Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:24:32 GMT

واکنش تند بهزیستی به انتقال DICها به حاشیه‌شهرها

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۳۹۵۵۹

واکنش تند بهزیستی به انتقال DICها به حاشیه‌شهرها

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به نقش مراکز کاهش آسیب در کنترل ایدز و رفتارهای پرخطر در بین معتادان، انتقال این مراکز از پاتوق‌های معتادان به حاشیه شهرها را نادرست دانست.

فرید براتی سده در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به برخی اظهارات رئیس پلیس پایتخت در خصوص انتقال مراکز "کاهش آسیب" به حاشیه شهرها برای جلوگیری از تجمع معتادان در محلات پر آسیب گفت: رویکرد "کاهش آسیب" یک راهبرد جدی است که در قوانین و سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر که ابلاغیه مقام معظم رهبری است بیان شده و اینطور نیست که یک دستگاه به تنهایی تصمیم بگیرد رویکرد کاهش آسیب را تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه برای چنین اقداماتی نیاز است تا تصمیمی کلی با حضور تمام طرف های ذینفع گرفته شود، اظهارکرد: اصل اساسی درمان و کاهش آسیب در کاهش تقاضا مطرح می‌شود. به همین دلیل لازم است تا معاونت مربوطه در ستاد مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی، وزارت بهداشت، دادستانی و نهادهای غیردولتی هم در این جریان چنین پیشنهاداتی باشند.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه خارج کردن مراکز DIC  از پاتوق‌ها یک تصمیم کلان است، تصریح کرد: برخی استدلال می‌کنند که وقتی این مراکز در منطقه‌ای هستند، معتادان هم به همان منطقه می‌روند و چون قرار است که این مناطق را پاکسازی کنیم، بنابراین فکر می‌کنند اگر این مراکز جمع شوند، این دیگر معتادان به محلات آسیب دیده نمی‌آیند.

براتی سده ادامه داد: این درحالیست که کسانیکه از حیطه کاهش آسیب مطلع هستند، می دانند که ابتدا مراکز کاهش آسیب تاسیس نمی‌شوند که سپس معتادان به آنجا مراجعه کنند، بلکه کاملا برعکس است؛ یعنی جایی مرکز دایر می‌شود که معتادان تمرکز و تجمع دارند. اصل اساسی و هدف اصلی کاهش آسیب، کاهش آسیب‌های ناشی از مصرف مواد به شکل جمعی است، بنابراین حالا اگر عده‌ای معتقدند دیگر در این مراکز معتادی نیست تا خدمتی بگیرد، پس این مراکز باید خالی باشد. هر مرکز درمانی هم که خالی از معتاد باشد خود به خود تعطیل می‌شود، چرا که در این صورت نه ما تمایل داریم بودجه‌ای را به جایی دهیم که خدمتی ارائه نمی‌دهد و نه مراکز تمایل دارند که کارشان را ادامه دهند، بنابراین اگر معتقد هستند که منطقه‌ای دیگر معتاد ندارد، مراکز تعطیل می‌شوند اما در غیر این صورت سازمان بهزیستی اجازه تعطیلی مراکز را نمی‌دهد و خیلی محکم از این مراکز حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ما باید رویکردی متوازن، متعادل و همه جانبه را در پیش بگیریم، ادامه داد: براساس سیاست‌ها کلی تاکید بر همین است که این مراکز فعال باشند، اما در برخی نقاط و شهرها هم که مراجعه کننده‌ای نیست خودمان آنها را جمع می‌کنیم و به آنها اعتبار نمی‌دهیم، اما اگر در جایی معتادان خدمت می‌گیرند نمی‌توانیم مرکز را جمع کنیم. این مراکز، مراکز خدمت‌رسانی اجتماعی هستند و  این موضوعات باید در سطح کلان به بحث گذاشته شود.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: براساس تحقیقات مراکز آموزشی و تخصصی طی سال‌های گذشته در مناطقی که DIC ها فعالیت دارند مشخص شده است که در کنترل رفتارهای پرخطر معتادان اثر زیادی داشته‌اند. آنها در وهله اول HIV  را در معتادان کنترل کرده و در عین حال باعث شده‌اند که بروز اعتیادهای پرخطر در آنها کاهش یابد.

براتی سده در ادامه اظهار کرد: اگر امروز مدعی هستیم که شیوع اعتیاد تزریقی در کشور ما کم شده، بخشی از آن ناشی از فعالیت مراکز کاهش آسیب است، بنابراین اثر بخشی این فعالیت‌ها نسبت به پول اندکی که به مراکز داده می‌شود خیلی بیشتر از فعالیت‌هایی است که طی سال‌های اخیر درباره معتادان پرخطر و متجاهر انجام شده و هنوز هم که هنوز است درباره اثر بخشی آنها اما و اگر وجود دارد.

وی افزود: اگر کسی معتقد است که اگر جایی DIC  فعال شده و معتادان در آن منطقه تجمع کرده‌اند به معنای این است که این افراد موضوع اعتیاد و کاهش آسیب را نمی‌شناسند. پیشنهاد می‌کنم این افراد به منطقه‌ای در بالای شهر بروند و یک مرکز کاهش آسیب بزنند و بعد از مدتی بررسی کنند که آیا تعداد معتادان مراجعه کننده به این مراکز بیشتر شده است؟ اگر زیاد نشود، بنابراین این ادعا اشتباه است. برنامه کاهش آسیب یک برنامه بین المللی است که ما در آن توفیقات زیادی داشتیم و ممکن است این صحبت‌ها پیامدهای ناخوشانیدی برای کشور ما داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مراکز کاهش آسیب سازمان بهزیستی حاشيه نشيني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کارشناس مسئول امور مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: کلاس‌های آمادگی برای زایمان در سطح کلیه مراکز دانشگاهی و مراکز بهداشتی استان به صورت رایگان برای مادران متقاضی در حال برگزاری است.


فاطمه قاسمی با اشاره به اقدامات در حال انجام در طرح جوانی جمعیت و فرزندآوری گفت: متأسفانه زایمان سزارین در اولین بارداری مادران یزدی رو به افزایش است و یکی از اقدامات لازم برای افزایش فرزندآوری در بین مادران، کاهش آمار سزارین است که پس از اجرای طرح تحول سلامت اقدامات متعدد برای کاهش آمار سزارین انجام شده و هم اکنون نیز با طرح جوانی جمعیت ادامه دارد.


وی با اشاره به رایگان بودن زایمان طبیعی در مراکز دولتی، ادامه داد: کلاس‌های آمادگی برای زایمان نیز در سطح کلیه مراکز دانشگاهی و مراکز بهداشتی در سطح استان به صورت رایگان برای مادران متقاضی در حال برگزاری است و این کلاس‌ها در مراکز خصوصی نیز با کمترین تعرفه و مصوب وزارت بهداشت برگزار می‌شود که البته این کلاس‌ها در همه شهرستان‌ها به جز اشکذر که بیمارستان دولتی تا پایان سال افتتاح می‌شود و بهاباد که اتاق عمل فعال ندارد به صورت رایگان برگزار می‌شود.


کارشناس مسئول امور مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه کلاس‌های آمادگی برای زایمان، مادران باردار را توانمند و زایمانی خوب و خوشایند را برای آنها فراهم می‌کند، افزود: پیشگیری از مشکلات شایع و مسائلی که ممکن است مادران باردار با آن مواجه باشند و برای آنها آزاردهنده باشد، توصیه‌های مورد نیاز برای مادران باردار، آموزش اصلاح وضعیت، ورزش‌های دوران بارداری، بهداشت روان، مراقبت از نوزاد و... در هشت جلسه در این کلاس‌ها به مادران باردار آموزش داده می‌شود که مادران را توانمند و زایمان خوبی را برای آنها به ارمغان می‌آورد.


وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کاهش درد زایمان گفت: روش کاهش درد غیر دارویی و دارویی زایمان در همه مراکز در صورت درخواست مادران باردار ارائه می‌شود که این اقدام در مراکز خصوصی با هزینه مصوب و در مراکز دولتی به صورت کاملا رایگان در حال انجام است و حتی زایمان بدون درد نیز در مراکز انجام می‌شود.


قاسمی با اشاره به دستورالعمل مصوب وزارت بهداشت در خصوص مامای همراه گفت: در این زمینه مادر می‌تواند در طول دوران بارداری با یک ماما ارتباط بگیرد و براساس نیاز در هر ساعت از شبانه‌روز از وی مشاوره دریافت کند و در زمان زایمان نیز می‌تواند از ماما بخواهد که کنارش باشد و حمایت‌های روحی و روانی و روش‌های کاهش درد غیردارویی را برای مادر طبق تعرفه مصوب وزات بهداشت انجام دهد.


وی با بیان اینکه مادران همچنین می‌توانند از ماما‌های دارای دفتر کار و دارای مرکز مشاوره بهره‌مند شوند، افزود: مادرانی که مشکل خاصی در دوران بارداری ندارند می‌توانند تحت پوش این ماما‌ها باشند و از خدمات مشاوره‌ای مراقبتی و حتی درمانی بهره‌مند شوند، همچنین این ماما می‌تواند به عنوان عامل زایمان در کنار مادر باشد و روش‌های کاهش درد و کم دردی در سیر زایمان و خوشایند کردن زایمان برای مادر را رقم بزند.


کارشناس مسئول امور مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: این ماما‌ها به عنوان مامای خصوصی مطرح هستند و تعدادی از مراکز ما با این مامای دارای دفتر کار یا مرکز مشاوره مامایی قرارداد بستند، استفاده از مامای خصوصی در سطح استان یزد نسبت به سایر استان‌ها بسیار کم انجام می‌شود.


وی با اشاره به وجود اتاق خصوصی زایمان در مراکز دولتی گفت: مادر از زمان بستری برای زایمان تا دو ساعت بعد از زایمان در این اتاق می‌تواند همراه داشته باشد، این همراه به درخواست مادر باردار می‌تواند مامای همراه، همسر یا همراه خانم باشد که استفاده از این اتاق‌ها در مراکز دولتی رایگان و در مراکز خصوصی، خیریه، غیر انتفاعی و ... براساس هزینه مصوب وزارت بهداشت است.

دیگر خبرها

  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • کاهش ۸ درصدی مراجعین نزاع در استان اردبیل
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • صدها هزار تن گندم خوزستان به سیلوها منتقل شد
  • خسارتی به گندم‌های ذخیره شده در استان خوزستان وارد نشده است
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • وارد نشدن خسارت به گندم کشاورزان خوزستانی در مراکز خرید روباز