Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت «کلینیک آنلاین» مطرح کرده بودند، منتشر شد. شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود، پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.

پاسخ سوالات شما در زمینه « مشکلات پوستی» را  کوروش صمدی بورد تخصصی پوست و لیزر  پاسخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای درمان شوره سر باید چه کار کرد؟

سوال: پوست سرم شوره سنگین دارد، تمام دارو‌ها مقطعی درمانم کرده و تاثیری نداشته است؛ برای درمان باید چه کار کنم؟

جواب: شوره سر یا اگزمای سبورئیک نیاز به مصرف دارو‌ها و شامپو‌های ضد شوره دارد و در صورتی که این دارو‌ها قطع شود، بیماری مجدد شروع می‌شود و باید به صورت طولانی استفاده شود.

سوال: چند ماه است سر و صورتم به شدت شوره می‌زند، پوست خیلی چربی دارم و اگر یک روز حمام نکنم پوست صورتم به شدت ملتهب شده و خارش‌های زیادی را در قسمت‌های مختلف سر و صورتم احساس می‌کنم، باید چه کار کنم؟

جواب: بیماری درماتیک سبورئیک یا اگزمای چرب است، استفاده از شامپو‌های ضد شوره سلنیوم سولفاید یا پیریتیون زینک می‌توانند در طولانی مدت این بیماری را کنترل کند.

سوال: پوست پاهایم شب‌ها می‌خارد که بعضی وقت‌ها شدت بیشتری دارد؛ آیا حساسیت است؟

جواب: برای تشخیص قطعی باید به پزشک مراجعه کنید، اما علل آن می‌تواند ضایعات قارچ بین انگشتان یا اگزمای پا باشد که درمان جداگانه‌ای دارد.

سوال: براثر کندن مداوم پوست لب در دوران کودکی و نوجوانی، الان لبم همیشه دچار پوست انداختن می‌شود و هیچگاه پوست لبم سالم و به شکل معمول نیست؛ پزشکان علت را خشکی گفتند و پماد‌های گوناگون دادند که استفاده کردم، اما فایده نداشت؛ باید چه کار کنم؟

جواب: خشکی پوست ناحیه لب می‌تواند با مصرف ویتامین D خوراکی به مدت طولانی، مصرف بوم لب و عدم لیف زدن به لب‌ها بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: کلینیک‌های درد، دقیقا چه وظایفی دارند و چه زمانی باید به آن‌ها مراجعه کرد؟/ راهکار درمانی شایع‌ترین درد‌های رایج

چرا صورتمان قرمز می‌شود؟

سوال: همیشه صورتم قرمز است و پزشکان گفتند درماتیت سبورئیک دارم، آیا راهی برای درمان وجود دارد؟

جواب: بیماری درماتیک سبورئیک بی‌خطر، اما مزمن است که نشانه‌های آن شامل شوره، پوسته، قرمزی، خارش در نواحی سر، ابروها، پشت گوش و شیار‌های خط خنده باشد که می‌تواند با مصرف دارو آن را کنترل کرد؛ ریشه کنی این بیماری اغلب امکان پذیر نیست.

سوال: هایپرهیدروسیس یا عرق کردن خیلی زیاد کف دست و زیربغل دارم، آیا راه درمانی وجود دارد؟

جواب: هایپرهیدروسیس یا تعریق زیاد نواحی بدن که شایع‌ترین محل آن زیر بغل، کف دست یا پا است می‌توان با تزریق موضعی بوتاکس آن را درمان کرد که این روش موجب بهبود طولانی مدت در ناحیه شده و بعد از چندین سری درمان ممکن است حتی موجب درمان طولانی شود.

سوال: علت ایچاد لکه‌های سیاه بر روی پوست که مثل خال هستند چیست و چطور می‌توان آن را از بین برد؟ برای ایجاد طراوت و از بین رفتن چروک روی پوست از چه مواد غذایی باید استفاده کرد؟

جواب: لک‌های پوستی می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد، این لکه‌ها می‌تواند ناشی از ژنتیک یا هورمون یا آفتاب‌گیری شدید باشند؛ کلیه لک‌های پوستی با آفتاب تشدید می‌شود و برای درمان لک‌های پوستی می‌توان بسته به نظر پزشک از دارو‌های لک‌بر استفاده کرد ولی با توجه به اینکه اکثر لکه‌ها مقاوم به درمان هستند، لیزر درمانی انتخابی جهت درمان لکه‌های پوستی هستند.

درمان درماتیت و پوست ریزی چیست؟

سوال: درمان درماتیت و پوست ریزی چیست؟

جواب: بیماری درماتیک سبورئیک بی‌خطر اما مزمن است که نشانه‌های آن شامل شوره، پوسته، قرمزی، خارش در نواحی سر، ابروها، پشت گوش و شیار‌های خط خنده باشد که می‌تواند با مصرف دارو آن را کنترل کرد؛ ریشه کنی این بیماری اغلب امکان پذیر نیست.

سوال: پوستم به علت درمان با کورتون سنگین به علت بیماری خود ایمنی دچار ترک‌های بنفش عمیق شده است، برای درمان آن باید چه کار کنم؟

جواب: ترک‌های پوستی در بدن که استریا نامیده می‌شود در ابتدا قرمز رنگ هستند این ترک‌ها را می‌توان با لیزر پی‌دی‌ال کاهش داد.

سوال: چطور می‌توان از شر کک و مک صورتم خلاص شد؟

جواب: درمان انتخابی کک و مک استفاده از لیزر ضد پیگمنت (لک) است و با مراجعه به پزشک پوست می‌توانید از تکنیک جدید استفاده کنید.

سوال: پسرم تحت درمان موسسه سلول شناسی رویان است؛ در آزمایش جدید پسرم anti tpo حدود ۴۰۰ بود که بالاست، آیا درمان تیروئید پسرم به روند درمانی ویتیلیگو کمک می‌کند؟

جواب: بیماری‌های برص (ویتیلیگو)، آنمی (کم خونی) و اختلالات تیروئید می‌تواند به طور خود ایمنی در یک فرد وجود داشته باشد بنابراین مهار بیماری‌ها می‌تواند موجب تسریع روند درمان شود.

راه حل درمان گودی زیر چشم چیست؟

سوال: راه حل درمان گودی زیر چشم چیست؟

جواب: برای درمان گودی زیر چشم می‌توان از تزریق فیلر یا پرکننده اسید یورونیک یا تکنیک جدید بایوفیلر (فیلر تهیه شده است خود شخص) استفاده کرد و به نتایج مطلوب رسید.

سوال: ۲ سال است وسط سینه ام قرمز شده و گاهی به شدت خارش دارد و لکه‌ای مانده است، یکی از علائمش این است که عصبی می‌شوم تحریک می‌شود، برای درمان باید چه کار کنم؟

جواب: بیماری اگزمای سبورئیک یا درماتیک سبورئیک است که می‌توان با داروی ضد قارچ و التهاب مثل کلوتریمازول آن را درمان کرد.

سوال: لک قهو‌ه‌ای پشت لب‌هام ایجاد شده است، دلیلش چیست؟

جواب: لکه قهوه‌ای پشت لب ناشی از هورمون مغزی که معروف به لکه هورمونی است و می‌توان با مراجعه به پزشک و مصرف داروی ضد پلاسما آن را کنترل کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۳۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • خواص جکوزی برای پوست
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • مقاومت ژاوی در تمرین: جواب هیچکس را نداد
  • پلمب مطب غیر مجاز مداخله گر در زمینه پوست، مو و زیبایی در قم
  • داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به چند سوال در چند دقیقه باید پاسخ دهند؟
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست