Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار برنا؛‌ همواره بیکاری یکی از بزرگترین معضلاتی است که می تواند  گریبانگیر هر جامعه ای شود  و جامعه ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

  بیکاری همیشه با عواملی همراه بوده است و بیشتر صاحب نظران در این حوزه دلیل اصلی این معضل را نوسانات اقتصادی می دانند که در درون جوامع حکمفرما می شود ، این بار اما ما به سراغ باقی عواملی که در این رابطه وجود دارد  رفتیم و گفتگویی را با یکی از اساتید حوزه جمعیت شناسی داشتیم که در ادامه خواهید خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا حسنی، جمعیت شناس و استاد گروه آموزشی علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص تعریف بیکاری به برنا گفت: بیکار از  نظر رسمی به فردی گفته می‌شود که در سن کار (۱۵ تا ۶۵ سال) و جویای کار باشد اما شغل یا منبع درآمدی پیدا نکند که البته بیکاری خود انواع متفاوتی دارد که در برخی از آمارها از انواع آن سخنی به میان نمی آید، برای مثال می توان به کارگران و نیروهای فصلی اشاره کرد که در مقاطعی از سال بیکار هستند اما در آمارهایی که از سوی سازمان آمار منتشر می شود بیکار محسوب نمی شوند، همچنین مشاغل کاذبی که در سطح جامعه وجود دارد نیز از نظر اقتصاد بیکار محسوب می شوند اما آنان نیز در آمارها به حساب نمی آیند، در نتیجه نمی توان آماری صحیح را از بیکاری در معرض افکار عمومی قرار داد.

وی در خصوص علل بیکاری فارغ از مسائل اقتصادی عنوان کرد: یکی از علت ها در این رابطه مبحث فرهنگ کار است، برای مثال در کشور ما زمانی افراد دارای تحصیلات بالایی هستند دیگر تمایلی به اشتغال در برخی از مشاغل که سختی و مشقت بیشتری نسبت به باقی حرفه ها ندارند و نمی خواهند مشغول به فعالیت شوند و بیشتر به دنبال حرفه هایی هستندکه با آسایش بیشتری همراه باشد و یا به اصطلاح پشت میز نشین باشند، که این خود عاملی خواهد شد برای افزایش هرچه بیشتر بیکاری در سطح جامعه.

حسنی ادامه داد: افرادی که به دنبال شغل و حرفه هستند باید قبل از هرچیزی با مفهوم و ارزش کار آشنا شوند و بدانند هر حرفه ای به اندازه خود محترم است و نباید به صورت تحقیری به آن نگاه کنند، همچنین زمانی که این مسئله در بین افراد نهادینه شود به صورت خود به خود شاهد خواهیم بود که بسیاری از افراد شاغل خواهند شد و میزان توقعاتی که آن ها در این زمینه دارند کاهش می باید و فرهنگ کار محترم خواهد شمرده شد و با شرایط بهتری در کسب درآمد روبرو خواهند بود و در نتیجه آمار بیکاری روند کاهشی پیدا خواهد کرد.

استثمار جامعه زنان شاغل/ زنان مجرد در اولویت استخدام

وی در خصوص این موضوع که بیکاری چرا بیشتر مبحثی است که مردان از آن گله می کنند تا زنان گفت :   در بین زنان موضوع کار بیشتر از لحاظ اجتماعی مورد نظر واقع می شود و کمتر از بعد اقتصادی مورد توجه قرار می گیرد، دلیل آن نیز این است که میزان فشاری که در اداره کردن زندگی بر روی مردان وجود دارد به نسبت در میان بانوان کمتر است و چون از گذشته اداره یک زندگی در جامعه ما بر عهده مردان بوده است قطعا بُعد اقتصادی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و تن به مشاغلی که میزان حقوق و دستمزدی کمتر دارد نمی دهند که کارفرمایان نیز از این موضوع سواستفاده می کنند و در نتیجه میزان بیکاری در درون مردان افزایش می باید و بانوان به عنوان نیروی کار ارزان استخدام می شوند که متاسفانه باعث استثمار جامعه زنان شاغل می شود.

وی ادامه داد: در همین راستا نیز نیروی زن مجرد به این دلیل که میزان دغدغه های اقتصادی وی کمتر است و میزان مسئولیت اداره خانواده بر عهده او نیست مورد توجه قرار می گیرد و ارجحیتی بیشتر نسبت به باقی زنانی که متاهل هستند دارند.

نقش منفی مراکز آموزش عالی دانشگاه ها در زمینه بیکاری

استاد گروه آموزشی علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه نیز به مبحث نیاز و آموزش پرداخت و گفت: متاسفانه شاهد نقش منفی مراکز آموزش عالی دانشگاه ها در زمینه بیکاری نیز هستیم، به صورتیکه مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها بر اساس نیاز حال حاضر و آینده جامعه نیروی متخصص تربیت نمی کنند و فقط فارغ التحصیلانی را راهی بازار می کنند که نیروهای مازاد در حوزه های تخصصی خود هستند اما نمی توانند هیچ نقش مفیدی را درون جامعه ایفا کنند، این موضوع به همان مبحث عدم نیاز سنجی بازار توسط متولیان امر آموزش باز می گردد که تبعات آن چیزی جز بیکاری افراد تحصیلکرده نخواهد بود.

حسنی در پایان افزود: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و همچنین وزارت های مربوطه قبل از هر موضوعی باید به دنبال نیازسنجی در درون جامعه باشند و بدانند برای کدام تخصص نیروهای زبده را می خواهند تربیت کنند تا دیگر شاهد افزایش بی رویه نیروهای مازاد در جامعه نباشیم و به جای تربیت افرادی که خواهان پشت میز نشینی و آسایش در کار هستند نیروهایی را تربیت کنند که کارآفرین باشند و مفهوم درست کارآفرینی را درک کنند و در بین آنان نهادینه شود.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیکاری حقوق درآمد مسائل اقتصادی نیروی کار فرهنگ کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۷۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی همایش ائمه جماعات استان قم با اشاره به زوایای مختلف و پیچیده عملیات «وعده صادق» گفت: صهیونیسم پیش از یهودیت در مسیحیت شکل گرفت و صهیونیسم مسیحی باوری است که امروز در بسیاری از دولت مردان آمریکایی و اروپایی وجود دارد.

وی افزود: حمایت دولت‌های غربی از اسرائیل یک حمایت اعتقادی است نه اینکه ناشی از نفوذ یهود در آن کشور‌ها باشد، کما اینکه اینگونه تصور می‌شود.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری با بیان اینکه قبل از حادثه غزه، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تبدیل به یک مسابقه میان کشور‌های عربی اسلامی شده بود گفت: پس از این حادثه، «معامله قرن» متوقف شد. اگر این معامله به انجام می‌رسید، تمام فلسطین و جهان اسلام مورد تهدید واقع می‌شد نه فقط غزه.

وی افزود: علی رغم کاهش انسجام کشور‌های عربی و افزایش توان نظامی اسرائیل، به برکت انقلاب اسلامی توان مقابله فلسطین و جبهه مقاومت در برابر این رژیم جعلی بیشتر شده است.

حجت الاسلام شعبان زاده مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه در تابستان گذشته ۳۵۰ مسجد در استان برنامه داشتند و حدود ۱۴ هزار کودک و نوجوان با این مساجد در ارتباط بودند گفت: نوسازی شبکه امامت و تربیت امامان جدید، جوان سازی مخاطبین مساجد، اجتماعی سازی مسجد، تکمیل و تجهیز زیرساخت‌های لازم در مناطق کم برخوردار و احیاء واحد خواهران مساجد، از جمله موضوعاتی است که باید در مساجد مورد توجه باشد

علیرضا رحیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان قم نیز در این همایش حرکت انقلاب اسلامی را پر شتاب و پر قدرت توصیف کرد و ابراز داشت: نظام تعلیم و تربیت در آینده انقلاب اسلامی و این حرکت رو به جلو تأثیر شگرفی دارد. اگر به هر دلیل تعلیم و تربیت تضعیف شود، به طور قطع در حرکت انقلاب اسلامی هم کندی‌هایی به وجود خواهد آمد.

وی افزود: تحقق تمدن نوین اسلامی از مسیر آموزش و پرورش می‌گذرد؛ چرا که تقریبا همه مردم در آن آموزش می‌بینند

همایش ائمه جماعات استان قم از طرف معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با حضور  ۵۰۰ نفر از امامان جماعت مساجد در محل سالن همایش‌های جامعه مدرسین برگزار شد.

دیگر خبرها

  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • جمهوری‌خواهان اعزام پلیس برای سرکوب دانشجویان را خواستار شدند
  • نرخ بیکاری خراسان شمالی روند کاهشی دارد
  • تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد/ تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است