Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@08:01:17 GMT

درخت 5 میلیاردی با 10 میلیون تومان جریمه!

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۳۹۶۹

مسعود مولانا در گفت و گو با ایسنا با ارائه برخی آمارها در مورد فواید جنگل ها، اظهار کرد: بر پایه آمار شاخص های سازمان ملل، کشوری که 25 درصد مساحت آن جنگل بوده جزء کشورهای فقیر از منظر منابع طبیعی محسوب می شود که بر اساس آخرین آمار در ایران 7 درصد مساحت کشور جنگل است، یعنی سرانه جنگل در ایران یک چهارم متوسط جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هر هکتار جنگل سالانه 2 و نیم تن اکسیژن تولید می کند و این میزان برابر نیاز 10 انسان در یکسال است، تصریح کرد: یک میلیون و 800 هزار هکتار جنگل های هیرکانی فقط اکسیژن 18 میلیون نفر در سال را تامین می کنند حال اگر این جنگل ها نیز تخریب شوند منابع تولید اکسیژن باید از کجا تامین شوند؟ مگر نه اینکه تنها موجودات تولید کننده اکسیژن گیاهان و جنگل‌ها هستند.

عضو شبکه ملی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: جنگل ها و کوهستان های ایران 40 درصد تولید آب کشور را عهده دار هستند و بدون جنگل و کوهستان 40 درصد ذخیره آب از دست خواهد رفت بنابراین چگونه می‌تواند بحران کم آبی مهم بوده اما حفظ جنگل اهمیت نداشته باشد.

مولانا با یادآوری کارکردهای جنگل در تثبیت خاک، آب، تولید اکسیژن، جذب دی اکسید کربن و تلطیف و خنک کردن هوا، تاکید کرد: با احتساب این کارکردهای متنوع نمی توان بر روی یک درخت قیمت گذاشت، در واقع ارزش و قیمت اکولوژیکی یک درخت چند صد ساله، میلیاردها تومان و صدها برابر قیمت صنعتی آن است.

وی با اشاره به اینکه ارزش اقتصادی جنگل فقط برای تولید آب 15 برابر ارزش چوب آن است، اظهار کرد: اگر از منظر چوب به درخت بنگریم شاید ارزش یک درخت از 50 میلیون تومان تجاوز نکند اما از نگاه اکولوژیکی قیمت آن بیش از 5 میلیارد تومان است و این درحالیست که متاسفانه جریمه قطع همین درخت 10 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

عضو شبکه ملی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور با انتقاد از جرایم غیر بازدارنده و ناموزون در زمینه قطع اشجار و درختان جنگلی، یادآور شد: جریمه ها باید به حدی بازدارنده باشد که فرد متخلف و خاطی جرات ورود به عرصه جنگلی و قطع درخت را نداشته باشد، که در این زمینه نیاز به ورود و همکاری قوای قضائیه و نظارتی الزامی است.

مولانا با بیان اینکه اعتماد باید از سوی مدیران بالا دستی در جامعه ساری شود، تصریح کرد: وقتی ردپای مسئولان کشور در تخریب منابع طبیعی و جنگل ها وجود دارد نمی توان این انتظار را از مردم داشت که آنان در حفظ و حراست از جنگل ها پایدار و پای کار باشند.

وی خواهان ورود دستگاه های فرهنگ ساز نظیر آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد و موسسات آموزش عالی به عرصه حفظ و حراست از جنگل ها و جلوگیری از تخریب آن شد و بیان کرد: نمی توان در کنار هر درخت یک نگهبان قرار داد اما می توان فرهنگ محافظت از جنگل ها را در جامعه و مردم القا کرد.

عضو شبکه ملی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور با ابراز گلایه از پائین بودن شان و جایگاه محیط بانان و جنگلبانان در جامعه، گفت: این مطلب بیانگر درجه اهمیت آحاد مردم نسبت به محافظت از محیط زیست و جنگل است که باید این موضوع اجتماعی شده و بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مولانا با اشاره به اینکه باید موضوع تخریب جنگل های کشور و نصف شدن مساحت آن طی 40 سال گذشته مورد واکاوی و تحقیق قرار گیرد، خاطرنشان کرد: مسئولانی که طی این چند سال در راس هرم مدیریتی سازمان جنگل ها حضور داشتند باید در این زمینه پاسخگو باشند که چرا مساحت جنگل های کشور کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: تخریب و از بین رفتن خاک و جنگل های کشور در واقع از دست دادن سرمایه ملی است و باید دستگاه قضایی کشور در این موضوع وارد شده و مجرمان را مجازات کند چراکه این نابودی فرقی با اختلاس نداشته و در واقع هدر رفت سرمایه و بیت المال است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۳۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری طلب میلیاردی مردم از یک شرکت خصوصی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، بیش از ۳۰ هزار نفر از مردم شهرستان‌های اقیلد، خرامه و شیراز از یک شرکت کارآفرین بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان اصل پول و همچنین دستمزد کارشان را مطالبه دارند.
از دی ماه پارسال این شرکت با مشکل مواجه شد و بجای طلب بن خرید کالا گرفته اند.
مال باختگان از یک میلیون تا یک میلیارد تومان طلب دارند، اما مدیران این شرکت دست مردم را در حنا گذاشته اند.
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما این مشکل مردم را از مسئولان دادگستری استان پیگیری کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


 دادستان اقلید گفت: برای مدیران شرکت امید سرحد پرونده قضایی تشکیل شده است.
انصاری افزود: مدیران این شرکت بیش از ۵ هزار طلبکار دارند و در حال شناسایی اموالشان هستیم.
حجت الاسلام موسوی رییس کل دادگستری فارس با بیان اینکه از مدیران شرکت برای جلوگیری از خروجشان از کشور وثیقه سنگین گرفته شده است گفت: به همه مالباختگان اطمینان خاطر می‌دهم، دستگاه قضا تا حصول نتیجه پی گیر حقوقشان است.
۷ سال پیش دو خانم در شهرستان اقلید با عنوان کار در خانه شرکتی را تاسیس می‌کنند و با دریافت پول از مردم برای تولید صنایع دستی به آنها مواد خام می‌دادند و پس از تولید با دو برابر قیمت از آنها می‌خریدند.
پارسال این شرکت نتوانست پول محصولات تولید شده را پرداخت کند.

دیگر خبرها

  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • واکنش سرمربی لیگ برتری به جریمه ۲ میلیاردی
  • اولین واکنش عبدالله ویسی به جریمه ۲ میلیاردی سازمان لیگ
  • واکنش ویسی به جریمه دو میلیاردی/ اصلا نمی دانم چرا جریمه شدم!
  • سرمربی لیگ برتری جریمه میلیاردی شد
  • واکنش عبدالله ویسی به جریمه 2 میلیاردی سازمان لیگ
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند/ پزشکانی که میلیاردی جریمه شدند
  • پیگیری طلب میلیاردی مردم از یک شرکت خصوصی