Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نخستین روز از جشنواره ملی موسیقی جوان، در بخش تک نوازی دف، گروه سنی الف شامل شرکت‌کنندگانی از رده سنی ۸ تا ۱۸ سال بود. این بچه‌ها از شهرستان‌های مختلف ایران از جمله سنندج، اراک، آذربایجان و ... در این جشنواره شرکت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، نخستین روز از جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش تکنوازی دف برای گروه‌های سنی الف و ب، ساعت ۹ صبح در تالار رودکی با حضور داوران از جمله سید عطاالله سلامیه، عبدالرحمن غوثی، منصور مرادی و سیدعلاالدین یاسینی آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر اظهارات نوازندگان گروه الف، عمده آنها حدود چهار سال است که دف می‌نوازند و بیشتر آنها تنها نواختن همین ساز را می‌دانند. یکی از نکات قابل توجه اجرای بخش اول امروز کمتر بودن تعداد نوازندگان دختر نسبت به پسران بود. درواقع در رده سنی الف و ب به ترتیب تنها سه و دو نوازنده دختر شرکت داشتند.

همچنین اجراهای این بخش با توجه به ریتم‌های اجرایی که داشتند، مقام‌های مشترکی از جمله حی‌الله الله، حی‌الله، حدادی، دائم و ... را دارا بودند.

در ادامه گزارش اجرای بخش رده سنی الف و ب را می‌خوانید:

با آغاز مسابقات، خانواده‌های نوازندگان به تماشای اجراها نشسته‌اند. همچنین در بین خانواده‌ها، برخی از نوازندگان گروه سنی ب نیز به چشم می‌خورند.

اولین اجرا با نوازندگی دختربچه هشت ساله‌ای به نام «افرا اسلام» آغاز می‌شود. این نوازنده با وجود سن پایینی که دارد، می‌تواند مسلط اجرا کند. داوران پس از پایان اجرایش از او سوال می‌کنند که چند سال است نوازندگی دف را آغاز کرده است؟ که پاسخ می‌دهد چهار سال و نیم.
پس از اتمام اجرا، مادر افرا به خبرنگار ایسنا می‌گوید که او در مقام‌های حی الله، حدادی و ... اجرا کرد.  

با شروع اجرای نوازنده دوم که نوجوانی ۱۸ ساله به نام کاوان زندسلیمی از سنندج است، می‌بینیم که تقریبا ضرباتی تند و محکم را روی دف پیاده می‌کند. او در مقام‌های حی‌الله الله، دو چهار، حدادی و ... به اجرا می‌پردازد. پس از پایان اجرایش داوران از او می‌خواهند که در سه مقام دیگر نیز به اجرا بپردازد.
او به خبرنگار ایسنا می‌گوید: با دیدن فراخوان جشنواره با مشورت استادم تصمیم گرفتم در آن شرکت کنم. جشنواره موسیقی جوان اولین تجربه حضور من در یک جشنواره است. مدت پنج سال است که دف می‌نوازم.
از او سوال می‌کنیم که اجرایش از نظر خود او چگونه بود؟ پاسخ می‌دهد: تقریبا خوب بود ولی فکر کنم یکی دوجا را خراب کردم.
 
نفر سوم که با سن ۱۷ سال از سنندج در جشنواره شرکت کرده است، می‌توان گفت که در ابتدای کار دارای ضرباتی لطیف و ظریف بود و ریتم‌های مشخصی همانند اجرای دیگر نوازندگان در کار او تکرار می‌شد.
او نیز در مقام‌های حی‌القیوم، دائم و حدادی به نواختن دف می‌پردازد. پس از پایان اجرایش داوران از او می‌خواهند که مقام دیگری را بنوازد ولی او متوجه منظور آنها نمی‌شود، به همین دلیل پس از راهنمایی درباره مقام مورد نظر، آن را می‌نوازد. با این حال باری دیگر مورد انتقاد داوران قرار می‌گیرد و داوران به او تذکر می‌دهند که باید سنگین‌تر بنوازد.

این نوازنده به ایسنا پاسخ می‌دهد که به مدت هشت سال سازهای دیگری از جمله کاخون، اودو و ضرب کردی را نیز نواخته است. ولی بعد از دو سال وقفه در نواختن ساز متوجه شده که علاقه اصلی‌اش به دف است.
او می‌گوید که در جشنواره نوای رحمت نیز شرکت کرده ولی مقامی کسب نکرده است.

نوازنده چهارم، نوجوانی ۱۵ ساله به نام بهار دهستانی از اراک است. او طی اجرای خود که مقام‌های مختلفی از جمله حی الله، گریان  هل گرتن را می‌نوازد، می‌تواند تسلطش را حفظ کرده و مورد تشویق داوران و تماشاچیان قرار بگیرد. همچنین پس از اینکه داوران از او می‌خواهند مقام دیگری را بنوازد بار دیگر اجرای او مورد استقبال داوران قرار می‌گیرد.
بهار به ترتیب به مدت هفت و پنج سال است که دف و تار می‌زند. او می‌گوید که قبلا در جشنواره نوای رحمت نیز شرکت کرده و مقام دوم را در نواختن ساز دف کسب کرده است.
این نوازنده جوان از اجرای امروز خود راضی است و به کسب مقام امیدوار است.

نفر پنجم نوازنده‌ای ۱۸ ساله از سنندج است که لباس محلی آن منطقه را به تن دارد و به گفته خودش چهار سال است که دف می‌نوازد. نام او محمد بنگین‌پور است که در مقام‌هایی همچون حی‌الله، حی‌القیوم، رخشی و ... همراه با ریتم کردی اجرا می‌کند. اجرای این نوازنده نیز با تشویق داوران همراه است و خود او نیز از کارش راضی است.

او می‌گوید که در جشنواره نوای رحمت با یک اجرای گروهی شرکت کرده و توانسته‌اند مقام دوم را کسب کنند. این نوازنده سابقه شرکت در جشنواره بوکان را نیز دارد.  

نوازنده ۱۸ ساله ششم نیز در ریتم‌های دو چار، چار چار و هشت و مقام‌های حدادی دائم و حی الله الله اجرا می‌کند. کیارش سلجوقی که از اصفهان به این جشنواره آمده است، به ایسنا می‌گوید: اجرایم خوب بود ولی وقتی که خواستند ذکر دوم را بزنم متوجه نشدم گرچه که بلد بودم.‌ پنج سال است که دف می‌زنم و در جشنواره دیگری شرکت نکرده‌ام. این جشنواره را نیز برخی از دوستانم که قبلا شرکت داشته‌اند به من معرفی کرده‌اند.
این نوازنده برخلاف دیگر شرکت‌کنندگان لباس محلی برتن نداشت.
 
پس از اجرای نوازنده هفتم‌ که ۱۲ سال داشت، داوران به او می‌گویند که مقام‌ها را ننواخته است، البته اجرایش دارای تکنیک و حالات دستانش نیز خوب بود.
به همین دلیل از او خواسته می‌شود تا در مقام حدادی نیز بنوازد و  با این حال داوران به او می‌گویند که یکی از ضربات را حین اجرا نزد.

به گفته این شرکت‌کننده از تبریز، او در مقام‌های حدادی، هل گرتن و غوثی اجرا کرد.

او می‌گوید: چهار سال است که دف می‌زنم. به نظرم اجرایم خوب بود ولی کمی استرس داشتم. شرکت در این جشنواره پیشنهاد استادم بود.

نوازنده هشتم به نام عامیار میرزا نیا، ۱۹ ساله از سنندج در مقام‌های حی الله ، حدادی و سقزی اجرا می‌کند.
اجرای او با انتقاد داوران روبرو می‌شود چراکه معتقد هستند، مقامی که اجرا کرد در ابتدا کامل نبود. به همین دلیل از او می‌خواهند در مقام دیگری اجرا کند ولی این بار مورد رضایت داوران قرار می‌گیرد.  
از او سوال می‌کنیم که آیا در انتخاب مقام‌ها چیز از پیش تعیین شده‌ای وجود داشت؟ پاسخ می‌دهد: انتخابش دست خودمان بود ولی باید از مقام‌ها هم بزنیم.
او می‌گوید که اجرایش بد نبود و دو سال پیش در نوای رحمت شرکت کرده است.

نوازنده آخر این بخش وحیده نگیری است که ۱۸ سال سن دارد. او نیز با تشویق داوران روبرو شد.
نگیری که چهار سال از نوازندگی‌اش می‌گذرد، در مقام‌های حی الله الله، سقزی، حی الله اجرا کرد.
او می‌گوید که استرسش زیاد بود و می‌توانست اجرای بهتری داشته باشد.

بر اساس این گزارش ایسنا، از نکات قابل توجه در اجراهای جشنواره موسیقی جوان، تفاوت نحوه اجرای دختران و پسران بود. به نحوی که در نواختن سازی مانند دف، قدرت دستان پسرها به مراتب قوی‌تر بود که اختلاف در سطح کیفی اجراها را موجب می‌شد. البته این امر در گروه الف در مقایسه با بخش ب که از سن بیشتری برخوردار بودند، چندان مشهود نبود.

در همین راستا یکی از داوران به نام منصور مرادی بیان می‌کند: پیشنهاد می‌دهم سال‌های آینده به دلیل تفاوت آوایی که خانم‌ها در نواختن دف دارند از آقایان جدا شوند و با خودشان به رقابت بپردازند.

گزارش اجرای بخش رده سنی ج هم به این شرح است:


در این بخش شش نوازنده از جمله نسرین اسدی ۲۹ ساله از آذربایجان غربی در مقام‌های «هو الحی القیوم، گریان، حی‌الله الله و غوثی»، عادله رحیمی ۲۴ ساله از اصفهان، صهیب خسروی ۲۴ ساله از آذربایجان غربی در مقام‌های «گریان، حی‌الله و سقزی»، آرمین حسن نژاد ۲۶ساله، نسرین برهانی و ... به اجرا پرداختند.

اسدی به خبرنگار ایسنا می‌گوید که شرکت در این جشنواره اولین و آخرین تجربه حضورش در یک جشنواره موسیقی بود. به نظر می‌رسید که این هنرمند از این تجربه خود راضی نبوده است.

همچنین حسن‌نژاد که سومین نوازنده است پس از اجرایش مورد تشویق داوران قرار گرفت.

خسروی نیز پس از پایان اجرای خود به ایسنا می‌گوید که امسال بار دومی است که در جشنواره حضور پیدا کرده و دفعه قبل مقامی کسب نکرده است.

پس از اجرای رقابت‌های امروز برخی از تماشاچیان و شرکت‌کنندگان از نحوه داوری جشنواره شاکی بودند و اظهار می‌کردند که نباید تنها روی نواختن مقام‌ها تأکید شود؛ چراکه امروزه تأکید روی توانایی هنرمند در نواختن نت است و دانستن چند مقام اهمیت خاصی ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره موسیقی جوان سیزدهمین جشنواره موسیقی جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۷۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»

اولین تصویر از «مگالوپولیس» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» پیش از رونمایی در جشنواره کن ۲۰۲۴ منتشر شد.

به گزارش ایسنا، نخستین تصویر از فیلم سینمایی «مگالوپولیس» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» که با سرمایه شخصی او ساخته شده است با حضور «آدام درایور» و «ناتالی امانوئل» منتشر شد.

این پروژه سینمایی که جشنواره‌های مهم سینمایی در رقابت برای نمایش آن بودند، سرانجام به جشنواره کن رسید و سازنده سه‌گانه «پدرخوانده» فیلم جدید خود را در بخش مسابقه کن رونمایی خواهد کرد. 

 «مگالوپولیس» پروژه‌ای است که کاپولا برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ شروع به نوشتن آن کرد و با هزینه بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری ساخته شده که بخشی از آن با فروش بخش قابل توجهی از املاک او تامین شده است.

«مگالوپولیس» با دو ساعت و ۱۵ دقیقه مدت زمان داستان یک کلان شهر را پس از ویرانی تصادفی آن دنبال می کند، با دو دیدگاه رقیب؛ یکی از یک معمار ایده آلیست (آدام درایور)، دیگری از طرف شهردار عملگرا (جانکارلو اسپوزیتو).

در فیلم سینمایی «مگالوپولیس» بازیگران دیگری چون «فارست ویتاکر»، «ناتالی امانوئل»، «جان وویت»، «لارنس فیشبرن»، «اوبری پلازا»، «شیا لابوف»، «کلوئه فاینمن»، «کاترین هانتر» و «داستین هافمن»، «دی بی سوینی»، «تالیا شایر»، «جیسون شوارتزمن»، «جیمز رمار» و «جیانکارلو اسپوزیتو» مقابل دوربین رفته‌اند.

«آناهید نظریان»، «بری آزبورن» و «دارن دیمتر» تهیه‌کنندگان اجرایی این فیلم سینمایی هستند.

«فرانسیس فورد کاپولا» از بزرگترین فیلمسازان معاصر سینمای جهان است که از جمله افتخارات و جوایز سینمایی وی طی چهار دهه فیلم‌سازی می‌توان به جایزه‌ اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۱ برای «پاتون»، جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۳ برای «پدرخوانده»، جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال ‌۱۹۷۵ برای «پدرخوانده‌۲»، جایزه بفتا بهترین کارگردانی در سال ‌۱۹۷۸ برای «اینک آخرالزمان»، جایزه دوربین جشنواره برلین در سال ‌۱۹۹۱، جایزه نخل طلا و جایزه فیپرشی جشنواره کن در سال ‌۱۹۷۹ برای فیلم «اینک آخرالزمان»، جایزه نخل طلا و جایزه بهترین فیلم معنوی جشنواره کن در سال ۱۹۷۴ برای فیلم «مکالمه»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی در سال ۱۹۸۰ برای «اینک آخرالزمان»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه در سال ‌۱۹۷۳ برای «پدرخوانده»، جایزه ویژه پنجاهمین سال تأسیس جشنواره سن‌سباستین در سال ‌۲۰۰۲، شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز در سال ‌۱۹۹۲، جایزه صدف طلایی بهترین فیلم و جایزه فیپرشی جشنواره سن‌سباستین و ... اشاره کرد. 

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار می‌شود و امسال «گرتا گرویگ» کارگردان آمریکایی ریاست هیات داوران را بر عهده دارد و «جورج لوکاس» خالق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» و استودیو ژاپنی جیبلی هم با دریافت جایزه نخل طلای افتخاری مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکلیف جایزه بزرگ جشنواره شهرنما چه شد؟
  • الهام چرخنده به تئاتر برگشت
  • انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر «بچه‌های مسجد»
  • تران آن هونگ رییس داوران جشنواره فیلم شانگهای ۲۰۲۴ شد
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • تصمیمی برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه آزاد اتخاذ نشده است
  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری