Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد حاجی‌شریف، کارشناس چاپ قرآن و مشاور رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره کاهش آمار چاپ قرآن در کشور گفت: دلیل عمده این مسئله، گرانی کاغذ است و در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه‌های اخیر، کاغذ به قیمت ارز دولتی را در اختیار ناشران اعم از ناشران قرآنی و ... قرار داده است و این اقدام خوبی است، اما نظارت بر توزیع این کاغذ‌ها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ناشر یا سازمانی هزار بند کاغذ از وزارت ارشاد دریافت می‌کند، اما هیچ نظارتی بر چگونگی مصرف آن وجود ندارد. به عنوان مثال ناشری که می‌تواند با این میزان کاغذ، ۲۰ هزار جلد قرآن چاپ کند، اعلام وصول نمی‌شود و نظارتی نیست که با قیمت کاغذ دولتی وارد بازار نشر می‌شود یا به قیمت کاغذ آزاد؛ و این نبود نظارت ایجاد فساد می‌کند.

حاجی‌شریف ادامه داد: برای مناطق محروم نیاز به قرآن بود و با ناشری که کاغذ دولتی دریافت و قرآن چاپ کرده بود، قرآن خواستیم که هر جلد را ۲۲ هزار تومان قیمت‌گذاری کرده بود، در حالی که با کاغذ دولتی، قیمت تمام شده هر جلد قرآن ۱۰ هزار تومان می‌شود. البته کاغذ‌هایی هم وجود دارد که بند‌های آن دست‌نخورده در بازار آزاد فروش می‌رود. در حال حاضر قرآن‌هایی که با کاغذ دولتی چاپ می‌شود، نباید بیش از ۱۴ هزار تومان در بازار نشر باشد.

وی درباره چاپ قرآن در سازمان دارالقرآن الکریم نیز بیان کرد: سازمان دارالقرآن هنوز قرآنی چاپ نکرده، اما با توجه به دریافت ۵۰۰ بند کاغذ از وزارت ارشاد و انعقاد قراردادی، تعدادی کتاب و قرآن چاپ خواهد کرد و این قرآن‌ها تا اواخر ماه جاری آماده ارائه خواهند بود و در این راستا می‌توانید قیمت آن را از فروشگاه سازمان رصد کنید.

حاجی‌شریف در ادامه با تأکید بر حمایت از خوشنویسان و کاتبان قرآن و تأثیر آن در ارزان‌سازی ادامه داد: در حال سازمان دارالقرآن بودجه‌ای ندارد و در سال گذشته با حمایت مرکز طبع و نشر قرآن دو قرآن با خط مرتضی رهنما و محمدعلی قربانی چاپ شد. البته خط مهدی توتونچی نیز به همت سازمان دارالقرآن زیر چاپ است که قرآن ویژه‌ای است و هر حزب در دو صفحه جای گرفته و برای مساجد کاربرد دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه با کاهش چاپ قرآن بدون شک با کمبود مواجه خواهیم بود، بیان کرد: با حرکتی که در طرح «تلاوت نور» در مساجد راه‌اندازی شده و به صورت فعال اجرا می‌شود، قرآن‌های بسیار مورد نیاز است و اغلب قرآن‌های مساجد صحافی مناسبی ندارند و باید تعویض و یا مرمت شوند. در همین راستا طی هفته گذشته از بین ۱۰ هزار جلد قرآن مساجد که وضعیت مناسبی نداشتند و قرار بود خمیر شود، ۴۰۰ قرآن را که از نظر متن سالم بود و نیاز به صحافی داشت، استخراج کردیم و بقیه خمیر خواهند شد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برآوردی از میزان نیاز به قرآن در کشورمان وجود دارد یا خیر، گفت: برآوردی نداریم، اما حداقل ۷۰۰ – ۸۰۰ هزار ازدواج در سال انجام می‌شود، که هر یک از آن‌ها نیاز به یک جلد قرآن دارند.

این کارشناس چاپ و نظارت بر قرآن درباره چاپ بدون مجوز قرآن نیز بیان کرد: در حال حاضر قرآن بدون مجوز در کشور چاپ می‌شود، اما کسی نیست که رسیدگی کند، اما با توجه به گرانی کاغذ، برای آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد که بخواهند آن را با کاغذ آزاد چاپ کنند و به نوعی عرصه برای آن‌ها تنگ می‌شود.

حاجی‌شریف مهمترین مشکل در بازار نشر را نظارت دانست و یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نظارت‌های خود را تقویت کند و از هر ناشر یا سازمانی که کتاب یا قرآن چاپ می‌کند، نسبت به تعداد کتاب‌های چاپ شده، محل چاپ و .. نظارت کند، تعداد چاپخانه‌ها چندان زیاد نیست که از این کار عاجز باشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ارزان سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند

نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران گفت: بعد از عملیات وعده صادق عده‌ای سودجو به دنبال ایجاد بحران در وضعیت اقتصادی کشور بودند که موفق نشدند.

آرا شاوردیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کشور ما در طول چهار دهه گذشته تحت تحریم‌های مختلف بین‌المللی قرار دارد که ما در چنین شرایطی با اتکا بر توانایی داخلی توانسته‌ایم تحریم‌ها را دور زده و از آن عبور کنیم.

وی افزود: نتیجه این شده که طبق فرمایشات رهبری ما تقریبا به قله رسیده‌ایم و اقدامات خوبی در حوزه‌های مختلف بخصوص زیرساختی، دفاعی و اقتصادی صورت گرفته است. تلاش دولت سیزدهم نیز بر مهار تورم بوده که نتیجه این تلاش‌ها را در میان‌مدت خواهیم دید.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در این بین یکسری افراد سودجو و دلالان براساس شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی که دنبال سوءاستفاده بوده و حتی می‌خواهند موفقیت‌ها را کم‌رنگ جلوه دهند. آنها حتی بحران روانی ایجاد کرده بدین صورت که با رخ دادن هر اتفاقی با نوسانات قیمت ارز کشور را با مشکل مواجه می‌کنند آن هم در وضعیتی که تلاش دولت و نظام ایجاد ثبات در بازارهای داخلی و دفاع از مرزها است. اما این افراد سودجو می‌خواهند در بازارهای داخلی بهم‌ریختگی ایجاد شود تا از این طریق به منافع مالی خود دست پیدا کنند.

شاوردیان توضیح داد: نمونه بارز این اتفاق را می‌توان در جریان عملیات وعده صادق دید که عده‌ای سودجو به دنبال ایجاد بحران در وضعیت اقتصادی کشور بودند که موفق نشدند. آنها توان نظامی و دفاعی کشور را دیدند، دولت هم بعد از عملیات وعده صادق با کنترل بازار و به تبع آن کاهش نرخ ارز به ادامه اجرای برنامه‌هایش در حوزه زیرساخت‌ها و بهبود وضعیت اقتصادی حرکت کرد. قطعا تاثیرات این اقدامات را در میان‌مدت می‌بینیم. در نهایت نظام و دولت توانستند این شرایط را خوب مدیریت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • قاسمی: هر جا از قرآن فاصله گرفتیم به همان میزان دچار مشکل و انحراف شدیم +فیلم
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • پولشویی