Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@08:16:49 GMT

شاخص کل زیر سایه اصلاح

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۸۲۶۷

روز گذشته شاهد کاهش ۱۷۷۸ واحدی شاخص کل و رسیدن آن به عدد ۲۵۱ هزار و ۲۷۸ واحد بودیم. در همین حال ارزش معاملات خرد بازار (با حذف معاملات بلوک و اوراق) به ۶۶۶ میلیارد تومان رسید. عقب‌نشینی معامله‌گران و میل کمتر فروشندگان به عرضه سهام خود سبب شد تا میزان جریان نقدینگی در روز گذشته به کمترین مقدار از ۱۷ فروردین سال جاری برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تجربه دو جهش متوالی از چنان جذابیتی برخوردار بود که میل به شناسایی سود را در بین برخی سهامداران تقویت کرد و در نتیجه سبب شد تا قیمت‌ها فاز کاهشی بگیرند. دیروز، در حالی نماگر اصلی تن به اصلاح ۷/ ۰ درصدی داد که این افت در شاخص هموزن که اثرپذیری یکسانی از تمام نمادها دارد شدیدتر بوده و به حدود ۴/ ۱ درصد رسید. در واقع، روز گذشته روند اصلاح قیمت‌ها در شرکت‌های متوسط و کوچک‌تر بورسی شدیدتر رقم خورد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بورس بازان احتمالا عملکرد جالب توجه و قابل قبول اغلب شرکت‌ها طی فصل بهار را تکرار پذیر ندیده‌اند یا در این امر تردید کرده‌اند. شاهد این مدعا عقب‌نشینی معامله‌گران از سمت خرید سهام طی روز گذشته بود. به همین دلیل شاید برای اثبات تکرارپذیری سود بهار شرکت‌ها باید در انتظار انتشار گزارش‌های عملکرد تیر ماه آنها باشیم. روز گذشته اغلب فعالان بازار عرضه صف‌های خرید توسط سهامداران حقوقی را عامل توقف قیمت‌ها می‌دانستند. با وجود این، خرید غالب در بازار روز گذشته را سهامداران حقوقی رقم زدند؛ به بیان آماری، خالص تغییر مالکیت بورس تهران ۲۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به سمت پرتفوی معامله‌گران حقوقی بود.

در بین گروه‌های بورسی، شاخص گروه خودرو که از روز دوشنبه وارد روند منفی شده بود، طی روز گذشته افت ۵/ ۲ درصدی را تجربه کرد و نمادهای این گروه یکپارچه سرخ پوش شدند. پس از رونمایی از کارنامه ضعیف «خپارس» در فصل بهار، انتشار صورت مالی سه ماهه ضعیف ایران خودرو و سایپا سهامداران این گروه را ترغیب به خروج از سهام خودرویی کرد. ایران‌خودرو که در بهار سال گذشته حدود ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سود خالص ساخته بود، در سه ماه ابتدایی سال جاری به زیان ۱۷۷۴ میلیارد تومانی رسیده است. در همین حال، به‌رغم افزایش قیمت خودرو، درآمدهای عملیاتی شرکت با کاهشی یک سومی از ۶۵۴۲ میلیارد تومان به ۴۳۷۵ میلیارد تومان رسیده است. دیگر غول خودروسازی که روز دوشنبه از عملکرد خود در فصل بهار پرده برداشت، شرکت سایپا بود. «خساپا» در بهار سال گذشته به سود خالص ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی دست یافت و حالا پس از یک سال توانسته است زیان خالص ۷۹۴ میلیارد تومانی بسازد. با توجه به زیان ۵۵۴ میلیارد تومانی سایپا درزمستان گذشته، زیان‌دهی این شرکت طی یک فصل بیش از ۴۳ درصد رشد داشته است. گروه شیمیایی روز گذشته باز هم بیشترین ارزش معامله روزانه را در بین صنایع بورسی داشت. البته بر خلاف روزهای قبلی این صنعت با افت ناچیز متوسط قیمت‌ها مواجه شد و در بین صنایعی که شاخص صنعت نزولی داشتند شیمیایی‌ها کمترین افت را متحمل شدند. در این بینپتروشیمی خراسان که روز شنبه عملکرد فصل بهار خود را گزارش کرده بود، دیروز این صورت مالی را اصلاح کرد. در گزارش اصلاحیه «خراسان» سود خالص  این شرکت به ۲۱۱ میلیارد تومان رسیده و رشد ۲۱۸ درصدی نسبت به بهار سال گذشته را نمایان می‌سازد. دلیل اصلاح صورت مالی «خراسان» تعدیل نرخ گاز خوراک این پتروشیمی است که موجب کاهش ۱۵ درصدی بهای تمام‌شده این شرکت شده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری

به گزارش «تابناک» به نقل از سایپانیوز، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا به همراه تنی چند از اعضای هیات مدیره،‌ معاونان و مدیران عامل شرکت های گروه سایپا ضمن حضور در شرکت فولاد مبارکه و بازدید از خطوط تولید، در نشستی با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این شرکت در راستای انجام تعاملات بیشتر به گفتگو پرداخت.

جواد توسلی مهر در این نشست مشترک گفت: صنعت فولاد صنعت مادر و یکی از زیرساخت‌های مهم تولید کشور است و از سوی دیگر نیز صنعت خودرو نیز پیشران است.

او با بیان اینکه بحث تولید می‌تواند حال مردم را خوب کند و با پرداختن به تولید و تأمین معیشت مردم سایر مشکلات نیز حل خواهد شد و راهکار آن اعتماد به توانمندی های داخلی و ظرفیت خوبی است که در کشور وجود دارد، افزود: شرکت‌های خودروسازی با حدود ۵۵ میلیون نفر سهامدار در بازار سرمایه رو به رو هستند، علاوه بر این ۶۰۰ هزار خانواده در زنجیره تأمین خودروسازی ارتزاق می‌کنند و گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو حدود ۱۰۰ هزار خانواده را شامل می‌شوند که قسمت بزرگی از اجتماع هستند و اگر روند این دو خودروساز در تولید مناسب باشد حال طیف بزرگی از مردم خوب خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه در کشور و در دهه ۹۰ ایران خودرو دیزل زیانی ۱۳ برابر سرمایه داشت، افزود: در این شرایط سهامداران برای انحلال شرکت شکایت کرده بودند، سهامداران عمده از جمله ایران خودرو حال خوبی نداشت اما وقتی روند معکوس شد و افزایش و جهش تولید را در دستور کار قرار دادیم، در سال ۹۹ به چهار برابر میزان تولید رسیدیم و سال 1400 به سود خالص سنگین و سال ۱۴۰۱ به ۷ هزار میلیارد سود خالص رسیدیم و به نسبت همین مبلغ، پول به دولت دادیم و می‌توان گفت ۲ همت برای تولید سرمایه‌گذاری شد که حجم زیادی از اشتغال زایی را به همراه داشت.

او با بیان اینکه امسال در سایپا برنامه‌ای در دستور کار داریم که  ۱۰۰ درصد قابل انجام است، گفت: تولید حدود ۶۷۱ هزار دستگاه خودرو را در دستور کار داریم و این آمار در سال گذشته 480 هزار خودرو بوده است که می‌توان گفت در سال جاری ما ۴۰ درصد افزایش تولید را خواهیم داشت.

توسلی با بیان اینکه اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است، ابراز کرد: ما مواد اولیه را از بورس تهیه می‌کنیم و اگر این قیمت توسط دولت مدیریت و نگهداری شود دیگر هر روز نیاز به قیمت‌گذاری خودرو نداریم و بخش عمده مشکلات در این حوزه برطرف خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه برای انجام روند اصلاحی، رفتارهای خوبی را شاهد بوده‌ایم، ابراز کرد: امیدواریم تا چند روز آینده نتایج خوبی را از دولت در اصلاح قیمت مواد اولیه دریافت کنیم که بر این اساس تعاملاتمان با زنجیره تأمین از جمله فولادمبارکه بهتر و باعث مناسب تر شدن وضعیت تولید خواهد شد.

او تصریح کرد: استفاده از فناوری‌های نوین،‌ صنایع دانش بنیان، صنایع های‌تک، ایجاد تنوع محصول و افزایش کیفیت مستلزم جهش تولید و اصلاح ساختارهای مالی است که با انجام این امور یقینا سال متفاوتی در صنعت خودرو کشور خواهیم داشت و رکورد دهه 90 شکسته خواهد شد.

توسلی مهر افزود: تعاملات ما با فولادمبارکه در راستای افزایش 40 درصدی تولید خودرو است که افزایش ۴۰ درصدی اعلام نیاز به ورق خودرو در این راستا است.

دیگر خبرها

  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • اتصال ۳۴۲ واحد صنعتی تازه همدان به شبکه گاز کشور
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد