Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:49:18 GMT

اردبیلی‌ها روزانه 980 تن زباله تولید می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۴۲۹۸

اردبیلی‌ها روزانه 980 تن زباله تولید می‌کنند

بر اساس بررسی‌های به عمل آمده میزان تولید پسماند عادی شهری و روستایی در استان اردبیل روزانه حدود 980 تن و سرانه هر نفر حدود 770 گرم در روز برآورد شده است که این میزان برای شهر اردبیل حدود 750 گرم در روز می‌باشد.

به گزارش ایسنا، مساله پسماندها در جوامع امروزی به یکی از معضلات اساسی شهرداری‌ها تبدیل شده به طوری که اجرای طرح‌های منسجم در مدیریت بازیافت و دفن اصولی آن بارها و بارها در جلسات رسمی و مدون شورای شهر و به همت محیط زیست و نهادهای مرتبط به بحث و شور گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسماندهای عادی استان اردبیل عمدتا به صورت غیربهداشتی در محل‌های تعیین شده دفن می‌شوند که در این میان محل‌های دفن پسماند عادی در شهرستان‌های اردبیل، مشگین‌شهر، بیله‌سوار، پارس‌آباد، خلخال و نمین دارای مجوز بوده و مکان‌یابی محل دفن شهرستان‌های گرمی، نیر و کوثر در دست بررسی است.

علیرغم اینکه در سال‌های اخیر طرح‌های متعددی برای بازیافت زباله که بیشتر به طلای کثیف موسوم است ارائه شده اما همچنان عملیات بازیافت در این مراکز به صورت منسجم انجام نمی‌شود و محل دفن پسماند شهر سرعین که یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای استان در ایام پیک مسافر است در حال انتقال به محل جدید .می‌باشد

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار ایسنا، منطقه اردبیل با اشاره به برگزاری کارگروه مدیریت پسماند در اردبیل اظهار کرد: برنامه‌ریزی در راستای نظارت بر مدیریت پسماند استان در قالب کارگروه‌های استانی و شهرستانی مدیریت پسماند بررسی و تصمیمات لازم به منظور مدیریت هرچه بهتر اتخاذ می‌شود.

محمد خداپرست خاطرنشان کرد: در اولین کارگروه مدیریت پسماند استان در سالجاری برنامه‌ها و موضوعات اولویت‌دار از جمله تسریع روند اجرایی محل‌های دفن خلخال و سرعین، اجرای برنامه‌های بازیافت، مدیریت پسماندهای روستایی، ساماندهی محل‌های دفن پسماند شهری و روستایی، عملیات اجرایی طرح جامع مدیریت پسماند شهر اردبیل، نظارت بر نحوه مدیریت پسماندهای پزشکی، جذب سرمایه‌گذار برای احداث محل دفن زباله‌های صنعتی و ویژه مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در سال گذشته تعداد 6 کارگروه استانی و 26 کارگروه شهرستانی به منظور ساماندهی و دفن پسماند در اردبیل برگزار شد که برای امسال نیز برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری 42 کارگروه در سطح استان انجام شده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از صدور اخطاریه با هدف مدیریت پسماند در سال گذشته نیز خبر داد و افزود: در راستای جلوگیری از معضلات عدم مدیریت پسماند در استان در سال گذشته تعداد 55 اخطاریه زیست محیطی برای دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، کشاورزان به ویژه کشت‌های زیرنایلونی، شهرک‌های صنعتی، واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی و ... صادرگردیده است.

خداپرست به اجرای برنامه‌های پاکسازی و برنامه‌های آموزشی، و فرهنگی در این راستا اشاره و تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل و با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های زیست محیطی و ... تعداد 110 برنامه پاکسازی را در محورهای مواصلاتی، مناطق گردشگری و طبیعی، مناطق تحت مدیریت و همچنین تعداد 280 عنوان برنامه با پوشش 13 هزار و 855 مخاطب برنامه‌های آموزشی و فرهنگی اجرا نموده است.

وی به صدور مجوزات صادرات و واردات پسماند نیز اشاره کرد و گفت: ما در سال گذشته مجوز دو مورد صادرات و یک مورد واردات پسماند را در اردبیل صادر کردیم ودر کنار آن بالغ بر 26 مورد بازدید از محل‌های دفن زباله نیز انجام شده است.
 
14 بیمارستان اردبیل دارای دستگاه‌ بی‌خطرساز است

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به مدیریت پسماندهای پزشکی در اردبیل نیز اشاره و اظهار کرد: استان اردبیل دارای یک هزار و 506 واحد بهداشتی و درمانی شامل 15 بیمارستان، 21 آزمایشگاه طبی خصوصی، 40 درمانگاه و مرکز جراحی، 669 واحد بهداشتی درمانی، 19 رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هسته‌ای، 23 فیزیوتراپی، 120 داروخانه، 595 مطب پزشکی و 4 پایگاه انتقال خون می‌باشد که مدیریت پسماند این واحدهای بهداشتی کاری عظیم و بزرگ است.

خداپرست با اشاره به اینکه میزان تولید پسماند عادی و پزشکی دراستان اردبیل 7 الی 8 تن در روز برآوردشده است، خاطرنشان کرد: قسمت اعظم پسماند تولیدی بالغ بر 75 درصد مربوط به بیمارستان‌ها و بقیه مختص سایر منابع از جمله آزمایشگاه‌های طبی، مراکز بهداشتی درمانی، درمانگاه‌ها و مراکز جراحی، مطبهای پزشکی و... است.

وی به سرانه تولید پسماند در 15 بیمارستان استان اردبیل با میانگین 08/3 کیلوگرم به ازای هرتخت فعال اعلام کرد و گفت: ما 2 جلسه کمیته دانشگاهی پسماند در دانشگاه علوم پزشکی را برگزار کردیم و در کنار آن نسبت به ایجاد مرکز بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی و تیز و برنده مراکز بهداشتی و درمانی در شهر اردبیل به ظرفیت 8 تن در روز توسط بخش خصوصی اقدام شده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تشکیل کمیته مشترک بازدید و پایش با حضور نمایندگان ادارات محیط زیست، بهداشت و درمان، نظام پزشکی، شهرداری و فرمانداری و نظارت بر جمع‌آوری و انتقال پسماندهای شیمیایی و دارویی و همچنین سموم شیمیایی تاریخ گذشته توسط شرکت‌های ذیصلاح به منظور امحاء به مراکز مجاز در سایر استان‌ها را یادآور شد و بیان کرد: نظارت و پایش کارکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز بیمارستان‌ها توسط آزمایشگاه معتمد و مرکزی اداره ‌کل با استفاده از دستورالعمل خوداظهاری در پایش و صحه‌گذاری بی خطرسازی پسماندهای پزشکی انجام شده است.

خداپرست به پیگیری دفن پسماندهای پزشکی بی‌خطرسازی شده در محل‌های جداگانه در سایت‌های دفن زباله شهری طبق ضوابط و اصول روش‌های مدیریت پسماندهای پزشکی و وابسته اشاره و خاطرنشان کرد:   بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز مشابه انجام شده به طوری که 14 بیمارستان از مجموع 15 بیمارستان استان اردبیل به استثنای بیمارستان ایثار دارای دستگاه بی‌خطرساز می‌باشد.

وی مدیریت پسماندهای ویژه را نیز یادآور شد و تصریح کرد: مطالعات مکانیابی پسماند ویژه استان اردبیل در سال 94 به اتمام رسیده و مراحل انتخاب سرمایه‌گذار به منظور اجرای پروژه محل پیشنهادی با ارائه گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی به دستگاه‌های ذیربط از جمله معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ارسال گردیده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: تاکون فرایند انتخاب سرمایه‌گذار برای اجرای این پروژه به دلیل عدم استقبال سرمایه‌گذاران انجام نشده است که پیگیری‌های لازم در این خصوص در حال انجام است.

خداپرست میزان تقریبی تولید انواع پسماند در استان اردبیل را یادآور شد و بیان کرد: در استان اردبیل به طور سالانه 2 میلیون و 500 هزار تن پسماند کشاورزی، 359 هزار و 903 تن زباله عادی شهری و روستایی، 167 تن زباله ویژه، 13 هزار و 800 تن پسماند صنعتی و 772 هزار و 800 تن پسماند پزشکی تولید می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پارس آباد دانشگاه علوم پزشكي پسماند شهر اردبیل شوراي شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۴۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟

رضا محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در مورد دلایل تبدیل ۱۵۴ قرارداد به ۱۴ قرارداد اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی شهرداری تهران، موضوع رفت و روب و نظافت شهر است. چندین سال و در ادوار مختلف بر روی این موضوع و نحوه پاکسازی و نظافت شهر فکر و کار شده و همچنین قوانین و قرارداد‌هایی منعقد و یا اصلاح شده است. 

وی افزود: در نیمه‌دوم دهه هشتاد، قرارداد‌ها به صورت تجمیعی بسته شد. ۱۸۰ قرارداد به ۵ قرارداد تبدیل و شهر به ۵ پهنه تقسیم و به پیمانکاران واجد شرایط واگذار شد. علت این موضوع مکانیزه کردن رفت و روب شهر توسط پیمانکاران بود. این طرح همچنین در نیمه اول دهه نود هم ادامه داشت که وضعیت رفت و روب خوبی را در آن مقطع شاهد بودیم. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه از نیمه دوم دهه نود تعداد قرارداد‌ها به بیش از ۱۵۰ قرارداد افزایش یافت، ادامه داد: این امر موجب تکثر و در واقع تضعیف پیمانکاران شد و در نتیجه شاهد آغاز روند کاهش کیفیت نظافت و رفت و روب شهر بودیم. 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه امروز یک تجربه خوبی را از گذشته کسب کردیم و با یک نگاه بلند ۱۵۴ قرارداد را به ۱۴ قرارداد تبدیل کردیم، تصریح کرد: پیمانکارانی که توانایی فنی، مدیریت و مالی بهتری داشتند با شرکت در مناقصه کار را آغاز کردند. زمان اجرای قرارداد‌ها از یک سال به سه سال افزایش یافت و شرایط برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم شد تا پیمانکاران با توجیه اقتصادی پای کار نظافت شهر بیایند و در این حوزه با نگاهی ۳ ساله سرمایه‌گذاری کنند. 

محمدی خاطرنشان کرد: در بازه زمانی ۳ ماهه‌ای که قرارداد‌های جدید به پیمانکاران ابلاغ شده است، در حوزه تنظیف و نگهداشت شهر بالغ بر ۲هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در سازمان مدیریت پسماند سرمایه‌گذاری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تجلیل سایت کمیته بین المللی پارالمپیک از ملی پوش اردبیلی گلبال
  • پویش آزادی ۴۰ زندانی با کمک اردبیلی‌های مقیم آذربایجان‌شرقی
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • صافکار متخلف اردبیلی نقره داغ شد
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • سیمای معلم در آثار کاریکاتوریست اردبیلی
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز