Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو هیئت علمی پژوهشگاه علم و فناوری اطلاعات ایران داک گفت: ۶۰ درصد دانشگاه‌ها اقدام به ثبت پایان نامه در ایران داک کردند و با ابراز تاسف باید گفت دانشگاه‌های معتبر در مقابل این قانون مقاومت می‌کنند. تاریخ انتشار: 15:04 - 05 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۳۶۶۱۱

فرهاد شیرانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علم و فناوری اطلاعات ایران داک، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، ابتدا به تشریح دلایل کپی کاری در حوزه پایان نامه نویسی پرداخت و گفت: در حوزه تهیه پایان نامه و گاه رساله، مسئله‌ای بنام سایه نویسی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین معنا که دانشجویان نوشتن پایان نامه را به افرادی دیگر واگذار می‌کنند و خود اساسا نقشی در آن ندارند و عدم حضور دانشجو در تهیه پایان نامه عملا فرصتی ایجاد می‌کند که بار علمی یا فعالیت دانشگاهی با خدشه مواجه شود

شیرانی در پاسخ به این سوال که چه میزان از پایان نامه‌ها دچار عارضه سایه نویسی هستند، اظهار کرد: متاسفانه آماری در این خصوص وجود ندارد که بیان کند چند درصد پایان نامه‌های دانشگاه با این مشکل مواجهند، اما می‌توان درباره پایان نامه‌هایی اظهار نظر کرد که در سامانه همانندجو ثبت شده اند و طبیعتا مشابهت‌یابی نسبت به آن‌ها اتفاق افتاده و لذا درصدی از مشابهت را به نمایش می‌گذارند.

وی با اشاره به پیش بینی قانون گذار برای گردآوری اطلاعات علمی پایان نامه‌ها تحت عنوان ایران داک، گفت: با استفاده از مجموعه اطلاعاتی ایران داک می‌توان در کشف تقلب‌های علمی استفاده کرد.

شیرانی گفت: حدود ۶۰ درصد دانشگاه‌ها اقدام به ثبت پایان نامه‌های خود در ایران داک کرده و با ابراز تاسف باید گفت دانشگاه‌های معتبر در مقابل این قانون مقاومت می‌کنند.

مشاور رئیس پژوهشگاه ایران داک اضافه کرد: مقاومت در مقابل قانون در دانشگاه‌ها قابل کتمان نیست. ما با دانشگاه‌ها ارتباط داریم و در قانون پیشگیری از تقلب برخی دانشگاه‌ها در مقابل ثبت پایان نامه در ایران داک، همانندجویی یا تشابه یابی و نیز دسترسی و در اختیار گذاشتن پایان نامه برای استفاده دیگران به شدت مقاومت می‌کنند.

وی با اشاره به تحقیق میدانی و پژوهشی صورت گرفته از سوی ایران داک گفت: ما با پرداخت سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قادر شدیم ۷۶ هزار پایان نامه را خریداری کنیم و نکته جالب توجه اینجاست که این مجموعه شامل پایان نامه‌هایی از دانشگاه‌های معتبر و ... هستند.

شیرانی با بیان این مطلب افزود: سامانه گنج بیش از ۵۰۰ هزار پایان نامه تمام متن را در اختیار همه دانشگاه‌ها و به صورت دسترسی آزاد قرار داده است. یعنی وقتی امکان دسترسی را وسعت ببخشیم، قاعدتا مراجعه دانشجو به این پایان نامه‌ها بهتر خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پایان نامه آموزش تحقیقات و فناوری ایران داک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۵۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امیر سلطانی‌محمدی اظهار کرد: با توجه به پتانسیل خوب اعضای هیات علمی و دانشجویان در دانشکده مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز، تفاهم‌نامه‌ای با اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با هدف حل چالش‌های بسیار محیط زیست منعقد شده است.

وی با بیان اینکه همکاری در این تفاهم‌نامه دوطرفه خواهد بود، ادامه داد: استفاده مطلوب از توانایی علمی دانشکده برای حل مشکلات و انجام تحقیقات کاربردی، ایجاد فرصت مطالعاتی برای اعضای هیات علمی، طراحی و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی - پژوهشی، استفاده متقابل از بانک اطلاعاتی و کتابخانه‌ها، حمایت از پروژه‌های تحصیلات تکمیلی دانشجویان، استفاده از امکانات تحقیقاتی دانشگاه، ارائه خدمات مشاوره‌ای در موضوعات زیست محیطی و همکاری برای ارتقای سطح تحصیلی کارکنان محیط زیست از مفاد این تفاهم‌نامه است.

رئیس دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: همکاری برای پیشبرد اهداف دو طرفه، چاپ مقالات و کتب علمی، پذیرش دانشجویان برای گذراندن دوره کارآموزی و کارورزی، همکاری در راه‌اندازی نشریات علمی و کمک برای ترجمه متون علمی، برگزاری نشست‌های سه‌جانبه میان صنایع، دانشگاه و محیط زیست برای شناسایی مشکلات، بررسی و ارائه راهکار از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه پیگیری می‌شود.

وی بیان کرد: دانشکده مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز، تنها دانشکده تخصصی آب کشور است. در این دانشکده چهار گروه تخصصی آبیاری و زهکشی، سازه‌های آبی، مهندسی محیط زیست و هیدرولوژی و منابع آب فعال هستند و در مقطع کارشناسی یک رشته، در مقطع ارشد ۱۰ رشته گرایش و در مقطع دکتری تخصصی نیز سه رشته گرایش تدریس می‌شوند. در این دانشکده، تمرکز روی گسترش دوره تحصیلات تکمیلی است.

دیگر خبرها

  • ایران؛ کثرت فرهنگی و وحدت سیاسی
  • در مجلس آینده تضارب آرا وجود خواهد داشت
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • خاطره مجری برنامه مشاعره از شاعران بنام ایران