Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@09:41:57 GMT

۷۰۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان سقایی آبرسانی می‌شوند+فیلم

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۹۴۹۰۴

۷۰۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان سقایی آبرسانی می‌شوند+فیلم

‍‍‍‍‍‍

مشکل تامین آب آشامیدنی سالم برای حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی سیستان و بلوچستان حالا معضل اصلی محروم‌ترین استان ایران است، محرومیتی که به روایت سازمان هواشناسی با خشکسالی بسیار شدید ۶۱ درصدی وارد فاز تازه شده است. ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی برآورده کرده سیستان و بلوچستان سال گذشته خورشیدی رکورد خشک‌ترین و کم‌بارش‌ترین استان ایران را ثبت کرده است؛ صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی هم پیشتر گفته بود: طی 11 ماه منتهی به اسفندماه 97 ، استان‌ سیستان و بلوچستان 74 درصد کمبود بارش را داشت و در صدر استان‌های کم بارش قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باوجود بارش‌های فراگیر و سیل‌آسای فروردین ماه 98 اما سیستان و بلوچستان هم‌چنان در صدر خشک‌ترین استان ایران است؛ رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان می‌گوید: بررسی‌ شاخص‌ها به ما می‌گوید همچنان 61 درصد گستره سیستان و بلوچستان درگیر یک خشکسالی بسیار شدید است.خیلی بیشتر از استان‌های دیگر.

الله بخش ریگی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: در فروردین‌ماه امسال 35 میلی‌لیتر در سیستان و بلوچستان باران باریده که 31 درصد بارش یک‌سال آبی را شامل می‌شود، اما این بارش که عمدتا رگباری‌ست تاثیری بر خشکسالی ندارد چرا که باید 40 درصد بارش‌های یکسال زارعی در 40 درصد بازه زمانی همان سال ببارد تا ثاتیرگذار باشد نه‌اینکه در یک بازه زمانیِ یک تا دو روزه 30 درصد بارش یک‌سال ببارد.

وی تصریح می‌کند: تعرق و تبخیر بیش‌از اندازه موجب می‌شود بارش‌های کوتاه و پرتوان تاثیری بر خشکسالی نگذارد.

بحران آب در بلوچستان| روایت زنانی که هنوز" کوزه بر سر، بچه در دست" آب می‌آورند + فیلمبحران آب در بلوچستان| یک‌میلیون نفر در خطر اپیدمی فراگیر+فیلمبحران آب در بلوچستان| 8000 روستایی محروم بلوچستان تشنه بازسازی یک خط انتقال آب + فیلم

700هزار نفر آب ندارند

خشکسالی فراگیر برای استانی که عمده مردمانش با منابع آب خدادی قضای حاجت می‌کنند محرومیتی عمیق و جدی‌ست؛ وزارت نیرو برآورد کرده سیستان و بلوچستان کمترین شاخص دسترسی به شبکه آب در میان 31 استان ایران را دارد و شاخص دسترسی‌اش با متوسط کشوری اخلاف فاحشی دارد.برآوردهای وزارت نیرو می‌گوید میانگین شاخص دسترسی به شبکه آب در کشور 90 درصد و در سیستان و بلوچستان 70 درصد است،عمدتا به‌خاطر جمعیت روستایی آن، میانگین دسترسی روستاهای کشور به شبکه آب 70 درصد و در سیستان و بلوچستان 46 درصد است.

بنا به آمار مرکز تقسیمات کشوری وزارت کشور سیستان و بلوچستان، روستایی‌ترین استان ایران است و چیزی بیش‌از 51 درصد جمعیت 2 میلیون و 775 هزارنفری آن در روستاها زندگی می‌کنند، روستاهایی که مردمانش درمانده از آبرسانی با تانکر و منابع آب خدادادی نظیر هوتگ، برکه و گودال‌های آب که با آب باران پر می‌شوند نیاز آبیشان را برطرف می‌کنند.آن‌طور معاون طرح و توسعه شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان می‌گوید حداقل 700 هزار نفر از جمعیت سیستان و بلوچستان در روستاها شبکه آب ندارند و سقایی آبرسانی می‌شوند.

حسن عابدی سرپرست معاونت طرح و توسعه آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان می‌گوید: 5 هزار و 594 روستای بالای 20 خانوار در سیستان و بلوچستان با حدود جمعیتی بیش‌از یک میلیون و پانصد هزار نفر است که از حیث تعداد و جمعیت بیشترین جمعیت روستایی ایران در میان 31 استان کشوراست.

وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: تقریبا نصف این روستاها شبکه آب دارند و نصف بقیه ندارند، روستاهایی که شبکه آب ندارند یا با تانکر برایشان آب می‌بریم تا با چاه‌ها و گودال‌های دست‌ساز خود آبشان را تامین می‌کنند.

سرپرست معاونت طرح و توسعه آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان تصریح می‌کند: هم‌اکنون هزار و سیصد روستایی که شبکه آب ندارند با 122 تانکر آبرسانی سقایی می‌شوند، سهمیه هرنفر برای آبرسانی سقایی حدود 15 لیتر است که با توجه به سهمیه اندک چه روستایی که ما می‌توانیم به آن‌ها آبرسانی سقایی کنیم و چه آن‌هایی که نمی‌توانیم عمده نیاز آبی شان را از همان چاه‌ها، گودال‌ها تامین می‌کنند.

عابدی تاکید می‌کند: برای آبرسانی مداوم و شبکه‌دار کردن حدود 3 هزار روستای بدون شبکه، 18 مجتمع آبرسانی در دست اجراست، برخی از این مجتمع‌ها از سال 86 آغاز شده و هنوز به‌بهره‌برداری نرسیده است، حداقل 2 هزار میلیارد تومان برای تکمیل این مجتمع‌ها نیاز است.

همین آبرسانی سقایی هم شاید قطع شود!!!

انباشت بدهی تانکر‌های آبرسانی سیار، چاه و آب‌شیرین‌کن‌های بخش خصوصی و احتمال قطع آبرسانی سقایی به روستاهایی که پانزده لیتر، پانزده لیتر آبرسانی می‌شوند "قوز بالای قوز" شده؛ شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان برآورده کرده تانکرهای آبرسانی سیار، چاه و آب‌شیرین‌کن‌های بخش خصوصی 5 میلیارد تومان از شرکت آب طلب دارند و این طلبشان از 5 سال گذشته تاکنون است. عبدالغفور ایرانژاد نماینده مردم جنوب بلوچستان در مجلس می‌گوید: بدهی انباشت به تانکرها و چاه‌های آب بخش خصوصی موجب می‌شود تانکرها ناگهان در اعتراض به طلب پرداخت نشده‌شان آبرسانی را قطع کنند، این اعتراض و قطع مسبوق به سابقه هم است، تیرماه دو سال پیش آب‌شیرین‌کن پسابندر و تانکرهای آن به‌خاطر بدهی 15 ماهه‌‌شان، سهمیه آبرسانی سقایی به چهار روستای پسابندر،گواتر،پست و بریس را قطع کردند.

وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: هرچند سهمیه 15 لیتری برای هر نفر برای روستاییان کفاف زندگی نمی‌دهد و باید حتما در کنارش از منابع آب خدادادی هم استفاده کنند اما این 15 لیتر برای خورد و خوراک خوب است و بهداشتی‌ست و از احیانا شیوع بیماری‌ جلوگیری می‌کند.

بیماری‌هایی که با خوردن آب منابع خدادای احتمالا فراگیر می‌شود، محمدنعیم امینی فرد رییس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان پیشتر گفته بود: هوتگ‌ها، منابع آبی و برکه‌هایی که در روستای بلوچستان مشترک استفاده می‌شود خطر یک اپیدمی عفونی میان روستاییان را تشدید می‌کند.

قربانیان بی‌آبی

بی‌آبی در بلوچستان کم مشکل ندارد، قربانی هم می‌دهد؛ یسرا دلشب، منیره و مریم خدمتی تازه‌ترین هایش؛ این سه دختر بچه 9 ساله، اوایل خرداد ماه امسال،حدود یک‌ماه پیش، برای برداشتن آب به یکی‌از گودال‌های دستساز آب اصطلاحا هوتگ در روستای کمو بازار از توابع بخش پلان چابهار رفته بوند که داخلش افتادند و غرق شدند.

هوتگ اصطلاحی محلی‌ست و به گودال‌هایی با عمق حدوا 15 متر می‌گویند که مردم آن‌ها را ساخته‌اند تا با آب باران و سیلاب پرشود و با آن آب روزگار بگذرانند. تمرکز هوتگ‌ها عمدتا در جنوب بلوچستان و روستاهای بخش‌های پلان و دشتیاری چابهار است.

 محمدنعیم امینی فرد رییس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در واکنش به اتفاق کموبازار گفت: این اتفاق تکراری بود و قبلا نظیر این مورد را داشتیم؛ اگر از طریق آبرسانی سیار آب مصرفی و مورد نیاز مردم تامین شود قطعا به هوتگ‌ها مراجعه نمی‌کنند که شاهد فاجعه ناگوار غرق شدن کودکان باشیم. این اتفاق ناشی از نقصان کمبود آب است و ما نتوانستیم آب آشامیدنی سالم را برای مردم تامین کنیم.

هرچه باشد، عدم تامین آب آشامیدنی سالم برای حدود 700 هزار نفر جمعیت روستایی سیستان و بلوچستان حالا معضل اصلی محروم‌ترین استان ایران است، محرومیتی که به روایت سازمان هواشناسی با خشکسالی بسیار شدید 61 درصدی وارد فاز تازه شده است.

سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/

R7843/P/S6,65/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۴۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه انسداد ۱۰۱ راه روستایی در جنوب سیستان و بلوچستان براثر بارندگی‌ اخیر

مجید محبی با عنوان اینکه بیشترین بارندگی با ۲۷۰ میلی متر در زرآباد سیستان و بلوچستان گزارش شده است گفت: هم اکنون سه هزار نیروی امدادی، خدماتی و انتظامی در قالب ۷۰۶ تیم عملیاتی به همراه ۷۴۵ دستگاه ماشین آلات در حال کمک رسانی در مناطق درگیر سیلاب استان هستند.

وی ادامه داد: از مجموع ۳۲۹ راه روستایی بسته شده ناشی از سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان با تلاش دستگاه‌های خدمات رسان تاکنون ۲۲۸ مسیر بازگشایی شده است.

مدیر کل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: تمام تلاش ما بر آن است تا ارتباط در مسیر‌های ارتباطی جنوب استان به منظور ارائه خدمات امدادی برقرار شود.

مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان هم با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی جوی، از تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری محلی در این استان خبر داد.

محسن حیدری تاکید کرد: فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی در سیستان و بلوچستان تشدید می‌شود.

وی عنوان کرد: از بعدازظهر امروز تا شب پنجشنبه، برای شهرستان‌های زاهدان، تفتان، خاش، میرجاوه، لاشار، دلگان، ایرانشهر، سرباز، سراوان، گلشن، مهرستان، سیب و سوران، بمپور، راسک، قصرقند، ارتفاعات جنوب غرب به ویژه شهرستان‌های فنوج، نیکشهر و ارتفاعات شمالی سواحل در برخی نقاط رخداد رگبار و رعد و برق شدید و بارش تگرگ و تند باد شدید موقتی به ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب پیش‌بینی شده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به شهروندان توصیه کرد کوهنوردان از فعالیت‌های کوهنوردی پرهیز و از اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی در زمان بارندگی خودداری کنند.

وی اظهار کرد: کشاورزان در این مدت از محصولات کشاورزی محافظت و دامداران از چرای دام در مناطق مرتفع خودداری کنند. همچنین احتیاط در تردد‌های جاده‌ای و دریایی انجام و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • همچنان حدود ۴۵ راه روستایی بلوچستان بر اثر سیلاب بسته است
  • طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل زده
  • امدادرسانی آب و فاضلاب استان بوشهر به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
  • رشد ۷۸ درصدی ساخت راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۷۸ درصدی ساخت بزرگراه در سیستان و بلوچستان
  • رشد ۷۸ درصدی احداث راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان
  • ادامه انسداد ۱۰۱ راه روستایی در جنوب سیستان و بلوچستان براثر بارندگی‌ اخیر
  • همچنان ۱۰۱ راه روستایی جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب بسته است