Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشخبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، شکرالله قاسمی گفت: سومین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی با حضور پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی رئیس سازمان میراث فرهنگی، ویدا توحدی مشاور معاون صنایع دستی وهنرهای سنتی کشور، شکرالله قاسمی معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، علی ساری نماینده اهواز، حمیدیه، باوی و کارون در مجلس شورای اسلامی، معصومه صلاحی کارشناس صنایع دستی اداره‎کل میراث فرهنگی خوزستان و تعدادی از مدیران کل میراث‌فرهنگی استان‌ها، مسئولان محلی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در عمارت کوشک تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این جلسه نمایندگان استان خوزستان، شهرهای اهواز، شوشتر، دزفول، هویزه و شادگان را به ترتیب در بخش‎های مینای صبی، احرامی، کپو، بوریا و حصیر به عنوان نامزدهای شهر ملی صنایع دستی در رشته‎های خود معرفی کردند.

معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان افزود: در این جلسه از این پنج رشته و شهرستان‎های مربوط به آن‎ها دفاع کردیم و با دفاع خوبی که از سوی مجموعه ما انجام شد بسیار امیدواریم که این رشته‎شهرها رأی لازم را کسب کنند و به عنوان شهر ملی در حوزه صنایع دستی معرفی شوند.

وی با اشاره به دفاع انجام شده از سوی تیم استان خوزستان در این نشست عنوان کرد: طی این جلسه گزارش مطالعاتی را که از ماه‎ها قبل درخصوص رشته‎شهرهای نامزدشده تهیه کرده بویم ارائه دادیم که این گزارش، اصالت قوم مندایی، شهر اهواز، تعداد و چگونگی فعالیت کارگاه‎های صنایع دستی سطح استان و آثار تاریخی، جاذبه‎های گردشگری، تعداد هتل‎ها، تعداد مهمان‎سراها، تعداد اثرات ثبت ملی و سایر مواردی که در کسب رأی تاثیرگذار هستند را شامل می‎شد.

قاسمی اضافه کرد: همچنین نمونه‎هایی از تولیدات این رشته‎ها را نیز ارائه و درخصوص بازار فروش آن‎ها توضیحاتی دادیم.

وی با بیان این‎که در این نشست یک‌روزه، پرونده 17 استان، به‌منظور ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی از سوی مدیران و کارشناسان معاونت صنایع‌دستی مورد بررسی قرار گرفت افزود: در میان استان‎های حاضر در نشست، خوزستان تنها استانی بود که با تعداد پنج رشته‎شهر نامزد شده و این درحالی بود که بیشتر استان‎ها حداکثر با دو رشته‎شهر نامزد شده بودند.

معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به این‎که نتایج آراء شورا در آتیه‎ای نزدیک اعلام خواهد شد تأکید کرد: با دفاع خوبی که از رشته‎شهرهای‎مان انجام دادیم شانس بسیار خوبی داریم که شهرهای نامزد استان، به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته‎های خود معرفی شوند.

وی همچنین با تجلیل از حضور دکتر ساری نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای ساری نیز دراین جلسه با اشاره به مینای صبی که به عنوان صنایع دستی اهواز توسط اقلیت صابئین مندایی ساخته می‎شود، بر آموزش این هنر به عنوان موضوعی که باید به آن توجه شود تأکید کرد.

انتهای پیام/

20 / 20 شکرالله قاسمی معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان سومین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها شهر ملی صنایع دستی معرفی شدن به عنوان شهر ملی صنایع دستی شانس خوب 5 شهر خوزستان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شهر ملی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۹۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرش دستباف هنر مادر است

مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاری‌ها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاق‌های بازرگانی و معاونت صنایع‌دستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاری‌ها بیش از پیش باید تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیت‌های آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها است.

او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.

جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایع‌دستی که من اسمش را اقتصاد هویت‌بنیان گذاشته‌ام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری می‌تواند باعث شود تا صنایع‌دستی لوکوموتیو پیشران قطار هنر‌های مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.

او سپس به اهمیت صادرات و برنامه‌ریزی در باره بازار‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: ما بازار‌های کشف نشده‌ای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازار‌های کشف نشده برنامه‌ریزی کنیم.

جلالی به حمایت‌ها از صنایع‌دستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیست‌بوم صنایع‌دستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدم‌های خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی برداشته شده که می‌توان به موضوع حذف پیمان‌سپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کار‌های خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های مختلف حضوری چشمگیر دارند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایع‌دستی و هنر در مرحله توصیف مانده‌ایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایع‌دستی را به‌عنوان صنعتی سبز در بخش‌های مختلف تقویت و معرفی کنیم.

او به موضوع معرفی صنایع‌دستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روش‌های قدیمی دیگر برای فروش صنایع‌دستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.

معاون صنایع‌دستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر می‌دانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنر‌های ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • موفقیت هنرمندان سیرجانی در کسب ۲۱ مهر اصالت ملی صنایع‌دستی
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران