Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@19:29:25 GMT

اسرار زندگی سلولی در زمین

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۴۸۵۱

اسرار زندگی سلولی در زمین

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران "موسسه فناوری توکیو" سعی دارند ریشه زندگی سلولی در زمین را در بررسی جدید خود مشخص کنند.

یکی از فرضیه‌های دانشمندان در مورد زمین این است که محیط زیست پیش از آغاز زندگی روی این سیاره، مواد شیمیایی بسیاری را در بر داشته که با یکدیگر به صورت تصادفی واکنش نشان می‌دادند، اما مشخص نیست که چگونه از چنین ترکیبات آشفته‌ای، ساختار‌های پیچیده‌ای مانند سلول ظاهر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از پژوهشگران "موسسه فناوری توکیو" (TITech) و "دانشگاه ملی مالزی" (UKM) در بررسی جدیدی نشان دادند که گروهی از ترکیبات شیمیایی موسوم به "آلفا هیدروکسی اسید" (AHAs) مانند "اسید گلیکولیک" (Glycolic acid) و "اسید لاکتیک" (Lactic acid)، به صورت خودجوش ترکیب می‌شوند و با خشک شدن در دمای معتدل، به صورت قطرات کوچک پلی‌استر در می‌آیند. پژوهشگران احتمال می‌دهند در سواحل و گودال‌های ابتدایی که در حال خشک شدن بوده‌اند نیز چنین فرآیندی رخ داده باشد.

بیشتر بخوانید: سیاست مازندران در زمینه گردشگری چیست؟

این فرآیند، نوع جدیدی از محفظه‌های سلول مانند را شکل می‌دهد که می‌توانند مولکول‌های زیستی مانند "اسید نوکلئیک" (Nucleic acid) و پروتئین‌ها را محبوس کنند. این قطرات برخلاف بیشتر سلول‌های جدید می‌توانند به سادگی ترکیب شوند و دوباره شکل بگیرند؛ در نتیجه این احتمال وجود دارد که در گذشته، میزبان سیستم‌های ژنتیکی و متابولیکی بوده باشند که برای زندگی ضروری هستند.

در حال حاضر دانشمندان سراسر جهان، برای درک نحوه آغاز زندگی تلاش می‌کنند. همه عناصر زندگی در زمین از جمله باکتری‌ها، از سلول تشکیل شده‌اند و سلول‌ها، لیپیدها، پروتئین‌ها و اسید نوکلئیک‌ها را در بر دارند. لیپید، غشای سلول را شکل می‌دهد که ترکیبات دیگر را کنار هم نگه می‌دارد و با محیط زیست تعامل برقرار می‌کند. نحوه ترکیب مولکولی مانند شکل‌گیری سلول‌ها، هنوز یک راز باقی مانده است.

بیشتر پژوهش‌هایی که در مورد آغاز زندگی انجام شده‌اند، بر نحوه شکل‌گیری مولکول‌ها و ساختار‌ها توسط محیط زیست و ترکیب آن‌ها به صورت ساختار سلول‌های ابتدایی تمرکز دارند، اما ممکن است مولکول‌های دیگری نیز وجود داشته باشند که همراه با مولکول‌های زیستی روی زمین ابتدایی شکل گرفته باشند. این امکان نیز وجود دارد که زندگی، با استفاده از مواد شیمیایی ساده‌ای شکل گرفته باشد که ارتباطی با مولکول‌های زیستی ندارند و طی مراحل پیچیده‌ای شکل گرفته‌اند تا ساختار سلول‌های جدید را پدید آورند.

پژوهش‌های پیشین موسسه فناوری توکیو نشان داده‌اند که دمای معتدل برای خشک کردن ترکیبات آلی ساده مانند آلفا هیدروکسی اسید، آن‌ها را ترغیب می‌کند که به صورت خودجوش با یکدیگر ترکیب شوند و به صورت ترکیبی از پلی‌استر درآیند. این گروه پژوهشی براساس بررسی‌های پیشین، گام دیگری در این زمینه برداشتند و این واکنش‌ها را زیر میکروسکوپ بررسی کردند. آن‌ها در این بررسی دریافتند که سیستم‌های پلی‌استر ترکیبی، شکلی ژل مانند را درست می‌کنند و ساختار‌های ساده‌ای شبیه به سلول ارائه می‌دهند.

چالش‌برانگیزترین بخش این بررسی، ارائه روش‌های جدیدی برای مشخص کردن ویژگی‌ها و عملکرد قطرات است، زیرا پیش از این هیچ کس، این سیستم‌ها را تحلیل نکرده بود. "تونی جیا" (Tony Jia)، سرپرست این پژوهش گفت: ما گروهی متشکل از متخصصان چند رشته را در اختیار داریم که شیمی‌دان، زیست‌شیمی‌دان، متخصص علوم مواد و زمین‌شناس هستند.

اگرچه این گروه پژوهشی در حال حاضر، بر درک ریشه‌های زندگی زمینی تمرکز کرده‌اند، اما قصد دارند یافته‌های پژوهش خود را در حوزه‌های دیگری مانند داروسازی و پزشکی شخصی‌سازی شده نیز به کار ببرند. "جیم کلیوس" (Jim Cleaves)، از اعضای این گروه پژوهشی گفت: این پژوهش، نمونه خوبی از پروژه‌هایی است که می‌توان آن‌ها را با همکاری دانشمندان رشته‌های گوناگون انجام داد تا امکان درک یک پدیده جالب فراهم شود.

نتایج این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۴۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی خضریان در تشریح نشست کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در خصوص تعیین تکلیف مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود اظهار داشت: این مجموعه صنعتی که در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق تهران قرار دارد، دارای زمین‌هایی با موقعیت تجاری است که از سال ۱۳۷۵ به متقاضیان آن اختصاص یافته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که شرکت بالادستی عمران پردیس از تعیین تکلیف مالکیت این زمین‌ها با استناد به مصوبه هیأت وزیران، عدول کرده از این رو شکایتی از سوی مالکان این زمین‌ها در خصوص طرز کار دستگاه‌های دولتی به ویژه وزارت راه و شهرسازی به کمیسیون اصل نود واصل شد.

خضریان در ادامه با اشاره به نتیجه این جلسه، بیان داشت: در این جلسه ضمن بررسی جوانب موضوع و پس از استماع مشکلات نماینده مالکان و همینطور نمایندگان وزارت راه و سازمان حفاظت محیط زیست، مقرر شد گزارشی از سوی شورای عالی محیط زیست جهت تعیین تکلیف این منطقه و لکه‌های صنعتی فاصله ۱۲۰ کیلومتری تهران ارائه شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس این گزارش شورای معماری باید نسبت به بازنگری و جابجایی حدود مرزی شهر پردیس اعلام نظر کند و تصمیمات لازم در چارچوب کمک به تولیدکنندگان در سال ۱۴۰۳ که به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، اتخاذ شود.

کد خبر 6091448 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت
  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • افتتاحیه مسابقات فوتسال جام یاریگران زندگی