Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار خراسان‌ضوی گفت: یکی از درخواست‌های ما این است که رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که زائران خود را به مشهد می‌فرستند، بخشی از سرانه درمانی‌شان را بر عهده بگیرند.   به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علی‌رضا رزم‌حسینی امروز در ‌صدو‌نهمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی که در بیمارستان امام‌رضا مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خراسان رضوی به دلیل ویژگی‌های خاص خود مورد توجه همگان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین ویژگی آن حضور بارگاه علی‌بن‌موسی الرضا است که سالانه بر اساس آمارهای میدانی به‌دست آمده بیش از 30 میلیون نفر برای زیارت از سراسر استان‌ها به این شهر می‌آیند. همچنین بیش از 3 میلیون زائر خارجی نیز سالانه وارد مشهد می‌شوند.
وی افزود: از سویی دیگر، 500 هزار نفر از اتباع کشورهای دیگر مقیم استان خراسان رضوی هستند. بر اساس آمار رسمی موجود، جمعیت استان 6 میلیون و 700 هزار نفر است، اما همواره 2 تا 3 میلیون نفر جمعیت شناور در طول سال در خراسان رضوی زندگی می‌کنند. از سویی دیگر داشتن 825 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و ترکمنستان نیز می‌تواند فرصتی برای استان فراهم کرده تا مبادلات اقتصادی خوبی با دو کشور داشته باشیم.
 رزم‌حسینی ادامه داد: هم‌اکنون استان ما بیش از دو میلیارد ریال صادرات به افغانستان دارد، در گذشته نیز، بیش از یک میلیارد ریال صادرات به کشور ترکمنستان داشته، اما این میزان از صادرات امروز به‌دلیل یک‌سری از مشکلات موجود کاهش پیدا کرده است. امیدواریم با توجه به تأکید رئیس‌جمهور برای مشارکت در این زمینه و اقداماتی که در استان صورت گرفته بتوانیم این صادرات خود را ادامه دهیم.
خراسان رضوی دارای رتبه نخست در سرانه بهداشتی، درمانی و تخت بیمارستانی است
استاندار با اشاره به سرانه بهداشتی استان تشریح کرد: سرانه بهداشتی، درمانی و تخت بیمارستانی در سطح دانشگاهی نسبت‌به شهرهای تبریز، شیراز، فارس و تهران دارای رتبه نخست است. بنابراین یکی از درخواست‌های ما این است که رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که زائران خود را به مشهد می‌فرستند، بخشی از سرانه درمانی‌شان را بر عهده بگیرند.
وی تصریح کرد: در طول 40 سال انقلاب، ما اقدامات گوناگونی توسط دولت‌های مختلف به کشور ارائه شده است. در حوزه امنیتی به لطف نیروهای خود وضعیت مناسبی در منطقه داریم و قدرت دفاعی ما در منطقه قابل توجه است. نکته دیگر در حوزه سیاسی است؛ درواقع کمترین کشوری در منطقه وجود دارد که چون ایران دارای این حجم از برگزاری انتخابات باشد. درواقع تقریباً تمامی مسئولان کشور ما مستقیم یا غیرمستقیم به‌وسیله مردم برگزیده می‌شوند.   رزم‌حسینی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: در حوزه اقتصادی دولت‌ها خدمات زیادی را به کشور ارائه دادند. برای نمونه در زمینه زیرساخت‌های اقتصادی و دیگر حوزه‌ها چون برق، گاز، سرانه بهداشت و... می‌توان بیان کرد که دارای شاخص‌های نسبتاً طلایی هستیم. به‌عنوان مثال امروز هیچ روستایی در کشور نیست که فاقد برق باشد. 85 درصد روستاهای ما از نعمت گاز برخوردارند و تقریباً همه روستا دارای جاده‌های آسفالتی خوب، خانه بهداشت و ... هستند، اما ما در این مسیر کم‌توجهی‌هایی نسبت به جامعه روستایی داشته‌ایم. 
25 میلیون نفر از جمعیت ایران، حاشیه‌نشین هستند
استاندار با بیان اینکه «در ابتدای انقلاب، ایران دارای 74 درصد جمعیت روستایی بوده است»، تشریح کرد: براساس آمار سال 1395 جامعه شهری ما 74 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند و چنین شرایطی پرسشی جدی ایجاد می‌کند که چگونه دولت‌ها و حکومت خدماتی که برای روستاییان و روستاها در نظر گرفته و ارائه داده‌اند باعث جلوگیری از مهاجرت نشده است؟ روستاییان در روزگاری تولیدکننده و کارآفرین بودند و هدف دولت‌ها پس از انقلاب این بوده که به آن‌ها خدماتی ارائه دهند تا در روستا بمانند. پرسش این‌جاست که چرا چنین اتفاقی رخ نداد؟ چرا امروز 25 میلیون نفر از جمعیت ایران در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند و چرا 30 درصد از جمعیت شهری مشهد حاشیه‌نشین است؟
80 درصد از درآمد کشاورزی ایران توسط 20 درصد جمعیت تأمین می‌شود
وی توضیح داد: نکته این‌جاست که ما در طول 40 سال منجر به چه خطاها و اشتباهاتی شده‌ایم که تناسبات جامعه را به هم زده و منجر شده تا جامعه روستایی ما امروز از حالت تولیدکننده و کارآفرین خارج شده و به شهرها مهاجرت کند؟ گفتنی است که 80 درصد از درآمد کشاورزی کشور بر دوش 20 درصد از جمعیت قرار دارد که بسیار اهمیت دارد و آن 20 درصد هم کسانی هستند که معمولاً در روستاها زندگی نمی‌کنند. اگر کشاورزی در حوزه روستا باعث تعالی روستا می‌شد، پس چرا روستاییان ما به شهرها مهاجرت کردند؟
«سطح مدیریتی و عیوب ساختاری در کشور موجب بروز چالش‌های بیرونی و درونی شده است»
رزم‌حسینی بیان کرد: در طی بیانیه‌ای که رهبری صادر کردند دو نکته درباره حوزه اقتصادی وجود دارد. ایشان بیان کردند که اقتصاد، نقطه کلیدی کشور است و در طول 40 سال گذشته عیوب ساختاری و سطح مدیریت‌های ما باعث شده با چالش‌های درونی و بیرونی روبه‌رو شویم و نتوانیم اقتصاد روستایی و خانواده شهری را ارتقاء دهیم. از سویی دیگر با تحریم‌های شدید اقتصادی روبه‌رو هستیم. درواقع خارجی‌ها نقطه خوبی را مورد حمله قرار دادند تا مردم ایران را تسلیم کرده و پایگاه‌های مردم و انقلاب را تضعیف کنند.
مردم از تمرکزگرایی و نظام بوروکراسی ایران بیزار شده‌اند
وی با بیان انواع مشکلات ساختاری در کشور اظهار کرد: نخستین بحثی که در نظام اداری وجود دارد تمرکزگرایی است. در تمام برنامه‌های توسعه سوم، چهارم، پنجم و حتی ششم که در حال اجرایی‌شدن است به‌صراحت اعلام شده که باید تمرکززدایی داشته باشیم، اما از ابتدای انقلاب تا کنون عکس آن صورت گرفته و تمرکزگرایی روزبه‌روز بیشتر شده که آفت جدی نظام اداری کشور است. دومین مشکل، بوروکراسی نحس اداری موجود در کشور بوده که منجر به خسته و بیزارشدن مردم، سرمایه‌‌گذار و همه کسانی شده که در مسیر توسعه فعالیت می‌کنند. 
میان ارکان حکومت، انسجامی وجود ندارد
استاندار با بیان اینکه «یکی دیگر از مشکلات موجود عدم وجود انسجام در میان ارکان حکومت است» ادامه داد: هر کسی چه در قوه قضاییه، قوه مجریه، چه در مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های امنیتی که دارای زور و قدرت باشند و بتوانند، راه خود را می‌روند؛ بنابراین انسجامی در ارکان حکومت وجود ندارد. 
ایران دچار عقب‌افتادگی 300 ساله است/ بسیاری از نیروهای لایق را به بهانه چپ یا راست بودن حذف کرده‌ایم
رزم‌حسینی بیان کرد: وجود اختلافات سیاسی یکی دیگر از مشکلات موجود در کشور است. ما دعوای سیاسی داریم این درحالی‌ست که 300 سال کشور ما عقب‌افتاده است. دموکراسی و بسیاری از مباحثی که امروز مطرح می‌شود، وسیله‌ای برای نزاع‌ها و دعواهای کشور شده است. پرسش این‌جاست که در این میان چقدر هزینه داده‌ایم؟ چه میزان نیروهای لایق را در گردونه مدیریت کشور به بهانه چپ یا راست بودن حذف کرده‌ایم؟ آیا ما انقلاب کردیم که گروه‌هایی را ایجاد کنیم تا انقلاب را در انحصار خود درآورند و آن را فرسایشی کنند؟ 
عبادت در سایه اقتصاد و امنیت تحقق می‌یابد/ چرا به کارآفرینان و مجاهدان اقتصادی زالوصفت می‌گویند؟
وی افزود: مشکل دیگر عدم توجه به فرهنگ اقتصادی در آموزه‌های دینی است. براساس آموزه‌های قرآنی در سایه اقتصاد و امنیت است که می‌توان عبادت کرد. درواقع این اعتقادات جزو فرهنگ دینی ماست. چه میزان ما به این فرهنگ عمل کردیم؟ علمای دینی ما چه میزان این فرهنگ را ترویج کردند؟ رهبر می‌فرمایند کارآفرینی نوعی عبادت است و کسانی که کارآفرینی می‌کنند عابد محسوب می‌شوند. پرسش این‌جاست که چرا ما به مجاهدان اقتصادی لقب زالوصفت را داده‌ و نسبت به ‌آن‌ها ‌نگاهی منفی داریم؟ 
بی‌مهری نسبت به مجاهدان اقتصادی موجب فراری‌شدن آن‌ها از کشور می‌شود
استاندار تشریح کرد: درواقع چنین برخوردهایی با مجاهدان اقتصادی موجب خارج‌شدن ثروت‌های بسیاری از کشور شده است؛ بنابراین اگر نسبت به آن‌ها بی‌مهری شود، خود‌به‌خود از کشور فراری خواهند شد، حال آنکه کلید توسعه هر کشوری مجاهدان اقتصادی و کارآفرینان آن هستند.
برای رفع مشکلات موجود کشور نیازمند ایجاد هماهنگی و انسجام در ارکان حکومتیم
رزم‌حسینی تشریح کرد: یکی از راهکارها برای حل این مشکل، مثلث توسعه اقتصادی است. درواقع مثلث توسعه اقتصادی می‌خواهد این موضوع را بیان کند که با وجود همه مشکلات، نیازمند به انسجام و هماهنگی در ارکان اداره حکومت هستیم. امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سمت دولت در حرکتند و این موضوع را مورد توجه قرار دادند که اگر می‌خواهیم کشور را بسازیم باید سرمایه‌گذار و کارآفرین را تقدیس و تکریم کنیم تا مردم آن‌ها را الگویی برای کسب‌وکار خود قرار دهند.
920 هزار میلیارد تومان، میزان سپرده‌های بانکی موجود در استان
استاندار با بیان اینکه «خراسان رضوی به ۱۲ منطقه اقتصادی منطبق‌بر ۱۲ حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی تقسیم شده است»، گفت: امروز 920 هزار میلیارد تومان میزان سپرده‌های بانکی موجود در استان است. گفتنی است که در کشور ۳۱ استان وجود دارد؛ بنابراین به‌طور متوسط ۱۵۰۰ میلیارد تومان مبلغ سپرده‌های بانکی مردم در بانک‌هاست. این درحالی‌ست که بودجه دولتی 400 هزار میلیارد تومان است آن هم اگر فروش نفت تحقق یابد..پرسش این‌جاست که این پول‌ها و نقدینگی کشور در دست چه کسانی است؟ درواقع این پول‌ها متعلق به مردم و شرکت‌های غیردولتی است. نکته این‌جاست یکی از مشکلات ما نبود مدیران مناسب توسعه مناطق است که مسئولیت توسعه منطقه‌ای را بر عهده گرفتند. درواقع اگر بتوانیم همگرایی و همدلی با کارآفرینان، مردم و مسئولان ایجاد کنیم می‌توانیم مشکلات کشور را رفع کنیم.
وی بیان کرد: تعداد ۹۰۰ امام جمعه در سراسر کشور وجود دارد که این افراد هر هفته سخنرانی کرده و دارای تریبون هستند. درواقع آن‌ها به آموزه‌های دینی واقفند و کلامشان بر مردم نفوذ دارد؛ پس چرا نباید از ظرفیت آن‌ها برای آگاهی‌دهی اقتصادی به مردم استفاده شود تا به نوعی بتوان هم‌گرایی در اقتصاد به وجود آورد.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال جامعه دانشگاه های علوم پزشکی سرمایه مشهد نمایندگان مجلس شورای اسلامی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اواخر اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ فعالیت خود را به صورت رسمی و با هدف گسترش فعالیت‌های سلامت‌محور در حوزه بین‌الملل آغاز کرد و پس از شکل‌گیری این معاونت و با همکاری معاونت‌های آموزش، پژوهش و توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد زمینه رشد و توسعه این دانشگاه در حوزه بین‌الملل فراهم شد.

دکتر شاپور بدیعی افزود: در سال ۱۴۰۲ فعالیت‌ها و اقدامات بسیارخوبی در حوزه بین‌الملل صورت پذیرفت و با ۲ سفری که به کشور‌های عراق و ترکمنستان داشتیم زمینه جذب و حضور بیش از پیش دانشجویان و گردشگران سلامت این کشور‌ها در مشهد فراهم شد.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه‌های علمی و دانشجویی تعامل بسیارخوبی با کشور آلمان و در موضوع نوروساینس داشته و داریم و تداوم این همکاری‌ها فی ما بین را در سال ۱۴۰۳ هم خواهیم داشت.

دکتر بدیعی با بیان اینکه در حوزه گردشگری سلامت از جایگاه و وضعیت به مراتب بهتری به نسبت سال‌های قبل برخوردار هستیم و می‌بینیم که مشهد به واسطه وجود بارگاه منور رضوی انتخاب نخست بسیاری از بیماران غیرایرانی جهت درمان در ایران بوده و هست، خاطرنشان کرد: خدمات بسیارخوبی در حوزه‌های سرپایی و بستری به بیماران غیرایرانی در مراکز درمانی دارای مجوز IPD ارائه شد و در سال گذشته و با همکاری استانداری خراسان رضوی، فرمانداری مشهد، کمیته گردشگری استان، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستمی و گردشگری خراسان رضوی، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد، دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق کشور و دیگر مجموعه‌های شهری و استانی شاهد رشد خوبی در بحث حضور گردشگر سلامت در مشهد بودیم و رتبه اول کشور را در این حوزه کسب کردیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه جذب دانشجوی غیرایرانی در کنار پذیرشی که به میزان سال‌های قبل بود، ثبت نام و جذب متمرکز ۵۰ دانشجوی عراقی را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم، تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری معاونت‌های آموزشی و فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه که بهترین کلاس‌ها و خوابگاه‌ها را با امکانات کامل در اختیار آنها قرار دادند زمینه جذب بیش از پیش این گروه از دانشجویان فراهم شده است.

دیگر خبرها

  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی