Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌دانشیار گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لاهیجان گفت: هر گونه آسیب به تالاب انزلی موجب تهدید محیط زیست استان و زندگی خانوارهای ساکنین حاشیه این تالاب وارد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، محمد دهدار در همایش علمی و تخصصی بررسی چالشها و دورنماهای احیای تالاب انزلی به روش شیمیایی گفت: تالاب انزلی یکی از اکوسیستم های ارزشمند کشور است که گونه های گیاهی و جانوری منحصر به فردی را در خود پرورش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه  در گذشته ای نه چندان دور استفاده موادی مانند ددت به شدت تبلیغ می شد و حتی در مهد کودکها استفاده از آن سفارش می شد این در حالیست که به مرور زمان ثابت شد این مواد تاثیر بسیار بدی بر محیط زیست وارد می کنند،افزود: حال می توان این نگرانی ها در مورد اجرای طرح بیوجمی بر تالاب انزلی را به آسانی دریافت، زیرا اگر این طرح آسیب جدی به تالاب وارد کند این مواد وارد بدن پرندگان و ماهیان و در نهایت مردم استان به دلیل تغذیه از ماهیان و پرندگان تالاب انزلی خواهد شد.

دهدار ادامه داد: گیلان از استانهای اول کشور در ابتلا به سرطان است و پر واضح است که ظهور بیماری در اعضای یک خانواده تمام خانواده را دچار رنج می کند. استفاده از مواد شیمیایی و رها کردن عجولانه آن در تالاب انزلی کاری بس خطرناک است و باید مراقب باشیم به گسترش بیماری ها سرطان در گیلان دامن زده نشود.

وی تصریح کرد: یکی از ایرادات مهم به اجرای روش بایوجمی ، اجرای آزمایشی این طرح در استخر پرورش ماهی است زیرا استخر اصلا تنوع و پیچیدگی تالاب را ندارد، و علاوه بر این عوض کردن آب استخر منجر می شود تاثیر دی اکسید تیتانیوم بر ماهی ها به طور واضح مشخص نشود.

دانشیار گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی لاهیجان گفت: بهتر است برای احیای تالاب به جای استفاده از مواد شیمیایی از روشهای فیزیکی مانند ساخت تصفیه خانه، رسوبگیر، آبخیزداری و...اجرا شود تا نتایج مثبتی گرفته شود.

وی افزود: در حال حاضر فقط سه شهر انزلی، رشت ولاهیجان تصفیه خانه دارند. و فاضلاب 51 دیگر شهر گیلان به صورت مستقیم و غیر مستقیم به تالاب انزلی و دیگر منابع آبی استان می ریزد.

دهدار با اشاره به اینکه جمعیت چشمگیری از مردم انزلی از تالاب معیشت خود را تامین می کنند،خاطرنشان کرد: هرگونه آسیب به تالاب موجب آسیب به خانوارهای جوامع محلی و ساکنین حاشیه تالاب خواهد شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تالاب انزلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۷۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

همشهری آنلاین- سیدمحمد فخار: میزان پساب روزانه کارواش‌ها معادل آب مصرفی 11500نفر است و باید برای کنترل این میزان آب و تصفیه آن اقدام فوری و جدی صورت گیرد.

هم‌اکنون مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی ۲۶۳واحد از کارواش‌ها در تهران در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده است. طی سال‌های گذشته، واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی براساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیأت وزیران در ۲۷اسفند سال ۱۴۰۱، همه واحدهای خدماتی درصورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند.

کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط‌زیست تهران قرار دارند. رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران با اعلام خبر شناسایی ۱۶۲کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته می‌گوید: پساب این حرفه مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی است که باید با آن برخورد شود.
به‌گفته الهه بیگی، اداره‌های محیط‌زیست شهرستان‌های استان تهران، کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آنها را بررسی می‌کنند و اگر در بازدید متوجه آلایندگی شوند، به صاحبان کارواش اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از 2هفته است. اگر این کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. او ادامه داد: اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط‌زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود. این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلایندگی آنها تشخیص داده‌می‌شود، هر 3ماه اطلاعات‌شان در سامانه جامع بارگذاری و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

استانداردسازی کارواش‌ها
براساس اعلام اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران، ۲۶۳مورد کارواش در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده اما تعداد کارواش‌های مشمول فهرست صنایع آلاینده بیش از اینهاست. عمده مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها مربوط به پساب است و اگر پساب آنها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، آلاینده محسوب می‌شود چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط‌زیست می‌شود. اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و درصورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد.
بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آنهاست، چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است. براساس بازدیدهای انجام‌شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته و اغلب آنها به استانداردهای محیط‌زیستی واقف هستند، چراکه در اخطاریه‌های صادرشده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب را باید داشته باشند.

مکث
ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

طبق اطلاعات سامانه بهداشت محیط کسب‌وکار، میزان آب مصرفی در کارواش‌ها بین ۱۵۰‌تا۴۰۰لیتر به ازای هر ماشین تخمین زده می‌شود. هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰کارواش در سطح شهر تهران با احتساب تولید میانگین پساب روزانه هر واحد 5هزار لیتر و در مجموع روزانه بیش از 1.5میلیون لیتر پساب آلوده به منابع پذیرنده کلانشهر تهران اضافه می‌کنند. به این ترتیب سالانه 547میلیون لیتر پساب وارد محیط‌زیست می‌شود که این رقم اندازه نصف دریاچه چیتگر است. به دیگر سخن کارواش‌های تهران هر 2سال حجمی اندازه یک دریاچه چیتگر پساب آلوده وارد محیط‌زیست این شهر می‌کنند و باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی شود.

کد خبر 850361 برچسب‌ها تهران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست
  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از محدوده محیط زیست خارج شد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر