کد صنفی و کد پستی محل کسب، در درگاه ملی مجوز‌ها (mojavez.ir)، به سرعت، رایگان و غیرحضوری مجوز الکترونیکی دریافت کنند.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • جزیره هرمز پیشتاز در صدور مجوز الکترونیکی/اعلام آخرین مهلت دریافت مجوز‌های الکترونیکی صنفی
  • ظریف: دانشجویان معترض آمریکایی بر خادمان حرم‌های شریف شرف دارند
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود