Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ندا جعفری: کارت سوخت و سهمیه بندی بنزین به گره کور تصمیم گیری‌های دولت تبدیل شده است؛ تفاوتی هم نمی‌کند کدام دولت بر سر کار باشد، در هر دولتی مصرف و البته قاچاق بنزین مشکل لاینحل کشور بوده است. در دولت احمدی نژاد برای نخستین بار موضوع سهمیه بندی بنزین مطرح شد و کارت سوخت مطرح شد. چندی بعد با تصمیم زنگنه، کارت سوخت برچیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنگنه اعتقادی به سهمیه بندی نداشت. مدتی از دولت روحانی نگذشته بود که نظر زنگنه تغییر کرد و بار دیگر سهمیه بندی سوخت مطرح شد. این طرح هنوز عملی نشده اما شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اخیرا اعلام کرده استفاده از کارت سوخت شخصی از تاریخ ۲۰ مردادماه الزامی می‌شود و گفته شده این طرح باهدف جلوگیری از سوءاستفاده و مقابله با قاچاق سوخت اجرا خواهد شد.

وزیر نفت در توضیح اجرای این طرح گفته «سهمیه‌بندی بنزین مسئله دیگری است و فعلاً بحث گرفتن سوخت با کارت است.» نخستین برداشتی که از این جمله برمی‌آید این است که تکلیف خود وزارت نفت با این طرح مشخص نیست و نمی‌داند چه برنامه‌ای قرار است اجرا شود. اظهارات زنگنه بدین معناست که در بیستم مرداد قرار نیست بنزین سهمیه بندی شود. شاید در خوشبینانه‌ترین حالت باید گفت دولت تنها می‌خواهد از روشی استفاده کند که مردم به استفاده از کارت سوخت ترغیب شوند. اما نکته مهمتر آنکه کارت سوخت هیچگاه از چرخه حذف نشده بود که بار دیگر قرار باشد احیا شود؛ چه آنکه پس از حذف کارت سوخت شخصی، کارت سوخت در اختیار جایگاه‌داران قرار گرفته بود و صاحبان خودرو با استفاده از آن بنزین خریداری می‌کردند. بدین ترتیب مشخص نیست این جمله که «فعلا بحث گرفتن سوخت با کارت است» قرار است چه مفهومی داشته باشد! آیا قرار است بار دیگر هزینه‌ای میلیاردی برای قانونی که سیاست‌گذارانش نیز تلقی درستی از آن ندارند از کیسه بیت المال برداشت شود و یکی دو سال دیگر مدیری دیگر بگوید این طرح شکسته خورده است؟

محمود خاقانی کارشناس بین الملل انرژی به رویداد۲۴ می‌گوید: سیاست‌های دولت درباره مصرف سوخت درست نبوده و بسیاری از این طرح‌ها امتحان خود را پس داده‌اند. کارت سوخت می‌تواند امتیازی برای آمارگیری میزان مصرف بنزین باشد و اینکه می‌توان مصرف کنندگان سوخت را رصد کرد اما استفاده از این کارت نمی‌تواند سدی در برابر قاچاقچیان بنزین باشد.

خاقانی با تاکید بر اینکه برخی از طرح‌های دولت بر اساس برنامه کلان حوزه انرژی نیست و اینگونه طرح‌ها مقطعی است، می‌گوید: استفاده مجدد از کارت سوخت تنها مسکنی برای کاهش قاچاق بنزین است، زیرا قاچاقچیان پس از مدت کوتاهی با برنامه‌های کامپیوتری قادرند راه‌های فرار از موانع مختلف را پیدا کنند و به فعالیت خود ادامه دهند. ضمن آنکه قاچاق سوخت (گازوئیل و بنزین) تنها با کارت سوخت صورت نمی‌گیرد و راه‌های دیگری نیز وجود دارد. 

او ادامه می‌دهد: تنها با سرو سامان دادن قیمت انرژی می‌توان از قاچاق آن جلوگیری کرد ضمن آنکه موضوع قاچاق تنها محدود به بنزین نمی‌شود و در حوزه برق با استخراج بیت کوین و ارز رمز‌ها و مواد معدنی خام و ... نیز ردپای قاچاقچیان وجود دارد.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 کارت سوخت احیای کارت سوخت قاچاق سوخت مصرف بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۲۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به ضرورت تعیین سقف ارزی برای عرصه تولید افزود: ۱۴۰ طرح نیمه تمام صنعتی و برخی از واحد‌های صنعتی موجود که نیازمند منابع ارزی برای خرید مواد اولیه هستند در انتظار تسهیلات قرار دارند. 
تیمور پورحیدری با بیان اینکه  واحد‌های صنعتی برای تامین سرمایه در گردش با توجه به نوسانات قیمت نیازمند تسهیلات با بازپرداخت بیش از ۲ سال هستند، افزود: واحد‌های صنعتی که جدید تاسیس شده اند، چون سابقه فعالیت ارزی ندارند در این خصوص با چالش جدی مواجه اند.
وی با اشاره به حمایت‌های وزارت صمت اضافه کرد: پیگیری‌های مستمر، الزام ثبت برنامه تولید، تامین ارز بخش تولید و بازرگانان از جمله اقدامات این وزارتخانه است. 
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان به صف انتظار دریافت ارز در بانک مرکزی اشاره و تصریح کرد: بررسی‌ها حاکیست که سود تسهلات بانکی از ۳۱ تا ۳۹ درصد در حال افزایش است و بانک‌ها نیز غیررسمی به مشتریان اعلام می‌کنند که می‌توانند تسهیلات با این درصد پرداخت کنند.
وی، ابلاغ تسهیلات جدید و فوری را  مهمترین راهکار برای کارگشایی صنایع  گیلان در راستای تحقق شعار سال دانست.

دیگر خبرها

  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران
  • همه چیز درباره رمز کارت سوخت
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • بازگشت ۲۳۹ واحد غیرفعال کشاورزی لرستان به چرخه تولید
  • طی دو سال ۲۳۹ واحد غیرفعال کشاورزی به چرخه تولید بازگشت
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت