Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@15:10:29 GMT

نگاه جامعی باید به مهارت‌آموزی داشت

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۵۰۱۲۶

نگاه جامعی باید به مهارت‌آموزی داشت

«محمدسعید سیف» افزود: طرح رصد اشتغال سال گذشته برای اولین بار توسط ۸۰ دانشگاه اجرا شد.   توجه به مهارت نیز که دومین مبحث مهارت آموزی است بر اساس گزارش ها رشد سالانه ۱۰ تا ۱۵ درصدی در بسیاری از دانشگاه‌ها داشته است.

وی درباره جای خالی پایان نامه هایی که خلاءها و مشکلات کشور را حل کنند؛ اظهارداشت: اکنون که شاهد دانشگاه های نسل سوم که کارآفرین و مشارکت کننده در حل مسائل کشور هستند را شاهد هستیم زمان آن است که پژوهش ها را در مسیر صحیح سامان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه های برتر جهان به موضوع ارتباط و پیوند با صنعت، توجه عملیاتی دارند. آنها مهارت را در فارغ التحصیلان جدی گرفته اند و مراکز آموزشی نیز دارای مهارت‌های شغلی هستند.

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم در برنامه تلویزیونی  پرسشگر با بیان اینکه آموزش محدود به دانشگاه نمی شود و باید از دوران تحصیل در کودکی آغاز شود گفت: باید نگاه جامعی به مقوله مهارت آموزی داشته باشیم.

سیف درباره سامانه تاپ وزارت صمت گفت: اگر دغدغه های صنعت مطرح شود آمادگی داریم آن را به اساتید معرفی کنیم. برای فرصت های مطالعاتی به اساتید نیز اخیرا آیین نامه ای تصویب شده است.

وی تصریح کرد: باید قبول کنیم وزارت علوم در دو - سه دهه گذشته در ارتقای علمی کشور بد عمل نکرده است، اما باید همکاری های بین بخشی نیز همراه شود و فرهنگ سازی در زمینه اشتغال و مهارت آموزی صورت بگیرد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر پنج هزار قرارداد فعال پژوهشی با ارزش هزار میلیارد تومان داریم و ارزیابی دانشگاه ها نیز در زمینه مهارت آموزی انجام می‌شود.

سیدمحمد حسینی استاد دانشگاه  نیز در ادامه برنامه  که با موضوع چالش های مهارت آموزی در دانشگاه ها بود با بیان اینکه همه در تئوری این مهم را قبول دارند که مهارت جایگاه حائز اهمیتی در کنار آموزش دارد، اظهارداشت: تلفیق آموزش با تربیت، پژوهش و مهارت در نقشه جامع علمی کشور مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: به جای الگوی حافظه مدار باید یادگیری مبتنی بر دانش و پرورش انسان ها بر مبنای مهارت آموزی جایگزین شود. مهارت آموزی، به یک گفتمان غالب تبدیل شده است اما اینکه در عمل چقدر توفیق حاصل شده بحث دیگری است.

این استاد دانشگاه به ۱۳ راهبرد نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و گفت: اگر آموزش های تئوری با عمل در آزمایشگاه و کارگاه حاصل شود کارکرد بهتری پیدا خواهد کرد. نه تنها در رشته های مهندسی و فنی بلکه در رشته های علوم انسانی نیز تخصص گرایی و عملگرایی باید مورد توجه قرار بگیرد تا فارغ التحصیلان برای ورود به بازار کار آمادگی لازم را داشته باشند.

حسینی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشد، گفت: بیشترین آمار بیکاری را در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی داریم.

وی ادامه داد: کشوری که به دنبال استقلال است باید بتواند نیازهایش را تامین کند.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: برای جذب و ارتقای اساتید و هم ارزیابی دانشگاه ها هنوز مشکل وجود دارد. همچنین در روند انتخاب مقالات و پایان نامه ها نیز باید بازنگری صورت بگیرد.

حسینی با یادآوری اینکه بوروکراسی (ساختارهای) اداری باید در زمان کمتر و سرعت بالاتری انجام شود تا میزان هماهنگی بین دستگاه های علوم و صنعت افزایش یابد اظهار کرد: در سند برنامه ششم توسعه نیز افزایش رشته های مهارتی و توسعه این حوزه مورد تاکید قرار گرفته و باید کیفیت دانشگاههای مهارتی نیز بالا رود.

وی ادامه داد: دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفه ای را باید از نظر امکانات تجهیز کرده و آموزش را نیز در این رشته ها بروز کرد.

حسینی افزود: سرعت تحولات بیشتر از سرعت تجهیز امکانات است و باید اساتید اطلاعات بروز داشته باشند. همچنین دانشگاه فرهنگیان باید دانشجویانی تربیت کند که در کنار معلومات، از دانش تخصصی و مهارتی بالایی نیز برخوردار باشند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اشتغال زایی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۰۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اعطای مشوق‌های مهارت آموزی به سربازان ماهر اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از اجرایی شدن مشوق‌های سربازان ماهر خبر داد.

سردار موسی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا درباره جزئیات اعطای مشوق‌های مهارت آموزی به سربازان ماهر و شرایط بهره‌مندی از آن‌ها گفت: همانطور که بارها اعلام شده است، هدف قرارگاه مهارت آموزی، ارتقاء مهارت سربازان، تسهیل در اشتغالزایی برای آنان پس از پایان خدمت و خوشایندسازی دوران سربازی است. در همین راستا و همچنین به منظور ترویج فرهنگ مهارت آموزی و ایجاد انگیزه وتشویق جوانان به مهارت آموزی، مشوق‌هایی نیز برای سربازان ماهر در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از این مشوق‌ها مربوط به سربازانی است که قبل از اعزام به خدمت مهارتی را فراگرفته و آن را در سامانه سرباز ماهر به ثبت برسانند، گفت:‌ اعطای یک ماه کسری خدمت، تعیین سازمان محل خدمت، تعویق اعزام به مدت حداکثر شش ماه، انتخاب استان محل خدمت، بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان، استفاده از یک ماه مرخصی، اعطای یک درجه بالاتر، استفاده از سرباز ماهر به عنوان کمک مربی و مربی در نیروهای مسلح، بکارگیری تخصصی در داخل نیروهای مسلح و اولویت برای استخدام در نیروهای مسلح از جمله مشوق‌های موجود برای سربازان ماهر است.

هر سرباز امکان بهره‌مندی از چند مشوق را دارد؟

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح درباره اینکه هر سرباز وظیفه ماهر امکان بهره‌مندی از چند مشوق را دارد، گفت:‌ هر فرد می‌تواند حداکثر از یک مشوق استفاده کند و حین ثبت نام بر اساس اولویت بندی، می‌توانند تا چهار مشوق را برای خود انتخاب کنند.

وی از رفع مشکلات فنی در خصوص اعمال مشوق‌ها خبر داد و گفت: اعطای مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت ماه عملیاتی خواهد شد.

جزئیات بهره‌مندی از مشوق‌های سرباز ماهر

کمالی با بیان اینکه مهارت آموزان به چهار گروه دوره‌های کوتاه مدت، فارغ التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، گروه پزشکی و پیراپزشکی، فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها تقسیم می‌شوند، گفت: دوره‌هایی که در فنی‌وحرفه‌ای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، فناوری اطلاعات و… سپری می‌شوند کوتاه مدت هستند. این گروه با کسب ۲۴۰ امتیاز می‌توانند از بالاترین مشوق استفاده کنند و اگر فردی امتیاز کمتری کسب کند، از مشوق‌های کمتری بهره‌مند می‌شود.

امتیازبندی سربازان ماهر چگونه است؟

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با بیان اینکه امتیازها را به سه دسته تقسیم کرده‌ایم، گفت: برای ورود به مشوق و بهره‌مندی از آن کسب حداقل ۸۰ امتیاز نیاز است. امتیاز ۸۰ تا ۱۶۰ جزو گروه اول مشوق محسوب می‌شود که به عنوان مثال در کسری خدمت و مرخصی، ۱۰ روز کسری یا مرخصی به این گروه تعلق می‌گیرد. در گروه دوم مشوق‌ها نیز لازم است که افراد ۱۶۱ تا ۲۳۹ امتیاز کسب کنند و از ۲۰ روز مرخصی یا کسری می‌توانند بهره مند شوند. اما در گروه سوم افراد می‌توانند از مشوق‌ به صورت کامل بهره‌مند شوند و ۲۴۰ امتیاز برای این گروه نیاز است.

وی با بیان اینکه به گروه آموزش‌های کوتاه مدت، بسته به میزان آموزش امتیاز تعلق می‌گیرد گفت: گروه هنرستانی ها ۲۴۰ امتیاز به بالا و برای گروه پزشکی و پیراپزشکی ۲۴۰ امتیاز به بالا در نظر گرفته شده است. برای گروه سایر فارغ التحصیلان که بیشتر از طریق دانشگاه‌های کشور فارغ التحصیل شده‌اند روش محاسبه تفاوت دارد. سایر فارغ التحصیلان هم از شش آیتم می‌توانند امتیاز کسب کنند.

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ادامه داد: این افراد به ازای هر ساعت دوره تخصصی یک امتیاز دریافت می‌کنند و تا ۱۰۰ امتیاز امکان دریافت امتیاز وجود دارد، آیتم دوم مهارت‌های شغلی عمومی است که به ازای هر سه ساعت آموزش، فرد می‌تواند امتیاز دریافت کند و حداکثر ۴۰ امتیاز دارد. همچنین اگر فرد سابقه دستیاری داشته باشد به ازای هر پنج ساعت یک امتیاز و تا ۴۰ امتیاز می‌تواند دریافت کند و آیتم چهارم نیز مربوط به کاراموزی و سابقه آزمایشگاهی است که تا ۶۰ امتیاز تعلق می‌گیرد و هر پنج ساعت یک امتیاز دارد.

کمالی ادامه داد: آیتم پنجم تدریس است و کسانی که در سطح پایین‌تر رشته خود را تدریس می‌کنند به ازای هر پنج ساعت تدریس می‌توانند ۱ امتیاز دریافت کنند و تا ۴۰ امتیاز به این افراد تعلق می‌گیرد. دوره‌ عملی و آزمایشگاهی تا ۵۰ امتیاز تعلق می‌گیرد و هر واحدی پنج امتیاز دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه سازمانی قرار است صحت سنجی داشته باشد گفت: دوره‌های کوتاه مدت را خود سازمان‌ها، مدارس را وزارت آموزش و پرورش، گروه پزشکی را وزارت بهداشت، سایر رشته‌ها را نیز وزارت علوم و دانشگاه های خود و دانشگاه آزاد را نیز همین دانشگاه صحت سنجی مدارک را انجام می‌دهد.

مشوق‌ها شامل سربازان در حین خدمت نمی‌شود

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح درباره اینکه چطور می‌توان از این مشوق‌ها بهره‌مند شد، گفت: افراد برای ثبت نام می‌توانند به سامانه سخا پلیس مراجعه کنند. اعزامی‌های تیر ماه به بعد می‌توانند از این مشوق‌ها بهره‌مند شوند و شامل افراد حین خدمت نمی‌شود. متقاضیان حداقل دو ماه قبل از اعزام به خدمت باید نسبت به ثبت نام اقدام کنند و از ۱۵ اردیبهشت ماه اعزامی‌های تیر ماه به بعد می‌توانند اقدام کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900087

دیگر خبرها

  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • اعلام جزئیات مشوق های سربازی
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • جزئیات مشوق‌های سربازی اعلام شد
  • جزئیات اعطای مشوق‌های مهارت آموزی به سربازان ماهر اعلام شد
  • مشوق‌های مهارت‌آموزی اعلام شد + جزئیات