Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مناقبی عضو هیات رئیسه مجمع واردات در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص به حداقل رسیدن اختلاف قیمت ارز نیمایی با نرخ بازار آزاد گفت: در چند ماه اخیر هر وقت من و یا سایر تشکل‌های بخش خصوصی تریبونی داشتیم، اعلام کردیم که برای کار کردن، ثبات اقتصادی می‌خواهیم. اگر امروز با شرایط تحریم  وظیفه ملی بخش خصوصی سنگین‌تر شده است دولت و نهادهای تاثیر گذار حداقل یک ثبات نسبی را برای ما به وجود آورند تا بتوانیم به وظیفه خود برسیم، نه اینکه امروز وضعیت به گونه‌ای باشد که عملا ما را(واردکنندگان) در مقابله مردم قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مصرف کننده همیشه قیمت اجناس را با ارزان‌ترین قیمت ارز محاسبه می‌کند اگر ارز نیما پایین‌تر از ارز آزاد باشد همان را مبنا قرار می‌دهد در صورتی که نمی‌داند ما بابت تبدیل ارز تخصیص یافته از سوی بانک به ارز فروشنده باید هزینه کنیم یا بابت نقل و انتقال پول به بانک فروشنده باید کارمزد پرداخت کنیم. اینها همه هزینه‌هایی است که مبلغ بزرگی را شامل می شود

وی ادامه داد: زمانی که ارز بازار آزاد ارزان‌تر می‌شود همان نرخ مورد محاسبه قرار می‌گیرد در حالی که مردم نمی‌دانند واردکنندگان شناسنامه‌دار و افرادی که قانونی رفتار می‌کنند اصلا این ارز را دریافت نمی‌کنند و تنها استفاده ارز آزاد برای ما گرفتن مقدار محدودی برای هزینه‌های هتل و رفت و آمد در کشور دیگر است و نتیجه این اتفاقات این است که ما را در مقابل مردم قرار می‌دهند.

وی با اشاره به صحبت‌های وزیر بهداشت مبنی بر گرفتن ارز برای واردات استنت قلب اما ورود کابل برق گفت: وقتی برای واردات یک کالا باید هفت خان رستم طی شود، انواع مجوزها گرفته شود و بر روی درخواست، از کارشناس وزارت صمت تا بانک مرکزی، گمرک و بانک عامل نظارت می‌کنند، چگونه می‌شود یک چنین تخلفی انجام داد، غیر از این است که این تخلف حاصل یک کار شبکه‌ای است و تمام افراد از آن ذینفع هستند.

این فعال اقتصادی ادامه داد: برای من واردکننده شناسنامه‌دار که بیش از ۳۰ سال است در این حوزه فعال هستم از هنگام تائید ثبت سفارش تا زمان تخصیص و واریز ارز، درخواستم بررسی می‌شود حالا چگونه ممکن است استنت قلب آن هم به دو میلیون یورو ثبت سفارش باشد اما به جای آن کابل برق ترخیص شود.

مناقبی با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر نفی واردات و تقبیح آن گفت: آن قسمت واردات بد است که به فردی مجوز می‌دهید که این کاره نیست و در نتیجه، نه می‌توانید از آن مالیات بگیرید و نه می‌توانید روی آن نظارت داشته باشید.

وی ادامه داد:  در جریان واردات کابل برق، آیا یک واردکننده عادی یا من علیرضا مناقبی می‌توانم این کار را انجام دهم؟ در این پروسه از روزی که ثبت سفارش انجام شده، می‌دانستند قرار است کابل بیاید، چه موقع بار قرار است برسد و چگونه می‌آید حالا اگر می‌خواهیم نادیده بگیریم، بحث دیگری است.

مناقبی افزود: یک موقعی می‌گفتند این تخلفات موردی است اما الان که دیگر چند صد مورد شده است، نمی‌توان اسم موردی روی آن گذاشت. این ارقام کلانی که ارز می‌دهند و تخلف می‌شود، به افراد فعال واقعی و شناسنامه‌دار که نمی‌دهند حالا اگر می‌خواهند شانتاژ کنند بحث دیگری است.

وی در خصوص استفاده از کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف و تخلفات مالیاتی در این حوزه گفت: امروز مدام در بوق و کرنا می‌کنند که از کارت‌های یک بار مصرف استفاده می‌شود تا از مالیات فرار کنند. در حالیکه امروز هر کالایی که وارد می‌شود حتی با همان کارت یکبار مصرف، خیلی راحت می‌توان صاحب اصلی آن را پیدا کرد اما وقتی این اتفاق صورت نمی‌گیرد یعنی اراده‌ای برای آن نیست.

عضو هیات رئیسه مجمع واردات با تشریح روند ترخیص کالا از گمرکات کشور گفت: کالایی که در گمرک است یا باید توسط صاحب کالا یا وکیل وی اظهار و سپس ترخیص شود. پس اگر صاحب کالا یک فرد بی‌سواد بوده، یک وکیلی بوده که کالا را ترخیص کرده است آیا نمی‌شود از طریق آن وکیل به فرد اصلی رسید؟ خب آقایان چرا اینکار را نمی‌کنند؟ پس پیدا کردن فرد اصلی کار سختی نیست.

وی در خصوص تنظیم بودجه سال آینده و حذف درآمدهای نفتی و جایگزینی آن با درآمدهای مالیاتی گفت: قرار است این افزایش درآمد از فراریان مالیاتی تامین شود که با این سیستم، فرد بدهکار هم فرد روستایی است که ۵۰۰ میلیون تومان بدهی دارد اما کل دارایی آنها ناچیز است حالا به چه طریقی می‌خواهند از این‌ها مالیات بگیرند؟

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز قلب واردات هیئت رئیسه تخلفات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران

معاون سازمان توسعه تجارت گفت: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

به گزارش اقتصاد ۱۰۰، وی افزود: سال گذشته برنامه‌ریزی شد تا در یک سند ۵ ساله تجارت دو کشور به ۵ میلیارد دلار دست یابیم. همچنین رؤسای جمهور ایران و پاکستان برای تحقق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری توافق کرده‌اند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران افزود: موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا نیز در انتظار مصوبه مجلس است. طرف‌های مقابل ما قول داده‌اند که تا پایان بهار امسال مصوبه مجلس را می‌گیرند و لذا ما نیز امیدواریم قبل از پایان دوره مجلس فعلی مصوبه مجلس را دریافت کنیم.

وی در خصوص تجارت ایران و قاره آفریقا اظهار کرد: قاره آفریقا هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد لذا بازار کشور‌های آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و … می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیأت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیأتی وارد نشده است. تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشور‌های مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی در خصوص گوشت‌های وارداتی از آفریقا بیان کرد: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • وصل شدن تلفن ثابت ۲ هزار مشترک مخابرات در گنبدکاووس به همت نیرو‌های جهادی
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی؛ اولین عرضه در روزهای آینده
  • سرقت بیش از ۸۰ کیلومتر کابل برق در سراوان
  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج