Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، انجمن صنفی پالایشگاهی کشور شنبه هفته گذشته ضمن نامه ای به رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در خصوص اجتناب ناپذیر بودن افزایش 20 الی 30 درصدی قیمت فرآورده‌های ویژه نفتی از ابتدای مردادماه هشدار داد. 

اما این موضوع در صنایع پایین دست همچون پالایشگاه های روغن و قیرسازی از هشدار گذشته و در نتیجه ادامه این روند، احتمالا شاهد تعطیلی قسمتی از این واحدها باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، انجمن پالایشگاه های روغن سازی ایران، در اطلاعیه ای به نرخ جدید خوراک مصرفی این واحدهای صنعتی که توسط شرکت های پالایش نفت اعلام گردیده است واکنش نشان داد.

دربخشی از این اطلاعیه آمده است، افزایش 19 درصدی خوراک کارخانجات روغن سازی(لوبکات) در مرداد ماه سال جاری، عملا موجب غیراقتصادی شدن عملیات تولیدی در این واحدها شده و بازار داخلی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. باتوجه به اینکه ناوگان های حمل و نقل جاده ای، حمل و نقل ریلی، حمل و نقل دریایی و بسیاری از صنایع و حتی خانوارها، مصرف کنندگان اصلی این کالای استراتژیک هستند، تصمیم افزایش ناگهانی نرخ خوراک براساس فرمولی که اساسا منطبق با شرایط فعلی حاکم بر فضای اقتصادی کشور نیست، موجبات هرج و مرج در بازار و تضییع حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان را به دنبال خواهد داشت.

لازم به توضیح است، خوراک واحدهای روغن سازی(لوبکات) از ابتدای سال جاری تاکنون 38 درصد افزایش یافته و این درحالی است که قیمت انواع روغن های موتوری بصورت تثبیتی و تحت نظارت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان می باشد. میزان افزایش نرخ خوراک از ابتدای سال 1396 تاکنون حدود 425 درصد بوده که تنها در سال 1397، افزایشی به میزان 182 درصد را تجربه نموده است.

ارزش این خوراک تقریبا معادل با ارزش HSFO180 در نظرگرفته شده و در حالیکه این فرآورده در بازار خلیج فارس با تخفیف حداقل 50 دلاری به مشتریان خارجی عرضه می شود، در بازار داخلی با قیمتی 15 درصد بالاتر از قیمت پایه، در اختیار تولید کنندگان داخلی که عمده نیاز بازار داخل را تامین می نمایند قرار گرفته که این موضوع جای تامل فراوان دارد.

در بخش پایانی این اطلاعیه تاکید شده است؛ در سالی که بنا به بیانات مقام معظم رهبری با نام ((رونق تولید)) نامگذاری شده، فشار حداکثری به تولید کنندگان و نهایتا مردم عادی که مصرف کنندگان این نوع محصولات بصورت تجاری یا خانگی هستند، در ازای شناسایی سود بالاتر برای شرکت های پالایش نفت، موضوعی نیست که نهادهای نظارتی مانند ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به راحتی از کنار آن عبور نمایند.

لازم به ذکر است، باتوجه به نرخ فعلی خوراک، نه تنها تولید داخلی انواع محصولات روانکار از حیز انتفاع خارج شده، بلکه صادرات این محصولات نیز با زیانی قابل توجه مواجه گردیده و ارز آوری شرکت های تولیدی را نیز به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انرژی خوراک پالایش جاده حمل و نقل هرج و مرج حقوق سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان خلیج فارس تنظیم بازار سازمان حمایت مصرف کنندگان ارز قیر روغن موتور رونق تولید روانکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال

ناصر عاشوری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری نمایشگاه نفت تصریح کرد: ما طی مدت ۴ روز برگزاری نمایشگاه ضمن مذاکره با شرکت‌های داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها تعدادی از تفاهمنامه هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم؛ به قرارداد تبدیل می‌شوند و چه بسا تفاهم نامه‌های جدیدی با بانک‌ها و بیمه به امضا برسانیم.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه ۳ پنل با موضوعات برنامه ریزی برای تولید با کیفیت، تأثیر کاهش منابع مالی در تکمیل پروژه و تهدید کاهش نیروی انسانی و نیروی متخصص برنامه ریزی کردیم.

یه گفته دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور در گذشته تنها متخصصان این حوزه مهاجرت می‌کردند و اکنون نیروی فنی در حال مهاجرت هستند که این مسأله تهدیدی برای ما است.

وی ادامه داد: حداقل پیشنهاد دستمزد خارج از مرزهای ما ۶۰۰ میلیون تومان است در حالی که در کشور ۵۰ میلیون تومان است.

عاشوری با اشاره به اینکه ناترازی یکی از مسائل است که در همه عرصه‌ها وجود دارد، اضافه کرد: برای ناترازی گازوئیل و بنزین دو نوع تفکر وجود دارد؛ یکی ظرفیت افزایش تولید و دیگری دوگانه سوز کردن خودروها و مصرف بهینه با همین میزان تولید ادامه دهیم.

وی ادامه داد: من با افزایش ظرفیت تولید مخالفتی ندارم اما با پالایشگاه‌های فعلی افزایش ظرفیت امکان پذیر نیست. چرا که اگر تحریم‌ها وجود نداشت و سرمایه‌گذاری کافی صورت می‌گرفت ساخت پالایشگاه مادر دست کم به ۶ سال زمان نیاز دارد.

عاشوری اضافه کرد: در ۱۵ سال اخیر مصوبات ساخت پالایشگاه‌هایی وجود دارد که هیچ کدام به ثمر نرسیدند.

دبیر کل انجمن پالایش نفت کشور تاکید کرد: با اطمینان خاطر می‌گویم ناترازی به علت مصرف بی‌رویه است. زیرا در مصرف رشدی داریم که نقشی در اقتصاد ما ندارد.

چی با اشاره به اینکه هدر رفت انرژی بسیار بالاست خاطر نشان کرد: متأسفانه خودروهایی استفاده می‌شود که تولید آنها مربوط به قبل از انقلاب است و آنطور که کارشناسان می‌گویند میزان هدر رفت بنزین در سال ۲۵ میلیون دلار است.

وی با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اضافه کرد: اگر دولت تدبیری در نظر نگیرد بدون شک تا دو سال آینده در همه حوزه‌های انرژی ناترازی خواهیم داشت اعم از آب، گاز و بنزین با مشکل روبرو خواهیم شد.

ادامه دارد

کد خبر 6097587 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟