Web Analytics Made Easy - Statcounter

 اخبار اقتصادی- گران شدن کالا به شکل لحظه ای با بلا رفتن قیمت ارز صورت گرفت اما با پایین آمدن قیمت ارز همچنان کالاها قیمت گران قبلی خود را حفظ کردند . چرا هنوز اجناس باید با نرخ دلار 18 هزار تومانی محاسبه شوند؟

به گزارش افکارنیوز،سیده حمیده زرآبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این خصوص معتقد است که قیمت کالاها و خدمات در آبان سال گذشته به دلیل رشد نرخ ارز افزایش چشمگیری داشت اما علیرغم کاهش قیمت دلار در ماه‌های بعدی، نرخ کالاها نه تنها نزولی نشد بلکه روند صعودی نیز در پیش گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: قیمت مسکن، موبایل، خودرو، لبنیات و مواد شوینده در سال گذشته براساس دلار 18 هزار تومانی افزایش پیدا کرد اما با کاهش نرخ ارز نه تنها از قیمتشان کاسته نشد بلکه روز به روز نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی تایید کرد: بانک مرکزی با تزریق دلار به بازار و از بین بردن تنش‌ها -بدون توجه به قیمت سایر کالاها- تنها به دنبال کاهش نرخ دلار و قیمت طلا است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه سیاست‌های بانک مرکزی و سایر وزارتخانه ها برای کاهش قیمت‌ها یکپارچه نیست، اضافه کرد: کاهش قیمت طلا در ایران در روزهای اخیر علی‌رغم افزایش نرخ جهانی آن گواه این مطلب است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بانک مرکزی توضیحی درباره اینکه چرا کاهش نرخ ارز، تاثیری در افت قیمت سایر کالاها ندارد، ارائه نمی‌دهد.

زرآبادی بیان کرد: کاهش قیمت دلار تنها در زندگی افرادی تاثیر دارد که ارز کاغذی خریداری می‌کنند مانند مسافران که مقصد سفر آنها خارج از کشور است و یا دانشجویان خارج از کشور و بر سر سفره و زندگی مردم هیچ تاثیری ندارد.

این نماینده مردم در مجلس درباره برخی شائبه ها مبنی بر اینکه علت گران ماندن قیمت موبایل علیرغم کاهش نرخ ارز کمبود عرضه است، توضیح داد: در حال حاضر عرضه و تقاضا در بازار متناسب است چراکه اگر عرضه کاهش پیدا کرده، خریدار نیز با توجه به گران شدن قیمت موبایل کاهش چشمگیری داشته است.

زرآبادی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت گوشی معمولی که کارکرد چندانی ندارند حدود ۳ میلیون تومان است، گفت: در حال حاضر بیشترین خرید و فروش گوشی در حوزه موبایل دست دوم است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر نظارتی بر قیمت کالاها در بازار وجود ندارد به همین دلیل نرخ کالاها با کاهش نرخ ارز کم نمی‌شود در واقع قیمت‌گذاری‌ها سلیقه‌ای است و ارز تنها عددی روی تابلوی صرافی بوده و کاهش آن بر زندگی مردم و قیمت کالاها اثری ندارد.

از سوی دیگر فرشادان دیگر نماینده مجلس نیز با اشاره به کاهش قیمت دلار گفت: قیمت دلار سیر نزولی دارد و دلالان و سوداگران بازار ارز از این اتفاق خوشحال نیستند چراکه سود آن‌ها در بالا رفتن و ماندن قیمت دلار است اما با توجه به شرایط اقتصادی موجود ادامه سیر نزولی کاهش قیمت ارز پیش‌بینی می‌شود.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاهش قیمت کالا در پی نزول نرخ دلار مشاهده نشده درحالی که افزایش قیمت کالای مختلف به بالا رفتن قیمت ارز نسبت داده می‌شود، افزود:کاهش نرخ ارز باید بر کاهش قیمت کالاهای مختلف تاثیر مستقیم داشته باشد هرچند تحقق این مهم نیازمند انجام نقش نظارتی و مدیریتی دولت است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه نرخ دلار نزولی هم شود قیمت کالاها بالا می‌ماند، ادامه داد: پایین نیامدن قیمت کالاها باوجود کاهش قیمت دلار نشان از حباب قیمتی حاکم بر بازار دارد و این اقدام توسط سوداگران انجام و مدیریت می‎شود لذا دستگاه‌های مدیریتی باید نظارت خود را افزایش دهند و در این بین وزارت صنعت و معدن تجارت و قوه قضاییه در راس این کار قرار دارند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۸۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۸۰ سنت معادل ۰.۹۸ درصد کاهش ۸۱ دلار و ۱۳ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته، در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.

آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور ۱.۴۸۳ میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی ۲.۸۷ میلیون بشکه پایین آمده است.
تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا ۱۳.۱۵ میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با ۱۲.۵۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.

کد خبر 6093919 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • قیمت بیت کوین به ۵۷ هزار دلار رسید
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • رونمایی از ارزان‌ترین گوشی تاشو دنیا با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰