Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@22:36:54 GMT

آغاز آموزش شاهنامه در ۳۲ مدرسه مشهد و تبادکان

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۳۲۱۶۷

آغاز آموزش شاهنامه در ۳۲ مدرسه مشهد و تبادکان

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تعلیم و تربیت وظیفه دارد که حکمت الهی و قرآنی شاهنامه را به دانش آموزان معرفی نماید.

به گزارش ایسنا، قاسم‌علی خدابنده در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری شهرداری با آموزش و پرورش در خصوص آموزش شاهنامه در مقاطع پیش‌دبستانی و دبستان که در سالن شهدا برگزار شد، اظهار کرد: تفاهم‌نامه همکاری آموزش شاهنامه در مقاطع پیش‌دبستانی و دبستان براساس تحقق اهداف سند تحول بنیادین و اسناد بالادستی آموزش و پرورش اجرایی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر مبنای این اسناد، دستگاه تعلیم و تربیت وظیفه دارد در حوزه‌های هویت بخشی دینی، اسلامی، ایرانی و انقلابی برای نسل نوجوان و جوان قدم بردارد. معرفی الگوها، اسطوره‌ها و مفاخر تمدن بزرگ فارسی می‌تواند برای آینده‌سازان این کشور اثرگذار باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: بسیاری از مفاخر، شاعران، فلاسفه و بزرگان این سرزمین از خراسان بوده‌اند و ابوالقاسم فردوسی شاعری است که به کمک او زبان فارسی زنده نگه داشته شد.

خدابنده با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب بیان کرد: من با شاهنامه مانوسم، حکمت شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی حکمت اوستایی نیست، بلکه حکمت قرآنی، الهی و اسلامی است، ما نیز به عنوان دستگاه تعلیم و تربیت وظیفه دارد که حکمت الهی و قرآنی شاهنامه را به دانش آموزان معرفی نماید.

وی ادامه داد: در شاهنامه ویژگی‌هایی هم‌چون حس تعلق و غیرت‌مندی به وطن موج می‌زند و این حس باید در نوجوانان و جوانان تقویت شود. دانش‌آموزان با خواندن داستان‌های شاهنامه بیشتر با مفاخر و دانشمندان بزرگ ایران زمین آشنا می‌شوند و دلاوری، شجاعت، راستی و توکل بر خدا در آن‌ها تقویت خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی عنوان کرد: براساس سند تحول بنیادین برنامه‌ای  تحت عنوان برنامه ویژه مدرسه در دست اجراست که براساس آن مهارت‌های فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی، دینی،اخلاقی  به دانش‌آموزان  آموزش داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد:  در مدارس باید به آموزش زبان فارسی تاکید شود. خواندن و آموزش حکایت‌های شاهنامه و یا سایر گنجینه‌های ادبی در قالب داستان‌های کوتاه می‌تواند علاقه دانش‌آموزان را به زبان فارسی بیشتر کند.

خدابنده تاکید کرد: طبق این تفاهم‌نامه دانش‌آموزان کلاس‌های چهارم ابتدایی و پیش‌دبستانی در 32 مدرسه مشهد و تبادکان آموزش‌های مربوط به شاهنامه فردوسی را فرا خواهند گرفت. معلمان این کلاس‌ها از آموزش‌و پرورش خواهند بود و توسط اساتید آموزش‌های لازم به آنها داده خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش شاهنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود

به دعوت وزارت فرهنگ، آموزش و پرورش و علوم ارمنستان هیاتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور امروز (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت) به منظور آشنایی با روند آموزش زبان فارسی در مدارس ارمنستان، به همراه آرتور مارتیروسیان معاون وزیر فرهنگ آموزش و ورزش ارمنستان از مدرسه دولتی ۳۵ ارمنستان با حدود ۲ هزار دانش آموز به‌عنوان یکی از مدارس فعال در بخش فارسی‌آموزی دیدن کردند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانش‌آموزان فارسی‌آموز را سفیران فرهنگی دانست و گفت: گزارش و مشاهدات در زمینه دانش‌آموزان فارسی‌آموز این مدرسه حاکی است که مردم ارمنستان با مردم ایران روابط دیرینه فرهنگی دارند و به‌عنوان دوست و برادر در کنار یکدیگر هستند.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور افزود: در زمینه تقویت آموزش زبان فارسی در ارمنستان تلاش می‌کنیم و از وزارت علوم و فرهنگ ارمنستان به دلیل ایجاد فضای مناسب آموزشی برای فارسی‌آموزان تقدیر کرد.

وی ابراز امیدواری کرد در پی فرصتی که برای فارسی‌آموزان ارمنستان ایجاد شده، در آینده شاهد توسعه روابط دو کشور و گسترش فرهنگ ارمنستان و ایران باشیم.

مارتیروسیان، معاون وزیر فرهنگ ارمنستان با تشکر از رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور به دلیل بازدید از مدرسه ۳۵ گفت: زبان فارسی از زبان‌های مورد علاقه مردم ارمنستان است و در وزارت علوم تلاش خواهیم کرد موانع موجود در زمینه فارسی‌آموزی برطرف شود و از هیچ تلاشی برای تقویت آموزش زبان فارسی فروگذار نمی‌کنیم.

مدیر مدرسه ۳۵ هم از حضور ایمانی‌پور و همراهان وی در این مدرسه ابراز خرسندی کرد و گفت: این دیدار به‌طور قطع موجب تقویت روابط و ایجاد شوق و انگیزه در دانش‌آموزان فارسی‌آموز ارمنستان به‌ویژه این مدرسه می‌شود.

وی با تشکر از جمهوری اسلامی ایران و سفارت و رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان برای حمایت از آموزش زبان فارسی، خاطرنشان‌کرد: کلاس آموزش زبان فارسی به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران تجهیز شده و کتاب‌های آموزشی امسال برای دانش‌آموزان به دست مدارس رسیده است.

مدیر مدرسه ۳۵ ابراز امیدواری کرد که در روند آموزش زبان فارسی در زمینه کمی و کیفی ارتقای چشمگیر ایجاد شود.

مدرسه ۳۵ در منطقه «اربونی» با یک‌هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز، یکی از مدارس فعال ارمنستان در حوزه آموزش زبان فارسی است که ۳۵۰ دانش‌آموز آن در مقاطع پنجم تا نهم زبان فارسی را به‌عنوان زبان رسمی فرا می‌گیرند.

برپایه این گزارش، حجت‌الاسلام ایمانی‌پور با اجرای برنامه‌های فرهنگی توسط دانش‌آموزان مورد استقبال قرار گرفت، سپس سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و سرود ملی ارمنستان توسط دانش‌آموزان این مدرسه اجرا شد.

اجرای نمایش آثار سعدی به‌ویژه حکایت‌های گلستان سعدی توسط ۲ نفر از دانش‌آموزان مدرسه ۳۵ از دیگر برنامه‌های این بازدید بود.

تومانیان یکی از نویسندگان ارمنستان نیز یکی از حکایت‌های گلستان سعدی را نمایش‌نامه‌خوانی کرد که به‌ویژه شعرخوانی او مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • تعیین تکلیف اردوگاه«سی پی» سوادکوه بعد از ۳۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد
  • بهره برداری از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی ۲ سال
  • آغاز به کار طرح مدرسه هنر در کاشان
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان شیراز آغاز شد
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند