Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-04@05:58:01 GMT

مبارزه با قاچاق سیگار؛ اقتصادی یا امنیتی!؟

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۴۰۱۶۶

مبارزه با قاچاق سیگار؛ اقتصادی یا امنیتی!؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، با وجود اینکه از سال ۱۳۹۴ طرح‌های گسترده‌ای برای مبارزه با قاچاق سیگار و ممنوعیت فروش سیگار در دکه‌های روزنامه‌فروشی اجرا شده، اما مشاهدات از خرده‌فروشی‌های سطح شهر نشان می‌دهد طرح‌های مذکور تاکنون چندان نتیجه‌بخش نبوده‌اند.

در این رابطه محمدرضا تاجدار - رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی - با بیان اینکه به جای مبارزه با مصرف، با صنعت دخانیات مبارزه می‌شود، گفت: مبارزه با مصرف یک فرآیند زمان‌بر است که نیاز به برنامه‌ریزی دارد، اما مبارزه با صنعت کار دشواری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ۲۴ سال گذشته حداقل هشت دوره مدیران این بخش با افزایش غیرمنطقی نرخ عوارض و مالیات، باعث افزایش قاچاق شدند. براساس تجربه برخی کشورها مسئولان فکر می‌کنند که افزایش قیمت در ایران نیز همچون اروپا، منجر به کاهش مصرف دخانیات می‌شود، اما باید توجه شود که جغرافیای ما به گونه‌ای است که با افزایش قیمت‌ها، در کمتر از شش ماه سیگار قاچاق با قیمت و کیفیت پایین‌تر، بازار را تامین می‌کند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق قبل از آنکه یک موضوع امنیتی و انتظامی باشد، یک بحث اقتصادی است، تصریح کرد: قاچاق، از محلی که قیمت‌ کالا ارزان‌تر است به محل گران‌تر اتفاق می‌افتد؛ بنابراین قیمت سیگار در ایران نسبت به کشورهایی که از آن‌ها سیگار به کشور ما قاچاق می‌شود، گران‌تر است.

به گفته وی، سیگار از ایران به مقصد ترکیه قاچاق می‌شود، اما از سایر کشورهای همسایه از جمله امارات، افغانستان، عراق، پاکستان و آذربایجان به مقصد ایران قاچاق می‌شود.

تاجدار با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد مبارزه با قاچاق، مبارزه اقتصادی است، گفت: عوارض و مالیات باید به صورت منطقی افزایش یابد تا منجر به افزایش قاچاق نشود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه در کنار مقوله اقتصادی، باید مبارزه انتظامی و امنیتی نیز جریان داشته باشد، تصریح کرد: با وجود اینکه تنها سه تا پنج درصد سیگار قاچاق از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی کشف می‌شود، اما احساس ناامنی و نبود صرفه اقتصادی در کنار هم می‌تواند قاچاق را کاهش دهد و باعث شود که سیگار مورد نیاز کشور از راه‌های قانونی تامین شود و به تبع آن میزان مصرف نیز کنترل و تا حدودی کاهش یابد.

وی با اشاره به گذشت بیش از چهار سال از طرح ممنوعیت فروش دخانیات در دکه‌ها و شکست این طرح، گفت: بررسی میدانی در سال ۱۳۹۶ نشان داد که دکه‌داران باید ماهیانه حدود ۱۰ میلیون و پانصد هزار تومان اجاره بپردازند؛ در حالیکه درآمد آن‌ها از سیگارهای مجاز و قاچاق به ترتیب پنج و هفت میلیون تومان و درآمد حاصل از عرضه سایر کالاها دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. به این ترتیب و در صورت حذف فروش سیگار از دکه روزنامه فروشی، آن‌ها با کسری حدود هشت میلیون تومانی برای پرداخت اجاره خود مواجه می‌شوند. بنابراین تا زمانی که این مشکل حل نشود، ممنوعیت فروش سیگار در دکه‌ها قابل اجرا نبوده وهیچ نیرو و قدرتی نمی‌تواند سیگار را اعم از قاچاق و یا مجاز، از دکه‌ها جمع آوری کند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: قاچاق سيگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۰۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف شمش‌های قاچاق در ساری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سردار حسن مفخمی شهرستانی گفت: در پی کسب خبری مبنی بر قاچاق شمش‌های مسی در شهرستان ساری، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی استان قرار گرفت.

فرمانده انتظامی مازندران افزود: ماموران با انجام اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات پلیسی موفق به شناسایی یکی از متهمان به قاچاق شمش‌های مسی شدند و با هماهنگی قضائی در بازرسی از محل فعالیت این فرد بیش از ۱۸۰ قطعه شمش مسی کشف کردند.

او گفت: برابر اعلام کارشناسان پلیس امنیت اقتصادی ارزش ریالی شمش‌های مسی که از یکی از کشور‌های همسایه به داخل کشور قاچاق شده ۴۵ میلیارد ریال برآورد شد.

سردار مفخمی از تلاش برای شناسایی و دستگیری متهم دیگر این پرونده خبر داد و افزود: پلیس در راستای مقابله با قاچاق کالا و ارز از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

دیگر خبرها

  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • ۵۰۰بوکس سیگار قاچاق در اردبیل کشف شد/جریمه ۴ میلیارد ریالی قاچاقی
  • توقیف شمش‌های قاچاق در ساری
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • دستگیری ۲۶ سارق مغازه در خراسان جنوبی
  • کشف ۲۵ تن شکر قاچاق در مراغه
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • کشف سیگار خارجی قاچاق در مراغه