Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، فساد اقتصادی در ایران ریشه‌ای دیرین دارد و نمی‌توان از فردی به عنوان نخستین مفسد اقتصادی نام برد. تخلفات مالی در گذشته نام‌هایی چون رشوه و پول‌شویی داشت؛ اما با گذشت زمان اسامی مدرن‌تری مانند لابی و رانت پیدا کرد. شاید شهریورماه سال 90 را بتوان نقطه‌عطفی در نظام اقتصادی ایران قلمداد کرد؛ رسانه‌ها از بزرگ‌ترین تخلف مالی تاریخ کشور خبر دادند و عبارت «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» را به جزئی از حافظه تاریخی مردم تبدیل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخلال در نظام اقتصادی و ضربات سنگین مفسدان به شبکه پولی، بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های اقتصادی را منفعل و سوءاستفاده دیگر افراد منفعت‌طلب نیز روند احیای اقتصاد را با کُندی بسیار مواجه کرد. از سوی دیگر ادامه روند کنونی، اقتصاد را با چالش‌های جدی روبرو خواهد کرد؛ چرا که در شرایط فعلی تشدید تحریم‌ها توسط دولت آمریکا باعث شده گرانی و تورم، رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کند.

مطالبه‌گری، ابزار مهم مبارزه با فساد

جنبش دانشجویی که آرمان‌خواهی و عدالت‌طلبی را شعار و هدف اصلی خود قرار داده، مکلف است در شرایط فعلی به دنبال مطالبه از مسئولان منطقه‌ای و کشوری برای رفع فساد باشد و هر کجا بوی استفاده از رانت به مشامش خورد، مطالبه‌گری کرده و خواستار شفافیت باشد. ایسکانیوز در پرونده «مطالبه شفافیت، توسعه عدالت» در نظر دارد عملکرد تشکل‌های دانشجویی سطح کشور در مورد مطالباتی که تاکنون داشته‌اند، چالش‌های موجود بر سر راه مطالبه‌گری از مسئولان و راهکارها را بررسی کند.

مطالبه‌گری از جمله ابزارهای مهم مبارزه با فساد است که جزو وظایف و کارکرهای تشکل‌های دانشجویی محسوب می‌شود و پرورش روحیه مطالبه‌گری در دانشجویان می‌تواند به مسئولان درستکار برای پیشرفت امور و ریشه‌کن کردن فساد کمک کند. یکی از نقدهایی که به نظام اقتصادی ایران وارد می‌شود، وجود حفره‌های سیستماتیک در شبکه بانکی کشور است که به سودجویان اجازه می‌دهد به راحتی کلاهبرداری‌های نجومی انجام دهند و چرخه اقتصاد را با موانع عظیم روبرو کنند. از طرفی دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران مخصوصاً در آمریکا و اسرائیل بنا بر اعلام دستگاه‌های اطلاعاتی کشور مدام در حال نفوذ به بدنه دولت هستند و حتی بین مسئولان عالیرتبه هم رخنه کرده‌اند.

محسن حقی مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اعتقاد دارد فساد در تمامی زمینه‌ها به سلاح دست دشمنان انقلاب بدل شده و حتی برخی از مسئولان، عامل نفوذی دشمنان هستند که با ایجاد رانت‌ و ویژه‌خواری برای کشور مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

تأکید مقام معظم رهبری بر مبارزه با فساد

با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر مبارزه با فساد و پیگیری دستگاه قضا برای برخورد با مقسدان اقتصادی، جامعه دانشجویی بیش از پیش برای پیگیری مطالبات در این حوزه مصمم است. رهبر معظم انقلاب، مبارزه با فساد را یک جهاد همه‌جانبه دانستند و از عنوان «جهاد عظیم» برای توصیف اهمیت موضوع بهره بردند. از طرفی ایشان فرمانی 8 ماده‌ای را در اردیبهشت‌ماه سال 80 خطاب به سران سه قوه صادر کردند که آیت‌الله سید ابراهیم رئیس قوه قضاییه بعد از 18 سال این پیام را زنده دانست و تأکید کرد باید نصب‌العین مسئولان قوا قرار گیرد.

حقی هم به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدارهای چند سال اخیر دانشجویان اشاره و خاطرنشان کرد: «مقام معظم رهبری مرتباً بر مطالبه خواسته‌های جامعه از مسئولان توسط جریان دانشجویی تأکید کرده‌اند. دانشجویان در سال‌های اخیر ورود مطالبه‌گرایانه بسیار خوبی به مسائل داشته‌اند که پیگیری مشکلات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، نمونه بارز آن است. البته مطالبه‌گری دانشجویان از مسئولان باید هوشیارانه باشد و جوانان انقلابی وارد میدان مطالبه دائم و هوشیارانه برای تحقق آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی شوند. تشکل‌های دانشجویی باید روحیه مبارزه‌طلبی با فساد و ابرپدیده رانت‌خواری را در بین دانشجویان پرورش دهند و تقویت کنند.»

بین جریان دانشجویی نیز عوامل نفوذی پیدا می‌شود

حقی البته جریان دانشجویی را مبری از نفوذ فساد ندانست و به همین دلیل بر لزوم خودسازی جوانان انقلابی تأکید کرد: «گاهی بین جریان دانشجویی نیز عوامل نفوذی پیدا می‌شود که پایبند به قوانین و آرمان‌های انقلاب نیستند. این اتفاق حاصل بی‌توجهی به بحث خودسازی است. جوانان انقلابی باید به مقوله خودسازی نگاه ویژه داشته باشند؛ چون با روحیه و اراده قوی می‌توان ابعاد گسترده فساد را خشکاند. مسئولان باید به دانشجویان انقلابی میدان عمل دهند تا آنها در میدان مبارزه با فساد، حماسه‌ای نظیر حماسه دفاع مقدس خلق و با مفسدان که عامل نفوذی دشمنان در کشور هستند، مبارزه کرده و با معرفی آنها به مردم، ریشه امراض اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را نابود کنند.»

مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، مبارزه با مفسدان اقتصادی را همانند جهاد در راه خدا توصیف کرد و در پایان گفت: «مبارزه با فساد را از خود دانشگاه و بدنه تشکل دانشجویی آغاز و فهرست تمامی هزینه‌کرد‌های امور فرهنگی، آموزشی، اجرایی و غیره را منتشر کرده‌اند. دانشگاه حیاط‌خلوت هیچ جریان سیاسی نیست. برخی از استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه که در حال حاضر بازنشسته شده‌اند، در مقاطع حساس سیاسی از انجمن‌های علمی به عنوان تریبون استفاده کردند که با پیگیری دانشجویان از مسئولان دانشگاه، این قانون‌شکنی برطرف شد.»

تشکل‌های دانشجویی به واسطه دارا بودن ظرفیت جوانی، هوش و پتانسیل انقلابی در راه مبارزه با رانت می‌توانند بهترین نیرو برای مسئولان باشند. یکی از اتفاقات خوبی که اخیراً رخ داده، تشکیل مجمع مشورتی جوانان با مسئولان در هر استان با همت استانداری‌هاست. البته این مجمع زمانی گام اصلی برای ورود جوانان به میدان محسوب می‌شود که مسئولان به صورت عملی و نه شعاری از مشورت جوانان و دانشجویان استفاده کنند و مجامع مشورتی آنها صرفاً یک کار تشریفاتی نباشد.

انتهای پیام/

300 / 320 فساد اقتصادی مفسدان اقتصادی اختلاس جنبش دانشجویی مطالبات دانشجویی اعتراض دانشجویان به فساد اقتصادی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فساد اقتصادی مفسدان اقتصادی اختلاس جنبش دانشجویی مطالبات دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۱۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی بادپا مدیرکل پشتیبانی فرهنگی واجتماعی وزارت علوم گفت: دومین دوره آموزشی «آرمان»، آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی براساس اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای ویژه دختران فعال فرهنگی و تشکل های دانشجویی از ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت در مشهد مقدس برگزار می شود.

وی ادامه داد: در دیدار رمضانی سال‌های گذشته و نیز سال جاری مقام معظم رهبری با دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی، ایشان توجه و تاکید بر مبانی به ویژه مبانی اعتقادی و نیز مبانی انقلاب اسلامی را به دانشجویان سفار‌‌‌ش کردند.

بادپا تصریح کرد: با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم  با همکاری موسسه انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دوره ای به نام آرمان طراحی شد. محتوای این دوره مبتنی بر فراهم آوردن شرایط ارتقای بینش مبنایی و سیاسی دانشجویان و افزایش آگاهی آن ها خواهد بود.

این دوره با حضور اساتید مطرح دانشگاهی و معارف انقلاب اسلامی به مدت یک هفته به صورت تخصصی و کارگاه محور برگزار و به سرفصل‌هایی چون طرحی از اندیشه و شخصیت رهبر انقلاب اسلامی، مبانی قرآنی انقلاب اسلامی، خط امام، الگوی سوم زن، آزادی و تعلیم و تربیت و الگوی مواجهه با بیانات روز رهبر انقلاب پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد
  • گسترش بصیرت، بهترین ابزار مقابله با جنگ فرهنگی دشمنان است
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان