Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ دیرزمانی، با وجود مدال آوری بانوان ایرانی در پیست‌های بین المللی دوچرخه سواری همچون «سمیه یزدانی» که اولین مدال تاریخ دوچرخه سواری استقامتی زنان ایران را به نام خود ثبت کرد یا صدرنشینی «فرانک پرتوآذر» در رنکینگ دوچرخه‌سواری کوهستان آسیا که از سوی انجمن MWSN به عنوان یکی از ۳۰ زن موثر و قدرتمند در ورزش جهان اسلام انتخاب شد، دیوار دوچرخه سواری زنان کوتاه و هر از گاهی، عده‌ای به صورت سلیقه‌ای خطی بر این دیوار می‌کشیدند و آن را به کل منع می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهد این ادعا سخنان «علی اصفهانی» دادستان عمومی و انقلاب اصفهان در ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری بود که بنا به گفته وی، بر طبق فتوای علما و همچنین براساس قانون، دوچرخه سواری بانوان در فضای عمومی فعل حرام است!

این درحالی است که نظریه مورخ۷۹/۶/۵ اداره حقوقی قوه قضاییه عنوان می‌کند که با توجه به اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها، چون جهت استفاده از کراوات، دوچرخه سواری دختران در خیابان‌های اصلی و نحوه اصلاح موی سر پسران در قوانین موضوعه و مدونه مجازاتی درنظر گرفته نشده است لذا اعمال مذکور، قانونا جرم تلقی نمی‌شود.

پرسش نظر مراجع تقلید در این زمینه هم با توجه به این که شماره تماس دفتر مراجع در دسترس است، کار سختی نیست و می‌توان بدون واسطه، نظر آن‌ها را درباره هر موضوعی از نماینده ایشان پرسید؛ به عنوان نمونه پاسخ گوی دفتر مقام معظم رهبری که در پاسخ به پرسش درباره حکم دوچرخه سواری زنان بالغ گفت: نظر حضرت آقا درباره سواری به طور کلی یکی است. ایشان درباره دوچرخه سواری و موتورسواری می‌فرمایند در صورتی که به‌گونه‌ای نباشد که جلب نظر نا محرم شود یا مفسده‌ای به آن مترتب نباشد جایز است، بنابراین باید شخص توجه کند که در چه شرایطی اقدام به دوچرخه سواری می‌کند و این کار چه صورتی دارد اگر نکات گفته شده رعایت شود، جایز است.

نمونه دیگر، پاسخ نماینده دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی به همان پرسش است که این‌طور پاسخ داد: از نظر آیت‌الله مکارم شیرازی، دوچرخه سواری فی نفسه ایرادی ندارد و جایز است، اما بر مؤمن واجب است از خطر و مفسده احتمالی بپرهیزد، بنابراین اگر کسی احساس کند در صورت دوچرخه سواری یا هر کار دیگری ضرری به او وارد می‌شود یا احتمال رخ دادن گناه بالاست باید خودداری کند و در غیر این صورت دوچرخه سواری جایز است.

«غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضاییه هم اندر حکایت اعمال سلیقه‌ها در دوچرخه سواری بانوان، به صراحت عنوان کرد: دوچرخه‌سواری برای بانوان به موجب قانون اگر با رعایت ضوابط شرعی باشد، منعی ندارد.

«معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده هم درباره حاشیه‌های ممنوعیت دوچرخه سواری زنان گفت: دوچرخه موتور نیست که بگویم گواهینامه لازم دارد، از قدیم خانم‌ها برای تردد از دوچرخه استفاده می‌کردند و قانونی نداریم که دوچرخه‌سواری خانم‌ها را ممنوع کرده باشد.

معاون امور زنان و خانواه رئیس‌جمهوری یادآور شد: از قدیم خانم‌ها برای تردد از دوچرخه استفاده می‌کردند؛ این وسیله بسیار سالم است، به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند و از طرفی بر سلامتی بانوان تاثیرگذار است.


گشایش فضای دوچرخه سواری در جهت تندرستی بانوان

حال با گذر زمان، شاهد افتتاح پیست‌های دوچرخه سواری ویژه زنان در کلان شهر‌ها هستیم که حکایت از این دارد زنجیر ممنوعیت‌ها از چرخ دوچرخه سواری زنان باز شده و فضا برای این ورزش سالم و روحیه ساز گسترش یافته است.

روبان قرمز نخستین پیست دوچرخه سواری زنان در تهران، پانزدهم تیرماه بریده شد و در‌های بوستان ریحانه با ۲۶۰۰ متر طول در منطقه ۲۲ تهران، به روی دوچرخه سواری بدون محدودیت زنان گشوده شد.

بنا به گفته «علی نوذرپور» شهردار منطقه۲۲، این پیست دوچرخه سواری در بوستان ۱۸ هکتاری ریحانه برای دسترسی راحت‌تر بانوان طراحی شده است و طول مسیر‌های دوچرخه سواری در این منطقه ۳۰ هزار و ۵۰۰ متر است که ۱۸ هزار و ۳۰۰ متر آن به مسیر‌های تفریحی همچون پارک چیتگر و دور دریاچه خلیج فارس اختصاص دارد.

نوذرپور با بیان اینکه منطقه ۲۲ بالاترین سرانه دوچرخه سواری در تهران را دارد، گفت: در این منطقه هیچ نوع محدودیتی برای استفاده بانوان از دوچرخه در طول مسیر‌ها وجود ندارد و بانوان با رعایت پوشش می‌توانند از طریق دوچرخه سواری در سطح منطقه به محل کار خود یا فروشگاه و مسیر‌های تفریحی مثل اطراف دریاچه خلیج فارس بروند.

طرح دوچرخه همگانی بدون در نظر گرفتن جنسیت هم از پروژه‌های دیگر شهرداری تهران درجهت ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه بعنوان یک وسیله حمل و نقل درون شهری است که با کمک سازمان حمل و نقل ترافیک ومدیریت شهرداری منطقه هشت و اجرای انجمن دوچرخه سواری شهرداری تهران به مرحله اجرا در آمد و در فاز اول طرح، سیزده نقطه از منطقه ۸ و در فاز ۲ تعداد خانه‌های دوچرخه به ۳۳ دستگاه افزایش یافته و جمعا ۱۰۰۰ دستگاه دوچرخه در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

دیروز جمعه ۴ مردادماه هم شاهد افتتاح نخستین پیست دوچرخه سواری ویژه بانوان در اصفهان بودیم که در شمال این کلانشهر افتتاح شد.

این پیست دوچرخه سواری به طول یکهزار متر و در داخل مجموعه گردشگری باغ فدک در منطقه هفت شهرداری اصفهان با هدف ایجاد زمینه‌های مناسب برای توسعه ورزش بانوان افتتاح شده است که در آیین افتتاح، جمعی از بانوان که بیشتر آن‌ها از ساکنان مناطق همجوار باغ فدک در شمال کلانشهر اصفهان بودند به دوچرخه سواری در این پیست پرداختند.

امید که با ایجاد فرهنگ ورزش بانوان در سطح شهر و ایجاد فضای مناسب برای این نیمه از جمعیت کشور، ساختار‌های جنسیتی در هم شکسته شود و همانند موارد پرحضور زنان در عر صه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، دروازه‌های ورود آنان به ورزش هم گشوده شود.

زنان و دخترانی که آینده سازان جامعه هستند و هر چه توانمندتر باشند، میراث مانا و بهینه‌ای برای فرزندان و جامعه به ارث خواهند گذاشت. منبع: ایرنا برچسب ها: رویداد24 ، دوچرخه سواری زنان ، پیست های دوچرخه سواری زنان ، دوچرخه سواری بانوان ، ابتکار سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دوچرخه سواری زنان دوچرخه سواری بانوان ابتکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۶۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه پرسپولیس: وقاحت رخ داده در آزادی توهین به همه زنان بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ سایت رسمی باشگاه پرسپولیس نوشت: سال‌ها است بخشی از جامعه هواداری سپاهان، هر از چند گاهی اقدامات وحشتناکی را رقم می‌زنند. اقداماتی که در مقابله با این پدیده صورت می‌گیرد هم اصلا بازدارنده نیست و حتی به نظر اعتقادی به برخورد جدی وجود ندارد اگر مقامات با فشار افکار عمومی رو به رو نبودند.
در تمام این موارد دیده نشد باشگاه سپاهان حتی یک بار عمیقا متاسف باشد مگر این که از شدت بازتاب ماجرا، مجبور به این امر شده است.
در همین مورد اخیر حتی رویکرد انتقادی به این مساله را زیر سوال برده‌اند و به آن‌هایی که به واسطه مشمئز کننده بودن، حادثه برانگیخته شده‌اند، اَنگ چسبانده‌اند. البته که آن‌ها هم از این وضعیت پیش آمده خوشحال نیستند، چون روز چهارشنبه شاهد شروع یک جریان فکری و رفتاری بودیم که اگر در همین نقطه با شدت تمام در نطفه خفه نشود آغاز یک جریان خشونت و هتک حرمت نسبت به بانوان در تمام جامعه خواهد بود. آنچه اتفاق افتاد علیه بانوان هوادار تمام باشگاه‌ها از جمله خود سپاهان نیز بود.
ملت ما شهدای عزیز و گرانقدری را در دفاع از حرم داد تا پای داعش و تفکرات داعشی که جلوه‌ای از آن در نگاهی بود که به زنان داشت به این کشور باز نشود و حالا در کمال تعجب یکی همان تفکر را فریاد زده و در داخل و خارج فوتبال و ورزش باید بسیاری به حال خود متاسف باشند اگر به قدری متاثر نشدند که واکنش لازم را داشته باشند.
این ها غلو و بزرگ‌نمایی نیست، واقعیاتی است که کمتر جرات بیان آن وجود دارد.
و اما در ارتباط با رفتارهای بخشی از جامعه هواداران سپاهان و نه همه آن‌ها حکایت طولانی است.
حمله به خودروی حامل مدیران باشگاه رقیب که با توجه به ابعاد سنگ و آجرها به نظر به قصد جان‌شان بود، نابینا شدن سرباز احمدی از دو چشم به خاطر پرتاب نارنجک دست‌ساز، حمله وحشیانه و بی‌رحمانه به تعدادی از هواداران پرسپولیس و ضرب و شتم آن‌ها، نابینا کردن هوادار پرسپولیس، تهدید و ارعاب هواداران پرسپولیس در شهر و محل زندگی خودشان (اصفهان)، حمله به خودروهای خبرنگاران در تهران، آتش زدن خودروی یکی از خبرنگاران در حادثه‌ای دیگر، حمله به ماموران داخل ورزشگاه در بازی خارج خانه، حمله به اتوبوس حامل اعضای تیم فوتبال پرسپولیس با نارنجک که می‌توانست با شوک به راننده و از کنترل خارج شدن اتوبوس به اتفاقی فاجعه‌بار بدل شود، بخشی از حوادثی بوده‌اند که جدای از برخوردهای لفظی و فیزیکی معمول در ورزشگاه‌ها توسط این عده رقم زده شده است.
حالا هم پای مسائل ناموسی را به میان کشیده‌اند که دیگر برخوردهای انضباطی و اخلاقی برای مواجهه با آن کفایت نمی‌کند.
این ماجرا قرار است تا کجا پیش برود؟
توجه افکار عمومی را به این نکته جلب می‌کنیم که توهین آن فرد معلوم الحال که معلوم نیست در چگونه دامانی بزرگ شده‌است فقط قسمت کوچکی از رفتارها و توهین‌های مشمئز کننده بخشی از هواداران سپاهان نسبت به بانوان بود.
باشگاه پرسپولیس مدارک و فیلم‌ها را جمع‌آوری کرده و در قالب شکایات علیه این فرد به طور خاص و علیه جمعی از هواداران و باشگاه سپاهان در اختیار ارکان قضایی فوتبال و دستگاه‌های ذیربط قرار می‌دهد ولی قطعا این کفایت نمی‌کند.
چرا باید جامعه هواداری بعضی باشگاه‌ها به خاطر کوتاهی یا نگاه رنگی بعضی مسوولان امر و دستگاه‌ها در شهرهای خود به باوری برسند که برای خود حاشیه امنیت این‌چنین قائل باشند؟
همچنین به ارکان ورزش و فوتبال کشور، تضمین می‌دهیم چنین اتفاقاتی در قالب مواردی چون خشونت علیه زنان در ابعاد بین‌المللی فوتبال قابل پیگیری است اگر احساس نشود برخوردی که صورت می‌گیرد متضمن امنیت و حرمت بانوان هوادار همه تیم‌ها باشد و در این امر هیچ فرقی بین بانوان هوادار پرسپولیس، استقلال، سپاهان، تراکتور، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان و … نیست.

۲۵۸ ۲۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902463

دیگر خبرها

  • دوچرخه سواران قزوینی راهی مسابقات قهرمانی آسیا می‌شوند
  • سفال کلپورگان هنری زیبا از بانوان سیستان وبلوچستان
  • (عکس) استوری اوسمار ویرا برای زنان پرسپولیسی
  • وقاحت که در آزادی رخ داد توهین به همه زنان بود
  • باشگاه پرسپولیس: وقاحت رخ داده در آزادی توهین به همه زنان بود
  • واکاوی ممنوعیت پخش مجموعه «حشاشین»
  • دستگیری سارق طلا از بانوان کهنسال در فلاورجان
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.
  • استخدام زنان زندانی ایرانی در یک کارخانه بستنی