Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، احمد محمدی دوشنبه در آئین بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک (کمپوستینگ) که در چاه شماره ۵۰ منطقه نفت سفید برگزار شد با اشاره به نگرانی‌های مطرح شده درباره آلودگی‌های نفتی ناشی از فعالیت‌های این صنعت در استان خوزستان، اظهارداشت: کارهایی که در خصوص الزامات محیط زیست باید صورت بگیرد یا انجام شده و یا در آستانه نهایی شدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر امروز مدیرکل محیط زیست استان خوزستان نگرانی‌های به حقی از این بابت دارد و برای وی سوالاتی پیش آمده به این خاطر است که اقدامات صورت گرفته ارائه نشده‌اند و مقصر آن را هم خودمان در نفت می‌دانیم.

مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب با انتقاد از اتهام زنی‌های همیشگی به این صنعت، گفت: به جای اینکه با صنعت نفت تعامل سازنده صورت بگیرد درخواست همکاری و همراهی برای رفع مشکلات را داریم.

او در ادامه به ادعای شهرداری و شورای شهر اهواز مبنی بر پرداخت حق آلایندگی اشاره کرد و گفت: با وجود ادعاهای صورت گرفته، مطالبات شهرداری در زمینه عوارض و ارزش افزوده را پرداخت کرده‌ایم و این درحالی است که شهرداری هیچ‌گونه خدماتی را به صنعت نفت ارائه نمی‌کند.

محمدی با بیان اینکه عوارض شهرداری‌ها تا ریال آخر در سال ۹۷ پرداخت شده است، گفت: از اعلام رقم دقیق این پرداختی‌ها خودداری می‌کنم اما مبلغ آن بسیار زیاد است و قطعاً باعث تعجب همگان خواهد شد.

وی تصریح کرد: اگر نیاز باشد در آینده اعداد و ارقامی پرداخت شده به شهرداری و یا انجام هزینه‌ها در بخش مسئولیت‌های اجتماعی را به عموم مردم اعلام خواهم کرد.

نفت یک ثروت خدادادی

محمدی همچنین در ادامه نفت را یک ثروت خدادادی خواند و گفت: کمربند زاگرس یکی از غنی‌ترین منابع انرژی دنیا را در خود جای داده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، محیط زیست، مردم پیرامون و ذی‌نفعان را همیشه و همواره مورد توجه این صنعت خواند و گفت: پروژه‌ای هم که امروز به صورت آزمایشی به عنوان مدیریت پسماند اجرا شده نیز در همین راستا است.

وی ادامه داد: صنعت نفت با توجه جایگاهی که دارد اثرات و نقش مهمی را در کشور بازی می‌کند که تقریباً در هیچ صنعتی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه شاید هنوز خیلی از مردم از اقدامات و عملکردهای صورت گرفته توسط صنعت نفت اطلاع ندارند، افزود: این صنعت با چاه متولد می‌شود، با خط لوله ظهور پیدا می‌کند و با سیستم‌های فراورشی به مبادی مصرف تحویل داده می‌شود.

محمدی افزود: در این بین ۸۰ میلیون ایرانی و حتی مشتریان داخلی و خارجی از این صنعت منتفع می‌شوند و سالانه حدود ۲۰۰ کیلومتر زیر زمین حفاری صورت می‌گیرد و برای انجام تولید سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشته می‌شود.

صنعت نفت بعد از انقلاب ملی شد

مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب با تاکید بر اینکه امروز همه تولید نفت در این شرکت با کار ایرانی انجام می‌شود، گفت: اما باید توجه داشت که این صنعت، صنعتی است که ۱۰۰ درصد خارجی بوده و وارد کشور ما شده است.

محمدی یادآور شد: با وجود اینکه صنعت نفت در ۶۰ سال گذشته ملی شد اما می‌توان گفت ملی شدن این صنعت از بعد از انقلاب اتفاق افتاد به این خاطر که فرمان کار در دستان ملت قرار گرفت.

وی یادآور شد: این درحالی است که متخصصان ایرانی تکنولوژی‌های خارجی را فرا گرفته‌اند و این خود در فرایند ملی دانستن این صنعت از بعد از انقلاب مشخص است.

پیچیدگی‌های صنعت نفت و لزوم تحمل مقداری از آلودگی‌ها

وی همچنین با تاکید بر اینکه صنعت نفت از پیچیدگی‌هایی زیادی برخوردار است، افزود: به همین دلیل لازم است تا مقداری از آلودگی‌های ناشی از تولید آن را هم تحمل کنیم ولی مخالف ایجاد آلودگی هستیم.

مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه این صنعت از بعد از انقلاب توسط اهالی همین مناطق نفتی اداره می‌شود، گفت: بنابر این اگر آلودگی ایجاد می‌شود درد، رنج و زحمت آن برای خود این افراد و خانواده‌های آنها است.

محمدی افزود: اما برای اینکه حداقل آلودگی را ایجاد کنیم طبق استانداردها، هفت دکل‌های حفاری را به سیستم‌های مدیریت پسماند مجهز کردیم و با اولویت بندی‌هایی که صورت گرفته این دستگاه‌ها را در مناطق پرجمعیت شهری و مناطقی که حفاظت از محیط زیست الزامی است، بکار گرفته شدند.

وی با اشاره به اینکه به طور متوسط هر دکل در سال سه چاه، حفاری می‌کند، افزود: طی ۱۰ سال اخیر ۱۰۰ حلقه چاه به روش سیستم مدیریت پسماند حفاری شدند و این سیستم اجازه نفوذ آب به مناطق پایین دست را نمی‌دهد.

سوختن ۱۶ میلیون فوت مکعب گاز همراه با نفت در اطراف اهواز

این مقام مسئول در شرکت مناطق نفت خیز جنوب همچنین در خصوص بخش گازهای نفتی همراه با تولید که منجر به آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود، گفت: گازهای همراه کمک می‌کنند که نفت تولید شده از داخل زمین بیرون بیاید.

محمدی یادآورشد: به عنوان مثال در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در شرایط عادی روزانه یک میلیون بشکه نفت تولید می‌کند و این میزان ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه خود دارد که اگر اقدامات زیست محیطی نبود شاهد سوختن این حجم گاز در اطراف اهواز بودیم اما صنعت نفت برای حل این مشکل هزینه‌هایی را انجام داد تا چنین صحنه‌هایی کمتر مشاهده شود.

وی همچنین به مشکلات مالی که کشور با آن رو به رو شده اشاره کرد و گفت: مشکلات مالی را توجیهی برای ایجاد آلودگی نمی‌دانیم ولی در هر صورت هم اکنون حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون فوت مکعب گاز در اطراف اهواز سوخته می‌شود.

مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب یادآور شد: برای کاهش سوختن گازهای باقی مانده همراه تولید نفت برنامه ریزی شده تا به خوراک برای پتروشیمی‌ها تبدیل شوند و در صورت عملیاتی شدن این برنامه ریزی ها، حجم آلایندگی‌ها باز کمتر خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در گذشته روزانه ابرهای سیاهی در آسمان اهواز دیده می‌شد که دلیل آن سوزاندن سیالات جمع شده در گودال‌ها بود، بیان داشت: در حال حاضر همه این گودال‌ها بلا استفاده هستند مگر اینکه در صورت خراب شدن دستگاه‌های مدیریت پسماند، نیاز به استفاده از آنها باشد تا از ایجاد فجایع احتمالی پیشگیری شود.

به گفته محمدی، تقریباً هیچ چاه نفتی در محدوده مناطق نفت خیز جنوب نیست که در کنار آنها از گودال‌های نفتی استفاده شود مگر اینکه اضطراری وجود داشته باشد.

۹۹۳۱/۶۰۶۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا محمدی نفت شهرداری شهرداری اهواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۱۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت

سعید خواجه گفت: از مجموع ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار از وسعت شهرهای "گناباد، کاخک، بیدخت و روشناوند" در ۴۶۷ هکتار، معادل ۱۷ درصد آن طرح بازآفرینی شهری و احیای بافتهای فرسوده شهری طی سال جاری در حال اجراست.

وی اضافه کرد: از این میزان ۳۵۰ هکتار از وسعت هزار و ۸۰۰ هکتاری شهر گناباد و ۲۰ هکتار از وسعت ۲۶۰ هکتاری شهر کاخک را بافتهای ناکارآمد شهری تشکیل می دهد و طرح بازآفرینی شهری در آنها اجرا می شود.

او ادامه داد: ۶۵ هکتار از وسعت ۲۵۰ هکتاری شهر روشناوند و ۳۲ هکتار از مساحت ۳۲۰ هکتاری شهر بیدخت نیز مشمول طرح بازآفرینی شهری قرار گرفته است.

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد گفت: طرح بازآفرینی شهری در سه بخش "بافتهای ناکارآمد، تاریخی و سکونتگاههای غیر رسمی" اجرا می شود و شامل فعالیتهایی نظیر کف سازی معابر، احداث دیوار ساحلی، توسعه و احداث پارکها و فضای سبز شهری و تغییر سیما و منظر شهری است.

خواجه افزود: در این راستا با مشوقهایی نظیر تخفیف ۵۰ درصدی صدور پروانه های ساختمانی، پرداخت تسهیلات بانکی با بهره کم و اعطای تراکم تشویقی برای جلب مشارکت مردم تلاش می شود.

وی اضافه کرد: توسعه و عمران مطلوب و عدالت اجتماعی خدمات شهری در مناطق شهری نیازمند طرح بازآفرینی شهری است و برخوداری همه مناطق شهری از امکانات فرهنگی، آموزشی و تفریحی از طریق ایجاد مشوقها برای مالکان بناهای مشمول این طرح موجب تمرکز زدایی در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و تجاری می شود.

اختصاص ۲۵۰ تن قیر رایگان به مناطق شهری گناباد

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد از تخصیص ۲۵۰ تن قیر رایگان طی ۲ سال گذشته برای عمران شهری و آسفالت معابر شهرهای گناباد، کاخک و بیدخت خبر داد.

خواجه افزود: سهمیه قیر رایگان برای آسفالت معابر مناطق شهری این شهرستان طی سال ئجاری بعد از ارائه کامل درخواست شهرداریهای تابعه شهرستان گناباد و متناسب با نیاز تخصیص می یابد.

بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر "بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمندسازی و روان بخشی" شهری را در بر می گیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارت دیگر زنده شدن شهر است.

در بازآفرینی شهری، توسعه شهری به مفهوم رشد کمی عناصر کالبدی شهر برای اسکان جمعیت و ارتقای کیفیت زندگی، در قالب طرح های توسعه شهری رخ خواهد داد.

فرسودگی ۸۰ درصد بافت مسکونی شهری گناباد، اجرای طرح های بازآفرینی شهری را به منظور توسعه و عمران این شهرستان جنوبی خراسان رضوی ضروری کرده است.

در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش می شود تا با مشارکت شهروندان با احیای بافتهای فرسوده شهری حیات اجتماعی و رونق اقتصادی به این مناطق باز گردانده شود.

مرکز شهرستان گناباد با چهار شهر گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۱۱۲ روستا در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۷ قرارداد تولید بار اول از سوی مناطق نفت‌خیز جنوب امضا می‌شود
  • تماس تلفنی هنیه با نخاله/تاکید بر عدم کوتاهی از خواسته‌های مقاومت
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • جنگنده‌های اسرائیلی مناطق مسکونی شهر رفح را زیر آتش گرفتند
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟
  • نبض مسکن در کلان‌شهر همسایه تهران
  • تلف شدن صدها هزار ماهی در ویتنام
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت / ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟