Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، گفت: ستاد نانو از زمانی که سند راهبردی نوشته شد از همان ابتدا فعالیت خود را بر توسعه منابع انسانی و توسعه علمی و فناوری با رویکرد نگاه به آینده و صنعتی سازی بَنا نهاد.

وی با اشاره به این‌که از همان ابتدا مقوله تجاری‌سازی یکی از برنامه‌های جدی ستاد ویژه فناوری نانو بود، گفت: بر همین اساس ما زیرساخت‌های لازم برای تجاری‌سازی تولیدکنندگان محصولات مبتنی بر فناوری نانو فراهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به لحاظ قابلیت شرکت‌های تولید سعی کردیم که محصولات تولیدی مبتنی بر فناوری نانو این شرکت‌ها را روانه بازار کنیم. مقوله دوم، استفاده از فناوری نانو در صنایع موجود، ارتقای کیفیت محصولات و ارتقای رقابت‌پذیری این شرکت‌ها بود که خوشبختانه در این دو مقوله نتایج خوبی را کسب کردیم

سرکار، با تأکید بر این‌که ستاد فناوری نانو دو برنامه اصلی را در سرلوحه کاری خود قرارداده است، اظهار کرد: به لحاظ قابلیت شرکت‌های تولید سعی کردیم که محصولات تولیدی مبتنی بر فناوری نانو این شرکت‌ها را روانه بازار کنیم. مقوله دوم، استفاده از فناوری نانو در صنایع موجود، ارتقای کیفیت محصولات و ارتقای رقابت‌پذیری این شرکت‌ها بود که خوشبختانه در این دو مقوله نتایج خوبی را کسب کردیم.

تولید بیش از ۲۰۰ مورد از تجهیزات آزمایشگاهی توسط ۵۰ شرکت در داخل

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در رابطه با طراحی و ساخت تجهیزات، تصریح کرد: هم‌اکنون ۵۰ شرکت بیش از ۲۰۰ مورد از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته در حوزه نانوتکنولوژی ساخته و وارد بازار کرده‌اند تا جایی که اکثر تولیدات این شرکت‌ها به کشورهای خارجی صادر می‌شود.

ورود شرکت‌های فناوری در 15 حوزه صنعتی

وی ادامه داد: بحث دوم اینکه بتوانیم این فناوری را در صنایع مختلف رسوخ دهیم تا کیفیت و رقابت‌پذیری محصولات را ارتقا دهیم. هم‌اکنون در ۱۵حوزه صنعتی ازجمله صنایع داروسازی، بهداشتی و آرایشی، ساختمان، پلیمر، نفت و پتروشیمی، نساجی، خودرو، کشاورزی، آب و محیط‌زیست زیست، لوازم خانگی خانگی و محصولات ورزشی از فناوری نانو استفاده می‌شود.

فعالیت ۲۱۷ شرکت تولیدی در حوزه محصولات مبتنی بر فناوری نانو

در حال حاضر بیش از ۶۰۰ محصول مبتنی بر فناوری این شرکت‌ها در بازار به فروش می‌رسد. لازم به ذکر است که تولیدات این شرکت‌ها تأییدیه ستاد فناوری نانو رادارند

سرکار، با اشاره به این‌که ۲۱۷ شرکت تولیدی در حوزه محصولات نانو فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ محصول مبتنی بر فناوری این شرکت‌ها در بازار به فروش می‌رسد. لازم به ذکر است که تولیدات این شرکت‌ها تأییدیه ستاد فناوری نانو رادارند.

صادرات ۶۲ میلیون دلاری محصولات نانویی به خارج از کشور

وی افزود: محصولات مبتنی بر فناوری تولیدی این شرکت‌ها به بیش از ۴۵ کشور دنیا صادر می‌شود. تا جایی که طبق آمار ۹۶ حدود ۶۲ میلیون دلار صادرات محصولات نانویی به کشورهای خارجی محقق شد که در نوع خود رقم قابل‌توجهی است.

صادرات اکثراً به کشورهای کره جنوبی، چین، روسیه، استرالیا، ترکیه، مالزی، بسیاری از کشورهای اروپایی نظیر آلمان، انگلیس،فرانسه و آمریکای لاتین انجام می‌شود. همچنین در همین رابطه در چندین کشور دفاتر تجاری‌سازی نانو را راه‌اندازی کردیم

سرکار گفت: این صادرات اکثراً به کشورهای کره جنوبی، چین، روسیه، استرالیا، ترکیه، مالزی، بسیاری از کشورهای اروپایی نظیر آلمان، انگلیس،فرانسه و آمریکای لاتین انجام می‌شود. همچنین در همین رابطه در چندین کشور دفاتر تجاری‌سازی نانو را راه‌اندازی کردیم.

ایران صاحب صنعت نانو شد

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تصریح کرد: در کنار این فعالیت‌ها سعی کردیم که خودمان طراح و سازنده ماشین‌آلات صنعتی باشیم و اکنون حدود ۳۰ مورد از تجهیزات ماشین‌آلات صنعتی و خط تولید صنعتی در رابطه با صنعت نانو در کشور تولید می‌شود. به‌طوری‌که بعضاً این ماشین‌آلات آلات نیز به خارج صادر می‌شود. می‌توانیم باافتخار بگوییم که ایران اکنون صاحب صنعت نانو است.

در رابطه با بحث تنوع محصولات وتکنولوژی ایران جزء ۵ کشور برتر جهان است

وی، رتبه ایران را ازنظر علمی رتبه ۴ دنیا اعلام کرد و افزود: در رابطه با بحث تنوع محصولات وتکنولوژی ایران جزء ۵ کشور برتر جهان است.

سرکار در خصوص آمار فروش محصولات فناوری نانو، گفت: هنوز آمار سال ۹۷ استخراج‌نشده است ولی اطلاعات اولیه نشان می‌دهد که بازار فروش محصولات مبتنی بر فناوری نانو سال ۹۶ حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان بود و پیش‌بینی می‌شود برای ۹۷ بالغ‌بر ۴ هزار میلیارد تومان باشد.

حدود ۶۰ درصد شرکت‌های فعال در صنعت نانو دانش‌بنیان هستند

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ادامه داد: از تعداد ۲۱۷شرکت فعال در عرصه فناوری نانو در کشور حدود۶۰ درصد شرکت‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که محصولات مبتنی بر فناوری نانو تولید می‌کنند.

وی، توسعه صادرات، توسعه صنعتی سازی و تولید را برنامه‌های اصلی این ستاد تا پایان سال عنوان کرد و گفت: دانشگاه‌ها درزمینه تربیت نیروی انسانی توانمند نقش کلیدی دارند. ما بدون توسعه علمی و داشتن بنیه علمی خوب در توسعه تکنولوژی موفق نخواهیم بود، بنابراین آنچه که در توسعه تکنولوژی اتفاق می‌افتد به‌تبع آن صنعتی سازی ریشه در فعالیت دانشگاهی دارد و اگر بنیه علمی خوبی نداشته باشیم طبیعتاً در توسعه تکنولوژی موفق نخواهیم بود و درنهایت به یک کشور کپی کار تبدیل خواهیم شد.

دانشگاه‌ها در زمینه تربیت نیروی انسانی توانمند نقش کلیدی دارند. ما بدون توسعه علمی و داشتن بنیه علمی خوب در توسعه تکنولوژی موفق نخواهیم بود، بنابراین آنچه که در توسعه تکنولوژی اتفاق می‌افتد به‌تبع آن صنعتی سازی ریشه در فعالیت دانشگاهی دارد

سرکار افزود: خوشبختانه ظرفیت دانشگاهی در کشور چه ازنظر علمی، کمی و کیفی بسیار بالاست و باید به ریشه توجه کرد. ما نباید همیشه به محصول نگاه کنیم یک درخت تنها فقط تنه و شاخ و برگ و میوه نیست بلکه همه اینها حاصل ریشه بوده که درخت را استوار نگه‌داشته است و همین امر موجب رشد و تقویت آن می‌شود. دانشگاه‌ها به‌مثابه ریشه هستند.

دانشگاه آزاد متولی بالغ‌بر ۲۵ درصد تولیدات علمی کشور

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت گسترده‌ای در عرصه فناوری نانو دارد. می‌توان گفت؛ اگر تمام واحدها و خود مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی را به‌عنوان یک واحد در نظر بگیریم واقعاً کارنامه بسیار درخشانی دارد. طبق مطالعاتی که آمریکایی‌ها انجام دادند دانشگاه آزاد اسلامی ازنظر بروز و ظهور نانو و تکنولوژی رتبه۲۰ دنیا را به خود اختصاص داده است.

طبق مطالعاتی که آمریکایی‌ها انجام دادند دانشگاه آزاد اسلامی ازنظر بروز و ظهور نانو و تکنولوژی رتبه۲۰ دنیا را به خود اختصاص داده است

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد متولی بالغ‌بر ۲۵ درصد تولیدات علمی کشور است.

انتهای پیام/

169 / 167 فناوری نانو سند راهبردی صنعتی سازی تجاری سازی صادرات دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی حبیبه رحیمیان تولید محصول تکنولوژی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری نانو سند راهبردی صنعتی سازی تجاری سازی صادرات دانشگاه آزاد اسلامی تولید محصول تکنولوژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۷۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»

در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» مسابقه ای با عنوان « سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو» برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در این مسابقه شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان شبکه آزمایشگاهی توانا و دبیران دانش‌آموخته‌ رشته‌های مرتبط با علوم و فناوری نانو مانند زیست، شیمی و فیزیک می‌توانند با انجام آزمایش «سنتز سبز نانوذرات به کمک عصاره لیمو» در بیست و دومین مسابقه ماهر شرکت کرده و برنده گرنت آموزشی به ارزش 10 میلیون ریال شوند.

این مسابقه در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» طراحی شده است. علاقمندان تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه فرصت دارند فیلم آموزشی بر مبنای محتوای آزمایش مورد نظر بسازند و به شماره ۰۹۲۱۹۵۶۳۷۳۱ در پیام‌رسان شاد ارسال نمایند.

فیلم آموزشی با فرمت MP4 که حداقل و حداکثر زمان آن به ترتیب ۴ و ۸ دقیقه  تهیه شود. داوران پس از بررسی آثار دریافت شده براساس موارد زیر به آن‌ها امتیاز داده و فیلمی که بیش‌ترین امتیاز را کسب کند به عنوان فیلم برنده انتخاب می‌شود.

انجام آزمایش:
بیان تئوری
بیان مراحل آزمایش
انجام کامل مراحل آزمایش و نمایش آن
نشان‌دادن و بیان نتیجه
پاسخ به سوالات انتهای دستور کار

خلاقیت:
بیان جذاب تئوری و ساده‌سازی آن برای دانش‌آموزان
استفاده از مدل آموزشی و یا فیلم و تصویر مرتبط با آزمایش

صوت و تصویر:
کیفیت صدا و تصویر
استفاده از افکت و جذابیت بصری

سایر نکات:
معرفی کامل خود و مرکز و آزمایش مورد نظر
رعایت بازه مناسب
درج لوگو باشگاه و مرکز در فیلم

آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی می‌توانند با استفاده از حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مواد مورد نیاز را تهیه و با انجام آزمایش در مسابقه شرکت کنند. برای اطلاع از نحوه برخورداری از این حمایت اینجا کلیک کنید.

بنابر اعلام ستاد نانو، به تمامی شرکت‌کنندگان در این مسابقه گواهی شرکت در مسابقه اعطا می‌شود و فیلم آموزشی برگزیده در سایت باشگاه نانو در صفحه «مسابقه ماهر» قرار می‌گیرد.

شرکت در مسابقه ماهر موجب کسب امتیاز ویژه در ارزیابی آزمایشگاه‌های عضو شبکه توانا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»