Web Analytics Made Easy - Statcounter

حرکت شهرهای بزرگ به سمت حمل‌ و نقل انسان‌محور در دنیا حکایت از منسوخ شدن پل‌های عابر پیاده و اجرای طرح عبور همسطح عابران دارد که بیشتر به نام عابران ولی به کام ماشین‌ها بوده است. ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۶ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، با روند سریع صنعتی شدن در جهان اکثر کشورها به‌ویژه کشورهای در حال‌ توسعه در حال تجربه رشد سریع شهرنشینی هستند این روند سریع توسعه شهرنشینی منجر به افزایش تقاضا برای زیرساخت‌ها نظیر تجهیزات شهری، تأسیسات شهری، ایجاد امکانات حمل‌ و نقل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که سرمایه‌های کلانی را به خود اختصاص می‌دهد اما هنوز هم یک جای کار می‌لنگد.

با همه راهکارهایی که سیستم‌های پیشرفته حمل‌ و نقل دنیا برای عبور و مرور سریع و سهل‌تر شهرنشینان شهرهای صنعتی و پیشرفته پیش‌بینی کرده‌اند اما هنوز مردم باید ساعت‌های زیادی از وقت خود را در راه طی کنند موضوعی که برای آنها خسته‌کننده و فرسایشی خواهد بود.

حضور پل عابر پیاده و عابری که در حال تلاش برای عبور از نرده‌های کشیده شده میان خیابان است در یک قاب تصویر، نمونه‌ای از همین نارضایتی‌هاست که به عرصه عمل کشیده است، عابری که از وضعیت حمل‌ و نقل و پل عابر پیاده‌ای که با امید سهولت عبور و مرور او و امثال او ساخته‌ شده است حالا خود می‌شود مانع نارضایتی.

7 پل عابر پیاده در اردبیل احداث می‌شودگزارشی برای مسئولان شهری همدان؛ وقتی درب آسانسورهای ‌پل عابر پیاده قفل استحکایت درب‌های همیشه بسته پل عابران پیاده؛ مشکلات عابران در آشفتگی میدان مطهری قم

حضور در معابر پرتردد شهر و شمارش تعداد کسانی که از پل عابر پیاده برای عبور و مرور استفاده می‌کند و مقایسه با کسانی که عبور از عرض خیابان  و حتی پریدن از روی نرده‌های وسط آن را انتخاب می‌کنند نشان می‌دهد که یک جای کار می‌لنگد.

عابران ‌همیشه پیاده

عباس ذاکریان معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم معتقد است ما راه را اشتباه رفته‌ایم، چرا که به‌جای اینکه برای عبور عابر پیاده در حرکت اتومبیل سواران وقفه ایجاد کنیم از عابران پیاده می‌خواهیم مسیر خود را عوض کنند تا اتومبیل‌ها به حرکت خود ادامه دهند.

اتفاقی که به نظر می‌رسد ادامه حرکت طبقه محور جوامع صنعتی است، یعنی درست کسی که سرمایه و ابزار و در اینجا ماشین را در اختیار دارد بر روی طبقه پایین‌تر که در اینجا فرد پیاده بدون وسیله نقلیه بوده سلطه پیدا می‌کند و این یعنی ایجاد نارضایتی.

ذاکریان می‌گوید: اگر طرح عبور عابران پیاده به‌صورت هم‌سطح به‌درستی اجرایی شود علاوه بر مدیریت صحیح منابع مالی همین میزان مطالبه مردمی از پل‌های عابر پیاده بلااستفاده نیز حذف خواهد شد.

به گفته معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری قم، احداث پل عابر پیاده تنها برای بزرگ‌راه و آزادراه لازم است و برای عبور شهروندان در سطح شهر چراغ‌راهنما و خط‌کشی عابر پیاده کفایت می‌کند و برای داشتن شهری انسان‌محور ضرورت بیشتری نیز دارد.

مدیریت صحیح منابع مالی در کنترل ترافیک

مدیریت منابع اتفاقی بوده که در شرایط فعلی با توجه به مشکلات اقتصادی و کمبود شدید منابع کشور ضرورت بیشتری دارد، چرا که آن‌طور که ذاکریان گفته است برای اجرای هر پل عابر مکانیزه 4 و نیم میلیارد تومان اعتبار لازم است، اما خط‌کشی عابر پیاده و چراغ‌راهنما 40 میلیون تومان هزینه می‌برد که از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به‌صرفه‌تر است.

علی نیک مدیرعامل سازمان حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم خاطرنشان می‌کند که تأمین اعتبار هزینه‌های بالای مکانیزه کردن پل‌های عابر پیاده نیاز به زمان دارد و اگر بخواهیم از طریق مکانیزه‌سازی پل‌های عابر پیاده، عبور و مرور مردم را مدیریت کنیم ناچار می‌شویم که از مردم درخواست کنیم صبوری بیشتری به خرج دهند.

این در حالی است که با مدیریت صحیح این منابع مالی و استفاده از آنها برای خط‌کشی خیابان‌ها و نصب چراغ علاوه بر تأکید بر انسان‌محوری در حمل‌ و نقل شهری که دنیا امروز به‌سوی آن حرکت کرده است بهره‌وری در استفاده از منابع مالی نیز اتفاق خواهد افتاد.

13.5 میلیارد تومان برای مکانیزه کردن تنها 4 پل عابر پیاده

آن‌طور که نیک می‌گوید تنها مکانیزه‌سازی 4 پل عابر پیاده در سطح شهر قم 13 و نیم میلیارد تومان برای شهرداری هزینه برداشته است که به‌زودی انجام می‌شود.

اعتباری که با استفاده از آن می‌شود ده‌ها معبر و خیابان شهر قم را ساماندهی کرده و برای عبور و مرور عابران پیاده بهینه‌سازی کرد، تا علاوه بر این صرفه‌جویی در هزینه کرامت عابران پیاده بیش‌ازپیش حفظ شده و مجبور نباشند برای حرکت بدون وقفه ماشین‌ها مسیر خود را دور کنند.

به گفته مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با توجه به مطالعات انجام‌شده پل خیابان جمهوری مقابل بیمارستان ولیعصر،پردیسان روبه روی مسجد فاطمه زهرا(س)، میدان پلیس سابق در خیابان دل آذر و روبه‌روی دارالشفا در خیابان امام در سال جاری هرکدام با هزینه 4 و نیم میلیارد تومان مکانیزه می‌شود.

به نام عابران به کام ماشین‌ها

با همه این‌ها و صرف هزینه‌های کلان اما باز هم این پل‌ها مورداستفاده بسیاری از عابران پیاده نیستند. سالمندانی که توان عبور از پله‌های عابر پیاده را ندارند و برای استفاده از  پله‌برقی هم ترس دارند نمونه‌ای از همین عابرانی هستند که از جمله مخاطبان هدف و اصلی پل‌های مکانیزه هستند، اما بعد از اجرا عملاً از آن استفاده‌ای ندارند و باز هم عبور سخت از پس میله‌های وسط خیابان را به استرس ناشی از ترس عبور از پله‌برقی ترجیح می‌دهند.

معلولان و به‌ویژه کسانی که از ویلچر برای تردد استفاده می‌کنند هم نمونه دیگری از شهروندانی هستند که این نوع از ایجاد زیرساخت‌ها برای آنها فکری نکرده است درصورتی‌که خط‌کشی‌های عابر پیاده می‌تواند ضامن عبور سالم آنها از عرض خیابان بدون ترس و واهمه از حضور ماشین‌ها باشد.

چند سال پیش بود که «حمل‌ و نقل انسان‌محور» به‌عنوان کلیدواژه طرح جامع حمل‌ونقل و ترافیک تهران با هدف حفظ منزلت و کرامت شهروندان اعم از سواره‌ها و پیاده‌ها در شهر و امکان استفاده عادلانه از حمل‌ونقل شهری در دستور کار شهرداری این شهر قرار گرفت. اتفاقی که حالا بعد از چند سال نتایج آن را می‌تواند دید، آن‌هم در چشم‌های سواره‌ها و پیاده‌هایی که به چراغ سبز و قرمز آدمک سر چهارراه‌ها خیره می‌شوند، این یعنی عدالت در حمل‌ و نقل شهری.

انتهای پیام/ح

R7854/P/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۰۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است

ایسنا/مازندران رییس شورای اسلامی بخش چمستان گفت: بخش ۷۴ ساله چمستان با ۹۶ پارچه روستا بزرگترین وسعت و بیشترین جمعیت را نسبت به خیلی از شهرستان های استان دارد و یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، شوراها و مسئولین بخش چمستان تبدیل آن به شهرستان شدن است.

بخش چمستان، یکی از شهرهای استان مازندران در شهرستان نور است. جاده‌ای دارد که چمستان را به نور و آمل متصل می‌کند. این شهر با قدمت ۷۰ ساله دارای شهرداری، بخشداری، دادگستری، سایر ادارات و دوایر دولتی، کتابخانه، عمومی و کانون فرهنگی‌تربیتی است.

بخش چمستان دارای طبیعت بسیار زیبا و بکر و دست نخورده‌ است که امروزه در کمتر جایی یافت می‌شود. روستای ییلاقی لاویج دارای آب گرم طبیعی در ۲۵ کیلومتری جنوب چمستان، پارک جنگلی کشپل، دریاچه الیمالات، جنگل واز، بقعه تاریخی آقا شاه بالوزاهد در روستای آهودشت و ۳کیلومتری شرق چمستان واقع شده است.

کوه‌هایی چون میرخمند، واز، لاویج، طارم، رودبارک، گزناسرا از جاذبه‌های این بخش به شمار می‌رود.

این بخش دارای منابع بسیار غنی جنگلی، معادن شن و ماسه، معادن ذغال سنگ، وجود شهرک صنعتی، وجود ناحیه صنعتی، پرورش ماهی و غیره است.

مردم بخش چمستان سال‌ها است که با روش‌های مختلف می‌خواهند تا مسئولین کشوری و استانی نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته باشند. 

«قدرت الله نصیری» رییس شورای اسلامی بخش چمستان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بخش ۷۴ ساله چمستان با ۹۶ پارچه روستا بزرگترین وسعت و بیشترین جمعیت را نسبت به خیلی از شهرستان های استان دارد و یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، شوراها و مسئولین بخش چمستان تبدیل به شهرستان شدن است که با مطالبه‌گری امام جمعه چمستان از استاندار در خصوص این موضوع همراه بوده است.

وی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای که وجود دارد، گفت: اما با خودیاری و همیاری مردم و شوراهای محل محور آمل به چمستان و نور چراغ های روشنایی با اعتبار بیش ۱۰ میلیارد تومان نصب شد.

رییس شورای اسلامی بخش چمستان با بیان اینکه در حوزه جاده‌های ییلاقی اتفاقات خوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: جاده لاویج به میرخمند یک کیلومتر آسفالت و سه کیلومتر زیر سازی انجام شد.
نصیری ادامه داد: متاسفانه سیلاب‌های اخیری که در بخش چمستان رخ داد خسارت‌های زیادی به ویژه به پل‌های روستایی وارد کرد که با تعامل مردم و شوراها با مسئولین و درایت فرماندار و بخشدار چمستان نسبت به بازگشایی مسیرهای بین مزارع، به صورت کوتاه مدت برای روستاییان فراهم شد و در حال حاضر هم کار روی پل‌های تخریب شده روستاها درحال انجام است.

وی تاکید کرد: متاسفانه روستاهای ییلاقی بالادست جاده مناسبی ندارد و محل تردد بسیاری از مردم خصوصا در فصل تابستان است که حمایت ویژه مسئولین امر در قسمت محرومیت زدایی را می‌طلبد.  

رییس شورای اسلامی بخش چمستان با بیان اینکه در طرح هادی روستاها مشکلات و چالش‌های زیادی وجود دارد، یادآور شد: بسیاری از روستاها بیش از ۵ یا ۶ سال از مهلت بازنگری آنها گذشته و نیازمند نگاه ویژه مسئولان استانی نسبت به بازنگری طرح هادی با توجه به موقعیت و شرایط توریستی بخش چمستان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تی‌بی‌ام خط ۲ متروی اصفهان تا یک ماه آینده به ایستگاه ابن‌سینا است
  • هزینه ۱۲ هزار میلیارد تومانی منوریل قم / چالش عبور از مقابل حرم حضرت معصومه (س) حل نشد
  • جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  • توزیع ۲۸۸۰ تن آسفالت در معابر غرب و شمال‌غرب تبریز
  • کار گذرگاه عابر پیاده دقیقا چیست؟ 
  • اجرای طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • تداوم ورود موتورسیکلت‌‌ به داخل پیاده‌راه فردوسی سنندج ‌
  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • احداث ۶ دستگاه پل عابر پیاده در محور‌های پرتردد مازندران
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است