Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@20:41:07 GMT

تازه‌ترین شگرد پول درآوردن

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۲۳۲۳

«ازدواج صوری آن هم برای دریافت وام ازدواج سوژه جدیدی است.»

به گزارش ایسنا، روزنامه آفتاب یزد نوشت: «‌تا پیش از این با مسائلی مثل طلاق صوری آشنا بودیم و کمی ‌پیشتر هم به آسیبی به نام خواستگار صوری پرداخته شد اما ازدواج صوری آن هم برای دریافت وام ازدواج سوژه جدیدی است که به عنوان یک آسیب مورد بحث قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این با مقوله طلاق صوری به بهانه‌های واهی مثل معافیت سربازی فرزند یا دریافت حقوق یا حتی کمک از کمیته امداد امام خمینی (ره) رو‌به‌رو شده بودیم و خواستگار صوری هم این روزها به منبع درآمدی برای برخی افراد سودجو در فضای مجازی مطرح می‌شود. با مقوله ازدواج صوری هم پیشتر به عنوان راهکاری برای مهاجرت آشنا شده بودیم اما در وضعیت اقتصادی فعلی با توجه به این که وام ازدواج به ۳۰ میلیون برای هر نفر رسیده و بعد از ازدواج هم در صورت داشتن برخی شرایط طرفین می‌توانند شناسنامه سفید دریافت کنند، امروز با آسیبی به‌عنوان ازدواج صوری به دلایل مختلف روبه‌رو هستیم! این موضوع تا جایی پیش رفته است که برخی افراد در فضای مجازی اقدام به انتشار آگهی‌هایی برای ازدواج صوری کرده‌اند!

به کیسی برای ازدواج صوری نیازمندیم!

به دلیل وضعیت اقتصادی موجود خیلی‌ها در تلاشند که از هر راهی پول دربیاورند و در قضیه مربوط به خواستگاری‌های صوری به‌وضوح با این موضوع روبه‌رو بودیم که عده‌ای در فضای مجازی آگهی می‌دادند که آماده خواستگاری از دختران متقاضی هستند و برای این کار سناریوی آماده و مشخصی دارند. این که خواستگاری می‌کنند و دختران ردشان می‌کنند و به این وسیله اعتبارشان در خانواده و سر و همسایه بالا می‌رود! کسب و کاری متفاوت و عجیب که به نظر می‌رسد بی‌مشتری هم نیست. این را می‌شود از افزایش شمار این خواستگاران صوری و غیر واقعی دریافت که تنوع قیمت نیز در خدماتشان به چشم می‌خورد و احتمالا برای حضور در شهر‌های مختلف هم دستمزد‌های متفاوتی دریافت می‌کنند. با این حال با چرخ کوچکی در فضا مجازی حتی با اشخاصی روبه‌رو می‌شویم که آماده ازدواج صوری هستند. برای مثال در یکی از آگهی‌ها نوشته شده: «خانم ۲۳‌ساله هستم و به دنبال کیسی برای ازدواج صوری می‌گردم اگر کسی بود دایرکت بده لطفا!» در صفحه دیگری که به عنوان درخواست ازدواج ساخته شده نوشته شده: «دختری ۲۳ ساله اصفهانی خوش‌ظاهر هستم. بنا به دلایلی شخصی می‌خواهم با یک کیس مناسب ازدواج کنم و بعد طلاقم بدهد. مهریه نمی‌خواهم. سن برایم مهم نیست اما چیزی باشد که خانواده‌ام بپذیرند از ۲۵ تا ۳۸ شرایط مالی و ظاهری هیچ چیز طرف مقابل برایم مهم نیست. پولی ندارم که مخارج خواستگاری و عقد و عروسی بپردازم برای همین یکی باشد که بتواند از پس این مخارج بربیاید هر چند محضری تمامش می‌کنیم و سعی می‌کنیم عروسی نگیریم...»

ازدواجی که بیش از پیوند زناشویی به یک نوع معامله شبیه است

امیر محمود حریرچی جامعه‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با آفتاب یزد در رابطه با ازدواج‌های صوری می‌گوید: «قبل از ازدواج مجلاتی به نام مجله زن امروز بود که در آن اشخاص برای جذب طرف مقابل آگهی می‌دادند و خصوصیات خود و فرد دلخواهشان را ذکر می‌کردند، بعد از انقلاب هم سازمان جوانان در یک برهه چنین اقدامی ‌انجام داد اما تقریبا همه ازدواج‌هایی که به این شیوه صورت می‌گرفت با طلاق همراه بود. حالا با ازدواج‌هایی روبه‌رو هستیم که بیش از یک پیوند زناشویی به یک نوع معامله شبیه است! همه چیز در کشور ما در حال مجازی شدن است و این روز‌ها می‌بینیم که حتی خواستگاری‌ها و ازدواج‌ها هم رنگ مجازی و صوری به خود گرفته است! اما در رابطه با این آگهی‌ها باید بگویم که مسلما دلایل پشت پرده‌ای برای آن وجود دارد. از آن جایی که این نوع آگهی‌ها مربوط به دخترانی در شهرستان است و از طرف دیگر می‌دانیم که بعد سنتی همچنان در شهرستان‌ها به شدت پررنگ است ممکن است این اشخاص ازدواج صوری را دستاویزی برای رسیدن به آزادی می‌دانند و فکر می‌کنند که با یک ازدواج صوری و جدایی بعد از آن می‌توانند به هر چه که امروز آرزوی آن را دارند برسند! مثلا یکی از مواردی که جوانان امروز به آن فکر می‌کنند و خانواده‌ها معمولا زیر بار آن نمی‌روند مهاجرت است و ممکن است این اشخاص فکر کنند که با کسب آزادی بعد از جدایی می‌توانند به راحتی مهاجرت کنند یا جدا از خانواده به تنهایی زندگی کنند و از این دست موارد دیگر.»

ازدواج برای منفعت مالی

او در ادامه تاکید کرد: «از طرف دیگر ممکن است اشخاص آگهی‌دهنده به فکر منفعت‌های مالی پنهان شده در ازدواج‌های صوری باشند؛ مخصوصا حالا که در نابسامانی‌های اقتصادی قرار داریم ممکن است این کار‌ها برای دریافت وام ازدواج یا امتیازاتی از این دست مطرح شود. به نظر من وزارت ورزش و جوانان باید به این موضوع وارد شده و ریشه‌های آن را مورد بررسی قرار دهد! یک زمانی طلاق صوری مد شد و خیلی گفتند به آن توجه نکنید اما چندی بعد از فراگیر شدن این تب برای رسیدن به خواسته‌هایشان مواجه شدیم، طلاق می‌گرفتند تا پسرشان از سربازی معاف شود یا این که حقوق دریافت کنند و سایر مسائل! مسلما برای این کار هم اهدافی در میان است و باید مورد بررسی قرار بگیرد! آن‌هم در شرایط فعلی که نرخ ازدواج روز‌به‌روز پایین می‌آید و سن ازدواج بالا رفته و از طرف دیگر نرخ طلاق نیز در حال افزایش است، چنین ازدواج‌هایی اگر فراگیر شود می‌تواند آسیب‌های زیادی را به همراه داشته باشد! باید پیش از این که فراگیر شود به آن پرداخته و به صورت ریشه‌ای آن را برطرف کنیم.»

اول شاهد طلاق‌های صوری بودیم، بعد‌ها خواستگاری صورت پررنگ شد و حالا هم با اشخاصی رو‌به‌رو هستیم که به دنبال کیسی برای ازدواج صوری می‌گردند! آیا وقت آن نرسیده که مسئولین به این موضوع رسیدگی کنند؟»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وام ازدواج كلاهبرداري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۲۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان شگرد گران‌فروشی «عجله» برای اسنپ و تپسی

خبرگزرای مهر؛ گروه مجله: مدتی است که استفاده از واژه «عجله» توسط شرکت‌های تاکسی‌های اینترنتی، نقل محافل خبری شده است؛ گاهی با عنوان «عجله دارم» و گاهی تحت عنوان «عجله ندارم». اسنپ از سال ۱۳۹۹ گزینه‌ای تحت عنوان «عجله دارم» را به سفرهای خود اضافه کرد. این گزینه که باعث افزایش بی‌قاعده نرخ کرایه اسنپ بود. بعد از آن شرکت تپسی هم این گزینه را در دسترس کاربران خود قرار داد. افزودن گزینه «عجله دارم» واکنش‌های‎ گسترده‌ای در فضای مجازی به همراه داشت.

تا اینکه در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ «محمدعلی اسفنانی» سخنگوی سازمان تعزیرات اعلام کرد: «این گزینه مصداق گران‌فروشی است و تخلف محسوب می‌شود». اسنپ و تپسی بعد از فشارهای تعزیرات مجبور به حذف این گزینه شده‌اند. اما قبل از اینکه تعزیرات به این ماجرا ورود کند، تپسی از تاریخ ۵ دی‌ماه ۱۴۰۲ گزینه‌ای تحت عنوان «عجله ندارم» به سفرهای خود اضافه کرده بود. کارکرد گزینه عجله ندارم به صورتی بود که اگر مسافر تا پنج دقیقه برای رسیدن تاکسی صبر می‌کرد، بخشی از مبلغ کرایه سفر او کم می‌شد.

دور زدن ممنوع

بی‌قاعدگی که درباره گزینه «عجله دارم» وجود داشت در مورد «عجله ندارم» نیز به چشم می‌آمد. مسافران با این سوال مواجه بودند که آیا هزینه‌ای که به عنوان کرایه اصلی به مسافر ارائه می‌شد، قیمت واقعی آن بوده؟ آیا پس از کم شدن مبلغی از کرایه، مسافر به علت عجله نداشتن و منتظر ماندن واقعاً تخفیفی دریافت کرده است؟

تجربه کاربران می‌گوید تپسی، مبلغ سفر را افزایش می‌داده و در واقع پس از فعال شدن گزینه «عجله ندارم» همان مبلغی که سایر تاکسی اینترنتی‌ها در حالت معمول برای سفر نشان می‌دهند را از مسافر می‌گیرد. شماری از آنان نیز در فضای مجازی به این موضوع واکنش نشان دادند. یکی از کاربران در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تپسی در اقدامی عجیب عجله دارم را حذف کرده است اما عجله ندارم را دست نزده است.» کاربر دیگری گفت: «تپسی هنوز گزینه عجله ندارم دارد و در کل، نرخ‌هایش از اسنپ بالاتر است.» یک حساب کاربری در توضیح گزینه «عجله ندارم» نوشت: «این گزینه در واقع عجله دارم را دور زده است. قیمت پیش فرض‌اش شده قیمتِ عجله دارمِ قدیم، و اگر بخواهی ارزان‌تر بشود باید عجله ندارم را بزنی!»

کاربری در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: «وقتی حکمرانی شوخی باشهد این می‌شود که پلتفرم سرکش در ازای حذف گزینه عجله دارم و کسب سود مازاد نهایتاً ۷۰ درصد اوقات، سود مازاد همیشگی را با اضافه کردن گزینه تمسخرآمیز عجله ندارم جایگزین می‌کند…»

ذره‌بین تعزیرات

گرچه اسنپ و تپسی بلافاصله بعد از ورود جدی تعزیرات به ماجرا، مجبور به حذف گزینه «عجله دارم» از سفرهای خود شده و سعی داشتند کمتر در معرض تذکر قرار بگیرند؛ اما تعزیرات که به نظر می‌رسد تمرکز خودش را روی این شرکت‌ها گذاشته، در پی گلایه این شرکت‌ها خطاب به آنها اعلام کرد: «اگر نگران رانندگان خود هستند کمیسیون خود را کاهش دهند».

در این بین شرکت تپسی با گزینه «عجله ندارم» خیلی آرام به کار خود ادامه می‌داد؛ اما باز هم نتوانست از ذره‌بین تعزیرات راه به جایی ببرد. در نهایت از ابتدای هفته جاری (۸ اردیبهشت ماه) با دستور دوباره تعزیرات این گزینه هم از دسترس خارج شد.

روابط عمومی تپسی روز گذشته (۱۰ اردیبهشت) اعلام کرد که گزینه عجله ندارم به دستور قضایی از ابتدای هفته جاری از تپسی حذف شده است؛ سازمان تعزیرات می‌خواهد نظارتی بر قیمت تاکسی‌های آنلاین داشته باشد و با هر گزینه‌ای که قیمت کرایه را تغییر دهد مخالف است.

تخفیف‌های فیک

بارها شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای شاهد درصد تخفیفی روی محصولات بوده‌ایم و بدون آنکه قیمت‌های تخفیف خورده را با قیمت واقعی محصولات در سایر فروشگاه‌ها مقایسه کنیم دست به خرید زده‌ایم؛ چرا که ترجیح داده‌ایم فکر کنیم محصول موردنظرمان را برای مثال با ۲۰ درصد تخفیف خریداری کرده‌ایم؛ غافل از آنکه این تخفیف ممکن است غیرواقعی و صرفاً برای جذب مشتری باشد.

این تخفیف‌ها به نوعی در تصمیمات و انتخاب‌های مردم اثر می‌گذارد و این اثر در همه حوزه‌ها دیده می‌شود. نمونه قابل لمس آن واکنش کاربران شبکه اجتماعی ایکس به حذف گزینه «عجله ندارم» است. نگاهی به شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد بیشتر کاربران، نسبت به حذف گزینه «عجله ندارم» ابراز ناراحتی کرده‌اند. یکی از کاربرانی که از حذف گزینه عجله ندارم گلایه دارد، نوشته است: «دستور قضایی طبق کدام قانون دستور به حذف گزینه «عجله ندارم» داده است؟ آیا عجله نداشتن و پرداخت هزینه کم‌تر هم جرم است؟»

به نظر می‌رسد این کاربران نیز شبیه همان کسانی که در ردیف فروشگاه‌های زنجیره‌ای برچسب تخفیف را باور می‌کنند، در دام تبلیغات افتاده‌اند؛ البته از میان آن‌ها عده‌ای سعی داشته‌اند که پشت پرده ماجرای گزینه «عجله ندارم» را برای دیگران شفاف‌سازی کنند. برای مثال یکی از آنها خطاب به سایرین نوشت: «جناب علاقه داری به گول زدن خودت؟ عجله ندارم ارزان‌تر چه فرقی با عجله دارم گران‌تر دارد، جز جابه‌جایی نقطه صفر مبنا؟»

کاربر دیگری هم حذف گزینه عجله ندارم و عجله دارم را منطقی دانسته و در توضیح آن خطاب به کسانی که گفته بودند از این گزینه‌ها راضی بودند نوشته است: «در واقع هر دوتا منطقی است. بابت پول مازادی که برای عجله دارم پرداخت می‌شد کاری انجام نمی‌گرفت. بابت پولی که برای عجله ندارم کسر می‌شد از خدمات ارائه شده کاسته نمی‌شد. در ربا هم هر دو طرف راضی باشند بازم حرام است. رضایت شرط کافی نیست!»

به فکر راننده هم باشید!

تمرکز ویژه سازمان تعزیرات حکومتی روی گزینه‌های تاسی‌های اینترنتی این بار هم تغییراتی را ایجاد کرد اما همانطور که حذف گزینه عجله دارم اعتراض رانندگان و سفیران را در پی داشت؛ به نظر می‌رسد این بار هم تصمیم جدید منجر به گلایه‌مندی این گروه شود. گزارش‌های قبلی مجله مهر و گفت‌وگو با رانندگان اسنپ و تپسی حاکی از آن است که این گروه به شدت از قیمت‌های پایین و کمیسیون‌های بالا ناراضی هستند؛ تا جاییکه در قسمت نظرات تعداد زیادی از آنها یکدیگر را دعوت به اعتصاب کرده‌اند.

خبرها حاکی از آن است که افزایش کمیسیون‌ها، نارضایتی نسبت به کرایه‌ها، عدم دریافت سهمیه بنزین و عوامل دیگری صدای اعتراض رانندگان اسنپ و تپسی را بلند کرده است و بیش از یک ماهی است که برخی از آنها دست از کار کشیده‌اند. چند روز قبل و تقریباً همزمان با حذف گزینه «عجله ندارم» نیز خبر رسید این اقدام گسترش و تداوم پیدا کرده است. با توجه به این شرایط به نظر می‌رسد سازمان تعزیرات حکومتی نه فقط به نفع مسافران بلکه برای دفاع از حقوق رانندگان نیز باید نظارت خود را ادامه دهد.

کد خبر 6093079

دیگر خبرها

  • پورموسوی: به زودی طوفان به پا می‌کنم؛ می‌گویم چه کسانی خیریه صوری دارند
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • پایان شگرد گران‌فروشی «عجله» برای اسنپ و تپسی
  • شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه
  • شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • شرایط دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳
  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان