Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ماندانا تیشه‌یار» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، در پاسخ به این سوال که نوسانات نرخ ارز در همکاری های بین المللی دانشگاه علامه چه تاثیری گذاشته و در زمان حاضر دولت در زمینه ارز چه حمایتی از دانشگاه ها دارد، اظهار داشت: در شرایط کنونی، طبیعی است که افزایش نرخ ارزهای بین المللی در برابر ریال، هزینه انجام سفرهای خارجی را بسیار بالا برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر به نوبه خود موجب کاهش شمار اعزام استادان و دانشجویان به فرصت های مطالعاتی و همایش های علمی شده است.

وی افزود: این در حالی است که با توجه به موج قوی ایران‌ستیزی که از سوی برخی کشورها علیه ایران راه افتاده، نیازمند آن هستیم تا دانشگاهیان کشور به عنوان نمایندگان شایسته فرهنگ و هویت ایرانی بتوانند در مجامع علمی - بین المللی حضوری پررنگ تر از پیش داشته و اجازه ندهند تصویری نادرست درباره ایران در اذهان جهانیان شکل گیرد.

تیشه یار اظهار کرد: از این رو، به نظر می رسد با وجود مشکلات اقتصادی فراوان، تصمیم گیران کشور خوب است که این نکته را مدنظر داشته باشند که کاهش پشتیبانی از فعالیت های علمی بین المللی استادان و دانشجویان، می تواند به نوعی به تحریم مضاعف در شرایط کنونی منجر شود که نه تنها ما را از دسترسی به آخرین تولیدات علمی در جهان دور نگه می دارد، بلکه دانشگاهیان دیگر کشورها را نیز از آگاهی از میزان دانش و توانمندی علمی و غنای فرهنگی دانشمندان ایرانی باز می دارد.

وی اظهار امیدواری کرد در این زمینه تدبیری درست اندیشیده شود و پشتیبانی از حضور علمی ایرانیان در عرصه های جهانی همچنان در اولویت برنامه های دولت باقی بماند.

شکل گیری دبیرخانه دانشگاه‌های راه ابریشم در دانشگاه علامه طباطبایی

تیشه یار در مورد شکل گیری شبکه دانشگاه‌های راه ابریشم و اهداف آن هم گفت: شبکه دانشگاه های راه ابریشم به ابتکار دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک از کشور کره جنوبی در سال ۲۰۱۴ با همکاری پنج دانشگاه آسیایی، از جمله دانشگاه علامه طباطبایی به نمایندگی از ایران، بنیان گذاشته شد.

وی ادامه داد: هدف از برپایی این شبکه، افزایش ارتباط و همکاری میان دانشگاهیان در کشورهای حوزه راه ابریشم و افزایش شناخت و گسترش زمینه های مراودات علمی میان این کشورها بوده است. تاکنون بیش از ۸۰ دانشگاه از ۲۹ کشور جهان به عضویت این نهاد درآمده اند. از ایران نیز دانشگاه های علامه طباطبایی، اصفهان، بین المللی امام خمینی(ره) و گیلان به عضویت این شبکه درآمده اند.

سرپرست مدیریت همکاری های علمی- بین المللی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد نقش این دانشگاه در شبکه دانشگاه های راه ابریشم هم اظهار داشت: دانشگاه علامه طباطبایی از آغاز شکل گیری این شبکه به عنوان یکی از اعضای هیات موسس حضور فعال داشته است. ما همه ساله در مجمع روسای دانشگاه های راه ابریشم شرکت می کنیم. افزون بر این، هر سال دو دانشجوی نخبه و یک استاد صاحب نظر نیز در بخش های دانشجویی و علمی این شبکه حضور یافته و به فعالیت فرهنگی و علمی می پردازند.

وی تصریح کرد: به ابتکار دانشگاه علامه طباطبایی تاکنون سه همایش علمی بین المللی با همکاری شبکه دانشگاه های راه ابریشم در ایران برگزار شده است. همایش نخست با موضوع «دیپلماسی ترابری و راه های ابریشم» در سال ۲۰۱۷ در چابهار برگزار شد. همایش دوم با موضوع «میراث فرهنگی مشترک در منطقه راه ابریشم» با همکاری دانشگاه شهید چمران و دانشگاه دیکن استرالیا در سال ۲۰۱۸ در اهواز برگزار شد. همچنین همایش بین المللی سوم نیز با موضوع «مردم و محیط زیست در امتداد راه ابریشم» با همکاری دانشگاه گیلان در سال ۲۰۱۹ در رشت برگزار شد.

تیشه یار افزود: در همه این برنامه ها، فرصت بسیار خوبی برای معرفی ظرفیت های اقتصادی و فرهنگی مناطق گوناگون ایران برای مشارکت در برنامه های بین المللی راه ابریشم فراهم آمد. از سوی دیگر، از سال ۲۰۱۸ دبیرخانه دانشجویی شبکه دانشگاه های راه ابریشم به تهران منتقل شده و در دانشگاه علامه طباطبایی توسط دانشجویان کوشا و علاقه‌مند اداره می شود. آنها در یک سال گذشته توانسته اند چهار جشنواره فیلم، عکاسی، انشاءنویسی و مباحثه را در میان دانشجویان همه دانشگاه های عضو شبکه تبلیغ و برنامه های علمی گوناگونی برای معرفی این شبکه و نیز ایده راه ابریشم برگزار کنند.

گسترش زبان فارسی از اولویت‌های دانشگاه علامه طباطبایی است

تیشه یار همچنین در پاسخ به این سوال که دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان تخصصی ترین دانشگاه علوم انسانی کشور در زمینه گسترش و تاسیس کرسی های زبان فارسی در دانشگاه های گوناگون جهان چه اقداماتی انجام داده است، گفت: گسترش زبان فارسی و ایران شناسی در سطح جهان، از اولویت های این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی در غرب آسیا به شمار می رود.

وی ادامه داد: از این رو، در سال های اخیر شمار زیادی از دانشجویان دکترای زبان و ادبیات فارسی و یا دکترای آزفا (مرکز آموزش زبان فارسی به غیر ایرانیان دانشگاه علامه طباطبایی)، برای تدریس زبان فارسی به مدت یک یا دو ترم در دانشگاه های طرف تفاهم، به آن دانشگاه ها اعزام شده اند و حضور آنها با استقبال چشمگیر استادان و دانشجویان در آن دانشگاه ها روبرو شده است.

وی افزود: در گام دوم، دانشگاه علامه طباطبایی پس از طی مراحل لازم و دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اقدام به راه اندازی مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان کرد و یکی از زیباترین بناهای این دانشگاه را که در بافت سنتی شهر تهران جای دارد به آموزش دانشجویان و استادان خارجی علاقه‌مند به فراگیری زبان فارسی اختصاص داد. این مرکز در دو سال گذشته مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفته و نه تنها در طول ترم های تحصیلی، بلکه در تابستان ها نیز مدارس تابستانی برگزار کرده و فارسی آموزان را از کشورهای گوناگون جهان گردهم آورده است.

وی ادامه داد: در گام سوم، این دانشگاه اقدام به راه اندازی مراکز و اتاق های آموزش زبان فارسی و ایران شناسی در دیگر کشورها کرد که تاکنون در اسپانیا و چین این مراکز افتتاح شده اند و در ترکیه، روسیه و قزاقستان نیز در ماه های آینده گشایش خواهند یافت.

تحصیل در ایران دارای جاذبه است

تیشه یار همچنین در مورد تاثیر تحریم ها بر ارتباطات بین‌المللی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: بی تردید تحریم های ناعادلانه علیه ایران بر بخش های گوناگون جامعه از جمله بر دانشگاه ها تاثیرگذار بوده است که انتظار می رود با تدبیر و خرد جمعی از این دوران دشوار گذر کنیم. با این همه، دانشگاه علامه طباطبایی نیز مانند سایر دانشگاه های کشور در صدد است مراودات علمی بین المللی خود را حفظ کند.

وی افزود: هم اکنون زندگی و تحصیل در ایران نسبت به بسیاری دیگر از کشورهای جهان ارزان تر است و این می تواند جاذبه بسیاری برای دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه های دیگر جهان فراهم آورد. از این رو، در تلاش هسیم تا با تعریف برنامه های کوتاه و بلندمدت جذاب و آموزنده، اقدام به جلب شمار بیشتری از دانشگاهیان جهان کرده و زمینه افزایش آمد و شد بین المللی به دانشگاه را فراهم آوریم.

تیشه یار ادامه داد: همچنین استفاده از فناوری های نوین ارتباطی، دست ما را برای تدریس استادان ایرانی و خارجی در دانشگاه های یکدیگر باز گذاشته است.  از همه مهم‌تر اینکه، در تصمیم گیری های کلان در دانشگاه، نظر به اهمیت حفظ ارتباطات بین المللی، تداوم پشتیبانی از اجرای فعالیت های علمی بین المللی استادان و دانشجویان همچنان در اولویت فعالیت های دانشگاه قرار دارد./

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور فعال شرکت نفت فلات قاره ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

رئیس روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران از حضور فعال این شرکت در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، یداله شهریاری گفت: با توجه به اهمیت رویداد بزرگ نمایشگاه صنعت نفت، اقدام‌های مختلفی به‌منظور معرفی دستاوردها و اقدام‌های این شرکت در نمایشگاه انجام شده است. در این زمینه افزون بر بازدید مدیرعامل و مدیران این شرکت از غرفه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، نشست‌های متعددی با تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان تجهیزات موردنیاز صنعت نفت دریایی ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: با همکاری واحد پژوهش و فناوری و امور قراردادها، ۶ تفاهم‌نامه و قرارداد در حوزه‌های گوناگون با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی معتبر کشور ازجمله پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علم و صنعت ایران و... با حضور رسانه‌ها امضا خواهد شد.

به‌گفته رئیس روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، رونمایی از سه دستاورد مهم حوزه صنعت نفت دریایی ایران از دیگر برنامه‌های شرکت نفت فلات قاره ایران در نمایشگاه بیست‌وهشتم است. بر این اساس، مته حفاری الماسه بدنه ماتریسی که برای نخستین بار در ایران با حمایت و راهبری این شرکت از سوی یک شرکت داخلی طراحی و ساخته شده است، در این نمایشگاه رونمایی خواهد شد. همچنین، رونمایی از پروژه پژوهشی بومی‌سازی دانش فنی و تولید بار اول ماده بیولوژیکی امحاکننده لکه‌های نفتی دریایی و پروژه مشاوره محیط‌زیستی، مطالعات و برنامه عملیاتی - اجرایی توسعه زیست‌بوم‌های مرجانی جزیره خارک از دیگر برنامه‌های شرکت نفت فلات قاره ایران در نمایشگاه صنعت نفت است.

شهریاری گفت: با توجه به اینکه حوزه فعالیت این شرکت در جزایر و سکوهای بهره‌برداری خلیج‌فارس است، برنامه‌ریزی لازم به‌منظور برقراری ارتباط زنده تصویری با سکوهای نفتی رشادت، ابوذر و بهرگانسر انجام شده و مسئولان این سکوها، توضیحات لازم را به مدیران و مراجعه‌کنندگان ارائه خواهند داد.

یداله شهریاری در پایان با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران ابراز امیدواری کرد این نمایشگاه محل تعامل شرکت‌های توانمند داخلی در عرصه تأمین نیازمندی‌های صنعت نفت دریایی کشور باشد.

دیگر خبرها

  • کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای 2024 آغازی برای جهانی شدن جامعه علمی کشور
  • دانشگاهیان باید مقابل ترفندهای دشمن هوشیارانه عمل کنند
  • دانشگاهیان باید در مقابل ترفندهای دشمن هوشیارانه عمل کنند
  • ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران
  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 
  • تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی
  • جزییات سومین دوره آموزشی حلقه‌های میانی «حامیم» در دانشگاه علامه اعلام شد
  • نخستین پیش‌نشست کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی برگزار می‌شود
  • حضور فعال شرکت نفت فلات قاره ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی