Web Analytics Made Easy - Statcounter

رزم حسینی با اشاره به اینکه جامعه روستایی از ۷۴ درصد در اوایل انقلاب، امروز به ۲۶ درصد کاهش یافته است، گفت:بی توجهی به اقتصاد خانوار روستایی باعث تشدید مهاجرت به حاشیه شهرها شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «علیرضا رزم‌حسینی» عصر(چهارشنبه ۲ مرداد) در همایش بازآفرینی، هم افزایی و هم‌آفرینی که در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ سال است که به دلیل تمرکز بر درآمدهای نفتی و غفلت از اقتصاد خانوار، جامعه روستایی از ۷۴ درصد در اوایل انقلاب، امروز به ۲۶ درصد کاهش یافته است، گفت:در سنوات گذشته به رغم هزینه کرد بودجه های فراوان برای ایجاد امکانات و زیرساخت ها در روستاها، متاسفانه بسیاری از خانوارهای روستایی به حاشیه شهرها مهاجرت کردند به طوریکه امروز بر اساس اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، بیش از ۲۵ میلیون نفر در پیرامون شهرها سکونت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استاندار خراسان رضوی اظهارداشت: بی توجهی به اقتصاد خانوار روستایی باعث تشدید مهاجرت به حاشیه شهرها شده است بنابراین باید رویه نادرست گذشته را اصلاح کرد و معکوس شدن روند مهاجرت از روستا به شهر، از ظرفیت شرکت های توسعه گرا در راستای توانمندسازی مردم در روستاها بهره گرفت.

 

وی گفت: به دلیل عدم اجرای وظایف قانونی برخی دستگاه های اجرایی در زمینه جلوگیری از حاشیه نشینی و تغییر کاربری اراضی دولتی و موقوفه در پیرامون شهرها، امروز با مشکلات عدیده ای تحت عنوان سکونتگاه های غیررسمی هستیم که برای ساماندهی آن همه نهادها باید پای کار باشند.

 

رزم حسینی خاطرنشان کرد: براساس آمارهای رسمی، در حال حاضر ۸۰ درصد درآمد کشاورزی کشور متعلق به ۲۰ درصد افراد جامعه است به این معنی که کشاورزان زحمت کش به دلیل نبود بسترهای کسب و کار در روستاها، به حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند.

 

استاندار خراسان رضوی هدف از اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی را توانمندسازی مردم در روستاها برشمرد و گفت: به دنبال بهره گیری از ظرفیت شرکت های توانمند اقتصادی در مسیر تحقق این مهم هستیم و خوشبختانه تا به امروز گام های ارزشمندی در این راستا برداشته شده است.

 

رزم حسینی افزود: امروز هم اگر صرفا بر روی مسئله بازآفرینی تمرکز داشته و از مسئله بسیار مهم تقویت اقتصاد خانوار روستایی غفلت کنیم، در آینده بافت ناکارآمد دیگری در پیرامون بافت های موجود ایجاد خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه محوریت بازآفرینی سکونتگاه های غیررسمی مشهد با مدیریت شهری است، اظهار کرد: شهرداری مشهد به عنوان معین اقتصاد مقاومتی این شهرستان، مسئولیت توسعه محلی و راه اندازی دفاتر تسهیل گری در محلات حاشیه شهر را برعهده گرفته است و دیگر دستگاه ها باید باید مدیریت شهری در مسیر تحقق اهداف ترسیم شده مشارکت کنند.

 

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در ۶ محله حاشیه شهر الگوی بازآفرینی شهری شامل طرح کاهش آسیب های اجتماعی و طرح بهسازی کالبدی با مشارکت مردم اجرا و در ۶۶ محله هم دفاتر تسهیل گری توسط شهرداری مشهد راه اندازی خواهد شد.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: شیراز اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد روزنامه خراسان جنوبي بیرجند نماز جمعه آیت الله اعرافی خبرگزاری شبستان خانوار روستایی ستاد بازآفرینی شهری حاشیه شهر مشهد استاندار خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۰۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد

ایسنا/هرمزگان رییس کمیته امداد شهرستان قشم گفت: پنج میلیارد ریال حق بیمه تامین اجتماعی در سال گذشته برای ۱۰۴ مددجوی زیر پوشش این نهاد در بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج‌فارس واریز شده است.

رضا تارک امروز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی این افراد با هدف توانمندسازی و تامین آتیه آنان هر سه ماه یکبار انجام می‌شود.

وی ادامه داد: بیمه زنان سرپرست خانوار در این جزیره رایگان است و هزینه‌های آن توسط کمیته امداد پرداخت می‌شود.

رییس کمیته امداد شهرستان قشم توضیح داد: تمام بانوان سرپرست خانوار تحت حمایت این نهاد که بین ۱۸ تا ۵۰ سال سن دارند و واجد شرایط هستند می‌توانند از خدمات بیمه بهره مند شوند و از تمامی مزایای بیمه‌های تامین اجتماعی نظیر بازنشستگی، فوت، از کارافتادگی استفاده کنند.

تارک اضافه کرد: پایان سال گذشته ۱۰ بانوی سرپرست خانوار در این جزیره که با کمک‌های این نهاد حمایتی، فعالیت می‌کردند، بازنشسته شده و از حمایت کمیته امداد قشم خارج شدند.

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی خانواده‌های تحت حمایت، مهم ترین برنامه این کمیته امداد این شهرستان مرزی است، اظهار کرد: در کنار کمک‌های مالی مختلف، برنامه‌ریزی‌های لازم برای توانمندسازی و همچنین اجرای طرح‌های بازنشستگی با همکاری تامین اجتماعی خانواده‌های تحت حمایت به صورت مستمر در دست انجام است که می توان این امر را بهترین کار در راستای کمک به این خانواده‌ها دانست.

کمیته امداد امام خمینی(ره) در شهرستان مرزی قشم ۳۶۴۴ هزار خانوار (۷۵۰۰ نفر) تحت پوشش دارد که خانواده‌های تحت پوشش ماهیانه در مجموع ۳۰ میلیارد ریال مستمری دریافت می‌کنند.

خانوارهای تحت حمایت این اداره شامل ۲۵۸۸ زن سرپرست خانوار (۷۱ درصد) و ۱۰۵۶ مرد سرپرست خانوار (۲۹ درصد) است که ۲۶۹۸ خانوار (۷۴ درصد) از آنان ساکن روستاها و ۹۴۶ خانوار (۲۶ درصد) آنها ساکن در مناطق شهری جزیره قشم هستند.

از این تعداد مددجو ۲۹۸۳ خانوار (۸۲ درصد) اهل سنت و ۶۶۱ خانوار (۱۸ درصد) اهل تشیع هستند.

فوت شوهر (۱۶۶۹ خانوار - ۴۶ درصد)، مرد سرپرست سالمند (۹۴۴ خانوار - ۲۶ درصد) و بانوان مطلقه (۶۶۴ خانوار - ۱۸ درصد) سه دلیل وابستگی خانوارهای تحت حمایت به اداره کمیته امداد این شهرستان مرزی است که سه هزار و ۲۷۷ خانوار معادل ۹۰ درصد به واسطه این سه دلیل تحت حمایت این اداره قرار دارند.

این اداره حمایت از ۱۰۵۰ نفر فرزند یتیم و محسنین را بر عهده دارد که از این تعداد ۵۷۴ نفر از فرزندان ایتام و ۴۷۶ نفر از فرزندان محسنین (۵۴۶ فرزند دختر و ۵۰۴ فرزند پسر) هستند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های چندکاربری؛ نیاز امروز شهرها
  • اجرای ۱۷۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران
  • حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد
  • نهضت آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور پیگیری می‌شود
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • بیش از یک هزار خانوار روستایی شاهین‌دژ از آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند ‌
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • وضعیت نابسامان نیروی کار در خراسان رضوی