Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@21:54:18 GMT

سکوی پرش جدید برای صادرات غیرنفتی

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۳۶۸۵۳

در این راستا، سرپرست سازمان توسعه تجارت، در همایش «تجارت با شرق آفریقا با رویکرد بانک، بیمه، حمل‌و‌نقل دریایی»، ضرورت‌های افزایش تبادلات با این قاره را مورد تاکید قرار داد. به گفته محمدرضا مودودی، سهم ۱۶ درصدی چین از بازار آفریقا، یکی از مهم‌ترین نشانه‌ها برای اثبات اهمیت ظرفیت‌های آفریقا است. ازسوی دیگر مشکلات بانکی و مسائل زیرساختی مانند خطوط کشتیرانی و حمل‌و‌نقل در کنار محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین متغیرها در پایین بودن میزان تبادلات تجاری ایران و آفریقا به‌حساب می‌‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد متولی تجارت خارجی کشور، در صورت برطرف شدن چالش‌های مذکور می‌توان انتظار داشت که ایران در تولیدات مشتقات نفتی، صنایع پلیمر، محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در بازار آفریقا حضور پررنگ‌‌تری پیدا کند. به گزارش خبرگزاری فارس، سرپرست سازمان توسعه تجارت در این همایش، گفت: تصویر آفریقا برای ما روشن نیست، بنابراین در گام اول برای برقراری تجارت با این قاره باید ارتباط مستقیم پیدا کنیم و تصویرهایی که دیگران در ذهن ما ساخته‌اند را بازنگری و اصلاح کنیم. مودودی ادامه داد: آفریقا قاره‌ای زیبا و با جاذبه‌های فوق‌العاده و ظرفیت‌های گردشگری بی‌نظیر و سرشار از فرصت‌هایی برای آینده است. این در حالی است که این قاره ۶ درصد از جغرافیای جهان را در اختیار دارد و جمعیت آن ۱۷ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد، اما سهم آن از تجارت در دنیا کمتر از ۳ درصد است. وی افزود: این موضوع نشان می‌دهد که این قاره نتوانسته تجارت دنیا را با وجود ذخایر زیرزمینی و نیروهای انسانی و فرصت‌های بی‌نظیر به خود وابسته کند. به گفته وی، آفریقا برای ایران فرصت سرمایه‌گذاری و توسعه بازار صادرات است. مودودی با اشاره به سهم ۱۶ درصدی چین از بازار بکر آفریقا بیان کرد: بیشترین سهم این بازار توسط چین تسخیر شده است و این امر نشان می‌دهد که چینی‌ها می‌دانند این قاره چقدر ارزشمند است. مودودی گفت: متاسفانه با وجود ظرفیت‌هایی که در این قاره بزرگ وجود دارد ما از یک ضعف تاریخی برخوردار هستیم و نقش خود را در توسعه جغرافیایی صادرات به درستی انجام نداده‌ایم. سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: برای حضور مستمر در بازارهای جهانی باید سرمایه‌گذاری کنیم و در عین حال سهم خود را براساس ارتباط مستقیم با مخاطبانمان در بازارهای هدف حفظ کنیم. به گزارش «ایسنا» مودودی همچنین درباره چگونگی بازاریابی ایران در کشورهای آفریقایی، بیان کرد: برای ما ظرفیت کشورهای شرق آفریقا همچون کنیا، سودان، نیجریه و الجزایر اهمیت بالایی دارد و با وجود نبود رابطه کامل سیاسی با مصر به این بازار نیز فکر می‌کنیم. ما پیش از این در آفریقای‌جنوبی و کنیا رایزن بازرگانی داشتیم و در حال‌حاضر نیز برنامه‌ریزی‌هایی برای فرستادن این رایزن‌ها و همچنین ورود آنها به کشورهایی همچون الجزایر و نیجریه آغاز شده است، هرچند تحریم‌ها محدودیت‌هایی در این حوزه به‌وجود آورده، اما امیدواریم با حضور آنها راه باز شود.

همچنین در این همایش، رئیس اداره شرق آفریقا وزارت امورخارجه تاکید کرد: شرق آفریقا یکی از مهم‌ترین مناطقی است که به آن صادرات خدمات فنی مهندسی داریم؛ به‌طوری‌که بیشترین صدور خدمات فنی مهندسی ایران پس از همسایگان، به شرق آفریقا اختصاص دارد. به گزارش «ایرنا» ملک حسین گیوزاد با اشاره به سیاست خارجی ایران نسبت به قاره آفریقا اظهار کرد: روابط ایران و آفریقا به سال‌های گذشته بازمی‌گردد و ایرانیان قرن‌های متمادی در سواحل شرق آفریقا رفت و آمد داشته‌اند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۶۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد

مهدی صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: توانمندی‌های صادراتی استان بوشهر در قالب یک نمایشگاه در تهران عرضه شد که منجر به تفاهم‌نامه‌های همکاری برای فروش تولیدات و محصولات صادراتی استان شد.

وی با اشاره به معرفی تولیدات استان بوشهر به بازارهای منطقه‌ای و جهانی تاکید کرد: تفاهم‌نامه‌های خوبی در قالب این نمایشگاه امضا شد که فضای مناسبی برای توسعه صادرات است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به عقد چندین قرارداد فروش خارجی گفت: با امضای تفاهم‌نامه‌های جدید، صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد.

وی افزود: از مهمترین دستاوردهای این نمایشگاه معرفی زنجیره‌های ارزش محصولات راهبردی آبزیان، خرما، صنایع پایین دست پتروشیمی، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، خرما، خرما، آبزیان و مصالح ساختمان بود.

کد خبر 6095572

دیگر خبرها

  • روایت امام جمعه تهران از حمله سپاه به اسرائیل
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها