Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به علت ترس از تحولات جنوب لیتانی و پیشرفت‌های مواضع ارتش لبنان، یونیفل را تحت فشارگذاشته‌اند تا نوع عملکرد خود را در این منطقه تغییر دهد. ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار، ایالات متحده و در کنار آن رژیم صهیونیستی از خطرات تحرکات خود در جنوب لبنان کاملا آگاه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که تغییر ماموریت‌های یونیفل (نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) دشوار است؛ آمریکا و دشمن صهیونیستی تلاش می‌کنند تا این نیروهای بین‌المللی را وادار به تغییر عملکردشان کنند و نه تغییر ماموریت.

دانی دانون نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد، طبق معمول در جلسه شورای امنیت که دیروز برگزار شد، با توطئه چینی از طریق نشر اکاذیب از مقاومت لبنان، تلاش کرد تا در روند بازسازی ماموریت یونیفل در ماه آینده تاثیر بگذارد.

با این حال، اظهارات دانون و حزب ساخت او در برابر نمایندگان کشورها در رابطه با اتهام مقاومت به استفاده از فرودگاه و بندر بیروت به منظور انتقال سلاح، نتوانست سرسوزنی تغییر در مواضع کشورهای بزرگ ایجاد کند. حتی خود آمریکا نیز به علت ترس از تنش در جنوب لبنان، حرفی از اصلاحات در ماموریت یونیفل نمی زند.

اعتراف یونیفل به نقض قطعنامه 1701 از سوی تل‌آویومیشل عون: تمدید ماموریت «یونیفل» در لبنان به سبب تهدیدهای اسرائیل ضروری است

 

طبق اطلاعات منابع منطقه جنوب لیطانی، دشمن در این منطقه اصرار زیادی به افزایش تنش ها و برانگیختن مقاومت به واکنش متقابل دارد، به ویژه پس از تحولات و پیشرفت های موضع ارتش لبنان از جهت تصمیم گیری در رابطه با واکنش به تجاوزات. تاسیس یک برج مراقبت بتنی برای اولین بار در جنوب لیطانی در بالای نقطه B1در مقابل برج المعادی از نمونه های این تحولات در موضع ارتش لبنان است.

به طورکلی اقدامات کنونی رژیم صهیونیستی و آمریکا در راستای تلاش برای تغییر عملکرد یونیفل و توجه آنها به سمت مناطق دارای املاک به ویژه در جنوب است؛ نه تغییر ماموریت آنها و توسعه فعالیت هایشان در اقدامات متجاوزانه. صحبت از اصلاح در ماموریت های یونیفل موجب اعتراض اروپاییان به دلیل ملاحظات مختلف می شود که اولین آنها ترس از سرنوشت این نیروها است.

از چند ماه گذشته، لابی یهودی در واشنگتن تاکید می کند که یونیفل نمی تواند حتی یکی از هزار موشک ال160 حزب الله را مصادره کند. در این میان آمریکا تلاش می کند تا مشارکت مالی خود در بودجه یونیفل را به نسبت 10 درصد کاهش دهد. همه این ها درحالی است که در حال حاضر بیشتر نیروهای حافظ صلح در چندین منطقه جهان از بین رفته که بارزترین آن ها سودان و اوگندا هستند.

درحالی که هیچ تحول و پیشرفت قابل توجهی از مذاکرات روز دوشنبه در جلسه بسته مذاکرات ال1701 درشورای امنیت حاصل نشد؛ منابع نیویورک به الاخبار اعلام کردند که مواضع کشورها هیچ تفاوتی با مواضع آنها در جلسه روز سه شنبه ندارد.

گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در رابطه با قطعنامه 1701 که در ابتدای این هفته منتشر شد، اختلاف زیادی با اظهارات دوره قبلی ندارد. اما وی چندین بار به صورت واضح در چندین مورد،به جانبداری حرفه ای و نه فقط سیاسی از رژیم صهیونیستی پرداخت.

گزارش دبیرکل سازمان ملل، تجاوز هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی به مناطق لبنان با هدف بمباران اهداف در سوریه و تجاوز به این کشور را نادیده گرفته است. این درحالی است که این گزارش 97 مورد نقض و تخلف در منطقه خلع سلاح جنوب لیطانی که 93 مورد با اسلحه شکاری و 4 مورد دیگر با حمل کورکورانه اسلحه شخصی از سوی غیرنظامیان بود را مطرح کرده است.

نیروهای نپالی در یونیفل، تجاوزات دشمن صهیونیستی را رها کرده و درتجمعات غیرنظامیان در خارج از مواضع قدیمی مربوط به مرزهای لبنان با سوریه تمرکز کرده اند. این نیروها خواستار خلع سلاح مقاومت و فلسطینیان خارج از اردوگاه ها و تشکیل فوری گروه نمونه برای ارتش لبنان هستند.

قابل توجه است که این گزارش به درخواست مقامات لبنانی مبنی بر پایان دادن به تحقیقات و دستگیری افرادی که به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر درلبنان حمله کرده بودند، اشاره کرد. این حادثه در شهرک دیرزنون اتفاق افتاده بود؛ به این صورت که سال گذشته ساکنان این منطقه مشکوک شده بودند که گشت های یونیفل در حال تصویربرداری از مواضع آنها هستند و به آنها معترض شده بودند.

حدود سه هفته پیش نیز پایگاه خبری الاخبار حادثه مشابهی را در منطقه بلیدا کشف کرد. در این زمان گشت های ناظران بین المللی با ورود به زمین های شخصی به دنبال بررسی جاده خاکی بودند.

در این زمان، منابع در نیروهای بین المللی اعلام کردند که سو تفاهم در هماهنگی شهردار منطقه با ارتش لبنان در حال رسیدگی است. براساس اطلاعات الاخبار، نیروهای نپالی در این منطقه تحرکات ساکنان بیرشعیب را ثبت و ضبط می کنند. لازم به ذکر است که بر اساس توصیفات بین المللی این منطقه، یک منطقه حفاظت شده است. در این میان آمریکا تلاش می کند تا با نادیده گرفتن تجاوزات رژیم صهیونیستی و آتش سوزی در مرزهای لبنان، افکار عمومی را به سمت اقدامات نیروهای نپالی بکشاند.

انتهای پیام/

R36346/P36446/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط لبنان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لبنان لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۴۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست

تاریخ پر است از سرگذشت ابرقدرت‌هایی که دیگر قدرتی برایشان باقی نمانده و سرزمین‌هایی که از شوکت و ثروتشان تلی از خاک به یادگار مانده است و این حکایتی است که به نظر میرسد این روز‌ها نیز در حال تکرار شدن است.

فروپاشی ابرقدرتی آمریکا سخت است؟

پیش از جنگ سرد آمریکا و شوروی به عنوان رهبران دو بلوک غرب و شرق قدرت و یا همان هژمونی جهان را در دست داشتند؛ با شروع جنگ سرد، اما یکی از این قدرت‌ها از بین رفت و جهان به عنوان جهانی تک قطبی به راه خود ادامه داد.

نشریه «فارن افرز» سال ۹۹ در زمان هیاهوی برجام نوشت  تمامی عواملی که روزی باعث قدرت جهانی آمریکا شده بودند، امروز در حال دگرگونی است و به سویی می‌رود که به هژمونی آمریکا پایان دهد. فروپاشی ابرقدرتی آمریکا سخت است، اما با تحولات جهانی استحکام گذشته خود را از دست داده است.

 سال ۲۰۲۲ هم راشا تودی گزارش داد:  سال ۲۰۲۲ رو به پایان است. این سال، سالی بود که پیامد‌های مهمی برای آینده ژئوپلیتیک جهانی داشت و در کتاب‌های تاریخ از آن یاد خواهد شد. به طور خاص، این سال نشانگر پایان سه دهه تک قطبی آمریکا بود که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ آغاز و سبب ایجاد جهان چند قطبی جدید متشکل از قدرت‌های بزرگ رقیب متعدد  شد. ۱۲ ماه گذشته اگرچه مدت‌ها قبل در حال شکل گیری بود، اما تثبیت نهایی دوره ژئوپلیتیکی جدید را رقم زد. عملیات نظامی روسیه در اوکراین نقطه عطف تعیین کننده بود، که نمایانگر گسست نهایی از جهانی بود که با سقوط اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد. کاتالیزور اصلی این تغییر، خود آمریکا بود، که دیگر از  جهانی شدن که زمانی از آن حمایت می‌کرد، خوشش نمی‌آمد. کاهش هژمونی آمریکا از طریق احیای مجدد دولت‌های رقیب که به میل آمریکا اصلاحات انجام نمی‌دهند (روسیه و چین) انجام شده است.

حمید صالحی کارشناس مسائل منطقه در این زمینه معتقد است: شکی نیست که قدرت و نفوذ آمریکا در طی این چند سال اخیر رو به افول است به این معنی که هیمنه و هژمونی آمریکا در دستگاه‌ها و نهاد‌های بین المللی کمتر شده است. کاهش قدرت آمریکا در نهاد‌های بین المللی دلایل متعددی دارد که بخشی از آن قدرت گرفتن چین و همچنین روسیه است و بخش دیگر مربوط به تحولاتی است که در منطقه رخ می‌دهد و نیز اتفاقات درون ایالات متحده از جمله عواملی است که بر کاهش قدرت آمریکا تاثیر گذاشته است. براساس قرارداد بین المللی ۱۹۲۵ ژنو که استفاده، تولید و انباشت سلاح شیمیایی ممنوع است، اما آمریکایی‌ها در لائوس و... استفاده کردند، این مساله نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هر چه به نفع‌شان باشد حمایت و ضمانت کرده و آن را دنبال می‌کنند.

صالحی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در دو سه موضوع دارای قدرت هستند از جمله دلار،   اما در شرایط کنونی و تحولات اخیر این قدرت آنان رو به افول است. تحولات منطقه‌ای و جهانی هم در این مساله تاثیر گذار است؛ بنابراین عوامل مختلفی دست به دست هم داده تا شاهد روند کاهش قدرت آمریکا باشیم که نتایج مثبتی در به نتیجه رسیدن معاهدات بین المللی و رأی دادگاه لاهه دارد، البته یکسری تحولات بین المللی مانند جنگ روسیه و اوکراین هم در این موضوع موثر هستند.

مقاومتی که باعث شکست آمریکا شد

اما یکی از عواملی که بسیاری معتقدند روند سقوط این هژمون سابق را تسریع کرده محور مقاومت است.

حسین کنعانی مقدم کارشناس سیاست خارجی در این باره گفته است: آمریکا در ماجرای طوفان الاقصی به طور تمام قد درکنار رژیم صهیونیستی قرار رفت و این جمله معروف بایدن که ما درحمایت از رژیم صهیونیستی ایستاده ایم عملا شراکت در جنایات نسل کشی، کودک کشی و اقدامات دد منشانه رژیم صهیوینستی در برابر ملت فلسطین و علیه صلح و امنیت جهانی شد. تصور آمریکا هم این بود که رژیم صهیونیستی در میدان با نبرد میتواند بر مردم فلسطین غلبه کند. همچنین با توج به اینکه خود رژیم صهیونیستی مولود نامشروع پیوند آمریکا و انگلیس بود خیلی تلاش داشتند تا این طفل نامشروع را حفظ کنند، اما در طوفان الاقصی اراده ملت فلسطین پیروز شد و عملا آمریکا نتوانست در میدان و صحنه بین المللی و حتی در موضوع رسانه‌ای اقدامی را در جهت بقای صهیونیست‌ها انجام دهد تا حدی که خودش هم اکنون در گیر یک جبش اجتماعی و دانشجویی است که در حال جهانی شدن است.

مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است

وی ادامه داد:  باتوجه به گذشته جنبش دانشجویی در آمریکا در سال ۱۹۶۰ که در مقابله با بحث مداخلات آمریکا در ویتنام بود و باعث شد که آمریکا عقب نشینی کند و تسلیم اراده دانشجویان شود میتوان الان هم گفت که آمریکا در درون خود هم دچار شکست شده است. زیرا الان به جای اینکه یک آمریکایی بگوید که من در کنار اسرائیل ایستاده ام شاهد این است که حتی مردم و نخبگان خود را هم از دست داده است؛ بنابراین شکست خورده قطعی میدان و دیپلماسی رژیم صهیونیستی است با توجه به اینکه الان هم در صحنه بین المللی شاهد قطعنامه ۲۷۲۸ برعلیه رژیم صهیونیستی بودیم تا حدی که خود آمریکا هم رای ممتنع داد و نتوانست این قطعنامه را وتو کند. در حال حاضر هم بسیاری از کشور‌ها در پی این هستند که روابط سیاسی و دیپلماتیک و اقتصادی خود را با صهیونیست‌ها قطع کنند و در هیچ یک از حنه‌هایی که برایشان متصور بود پیروز نشدند و محور مقاومت از همیشه پیروزتر است و در معادلات بین المللی و منطقه‌ای هم بعد از عملیات وعده صادق حرف اول را در مناسبات میزند.

این کارشناس معتقد است: همه میدانند که مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است و الان میتوان گفت که یکی از محور‌های شکل گرفته در جهان چند قطبی محور مقاومت و از جمله جمهوری اسلامی است که این محور را حمایت میکند. ایران در بریکس و شانگهای و در معاملات منطقه‌ای در مناسبات قفقاز و سایر کشور‌ها اثر موثری داشته است چه از نظر سیاسی چه امنیتی و چه اقتادی بنابراین قطب سوم جهان در حال شکل گیری با بازیگران مطرح است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • حزب‌الله از انهدام یک تانک «مرکاوا» رژیم صهیونیستی خبر داد
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • آمریکا تصاویر اولیه از اسکله موقت در سواحل غزه را منتشر کرد
  • رزمندگان لبنانی و فلسطینی، نظامیان صهیونیست را هدف قرار دادند
  • بمباران نوار غزه و حمله به کرانه باختری
  • شلیک ۴۰ موشک به سرزمین های اشغالی طی یک روز
  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی
  • بمباران بخش‌های مسکونی نوار غزه ادامه دارد
  • حملات نظامیان صهیونیست و استقامت مردم جنوب لبنان
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست