Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
زمان انجام سونوگرافی nt چه زمانی است
یکی از تست های غربالگری که برای مادران حامله در هفته یازدهم تا چهاردهم حاملگی توصیه میشود ، سونوگرافی NT میباشد . NT مخفف nuchal- translucencyبه معنای فضای شفاف پشت گردن است.
در طی این نوع سونوگرافی، متخصص مربوطه با بررسی ابعاد و اندازه های جنین، ابتلای وی به بیماری سندروم داون و بعضی از ناهنجاری های کروموزومی و مشکلات قلبی مادرزادی را بررسی میکند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قبلا مادران تنها بعد از به دنیا امدن فرزندشان، متوجه نقص های مادرزادی و ژنتیکی در وی می شدند، ولی با این تکنولوژی جدید میتوان قبل از وارد شدن جنین به ماه چهارم جنینی، از ابتلای وی به این ناهنجاری ها اطلاعاتی به دست آورد .
NT چگونه انجام می شود؟
اسکن NT بین هفته های 11 تا 14 انجام می شود و پیش از آن نمیتوان انجام داد زیرا جنین کوچک است. بعد از 14 هفته هم مایع اضافی گردن با رشد سیستم لنفاوی جنین جذب میشود و بدین ترتیب اسکن دقیق نخواهد بود. اسکن معمولاً از روی شکم شما و با تجهیزات سونوگرافی نرمال انجام میشود . شخصی که این کار را انجام میدهد ژل را روی شکم قرار داده و با پروب روی شکم حرکت می کند. در این سونوگرافی نخست اندازه سر تا انتهای ستون فقرات جنین و بعد میزان مایع پشت گردن اندازه‌گیری می شود. در این جا پوست بصورت خط سفید رنگ ظاهر شده و مایع زیر پوست سیاه رنگ است.
سونوگرافی nt معمولاً از روی شکم و با تجهیزات سونوگرافی نرمال انجام میشود
NT نرمال چند است؟
NT کم تر از 3٫5 میلی متر زمانیکه جنین 45 میلی متر در 84 میلی متر است، استاندارد است. NT با رشد جنین بیش تر می شود. جنینی که این میزان NT داشته باشد در معرض خطر کمتری قرار دارد اگرچه که میزان بالای NT هم علت بر وجود مشکل نیست. جنینی با NT 2. 9 میلی متر هم در محدوده طبیعی قرار دارد. 9 جنین از 10 جنین میزان NT بین 2٫5 تا 3٫5 میلی متر دارند که مناسب است. جنینی با NT 6 میلی متر در معرض خطر سندرم داون و دیگر ناهنجاریهای کرموزومی قرار دارد.
اهمیت استخوان بینی جنین:
تقریبا در 60- 70 درصد موردهای تریزومی21( سندروم داون)، 50 درصد تریزومی 18 و 30درصد تریزومی 13، استخوان بینی وجود ندارد. بنابراین ندیدن استخوان بینی در سونوگرافی NT علامت مهمی تلقی می شود ونیاز به بررسی کروموزومی جنین وجود دارد .
انجام سونوگرافی NT برای کدام زنان حامله توصیه می شود؟
انجام سونوگرافی ان تی( NT) در وضعیت کلی ضرورتی ندارد و اجباری برای انجام آن نیست ولی در زنان حاملگی که دارای وضعیت زیر باشند، این نوع سونوگرافی توصیه می گردد:
زنان حامله ای که بالای 35 سال سن دارند.
خانم های بارداری که در حاملگی های گذشته خود، فرزندانی با اختلال های ژنتیکی یا ناهنجاری های مادرزادی به دنیا آورده اند.
زنان بارداری که در اقوام درجه یک خود افرادی با ناهنجاری های مادرزادی یا ژنتیکی دارند.
زنان بارداری که از ماده های غذایی ناسالم( و بعضا غیر شرعی) و مخصوصا محصولات تراریخته استفاده میکنند .
مادران بارداری که دستورات شرعی مربوط به زمان مناسب امیزش، مکان مناسب امیزش، جهت مناسب امیزش یا دیگر دستورات شرعی مربوط به نزدیکی و انعقاد نطفه را رعایت نکرده اند.
مادران بارداری که از داروهای خاصی که میتوانند در ناهنجاری های جنین مؤثر باشند، استفاده میکنند .
مادران و زنان بارداری که شرایط خاصی دارند و پزشک ، انجام این سونوگرافی را برای آنها ضروری تشخیص میدهد .
زمان انجام سونوگرافی nt چه زمانی است
با افزایش سن مادر، خطر وقوع سندرم داون افزایش می یابد، به گونه ای كه:
در زنانی كه در طیف سنی 20 تا 29 سال هستند، وقوع سندرم داون 1 در 1500 مورد حاملگی است.
در زنانی كه در طیف سنی 30 تا 39 سال هستند، وقوع سندرم داون 1 در 900 مورد حاملگی است.
در زنانی كه در طیف سنی 40 سال و بالاتر هستند، وقوع سندرم داون 1 در 100 مورد حاملگی است.
آیا سونوگرافی NT مضر است؟
تا به حال انجام این ازمایش اصلاً خطری برای مادر حامله یا جنین نداشته است. ولی در صورتی که ازمایش حاکی از وجود مشکل در جنین باشد، امکان دارد در مادر حس استرس ایجاد شود.
سونوگرافی یک راه امن برای بررسی مشکلات و دریافت اطلاعات در رابطه با جنین است. در این شیوه از اشعه ی ایکس یا دیگر اشعه های مضر استفاده نمی شود.
انجام سونوگرافی ان تی( NT) در وضعیت کلی ضرورتی ندارد و اجباری برای انجام آن نیست
عوامل مؤثر در نتیجه سونوگرافی NT
احتمالا با وجود اینکه جنین دارای هیچ مشکلی نیست، نتیجه این سونوگرافی حاکی از احتمال بالای وجود بعضی مشکلات باشد، این وضعیت، نتیجۀ مثبت کاذب نامیده میشود . همچنین امکان دارد وضعیت معکوس آن پیش بیاید و نتیجه حاکی از نبود مشکل باشد، درحالی که جنین دارای مشکلی است، این وضعیت را هم نتیجۀ منفی کاذب می نامند. همچنین امکان دارد عواملی در انجام یا نتیجۀ این سونوگرافی مؤثر باشد.
بعضی از عواملی که میتواند تأثیرگذار باشد، در زیر آمده است:
داشتن اضافه وزن یا چاقی مفرط
وجود مدفوع در روده ها
پائین بودن غیرطبیعی حجم مایع آمنیوتیک
ناتوانی برای دراز کشیدن در زمان ازمایش
قرارگیری جنین در وضعیت های خاصی در زمان سونوگرافی
فعالیت بیش از حد جنین
آیا سونوگرافی NT میتواند مجوزی برای سقط جنین باشد؟
جالب است بدانیم اگر مشکلات ژنتیکی مانند سندرم داون در سونوگرافی ان تی تشخیص داده شود، از طریق مجاری قانونی میتوان اقدام به سقط جنین کرد تا از تولد نوزاد دارای اختلال های ژنتیکی جلوگیری شود.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۰۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کسی لیاقت شغل بزرگ و مقدس معلمی را ندارد

ماموستا سراج الدین محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با تبریک روز معلم اظهار داشت: معلمی در دین مبین اسلام شغل مقدسی است و همانگونه که امام خمینی(ره) فرمود، معلمی شغل انبیا و پیشه پیامبران الهی است.

وی تصریح کرد: بر این اساس، معلوم می‌شود که معلمی شغل بسیار بزرگی است و هر کسی لیاقت آن را ندارد و خداوند متعال نیز این شغل را نصیب کسانی می‌کند که لیاقت تعلیم و تربیت جامعه را داشته باشند.

مدرس مدارس علوم دینی اهل سنت ارومیه گفت: معلمی قداست و عظمت دارد و وظیفه بسیار بزرگی است که خدا بر دوش کسانی که خود مصلحت می‌دانند محول کرده و اشخاصی همچون آیت الله شهید مطهری، دکتر بهشتی و شهید مفتح و جزو معلمان بشری بوده و از سوی ذیگر نیز نخستین معلم بشری، خداوند متعال بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هر کسی لیاقت شغل بزرگ و مقدس معلمی را ندارد
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • کسب سه مدال نقره رقابت‌های پاراشنا کشور توسط ورزشکار سندروم داون مهابادی
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • امام جمعه ساری: ماماها از مسئله زشت سقط جنین فاصله بگیرند
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد