Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@05:22:03 GMT

کشف طوفان‌های نابودگر روی سطح خورشید

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۴۶۰۸۶

کشف طوفان‌های نابودگر روی سطح خورشید

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، امواج بسیار داغ پلاسما سبب به وجود آمدن لکه‌های خورشیدی شده و نشانه‌ای برای پایان یک چرخه خورشیدی است. دانشمندان ناسا به تازگی طوفان عظیم و نابودگری را که بر اثر امواج پلاسما به وجود آمده، کشف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: تلسکوپ ایکس‌ری روسیه درک انسان‌ها نسبت به جهان هستی را تغییر می‌دهد

اکتشافات و اطلاعات ارسالی جدید ماهواره‌های موجود در فضا اخیرا اطلاعات دانشمندان از چرخه‌های خورشیدی را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر چرخه خورشیدی فعالیت‌ها و واکنش‌های شیمیایی عظیم و بزرگی در خورشید رخ می‌دهد. میدان مغناطیسی این ستاره غول پیکر هر 11 سال یکبار از شمال به جنوب و یا بالعکس تغییر می‌کند. در طول این چرخه‌های خورشیدی فعالیت‌های شیمیایی درون خورشید سبب به وجود آمدن سونامی‌هایی عظیم از پلاسمای داغ می‌شود. پزوهش‌های جدید نشان داده است لکه‌های خورشیدی بر اثر همین سونامی‌های عظیم ایجاد می‌شود. 

لکه‌های خورشیدی نتیجه ایجاد طوفان‌های عظیم روی سطح این ستاره

یکی از دانشمندان ناسا در مصاحبه با رسانه‌ای آمریکایی گفت: اکتشافات اخیر دید ما نسبت به خورشید را تغییر داده و اکنون می‌توانیم به جرات بگوییم تا پیش از این نمیدانستیم دقیا در خورشید دنبال چه چیزی هستیم. حالا با دقت بسیار بیشتری نسبت به قبل می‌دانیم درون خورشید چه اتفاقی رخ می‌دهد. 

در هر طوفان عظیم خورشیدی مقدار بسیار زیادی پلاسما به سطح این ستاره می‌رسد و اختلاف دمای آن با مواد موجود روی سطح لکه‌های تیره‌ای را ایجاد می‌کند. شدت این طوفان‌ها یا سونامی‌های عظیم خورشیدی در حدی است که به مرور سبب تغییر در میدان مغناطیسی خورشید می‌شود. دانشمندان سرعت حرکت این طوفان‌ها تا ۳۰۰ متر بر ثانیه اعلام کردند. 

دانشمندان با بررسی شواهد و اطلاعات بدست آمده زمان وقوع طوفان عظیم خورشیدی بعدی را سال آینده میلادی بیان کردند. فناوری‌های کنونی به محققان و دانشمندان اجازه می‌دهد تا در زمان طوفان شاهد فوران عظیم مواد پلاسما از عمق خورشید باشند.

انتهای پیام/

اکتشافات دانشمندان دانش بشر در مورد طوفان‌های خورشیدی را افزایش می‌دهد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بهترین ها خواندنی ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۶۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود

در برنامه بالاتر موضوع تکمیل زیرساخت شهرک‌های صنعتی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. آقای ابراهیمی معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و آقای ولی‌پور مدیرعامل شهرک صنعتی شمس آباد به سوالاتی پاسخ دادند.

ولی پور گفت: زیرساخت در شهرک صنعتی دو بخش است یک مورد زیرساخت‌هایی که متولی ایجاد آن شرکت شهرک‌های صنعتی است و مورد دیگر زیرساخت‌هایی است که توسط وزارتخانه‌های دیگر باید ایجاد شود. در دسته اول بر اساس برنامه ریزی ها، بخشی از زیرساخت‌هایی که تدوین شده اجرایی می‌شود و اگرچه کمبود‌هایی در این بخش وجود دارد، اما نظام‌مند است.

او افزود: عمده چالشی که در شهرک‌های صنعتی دارند در دسته دوم زیرساخت‌ها قرار دارد. به عنوان مثال در شهرک صنعتی شمس آباد، وزارت نیرو ۶۰۰ مگاوات تعهد داده است، اما بر اساس آخرین گزارش ظرفیت ایجاد شده در حدود ۲۵۰ مگاوات است. مشکل قطعی برق مهمترین مشکل شهرک‌های صنعتی است. سال گذشته قطعی برق‌های نظام‌مند که از اواسط خرداد آغاز می‌شود و تا اواخر شهریور ادامه دارد را دو روز در هفته تجربه کردیم.

این صنعتگر ادامه داد: در طی این چهارماه حدودا یک ماه شهرک‌های صنعتی نتوانستند فعالیت داشته باشند و در شهرکی مثل شمس آباد، هزینه پرداختی کارفرما به کارگرانی که به دلیل قطعی برق نتوانستند کار کنند، ۶۰۰ میلیارد تومان بود.

ابراهیمی گفت: قسمتی از تعهداتی که سازمان صنایع کوچک می‌تواند انجام دهد، بر اساس برنامه زمانبندی، نیاز واحد‌های صنعتی را برطرف کردیم. اما آن بخش از کار که به صورت مشترک باید اقداماتی انجام شود، تا میزان مطلوب فاصله داریم. ما ۸۶۰ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور داریم. نیمی از این مقدار در گروه شهرک‌های تقاضا محور قرار دارند و زیرساخت‌های اولیه ایجاد شده است.

او ادامه داد: با توانیر ۱۲۴ تفاهم نامه در سطح کشور داریم که بر اساس آن ۵ هزار مگاوات به ظرفیت شهرک‌های صنعتی اضافه می‌شود. ۹.۲ هزار میلیارد تومان اعتباری بوده که در سال‌های گذشته برای تکمیل پست‌های برق پیش بینی شده بود؛ اما با توجه به تورم این پروژه‌ها سرمایه بیشتری نیاز دارند که در بودجه وزارتخانه‌ها نمیگنجد و به معنای دیگر بسیاری از خدمات این دستگاه‌ها به دلیل نبود اعتبار به عقب افتاده است.

ولی‌پور گفت: سهم بخش صنعت از مصرف آب کشور ۲ درصد است که لزوم آب شیرین هم نیست، اما سهم بخش کشاورزی ۹۸ درصد است. با ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه که در اختیار شهرک صنعتی شمس آباد قرار گرفته ۴۵ هزار اشتغال ایجاد شده است.

ابراهیمی نیز در این باره گفت: به ازای هر لیتر آبی که در شهرک‌های صنعتی مصرف می‌شود در استان‌های مختلف کشور از ۵۰ تا بیش از ۱۰۰ مورد اشتغال زایی انجام می‌شود. البته صنایع بزرگ نیز با بهره گیری بازچرخانی آب باید نیاز خود را به حداقل برسانند.

او افزود: ۹۲ نقطه در کشور در مجاورت و داخل شهرک‌های صنعتی برای استقرار نیروگاه‌های خورشیدی پیشبینی کردیم. ۱۶ نقطه در هفت استان کشور و یک شهرک تخصصی را در برنامه داریم. برنامه ما این تا پایان سال این ۹۲ نقطه به شرایط واگذاری برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • اجتماع عظیم صادقیون در مشهد 
  • ویدیو/ مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!
  • تصاویر وحشتناک از سیل عظیم آذربایجان شرقی
  • تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود
  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی