Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیرزاده افزایش پاسخگویی مراجع اداری به شهروندان را از برکات تصویب طرح اصلاح قانون دیوان عدالت اداری دانست و گفت: نظام قضایی ایران از پیشرفته ترین نظام قضایی دنیا و دیوان عدالت اداری، افتخار نظام قضایی کشور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، «علی پیرزاده» امروز (چهارشنبه دوم مرداد) با اشاره به اتمام بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این طرح در آذرماه سال 97 با 83 امضا در صحن علنی اعلام وصول و به کمیسیون حقوقی و قضایی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون‌های برنامه، بودجه و محاسبات، اجتماعی و آموزش و تحقیقات به عنوان کمیسیون های فرعی ارجاع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری افزود: کلیات طرح مذکور در کمیسیون اصلی تصویب و به کمیته ویژه برای بررسی بیشتر با حضور نمایندگان دیوان عدالت اداری و کارشناسان زبده مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه شد؛ نشست‌های متعددی برگزار شد و تمامی مواد از لحاظ کارشناسی با مبانی حقوقی و قواعد آیین دادرسی عادلانه مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت کلیات و تمامی مواد طرح در 4 تیرماه 1398 در کمیسیون بازبینی و به صحن علنی برای بررسی و تصویب  ارجاع شد.

 

قبل از انقلاب سابقه نهاد قضایی تخصصی تحت عنوان دیوان عدالت اداری را در نظام قضایی نداشتیم

وی با یادآوری اینکه قبل از انقلاب سابقه نهاد قضایی تخصصی تحت عنوان دیوان عدالت اداری را در نظام قضایی نداشتیم، بیان کرد: البته سابقه قانونگذاری در قبل از انقلاب وجود دارد و در سال 1339 قانونی تحت عنوان «شورای دولتی ایران» که منبعث از قانون شورای دولتی فرانسه بود تصویب شد که متاسفانه مرجع قضایی شورای دولتی ایران که مرجع رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم از تصمیمات و اقدامات مراجع اداری بود تشکیل نشد بنابراین حقوقدانان از این قانون تحت عنوان قانون متروک یاد می کنند.

 

پیرزاده ادامه داد: اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اصول 170 و 173 قانون اساسی به اینکه مرجع قضایی اختصاصی در قوه قضائیه برای رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم از تصمیمات، اقدامات، آیین نامه ها و تصمیمات مراجع اداری تشکیل و راه اندازی شود اختصاص داده شد.

 

تمامی دستگاه ها برای تحقق پروژه تنقیح قوانین همکاری کنند

مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری یادآور شد: تشکیل یا اجرا شدن و پیاده شدن این نظر قانون اساسی به قانون عادی محول شد که بر این اساس اولین قانون تحت عنوان دیوان عدالت اداری در سال 61 به تصویب مجلس رسید؛ این قانون تا سال 1385 اجرا و پیاده شد و نقاط و قوت ضعفی داشت و در سال 85 مواجه با تصویب قانون دیگری تحت عنوان دیوان عدالت اداری شدیم که هر کدام از قوانین نحوه رسیدگی در دیوان را متفاوت نگاه می‌کردند.

 

پیرزاده خاطرنشان کرد: در قانون سال 61 رسیدگی دو مرحله‌ای یعنی هم شعب بدوی و هم تجدیدنظر داشتیم و در قانون سال 85 با رسیدگی یک مرحله ای و تعدد قضات و قطعی بودن آرای دیوان عدالت اداری مواجه شدیم البته در قانون سال 92 رسیدگی دو مرحله‌ای پیش آمد و پس از چندین سال از پیاده و اجرا شدن قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری کارشناسان به این نتیجه رسیدند که نیاز است در قانون مصوب سال 92 با توجه به نیازها و مقتضیات روز جامعه بازنگری شود.

 

وی افزود: در واقع در این قانون با تلفیقی از قانون سال 61 و 85 که تجربه دو قانون میان دوره قانونگذاری نمایندگان مجلس طرح جدیدی را تحت عنوان اصلاح قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 تقدیم هیات رئیسه کردند که امیدواریم پس از طی مراحل قانونی این طرح در مجلس، صحن علنی و تایید شورای نگهبان موجبات کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها، جلوگیری از اطاله دادرسی، تسریع در امور و مهمتر از این رضایتمندی مردم را فراهم کند.

 

مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری ادامه داد: یکی از برکات اصلی و اساسی که در این رابطه برای مردم ملموس خواهد بود کاهش زمان رسیدگی به پرونده ها است و اینکه ضمانت اجرای بیشتر و زمینه های پاسخگویی مراجع اداری به شهروندان افزایش می یابد و می تواند یکی از قوانین پیشرفته و توسعه یافته منطبق با استانداردهای لازم برای یک نظام قضایی اسلامی صحیح در شان نظام جمهوری اسلامی ایران باشد.

 

نظام قضایی ایران  از پیشرفته ترین نظام قضایی دنیا است

پیرزاده یادآور شد: در مقایسه تطبیقی با خیلی از کشورهای به ظاهر توسعه یافته و در حوزه رسیدگی به شکایات شهروندان بر علیه تصمیمات مراجع اداری نظام قضایی ما یکی از پیشرفته ترین نظام قضایی است و دیوان عدالت اداری به عنوان یک نظام قضایی رسیدگی به شکایات مردم و شهروندان از تصمیمات مراجع اداری می تواند یکی از افتخارات نظام قضایی ما تلقی شود ایران در مقایسه تطبیقی با بسیاری از هیات‌های قضایی کشورهای دیگر که حتی توسعه یافته هم هستند در حوزه مسائل مربوط به دیوان عدالت شهروندان می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد و عرض اندام کند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیرجند خراسان جنوبي شیراز روزنامه معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده کانون های فرهنگی هنری مساجد خبرگزاری شبستان اردبیل کانون های مساجد شهرستان دزفول دیوان عدالت اداری مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۹۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان های استان گلستان جوانانی توانمند و انقلابی هستند

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، «حیدر آسیابی» در جلسه ای که امروز با حضور معاون قضایی دادستان کل کشور در گرگان برگزار شد اظهار کرد: دادستان های استان با انگیزه و حضور میدانی که در حوزه های قضایی دارند پای کار توسعه و برقراری امنیت در استان هستند.
 
به گفته وی؛ با اتخاذ رویه واحد در دادسراهای سراسر استان کیفیت خدمات قضایی به مردم نیز افزایش یافته است.
 
رئیس کل دادگستری استان گلستان پیشگیری از دست اندازی به عرصه های ملی و منابع طبیعی را از اقدامات شاخص استان در ۳ سال گذشته دانست و گفت: نمونه بارز آن، توقف ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه زیارت گرگان است به طوری که امروز مغازه های مصالح فروشی در این منطقه به کارهای مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی مشغول شده اند.
 
وی ادامه داد: یکی از قوی ترین قضات استان از حیث مدیریتی و علمی را به عنوان دادستان مرکز استان انتخاب کردیم که در نتیجه اقدامات وی امروز شاهد رویه واحد در رسیدگی به پرونده ها در بخش دادستانی هستیم  که همین موضوع سرعت پاسخگویی به مردم ، رسیدگی به پرونده ها را بیشتر و کیفیت ارائه خدمات به مراجعان را بهتر کرده است.
 
به گفته وی؛ در اغتشاشات 1401، دادستان ها و قضات دادسراهای ما در کنار ضابطین در میدان حضور داشتند و کنترل و نظارت می کردند.
 
آسیابی با اشاره به اهتمام ویژه دادستان های استان در حوزه حقوق عامه، اظهار کرد: شاخص ترین اقدام در این حوزه توقف ورود خودرو به جنگل «النگدره» با مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال با کسب نظر کارشناسان حوزه محیط زیست بود.
 
وی افزود: رونق تولید در  110 واحد تولیدی تعطیل یا در استانه تعطیلی استان طی سال گذشته کار بزرگی بود که در نتیجه ارتباط مستمر و میزان شناخت دستگاه قضایی از مشکلات  تولیدکنندگان و سرمایه گذاران اتفاق افتاد.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد
  • دادستان های استان گلستان جوانانی توانمند و انقلابی هستند
  • عدم پاسخگویی کتبی به ارباب رجوع تخلف اداری محسوب می شود
  • رئیس دیوان عالی کشور: حکم پرونده قضایی هشت مهر زاهدان صادر شده است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • معارفه رئیس کل دادگستری سیستان وبلوچستان باحضوررییس دیوان عالی کشور
  • پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • رسیدگی به چک‌های برگشتی با هوش مصنوعی