Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در مسیر شلوغی بازار معمولا نرسیده به چراغ قرمز سر چهارراه‌ها می‌ایستند؛ از فاصله‌ای دور به آن‌ها چشم دوخته‌ام؛ تقریبا 8 تا 10 ساله‌اند. هنوز چراغ قرمز نشده، صدای خنده‌هایشان تا جایی که من ایستاده‌ام به گوش می‌رسد با کیسه‌ای پلاستیکی پر از آب یکدیگر را خیس می‌کنند؛ به گفته هواشناسی امروز گرمترین روز سال در چندین سال گذشته است؛ حتما کمی خنک شدند! نزدیک‌تر می‌شوم، پشت چراغ قرمز توقف می‌کنم، به یکباره تمام آن خنده‌هایی که تا چند دقیقه گذشته شاهدش بودم تبدیل به عجز و التماس شدند همه آن شادی‌ها رفتند و پسر بچه‌ای ماند که با التماس از شیشه ماشین روبه رویم آویزان شده و حالا انگار کم مانده بود با راننده درگیر شود؛ چراغ سبز می‌شود و هر دو برافروخته از هم جدا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تراژدی کودکان کار سال هاست که تمامی ندارد، کودکانی که تمام معصومیت های کودکی‌شان را در سطل های زباله، قرارگاه های کار اجباری، چراغ قرمزهای چهار راه ها  و .... به دست فراموشی سپردند و تباه و نابودی را به جان خریدند.

کودکان کار را آسیب های زیادی تهدید می کند که یکی از آن ها دروغ گویی یا همان برپایی سناریویی غم انگیز برای کسب ترحمی بیشتر است. وابستگی آنها به دروغ گویی برای کسب معاش خصلتی که در جان و روح اکثر آنان شاخه دوانده و امروزه به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است؛ کودکانی که باور دارند تنها با تکیه بر این حربه است که می توانند پیروز میدان باشند.

فقر، از هم پاشیدگی خانواده، سوء مصرف مواد و الکل توسط والدین، کودک آزاری، نیاز به درآمد کار کودک، طرد کردن کودک، قحطی و بلایای طبیعی، از دست دادن والدین به سبب حوادث و بیماری و ... تنها بخش کوچکی از دلایلی است که آن ها را مجبور می کند تا با دروغ هم به خود و هم به باور افراد جامعه آسیب برسانند.

اینکه تاثیرات مخرب افراد جامعه باعث شده تا آنها دروغ گویی را جایگزین صداقت کنند یا خیر و همینطور آسیب هایی که آنها از راه دروغ گویی بر خود و افراد جامعه وارد می کنند موضوعی است که برای رسیدن به پاسخ آن با رئیس انجمن ممدکاران اجتماعی ایران و همینطور جامعه شناس و آسیب شناس حوزه اجتماعی به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید:

رقابت بر سر پول بیشتر دلیلی بر دروغ گویی بهتر

سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری برنا در رابطه با آسیب‌هایی که دروغ گویی به کودکان کار وارد کرده گفت: موضوع کودکان کار و خیابان، موضوعی است که باید زوایای مختلف  آن را ببینیم. هدف کودکان کار کسب درآمد بیشتر برای رفاه بهتر است به همین دلیل آنان تمام تلاش خود را می‌کنند تا در رقابت با یکدیگر پول بیشتری را به دست آورند، طبیعتا در چنین شرایطی راه‌های مختلفی را برای جلب اطمینان انتخاب می‌کنند که بخشی از این راه‌ها مبتنی بر واقعیت نیست.

او با اشاره به ضرب المثل «خشت اول چون نهد معمار کج ... تا ثریا می‌رود دیوار کج»، اضافه کرد: این کودکان از سنین خردسالی یاد گرفته‌اند با دروغ به خواسته های خود برسند و طبیعی است که این امر در بلند مدت به بخشی از رفتار او تبدیل و نهادیته شود.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: در چنین شرایطی یکی از مولفه‌های اخلاقی که مورد تایید نیست، دروغ است. این خصلت در طول زمان در وجود فرد نهادینه و تبدیل به نوعی یادگیری می شود به شکلی که اگر در جامعه دروغ بگوید به آسانی به خواسته های خود  می رسد و چه چیزی بدتر از این که کودکی با این استدلال و استنباط بزرگ شود. این کودک در آینده در هر منصب یا موقعیتی قرار گیرد بیش از اینکه صداقت را مبنای رفتارش قرار دهد دروغ را سرلوحه کار خود می گذارد.

موسوی چلک گفت: از جهت دیگر این کار به خودی خود باعث بی‌اعتمادی این کودک نسبت به دیگران می‌شود. طبیعی است در چنین شرایطی روابط سالم بین فردی اتفاق نمی‌افتد چراکه یک کودک کار عموما از نزدیک‌ترین فرد خانواده‌اش که ممکن است پدر یا مادر باشد دروغ‌گویی را آموزش دیده و به جامعه آورده، در واقع او همه چیز را دروغ تصور می‌کند و چه چیزی بدتر از اینکه یک کودک همه اساس فکری اش بر دروغ چیده شده باشد.

او اضافه کرد: راه کار این موضوع ساده نخواهد بود، متاسفانه کودکی که از کودکی دروغ بخشی از باورش شده در اکثر موارد امکان تغییر ندارد، به این ترتیب آنچه مهم است موضوع اخلاق و نهادینه شدن این امر در تمام افراد جامعه است تا اینکه در نهایت این موضوع در سطح جامعه فراگیر شود.

جمع آوری جایگزین آسان ِساماندهی

 واما امیر محمود حریرچی جامعه شناس و آسیب شناس حوزه اجتماعی با بیان اینکه کودکان کار قربانیان فقر و قربانیان بی برنامگی هستند به برنا گفت: در جامعه ما کودکان کار را کودکانی عموما زیر 15 سال تشکیل می دهند. کودکانی که از هیچ امکانات رفاهی در سطح کشور حتی امکاناتی مانند مدرسه که به شکل رایگان باید در اختیارشان قرار گیرد بهرمند نیستند. این موضوع در حالی است که طبق قوانین جهانی تا رسیدن به سن 15 سالگی آموزش اجباری و رایگان است.

وی تاکید کرد: در کشورهای توسعه یافته حمایت از این کودکان بخشی از قانون است به شکلی که در صورت عدم حضور کودک در سر کلاس درس، پیگیری ها جهت بازگرداندن او با کمک گرفتن از یک مددکار اجتماعی و مامور نیروی انتظامی انجام می شود تا جایی که اگر دلیل عدم حضور کودک برای ادامه تحصیل فقر و ناتوانی مالی باشد، دولت حمایت کافی و کاملی را برای تحصیل کودک تا سن 15 سالگی انجام می دهد.

حریرچی با گفتن ازاینکه کودکان کار با توجه به آخرین سرشماری مرکز آمار حدود 4میلیون نفر را شامل می‌شوند ادامه داد: این 4 میلیون کودک  نهایت ظلم چه از جانب خانواده و چه از طرف جامعه را دریافت می‌کنند. کودکانی که بالاترین میزان مبتلا به اچ آی وی مثبت را دارا هستند و همواره بیشترین کودک آزاری‌ها برای این قشر از جامعه اتفاق می‌افتد. این در حالی است که متاسفانه در کشور ما با استفاده از واژه ساماندهی تنها آنان را جمع آوری می‌کنند.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه دروغ‌گویی این کودکان نوعی گدایی مدرن بوده که از جامعه به آن ها ارث رسیده است، گفت: دروغ گویی واژه درستی نیست برای آن ها نخواهد بود چراکه دروغ تنها سلاحی است که آنان برای جلب توجه و ترحم به کار می  گیرند.

وی با بیان اینکه سماجت و نمایش بازی کردن کودکان خیابانی راهی برای کسب معاش آن‌هاست، اضافه کرد: یک کودک کار اگر در گوشه ای از خیابان بایستند کمتر کسی پیدا می شود که به لحاظ مالی به او کمک کند پس او راه حل را در برانگیختن مردم حتی با کمک گرفتن از شیوه اصرار و زور می داند.

حریرچی افزود: امروز با توجه به افزایش حاشیه نشینی و تعداد کودکان کار بهتر است به فکر چاره باشیم تا انگشت ها را به سمت رفتار نامناسب آنان بگیریم. دروغ‌گویی خصلتی است که امروز تقریبا در بین تمامی اقشار جامعه فراگیر شده است و شامل گروهی خاص نمی شود در واقع به کارگیری دروغ به این دلیل است که افراد با گفتن حقیقت تنبیه می شوند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تحقیر را کودکان کار می‌بینند و بیشترین صدمه را افراد جامعه به این کودکان وارد می‌کنند گفت: در واقع این کودکان قربانیانی هستند که به وسیله جامعه تحقیر شدند و بازتاب رفتاری هستند که سایرین به  آنان وارد کرده اند پس در نتیجه آنان نیز در قبال چنین جامعه ای با بی تفاوتی رفتار می کنند.

حریرچی در پایان خاطرنشان کرد: ما شرایط سکونت کودکان کار را نمی دانیم و تنها نتیجه ای از رفتار آن ها را در کوچه و خیابان مشاهده می کنیم بنابراین اگر به دنبال راه حلی هستیم بهتر است به این کودکان ثابت کنیم که تنها نیستند، این کودکان نیازمند توجه و محبت هستند، نیازمند کمی کپ زدن و یادگیری و رفاه.

گفتنی است؛ کودکان کار شرایط اجتماعی متفاوتی نسبت به کودکان خیابانی دارند. از این رو نوع مواجهه با این افراد نیز باید تفاوت‌های اساسی داشته باشد. کودکان کار بسته به نوع شخصیت و کاری که انجام می‌دهند بیشتر از کودکان خیابانی در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرند. کودکان کار به یک معنا حساس‌تر هستند و این حساسیت آنهاست که تعهد اجتماعی تک‌تک افراد اجتماع در قبال آنها را باید دربر داشته باشد. بنابراین اگر در مواقعی آنان با رفتار منفیشان به ما آسیب می زنند شاید بتوانیم با اندکی اقماض درک‌شان کنیم و برای جامعه ای با اخلاق تر پیش قدم شویم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایدز جامعه خشونت کودک آزاری کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۹۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی، گفت: در بازرسی‌ها بیش از ۵۰۰ مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند. - اخبار استانها -

علیرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی، اظهار داشت: ابتدای انقلاب تنها 20 درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند، اما اکنون بیش از 55 درصد جمعیت کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و در استان مرکزی 75 درصد جمعیت تحت پوشش بیمه قرار دارند این در حالی است که در برخی از شهرهای اراک، ساوه، زرندیه و دلیجان که جزو شهرهای صنعتی محسوب می‌شوند بیش از 80 درصد جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند.

وی افزود: ابتدای انقلاب تنها 20 نفر بیمه پرداز وجود داشت اما اکنون نسبت پشتیبانی چهار به یک رسیده است، تزار تامین اجتماعی از سال 99 منفی بوده که یکی از دلایل اصلی آن، بازنشستگی‌های پیش از موعد بود اما در دو یا سه سال آخیر اتفاقا مثبتی رخ داد و دولت به تعهدات خود در قبال بدهی خود عمل کرد، همچنین مجلس بودجه‌ سالیانه برای این امر در نظر گرفته است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی عنوان کرد: اتفاق خوشایندی که سال گذشته رخ داد این بود که سازمان برای پرداخت مطالبات مستمری بگیر و تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت خود هیچگونه تسهیلاتی از بانک دریافت نکرد در حالی که سال ماقبل برای جبرای کسری، از بانک‌های مختلف وام دریافت می‌کردند، اگر سازمان‌ در سال 1402 مانند سال ماقبل آن تسهیلات دریافت می‌کرد حدودا باید 25 همت سود به بانک‌ها پرداخت می‌شد که خوشبختانه این اتفاق رخ نداد.

حسینی بیان کرد: برای بیش از 25 هزار نفر طی یکسال گذشته در استان اشتغال ایجاد شده‌است که دلیل اصلی آن پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغالزایی است، همچنین تیم بازرسی از کارگاه های استان سازمان تامین اجتماعی سال گذشته قوی‌تر شد و تعداد و کیفیت بازرسی از کارگاه‌های استان افزایش پیدا کرد، در این بازرسی‌ها بیش از 500 مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اتفاقاتی که سازمان تامین اجتماعی دنبال می‌کند  پرداخت دستمزد واقعی به کارگران است، خوشبختانه سال گذشته 30 درصد از کارفرمایان دستمزد واقعی پرداخت کردند که این مهم در سال  1403 نیز پیگیری می‌شود. یکی دیگر از مباحث مورد دیگری سازمان، اشتغال اتباع بیگانه در کارگاه‌ها است و طبق قانون اشتغال اتباع بیگانه بدون پروانه در کشور ممنون است و در فرایندی که بازرسان سازمان تامین اجتماعی از کارگاه‌ها بازدید می‌کنند اگر اتباعی بدون کارت کار اشتغال داشته باشند باید با نیروی ایرانی جایگزین شوند.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: سال گذشته بیش از 12هزار میلیارد تومان درآمد تامین اجتماعی استان بود و تراز سازمان تامین اجتماعی استان مثبت شد، در حالی که سال 1401 ماهانه 100 میلیارد تومان سازمان کسری داشت. خوشبختانه تعاملات خوبی بین حوزه کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی وجود دارد و به دنبال حل مشکلات هستند. سال گذشته طرح رایحه خدمت بین 100 دستگاه اجرایی استان اجرا شد که تامین اجتماعی جزو دومین دستگاه برتر در ارائه خدمت بود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • عکس| تغییر چهره بازیگر «بزرگ‌مرد کوچک» در کنار رامبد جوان
  • بازداشت فرد متخلف در تبلیغ یک آرایشگاه زنانه
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • ۷۵ هزار کارگر زیر پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
  • دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه