Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:10:04 GMT

چاندریان ۲ امروز پرتاب می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۹۵۸۵۲

چاندریان ۲ امروز پرتاب می‌شود

به گزارش پایگاه اینترنتی سی.ان.ان، هند اکنون سرگرم آماده شدن برای انجام ماموریتی در ماه است که  طی آن یک کاوشگر بر سطح ماه فرود می‌آید.

قرار است فضاپیمای چاندریان ۲ ساعت ۲:۴۳ دقیقه روز دوشنبه به وقت محلی از مرکز فضایی Satish Dhawan در «سریهاریکوتا» (Sriharikota) در ایالت «آندرا پرادش» به فضا پرتاب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا قرار بود این پرتاب روز ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر)  انجام شود اما تنها ۵۶ دقیقه قبل از پرتاب به دلیل بروز یک «نقص فنی» لغو شد. درصورتیکه پرتاب امروز چاندریان ۲ با موفقیت انجام شود، هند بعد از امریکا، چین و روسیه چهارمین کشوری خواهد بود که فرود آرامی را بر سطح ماه انجام می‌دهد.
چاندریان ۲، دو ماه سفر خواهد کرد تا در یک مدار مدور در ۶۲ مایلی (۱۰۰ کیلومتری) بالای سطح ماه قرار گیرد. از این مدار، فرودگری به نام «ویکرام» از فضاپیمای اصلی جدا می‌شود و به آرامی در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود می‌آید. این امر به سخت‌ترین بخش مأموریت چاندریان ۲ تبدیل خواهد شد زیرا باید به آرامی بر سطح ناهموار ماه بنشیند به گونه‌ای که هیچ آسیبی نبیند. همچنین لازم است از فرود در مناطق سایه‌دار اجتناب شود زیرا دستگاه نیاز به نور برای تولید انرژی دارد.
چاندریان ۲ که ۳.۸ تن وزن دارد و ۱۳ محموله را با خود حمل می‌کند، دارای یک ماه‌نورد، فرودگر و کاوشگر است که هر سه توسط سازمان تحقیقات فضایی هند ساخته شده‌اند. هدف اصلی این مأموریت بررسی مکان و فراوانی آب در سطح ماه است.

هزینه انجام این پروژه تحقیقاتی از سوی هندی‌ها ۱۴۴ میلیون دلار (۱۰ میلیارد روپیه) اعلام شده و این دومین مأموریت فضایی هند است.
نخستین سفر فضایی هندی‌ها مربوط به سال ۲۰۰۸ میلادی است که به اثبات وجود آب در کره ماه کمک کرد. آن سفینه بدون سرنشین هند ۷۹ میلیون دلار ارزش داشت و «چاندریان ۱» نام گرفته بود.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۵۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، اداره ملی فضایی چین اعلام کرد، کاوشگر چانگ‌ای‌۶ که قرار است سمت دور و پنهان ماه را کاوش کند، بین ساعت ۱۷ الی۱۶ بعد از ظهر به وقت چین و برابر با یک بامداد به وقت تهران پرتاب شود.

ماموریت چانگ‌ای‌۶ وظیفه جمع آوری و بازگرداندن نمونه‌ها از سمت دور ماه را بر عهده دارد که نخستین تلاش بشدیت در نوع خود است.

سازمان فضایی چین گفته است: موشک حامل لانگ‌مارچ با سوخت هیدروژن مایع و پیشرانه برودتی اکسیژن مایع تغذیه می‌شود و به دلیل عملکرد قوی که دارد برای این ماموریت انتخاب شده است.

به گفته لو یونتونگ، یکی از اعضای شرکت علوم و صنعت هوافضای چین، این ماموریت شامل ۱۱ مرحله است که ب خی از این مراحل به این صورت است که ابتدا، کاوشگر سوار بر موشک حامل لانگ‌مارچ می‌شود تا به مدار پرتاب شود، سپس سفر خود را به سمت ماه آغاز می‌کند. پس از رسیدن به مجاورت ماه، برای فرستادن کاوشگر به سمت دور ماه وقفه‌ای تعریف شده است و پس از رسیدن به سمت دور ماه و تکمیل نمونه برداری، کاوشگر رباتیک از سمت پنهان ماه بلند می‌شود.

به گفته مقامات چینی، چانگ‌ای‌۶ قرار است نمونه‌های بیشتری از سنگ‌های ماه جمع‌آوری کند تا داده‌های تکمیل‌تری از تاریخ و تشکیل ماه به دست آورد. این ماموریت نقش مهمی در توسعه دانش محققان از ماه و اصول آن، از جمله تشکیل زمین و دیگر سیارات دارد.

پس از انجام موفقیت‌آمیز ماموریت‌های چانگ‌ای یک تا چانگ‌ای ۵، چین نقش بزرگی در اکتشاف و بررسی ماه و سیارات منظومه شمسی برعهده گرفته است. ارسال چانگ‌ای‌۶ به مدار زمین این کشور را به یکی از قدرتمندترین کشور‌ها در حوزه فضایی تبدیل می‌کند.

این ماموریت نشان از توانایی و تلاش چین برای بالا بردن دانش و تکنولوژی خود در فضاپیما و کاوشگر‌ها را دارد؛ با انجام موفقیت‌آمیز این ماموریت، دانشمندان و مهندسان چینی می‌توانند به دستاورد‌های بزرگتری در اکتشاف فضا دست یابند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • تصاویری حیرت‌انگیز از فرود جنگنده اف ۳۵ بر روی برج العرب + فیلم
  • (ویدئو) لحظه فرود اضطراری یک هواپیما در ساحل
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • فرود جنگنده F ۳۵ بر روی برج العرب دبی (فیلم)
  • (ویدئو) فرود جنگنده F۳۵ بر روی برج العرب دوبی
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • فرود آمدن جالب هواپیمای جنگی بر روی برج العرب دبی + فیلم
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • (ویدئو) فرود اضطراری یک هواپیما بر اثر تگرگ شدید