Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محمد آیتی: ماه‌هاست که بحث بر «بیت کوین» یا همان «ارز دیجیتالی» داغ است. فعالیت بیت کوینی در ایران انجام می‌شود اما قانونی بودن این فعالیت در کشور و اینکه تعرفه برق این افراد باید به چگونه‌ای محاسبه شود، هنوز مشخص نیست. به عبارت دیگر فعلا قانونی وجود ندارد اما استفاده از بیت کوین در ایران جرم هم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۱۳۹۶ بانک مرکزی مصوبه‌ای صادر کرد که بر پایه آن به کارگیری ابزار بیت کوین و سایر ارزهای مجازی در تمام مراکز پولی و مالی کشور ممنوع اعلام شد. این ممنوعیت از گذشته وجود داشت اما برای آن بخشنامه رسمی صادر نشده بود. در واقع تنها بانک‌ و صرافی‌های زیر نظر بانک مرکزی از خرید و فروش بیت کوین به صورت رسمی منع شدند و نامی از فعالیت افراد حقیقی آورده نشد.

به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری در این خصوص بسیار پیچیده شده مخصوصاً که عده‌ای این مسیر را قانونی و عده‌ای دیگر غیرقانونی می‌دانند. از طرفی، تعلل دولت در اعمال راهکاری برای تصویب تعرفه برق این افراد، کاری را به جایی رسانده که این انرژی حیاتی روز به روز و با قیمتی ارزان توسط فعالان این حوزه در حال مصرف است.

سیده‌ حمیده زرآبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ سیاستگذاری در خصوص بیت کوین نداریم به رویداد۲۴ می‌گوید: بانک مرکزی و سیاستگذاری‌های پولی و ارزی ما نمی‌خواهد این فرآیند را به صورت قانونی بپذیرند در حالی که خود این نهاد‌ها از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: عدم پذیرش این موضوع باعث شده که بستر بی‌قانونی فراهم شود و عده‌ای نیز فعالیت‌های خود را به این حوزه وارد کرده و قانون ناظری هم برای آن وجود ندارد. در تولید بیت کوین آنچه اهمیت دارد، برق مصرفی آن است. کشور‌هایی که انرژی ارزان دارند بستر مناسبی برای شرکت‌های تولیدکننده بیت کوین هستند به همین دلیل ایران هم یکی از کشور‌هایی است که در این رابطه هم خلاء قانونی و هم برق ارزان دارد و این سبب شده که عده‌ای به سمت فعالیت در این حوزه بروند.

وی تصریح کرد: عدم نظارت در حوزه تولید بیت کوین باعث شده بوجود آمدن مشکلاتی شده است. اکنون بسیاری از واحد‌های تولیدی به دلایل مختلفی، مکان‌های خود را به تولیدکنند گان بیت کوین اجاره می‌دهند که برق قابل توجهی را نیز مصرف می‌کنند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: قرار بود وزارت نیرو در حوزه تعرفه برق، پیشنهادی به هیات دولت ارائه دهد و تعرفه استفاده از این برق را به مانند برق صادراتی لحاظ کند، ولی متاسفانه قانون مشخصی در این حوزه وجود ندارد که بتوان واحد‌های تولیدی بیت کوین را مشخص کرد و بر آن‌ها نظارت داشت از این‌رو این اتفاق هم، عملیاتی نشد.

زرآبادی بیان کرد: ابتدا باید بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد در حوزه سیاست‌های پولی و ارزی خود، برنامه‌ای را تعریف کند. قطعاً اگر این رویه مشخص شود هم مجلس می‌تواند ورود پیدا کند و هم دولت می‌تواند از طریق لایحه موضوع را پیش ببرد.

نماینده مجلس دهم تشریح کرد: تصمیم‌گیری در خصوص برق مصرفی افراد تولیدکننده بیت کوین موضوع مهمی است که باید هرچه زودتر به نتیجه برسد، زیرا بسیاری از کارخانجات و واحد‌های تولیدی از قطعی برق، متضرر می‌شوند در حالی که واحد‌های تولید بیت کوین، غیرمجاز و بدون نظارت در حال استفاده از برق ارزان‌قیمت هستند و این روند به هیج عنوان قابل قبول نیست.

زرآبادی می‌گوید: برای تولید هر واحد بیت کوین حدود ۲۵ سال برق مصرف خانگی معادل‌سازی شده که لزوم هدفمند و قانونمند کردن فعالیت در این حوزه ضروری است زیرا نمی‌توانیم بیش از این، انرژی کشور را در اختیار عده‌ای معدود بگذاریم.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بیت کوین ارز دیجیتالی خرید و فروش بیت کوین بیت کوین چیست مصرف برق بیت کوین قانون بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۴۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا

به گزارش صدای ایران از یورونیوز فارسی،داده‌های جدید نشان می‌دهد که تورم سالانه قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی به رقم ۲.۴ درصد کاهش یافته است. این میزان کمتر از مقادیر پیش‌بینی شده قبلی و پایین‌ترین حد در چهار ماه گذشته است. براساس انتظارات بازار، احتمالا باید تا پایان سال ۲۰۲۴ منتظر چهار نوبت کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی اروپا باشیم.


تورم منطقه پولی یورو در ماه گذشته میلادی تا حدی کاهشی عمل کرد که کمتر اقتصاددانی پیش بینی آن را کرده بود؛ بطوریکه هم اکنون سطح انتظارات برای اینکه بانک مرکزی اروپا سیاست‌های پولی خود را در ماه‌های آینده تسهیل کند بیشتر شده است.

بر اساس داده‌های خام یورواستات که روز چهارشنبه منتشر شد، نرخ تورم سالانه بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در منطقه یورو در ماه مارس ۲۰۲۴ از رقم ۲.۶ درصد به ۲.۴ درصد کاهش یافته است. نرخ تورم سالانه در منطقه یورو که چند وقتی بود ثابت مانده بود، حالا پایین‌ترین سطح خود را در چهار ماه گذشته تجربه می‌کند و کمتر از میزان پیش‌بینی ظاهر شد.

سهم تفکیکی کالا‌ها و خدمات چقدر است؟
بالاترین نرخ تورم سالانه منتهی به ماه مارس، با رقم ۴.۰ درصد متعلق به حوزه خدمات مصرفی است که نسبت به ماه فوریه تغییری نداشته است.


پس از آن مواد غذایی، الکل و تنباکو با تورم ۲.۷ درصد قرار می‌گیرند، در حالی که ماه قبل‌تر از آن این رقم در حدود ۳.۹ درصد بوده است.

نرخ تورم سالانه برای کالا‌های صنعتی در حوزه‌های غیرمرتبط با تولید انرژی معادل ۱.۱ درصد (به نسبت ۱.۶ درصد در ماه فوریه) و تورم حوزه انرژی معادل منفی ۱.۸ درصد (نسبت به منفی ۳.۸ درصد در فوریه) ثبت شد.

انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
این آمار و ارقامی که روز چهارشنبه توسط یورواستات منتشر شده با پیش‌بینی‌های قبلی در خصوص احتمال کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در ماه ژوئن مطابقت می‌کند.

نرخ بهره در بازار (نرخ سود پرداختی به سپرده‌ها و سایر سرمایه‌گذاری‌ها که بر اساس تعامل عرضه و تقاضا برای وجوه در بازار پول تعیین می‌شود) در حال حاضر کاملا با پیش‌بینی‌ها مبنی بر چهار مرحله کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا تا پایان سال ۲۰۲۴ همخوانی دارد.

چه بسا اولین مرحله از کاهش نرخ بهره احتمالا در ماه ژوئن رقم خواهد خورد.


اظهارات اخیر کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا هم بر تداوم کاهش تورم در منطقه یورو صحه گذاشته بود. با این حال، او گفته بود که تصمیمات بانک مرکزی اروپا در رابطه با کاهش احتمالی نرخ بهره منوط به ارائه داده‌های بیشتر و همچنین تعیین تکلیف در جلسات آتی خواهد بود.


چالش‌های پیش رو
رابرت هولزمن، یکی از اعضای بانک مرکزی اروپا قبل از انتشار گزارش تورمی یورواستات بیان داشته بود که نسبت به کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن مخالفتی ندارد، اما این را هم یادآور شد که برای انجام قطعی این کار ابتدا باید داده‌های حمایتی بیشتری در دست داشته باشند که مقوم این سیاست باشند.

او همچنین نسبت به ناهماهنگی با فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا) در خصوص کاهش نرخ بهره در بانک مرکزی اروپا هشدار داد، که می‌تواند اثربخشی این سیاست تسهیلی را کاهش دهد.

آخرین پیش‌بینی‌های بانک مرکزی اروپا حاکی ازاین است که میانگین شاخص کل تورم سالانه یا همان تورم سرفصل (headline inflation) در سال جاری میلادی ۲.۳ درصد، در سال آینده میلادی معادل ۲.۰ درصد و در سال ۲۰۲۶ معادل ۱.۹ درصد خواهد بود.

چه چیزی می‌تواند مانع این کار شود؟

با این حال، خطرات فزاینده‌ای در ارتباط با افزایش اخیر قیمت نفت وجود دارد.

نفت خام برنت از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون ۱۵ درصد افزایش یافته و در اوایل آوریل به ۸۹ دلار در هر بشکه رسیده است. براساس پیش‌بینی ماه مارس کارکنان اقتصادی بانک مرکزی اروپا، میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ معادل ۷۹ دلار در هر بشکه فرض شده است.

اگر قیمت نفت خام در این سطوح بالا باقی بماند یا در ماه‌های آینده افزایش بیشتری پیدا کند، ناگزیر بر تورم در اروپا تأثیر می‌گذارد و به طور بالقوه برنامه‌های کاهش نرخ بانک مرکزی اروپا را آهسته می‌کند.

دیگر خبرها

  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود
  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • عدم صدور کد رهگیری و گرانفروشی؛ بیشترین تخلفات مشاوران املاک
  • عدم صدور کد رهگیری و گرانفروشی؛ بیشترین تخلفات مشاوران املاک اردبیل
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد