Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها در حالی به ساعات پایانی خود رسیده که شهروندان تهرانی اولین انتخابات سراسری بدون تعرفه کاغذی را تجربه کردند.

به گزارش ایسنا، رای گیری در انتخابات شورایاری‌ها پس از فراز و نشیب‌های فراوان سرانجام از ساعت 8 صبح روز جمعه آغاز شد و پس از دو بار تا ساعت 20، برابر آخرین آمارها شمار شرکت کنندگان تا این لحظه در آن از مرز 450 هزار نفر گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انتخابات مختص محلات شهر تهران بوده و در نهایت 9 نفر برای هر محله با رای شهروندان ساکن در حوزه‌های انتخابیه همان محل انتخاب خواهند شد تا در ادامه بتوانند به عنوان بازوهای شورای شهر تهران در سطح محلات فعالیت کنند.

علاوه بر اعضای شورای شهر تهران که از صبح امروز با حضور در محل‌های خود در این انتخابات شرکت کردند، سخنگوی دولت، شماری از نمایندگان مجلس و ... نیز رای خود را در محلات سکونت خود به صندوق‌های الکترونیکی اخذ رای انداختند.

این اولین بار است که در طول تاریخ برگزاری انتخابات در کشورمان انتخاباتی به شکل تماما الکترونیکی برگزار می‌شود و پیش بینی می‌شود که اجرای موفقیت آمیز آن بتواند مقدمه‌ای برای انتخابات آتی از جمله انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و شورای شهر به شکل الکترونیکی باشد.

مشاهدات خبرنگار ایسنا از شعب اخذ رای در مناطق 5، 2، 6، 21، 8، 16، 15 و ... حاکی از آن است که میزان استقبال از انتخابات به نحو مطلوبی بوده بطوریکه در برخی از شعب اخذ رای جمعیت افراد شرکت کننده در انتخابات منجر به شکل گیری صف‌های طولانی در مقابل محل اخذ آراء شده است.

بر اساس فرآیند اخذ الکترونیکی آراء، شرکت کنندگان ابتدا کارت ملی و شناسنامه خود را ارائه کرده و پس از آن می‌توانند نامزدهای انتخابات را بر اساس کد شناسایی‌شان از روی صفحه کلید نصب شده روی صندوق‌های رای انتخاب کرده و رای خود را به شکل نهایی تایید کند. پس از تایید، پرینتی از آرای ثبت شده بر روی کاغذ برای مشاهده رای دهنده در زیر صفحه شیشه‌ای صندوق قرار گرفته و بدون امکان تماس فیزیکی به داخل صندوق می‌افتد.

تلاش‌ها برای رای آوری در برخی از شعب اخذ رای منجر شده تا برخی از نامزدهای شورایاری یا طرفداران آنان در اطراف محل رای گیری حاضر شده و شهروندان را به شرکت در انتخابات و رای به نامزدهای مورد نظرشان تشویق کنند، موضوعی که البته عمدتا با دخالت ماموران پلیس و ناظران انتخابات شورایاری از ادامه آن جلوگیری شده و این افراد از تجمع در مقابل محل اخذ رای منع می‌شوند.

با این وجود در موارد انگشت شماری درگیری‌های لفظی میان برخی از طرفداران نامزدها رخ داده که به گفته ناظران شعب ، گزارش آن به ستاد شورایاری‌ها ارسال خواهد شد.

نایب رئیس ستاد شورایاری‌های شهر تهران درباره برگزاری الکترونیکی این انتخابات به ایسنا می‌گوید: برگزاری الکترونیک انتخابات علاوه بر اینکه منجر به کاهش مصرف کاغذ می‌شود شفافیت و اعلام سریعتر نتایج را نیز در پی خواهد داشت. از این رو امیدواریم که نتایج انتخابات شورایاری‌ها بسیار زودتر از انتخاباتی که در گذشته به شکل کاغذی برگزار می‌شد اعلام شود.

میلانی درباره گزارش‌های تخلفات می‌گوید: اگر مستنداتی در مورد گزارش تخلف به ما ارائه شود حتما آن را بررسی و پیگیری خواهیم کرد و با موارد تخلف نیز به جد برخورد خواهد شد.

مهلت اولیه اخذ آرا در انتخابات شورایاری‌ها از ساعت 8 تا ساعت 16 بود که پس از یک بار تمدید تا ساعت 18 ادامه پیدا کرده و پس از دومین تمدید نیز اخذ آرا تا ساعت 20 ادامه یافته است، اما این مهلت برابر مقررات برگزاری انتخابات شورایاری‌ها دیگر قابل تمدید نبوده و ساعت 20 آخرین مهلت شرکت در انتخابات شورایاری‌هاست و بر این اساس نیز پیش بینی می‌شود تا پایان مهلت رای گیری حداکثر ظرف مدت دو ساعت نتایج اولیه شمارش آرا اعلام شود.

حجت نظری عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران در حاشیه بازدید از شعبه اخذ رای در «دبستان ارامنه شانت» در منطقه 8 تهران درباره میزان مشارکت در انتخابات به ایسنا گفت: در دوره گذشته انتخابات شورایاری‌ها حدود 540 هزار نفر در انتخابات مشارکت داشتند. این آمار در حال حاضر برابر گزارش‌های ما 450 هزار نفر در این انتخابات شرکت کرده‌اند که پیش بینی می‌شود با توجه به تمدید زمان شرکت در انتخابات شمار شرکت کنندگان در انتخابات شورایاری‌ها از مرز 500 هزار نفر عبور کند که این عدد فراتر از پیش بینی‌های اولیه ما بود.

نظری در منطقه 4 گفت: بیش از 46 هزار شرکت کننده به ثبت رسیده و پس از آن مناطق 15، 5، 18 و 19 به ترتیب با 35 هزار و 100، 34 هزار و 900، 30 هزار و 600 و 30 هزار و 400 شرکت کننده در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. پس از آن نیز مناطق 1، 2، 12، 16، 20، 17 و 14 قرار دارند.

عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران کمترین مشارکت را نیز در مناطق 9، 3، 22، 13 و 21 اعلام کرد و گفت: در این مناطق به ترتیب 8800، 11 هزار و 300، 11 هزار و 700، 12 هزار و 12 هزار 100 نفر در انتخابات شورایاری‌ها شرکت کردند.

نظری با اشاره به برگزاری الکترونیک انتخابات از آمادگی برای انتقال تجربیات مدیریت شهری به دولت و شورای نگهبان خبر داده و می‌گوید: چندین دوره از انتخابات بود که زمزمه‌هایی از برگزاری الکترونیک انتخابات به گوش می‌رسید اما هیچ وقت اجرایی نشده بود. امری که سرانجام مدیریت شهری تهران موفق به انجام آن شد و امیدوارند که پس از این دیگر انتخابات نیز به شکل الکترونیکی و شفاف برگزار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پنجمین انتخابات شورایاری های پایتخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۴۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳

سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با اشاره به هزینه‌های تمام شده معاینه‌ فنی خواستار افزایش این تعرفه شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی میرزایی قمی؛ سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با انتقاد از عدم افزایش سالانه تعرفه‌های معاینه فنی اظهار کرد: امسال تعرفه‌های معاینه فنی تغییری نکرده است و این در حالی است که هزینه‌های مراکز معاینه فنی با توجه به افزایش نرخ تورم و هزینه‌ها به صورت چشمگیری افزایش داشته است.

وی با بیان این‌که افزایش تعرفه‌ها در سال 1402 پس از سه سال تناسبی با هزینه‌های جاری مراکز نداشته و این خدمات را با مشکلات متعددی مواجه کرده است، افزود: عدم تغییر سالانه تعرفه معاینه فنی متناسب با رشد هزینه‌ها و نرخ تورم به صورت عمومی مراکز معاینه فنی کشور را با مشکلات جدی در بخش نیروی انسانی و نگهداری تجهیزات در شرایط استاندارد مواجه کرده و با توجه به اینکه در وضعیت کنونی نوع تعرفه‌ها به گونه‌ای است که هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد، لذا امکان این که مراکز معاینه فنی در سطح کشور به سمت کاهش کیفیت کار و تخطی از ضوابط دستورالعمل‌های ابلاغی دولت در این ارتباط سوق داده شوند و از کیفیت خدمات خود بکاهند وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که شهرداری تهران با تخصیص بودجه بخشی از هزینه مراکز معاینه فنی تحت تملک خود را تامین می‌کند، تصریح کرد: مراکز معاینه فنی شهر تهران توسط شهرداری تهران حمایت و بودجه دریافت می‌کنند و البته مراکز معاینه فنی تهران تحت این شرایط توانسته‌اند به فعالیت خود بدون هیچگونه تخطی از ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی دولت ادامه دهند. شایان ذکر است بخش بزرگی از مراکز معاینه فنی در کشور متعلق به بخش خصوصی بوده و این مراکز با مشکلات متعددی روبرو هستند و عدم افزایش تعرفه‌ها می‌تواند موجب کاهش دقت و صحت آزمون‌های معاینه فنی و یا عدم تجهیز و به‌روزرسانی دستگاه‌های مربوط به آزمون‌های معاینه فنی شود.

سرپرست ستاد معاینه فنی با تاکید بر این‌که به شدت پیگیر هستیم که امسال تعرفه‌ها متناسب با هزینه خدمات افزایش یابد، ادامه داد: براساس محاسبه ریز هزینه‌های مراکز معاینه فنی نرخ صدور گواهی معاینه فنی حداقل 320 هزار تومان برای مراجعه نخست خودروهای سبک ارزیابی می‌شود که این نرخ در حال حاضر 92 هزار تومان است و تنها حدود یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد. امیدواریم با ابلاغ تعرفه جدید در آغاز سال شرایطی فراهم شود که مراکز معاینه فنی بتوانند به حیات خود ادامه دهند. البته این موردی است که می‌بایست توسط وزارت کشور به دولت پیشنهاد شود.

وی با اشاره بدین موضوع که تعرفه معاینه فنی توسط دولت تعیین می‌شود، گفت: براساس قانون هوای پاک نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی توسط وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی تعیین و در نهایت توسط هیات وزیران تصویب می‌شود که این فرایند و طی مراحل قانونی آن موجب می‌شود این افزایش با تاخیر انجام شود. بدون تردید این رویه تعیین تعرفه توسط دولت که در قانون تبیین شده نیازمند اصلاح بوده و مورد پیشنهاد است که تصمیم سازی و تعیین آن به صورت مستقیم به وزارتخانه‌های مسئول در این حوزه و یا شوراهای اسلامی شهر تفویض شود.

میرزایی قمی گفت: با توجه به تفاوت قیمت زمین در شهرها، هزینه تمام شده انجام معاینه فنی در نقاط مختلف کشور متفاوت بوده و تعیین این تعرفه لازم است به صورت محلی توسط شوراهای اسلامی شهر با توجه به ارزیابی قیمت تمام شده همان شهر تعیین و تصویب شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط
  • برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • تعرفه فیزیکی به شعب أخذ رأی کرمانشاه ارسال نمی‌شود
  • سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق تهران
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • رقابت ۹۰ نفر برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /خبر ستاد انتخابات درباره تعرفه ها
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد