Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@22:52:46 GMT

روزگار لاکچری های ایرانی پس از تحریم ها

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۴۷۱۸۲

روزگار لاکچری های ایرانی پس از تحریم ها

به گزارش خبرنگار برنا ؛ امروزه  نمی توان تاثیرات شبکه های اجتماعی را بر روی زندگی مردم در نظر نگرفت و از آن صرفنظر کرد .

 واما در شرایط فعلی کشور که قشر عظیمی از مردم با مشکلات و معضلات اقتصادی روبرو هستند و اثر گذاری تحریم ها را پر رنگ تر از هر زمانی در وضع معیشت و زندگی خود حس می کنند  باید بیش از پیش شاهد یک همدلی و یک رنگی در بین آحاد مردم جامعه باشیم و رنگ خوش رنگ این همدلی را حتی در فضاهای مجازی نیز بین طبقات مختلف با یکدیگر ببینیم ولی با گشت زنی در فضای مجازی و نگاه انداختن به صفحات افراد ثروتمند کشور با تصاویری از زندگی های لاکچری آنها رو به روی می شویم که انگار در ایران نیستند و هیچ اتفاقی و تحریمی در فضای زندگی آنها رخ نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرروز تصاویر پز آلودی از خودروهای میلیاردی  جدیدی  که خریده اند تا ساعت ها و لباس ها و کفش ها و رستوران ها و سفرها و .... در صفحات خود منتشر می کنند و باز نشر قاب های زندگی آنها در صفحات دیگر منتشر می شود و در منظر دید جامعه قرار می گیرد .

طی تحقیقات که بر روی صفحات مجازی لاکچری های ساکن ایران ، در بازه زمانی مشخصی که پس از اعمال شدیدتر تحریم ها صورت گرفته شاهد عدم تاثیر گذاری این تحریم ها بر روی زندگی اکثریت این  افراد بوده ایم و موضوع حائز اهمیت دراین خصوص، بی تفاوتی اکثر افراد  قشر مرفه  نسبت به زندگی اقشار دیگر جامعه  است که در یک کشور  در حال زندگی کردن هستند که نشان دهنده مسئولیت اجتماعی کمرنگ  در بین این افراد نسبت به اتفاقاتی که در پیرامون آن ها رخ می دهد است و نکته مهمتر آنجاست که عدم مسئولیت پذیری اجتماعی  در بین جوانان این قشر بسیار پررنگ تر است ؛ گویی انگار در این کشور هستند ولی نیستند ...

در تعریف مسئولیت اجتماعی می خوانیم :

مسئولیت اجتماعی؛  شامل شرکت هر فرد در اجتماعی که در آن زندگی می کند است که می توان آن را به علاقه مندی از اتفاقاتی که در جامعه رخ می دهد و شرکت فعال برای حل برخی از مشکلاتی که در اجتماع به وقوع می پیندد تعریف کرد. جامعه همواره در حال تغییر است و با فراز و فرودهایی روبرو است، فردی که در خصوص اجتماع و حوادث پیرامون خود احساس مسئولیت می کند به طرق مختلف در خلال این تغییرات می تواند با فعالیت های اجتماعی نقش بسزایی را ایفا سازد و این نوع فعالیت ها را به یک نوع سبک زندگی تبدیل کند.

باید دانست تمامی مسئولیت های اجتماعی چه به صورت فردی و چه به صورت شرکتی کاملا داوطلبانه است و بر روی این ایده استوار است که به جای منفعل بودن نسبت به مشکلات اجتماعی ، اقدامی فعال را نسبت به آن ها داشته باشیم و رفتارهای مضر و مخرب را که به صورت غیر مسئولانه روی می دهد قبل از آسیب رساندن به اجتماع و محیط از بین ببریم.

همانطور که گفته شد تحریم ها تاثیرات ملموسی را بر روی زندگی و وضع معیشت مردم ایران گذاشته است و قدرت اقتصادی در درون قشر متوسط و فقیر جامعه به میزان قابل توجهی کاهش داده است ، اما اگر در فضای مجازی و برنامه های ارائه دهنده این فضا گشت و گذاری داشته باشیم و نگاهی به صفحه های منتسب به این دست از آدم ها( افراد لاکچری ) که اکثرا از قشر مرفه جامعه هستند  بیاندازیم ، اثری از نگرانی و یا داشتن دغدغه ای در خصوص وضع معیشت  ندارند و به طور روز مره کارهایی را که قبل از اعمال شدید تحریم ها داشتند انجام می دهند و حتی در مواقعی نیز خوشگذارانی های خود را بیشتر از گذشته به اشتراک می گذارند و در مقابل مشکلاتی که گریبانگیر مردم است و اکثرا حتی در مخیله خود به فعالیت های اجتماعی داوطلبانه فکر نمی کنند و آن را کاری بیهوده می دانند .

در شرایط عادی یک جامعه و وقتی کل یک کشور متاثر از فشارهایی اقتصادی و مشکلات  اجتماعی نیستند شاید این دور بودن این دست افراد به اصطلاح لاکچری از دغدغه مردم های قشر دیگر زیاد عجیب نباشد ولی وقتی همه تحت تاثیر هستند این بی توجهی به شکل یک نوع آسیب اجتماعی در می آید.

امان الله قرایی مقدم،جامعه شناس و استاد دانشگاه با بیان اینکهافرادی که به اصطلاح به آن ها لاکچری می گویند و از قشر مرفه جامعه هستند ، در واقع برده و اسیر اشیاء خود هستند و به عبارتی شئ سروری در درون زندگی آن ها حاکم است گفت :  البته نه فقط در قشر مرفه بلکه در اقشار دیگر جامعه نیز این شئ سروری در قالبی کوچکتر حاکم است که باعث به وجود آمدن یک خودخواهی در بین آحاد جامعه خواهد شد و تبعاتی مانند فخر فروشی و و از بین رفتن حس نوع دوستی خواهد شد.

وی افزود : وقتی اقتصاد بیمار می شود افراد بر اساس نابسامانی های اقتصادی مانند رانت و رشوه و روابط رشد خواهند کرد و این مسائل جایگزین حاکمیت قانونی و اقتصادی یک جامعه  خواهد شد و شاهد افرادی  خواهیم بود که یک شبه ره صد ساله را می روند و باعث به وجود آمدن این نوع سبک زندگی و این قشر در جامعه خواهیم بود اما اگر با جامعه ای سالم روبرو باشیم ، افراد بر اساس لیاقت و شایستگی ها و ضوابط و تخصص در داخل جامعه رشد می کنند و به جایگاه های مطلوب خواهند رسید.

این جامعه شناس با اشاره به سخن  پیتیریم سوروکین، جامعه شناس آمریکایی و استاد دانشگاه هاروارد که  ذهنیت حاکم بر تمامی جوامع و اذهان مردم مادیات است ، وقتی  مادیات پر رنگ شود ، میزان معنویات و همدلی کاهش می باید و افراد به ربات هایی بی احساس و خود محور تبدیل می شوند که به جز خود به هیچ چیز دیگری فکر نمی کنند ادامه داد :  در نتیجه همدلی و همیاری وجود نخواهد داشت و در جامعه ما نیز این امر به شدت در حال رشد است و با غافل ماندن از معنویات و فرهنگ سازی ها خود نیز به این مسئله دامن زده ایم.

قرایی مقدم باتاکید بر اینکه رفتار بی تفاوت نسبت به مشکلات اجتماعی مردم این روزها تنها مختص بعضی از اقشار مرفه نیست گفت :افراد مرفه در داخل هر جامعه ای وجود دارند اما به این شکل و به اینصورت و به این گستردگی و با این گونه  رفتارها  و سبک زندگی کمتر وجود دارد و اکثرا درهمه جوامع وقتی یک مشکل ملی است و دو قشر دیگر جامعه را به شدت به خود معطوف کرده است ؛ قشر به اصطلاح مرفه جامعه تا این حد سرگرم زندگی خود و بی خبر از روزگار دیگران زندگی را نمی گذراند و یا حداقل تا این حد خودنمایی نمی کند .  از دلایل اصلی رانت خواری است که قشر ثروتمند و بی احساس را شکل می دهد .

 این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه همدلی قشر مرفه با اقشار دیگر شاید پررنگ دیده می شود و آنهم بخاطر خودنمایی هایی آنها است ولی شمال شهر و جنوب شهر و حتی روستا یا شهر ملاک نیست و آموزش همگانی در خصوص اشاعه هرچه بیشتر معنویات باید در تمامی سطوح و برای تمامی اقشار مختلف جامعه داده شود بیان داشت :  راه های مختلفی نیز برای آموزش دادن وجود دارد از جمله بازخوانی تاریخ ملت ها و عملکردی که آن ها در طول یک تاریخ داشته اند، پرداختن به فرهنگ غنی داخل کشور و در اختیار قرار دادن برای آموزش و همچنین بهره برداری از فرهنگ باقی ملل برای تاثیر پذیری و مشاهده راه و روش و پیشرفتی که در عرصه فرهنگ و معنویات داشته اند از راه های آموزش افراد است.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه سبک زندگی شبکه های اجتماعی فضای مجازی مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۷۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است.

محسن محمدنیا در گفت و گو با ایسنا ورزش را یکی از عوامل سلامتی انسان و محیط‌زیست دانست و افزود: امروزه به علل متعددی مانند زندگی ماشینی، توسعه آپارتمان‌نشینی، تماشای بیشتر تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای، تحرک افراد کاهش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: علل فوق موجب شده تا بسیاری از انسان‌های امروزه به کالری کمتری نسبت به انسان‌های گذشته نیاز داشته باشند ولی با گرایش افراد به غذاهای پرکالری، آماده، با چربی، قند و نمک بالاتر از میزان نیاز بدن و کاهش مصرف لبنیات، رسیدن ریزمغذی‌ها به بدن دچار اختلال شده و شیوع اضافه وزن و چاقی رو به افزایش است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مطالعه STEPS حدود ۶۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند که نتیجه این وضعیت افزایش شیوع بیماری‌های غیر واگیر از جمله دیابت و فشارخون بالا بوده است.

وی بیان کرد: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است که اتفاقاً بخش زیادی از آنها قابل پیشگیری است. یکی از راه‌های پیشگیری، ورزش منظم است.

محمدنیا تصریح کرد: از ورزش‌های در دسترس می‌توان به پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری و ورزش‌های کششی و قدرتی اشاره کرد که می‌تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود.

وی افزود: هر فرد برحسب شرایط زندگی و سلامتی می‌تواند پیاده به محل کار برود، پیاده به خرید برود، به جای آسانسور از پله استفاده کند، در منزل به گل کاری بپردازد، یا در پارک‌ها و جاده‌های سلامتی به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بپردازد.

این کارشناس ورزش برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در طول زندگی برای ورزش را بسیار مهم دانست و گفت: این ورزش‌ها فواید بسیار زیادی برای انسان و محیط‌زیست دارد به طوری که یادگیری، خلاقیت و بازدهی انسان را افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: ورزش در سالمندان می‌تواند با افزایش خون‌رسانی به مغز، احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد، همچنین با کنترل قند، چربی و فشارخون، باعث کاهش بیماری‌ها می‌شود.

محمدنیا عنوان کرد: ورزش در کنار دیگران مزایای زیادی دارد؛ چراکه سرمایه‌های اجتماعی (دوست، مربی، همراه و هم صحبت) را افزایش داده و باعث کاهش بیماری‌های روحی روانی نیز می‌شود. ورزش با حفظ توده عضلانی و مصرف انرژی پایه، پدیده سالمندی را به تأخیر انداخته و عمر انسان را طولانی‌تر می‌کند.

وی در همین خصوص از همه شهروندان خواست حتماً در زندگی پرمشغله امروزی وقتی برای ورزش بگذارند تا سالم‌تر پیر شده و دوران سالمندی مستقل‌تری داشته باشند. افراد مبتلا به بیماری که تاکنون ورزش با شدت متوسط و بالاتر نداشته‌اند، قبل از شروع ورزش باید با پزشک خود مشورت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • جغرافیای لایک‌ها و دیس لایک‌ها
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان