Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@02:47:10 GMT

چکار کنیم تا دهانمان خشک نشود؟

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۴۶۵۰۵

ابتلا به برخی بیماری‌ها می‌تواند خشکی دهان را ایجاد کند، مثل سندروم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونت‌های باکتریایی و ویروسی و نارسایی مزمن و پیشرفته‌ی کلیه. ناطقان: در حین انجام فعالیت دهان و گلویم خشک می‌شود چه علتی می‌تواند داشته باشد؟

چکار کنیم تا دهانمان خشک نشود؟

به‌طورکلی می‌توان علل آن را موارد زیر دانست:
- اثرات جانبی مصرف برخی از داروها: مصرف برخی از دارو‌ها مانند دارو‌های ضدافسردگی، دارو‌های آنتی‌هیستامین و ضد احتقان، دارو‌های ضد اسهال، شل کننده‌های عضلانی، دارو‌های فشارخون بالا، دارو‌های بی‌اختیاری ادرار و دارو‌های بیماری پارکینسون، ایدز و دیابت می‌توانند منجر به خشکی دهان در افراد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیشتربخوانید: علت التهاب زبان (گلوسیت) چیست؟

بالا رفتن سن: بالا رفتن سن به‌خودی‌خود نمی‌تواند علت مهمی برای خشک شدن دهان باشد، اما معمولاً افراد مسن به علت درمان‌های پزشکی و مصرف دارو‌ها با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

- درمان‌های پزشکی: روش درمان برخی بیماری‌ها می‌تواند خشکی دهان را در افراد تشدید کند، مثلاً دارو‌های شیمی‌درمانی به علت آسیب رساندن به سلول‌های دهان می‌توانند در کیفیت و کمیت بزاق ترشح شده اختلال ایجاد کنند و خشکی دهان را سبب شوند. هم‌چنین در طی روش پرتودرمانی (رادیوتراپی) اگر اشعه واردشده به ناحیه گردن و سر، غدد ترشح‌کننده بزاق را تحت تأثیر قرار دهد، سبب اختلال در تولید بزاق می‌شود. هم‌چنین بیمارانی که تحت همودیالیز قرار می‌گیرند، به علت محدودیت در میزان مصرف مایعات، با خشکی دهان مواجه می‌شوند.

آسیب‌های عصبی: اگر طی حادثه‌ای (مثل تصادف رانندگی)، به ناحیه صورت و یا گردن فرد آسیب وارد شود و یا تحت عمل جراحی ناحیه گردن و یا صورت قرار بگیرد، احتمال دارد به علت آسیب عصب هفتم جمجمه‌ای (عصب فاسیال)، تولید بزاق دچار مشکل شود.

برخی از دارو‌ها مانند دارو‌های ضدافسردگی، دارو‌های آنتی‌هیستامین و ضد احتقان، دارو‌های ضد اسهال، شل کننده‌های عضلانی، دارو‌های فشارخون بالا، دارو‌های بی‌اختیاری ادرار و دارو‌های بیماری پارکینسون، ایدز و دیابت می‌توانند منجر به خشکی دهان در افراد شوند

- بارداری: به دلیل تغییرات هورمونی بدن در طی بارداری ممکن است مادر باردار به دیابت بارداری مبتلا و همین باعث خشکی دهان شود.

- دوران قاعدگی خانم‌ها: در این دوران به دلیل خونریزی نیاز به مصرف آب بیشتر است و جای نگرانی ندارد. هر چه دوران قاعدگی سنگین‌تر باشد احتمال افزایش تشنگی نیز بیشتر خواهد بود.

- برخی بیماری‌ها: ابتلا به برخی بیماری‌ها می‌تواند خشکی دهان را ایجاد کند، مثل سندروم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونت‌های باکتریایی و ویروسی و نارسایی مزمن و پیشرفته‌ی کلیه.

مصرف سیگار و تنباکو و الکل نیز منجر به خشکی دهان می‌شود و اگر با علل گفته‌شده همراه شوند، می‌توانند میزان خشکی دهان را افزایش دهند.

ممکن است هیچ‌کدام از این‌ها نباشد و شما کم آب می‌نوشید و یا از غذا‌های پر ادویه و شور استفاده می‌کنید. به‌هرحال با مشورت با یک پزشک و برخی آزمایش‌ها خیالتان راحت می‌شود که مشکل خاصی وجود ندارد.
راهکار‌هایی برای کاهش خشکی دهان

- مرتباً آب بنوشید. در تمام روز تا موقعی که به رختخواب می‌روید آب را فراموش نکنید تا دهانتان همیشه مرطوب باشد.
آب داغ یا بیش از حد سرد ننوشید. بهتر است چند قطره آب لیموترش هم به آب مصرفی روزانه‌تان اضافه کنید.

- مکیدن آب‌نبات و جویدن آدامس بدون قند باعث افزایش ترشح بزاق می‌شود.

- چای سبز، دمنوش بابونه و یا دم کرده زنجبیل برای تحریک ترشح بزاق مفید است.

- از غذا‌هایی مثل سوپ، آبگوشت و به‌طورکلی از غذا‌های نرم و مرطوب که داغ نیستند، میل کنید.

- از شوینده‌های دهانی تبلیغاتی و شوینده‌هایی که حاوی الکل و پر اکسیداز هستند استفاده نکنید، چون این مواد خشکی دهان را تشدید می‌کنند.

- از غذا‌های شور و خشک مثل بیسکویت، کراکر، نان تست و نان‌های خشک، میوه‌های خشک، موز، ماهی و غذا‌های حاوی شکر زیاد اجتناب کنید.

- نوشیدنی حاوی کافئین مثل قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنی حاوی شکلات میل نکنید. الکل با افزایش ادرار باعث کم‌آبی بدن می‌شود و همچنین از میل کردن آبمیوه‌های اسیدی مثل پرتقال، سیب، انگور، گریپ‌فروت و گوجه‌فرنگی پرهیز کنید.

- مصرف غذا‌های شور و ادویه‌دار را به حداقل برسانید، چون در خشکی دهان ایجاد درد می‌کنند.

- سیگار کشیدن را ترک کنید.

- برای کاهش التهاب لب‌هایتان، از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

- مسواک نوع نرم برای شستشوی دندان‌ها مناسب‌تر است.

- از بخور (مرطوب‌کننده هوا) برای ایجاد رطوبت در هوا خصوصاً در شب بهره بگیرید.

تا جایی که ممکن است از تنفس دهانی خودداری کنید و با بینی نفس بکشید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: دهان ، خشک شدن ، عفونت باکتری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دهان خشک شدن عفونت باکتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اجرایی بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بر تسریع در روند احداث آب‌شیرین‌کن طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان تاکید کرد و گفت: افزایش جبهه‌های کاری می‌تواند در تسریع عملیات اجرایی پروژه اثرگذار باشد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در جریان بازدید از سد جریکه در شهرستان زهک، چاه‌نیمه‌ها و پروژه احداث آب‌شیرین‌کن طرح تامین اضطراری آب سیستان و زاهدان با اشاره به ضرورت تامین پایدار آب شرب و بهداشت شهروندان منطقه و اهمیت پروژه آب‌شیرین‌کن زاهدان از نظر ملی و توجه ویژه دولت به آن، گفت: افزایش جبهه‌های کاری می‌تواند در تسریع عملیات اجرایی پروژه اثرگذار باشد و علاوه بر این باید راهکارهای متنوع دیگری نیز برای تسریع در تکمیل آن مورد توجه قرار گیرد.

امینی با اشاره به نشست تخصصی بررسی راهکارهای تسریع عملیات اجرایی پروژه آب‌شیرین‌کن گفت: در این جلسه اقدامات انجام شده در بخش آب، برق، نصب تجهیزات و راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن، ایستگاه پمپاژ و موارد مربوط به محوطه‌سازی و دیوارکشی مورد بررسی قرار گرفت و امیدواریم این پروژه هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد.

گفتنی است، این پروژه به عنوان بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن خشکی جهان با ظرفیت تامین 100 هزار مترمکعب در شبانه‌روز به منظور تامین اضطراری بخشی از آب مورد نیاز سیستان و زاهدان در حال اجراست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • محمد مهاجری به مهدی نصیری: آخر شما را با شاهزاده چکار؟ /یک موی گندیده تاجزاده به همه هیکل شاهزاده کثیف شرف دارد /از این راه برگردید
  • عملیات اجرایی بزرگترین آب‌شیرین‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • عملیات اجرایی بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد