Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل ایسکانیوز، پایگاه خبری المانیتور در گزارشی درباره تحرکات امارات عربی متحده در یمن و خلیج فارس نوشت، این کشور به نوعی دنبال تجزیه جنوب یمن است.

المانیتور نوشت: چندین احتمال و گمانه زنی درباره تصمیم ابوظبی برای کاهش نیروهای نظامی و حضور نظامی خود در جنوب یمن می‌توان عنوان کرد؛ یکی از مهم‌ترین آنها، افزایش بدنامی و عدم محبوبیت امارات به سبب مشارکت در یک جنگ منفور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است، کاهش اخیر ظاهرا به عنوان بخشی از «استراتژی استقرار مجدد» نیروهای نظامی امارات در خلیج فارس همزمان با افزایش تنشها بین ایران و آمریکا است. ابوظبی اصرار دارد که کاهش نیروهایش نتیجه طبیعی پیروزی‌های این کشور بر القاعده در شبه جزیره عرب و همچنین بر حوثی‌ها در یمن است... اما افزایش خشم عمومی از امارات به سبب حضور نظامی این کشور در جنوب یمن هم یکی از عوامل اصلی خروج نظامیان این کشور است.

المانیتور افزود: در ابتدا، این خشم ناشی از نقض گسترده حقوق بشر به دست شبه‌نظامیان مورد حمایت امارات در جنوب یمن بود. در اواخر ژانویه، مردم عدن در اعتراض به نقش «نیروهای کمربند امنیتی امارات» در ناپدید شدن غیرنظامی به خیابان‌ها ریختند. در ماه مارس اعتراضات در عدن، به خاطر قتل «رفعت دانبا» که یکی از شاهدان عینی تجاوز چند سرباز اماراتی به یک پسرنوجوان در سال 2018 بود، مجددا گسترده شد. این نوجوان یمنی بعد از شهادت علیه سربازان اماراتی، توسط نیروهای مورد حمایت امارات ربوده شد و با شلیک گلوله به قتل رسید.

طبق این گزارش، رفتار غیرمسئولانه مقامات اماراتی به این اعتراض‌ها و تلقی کردن ابوظبی به عنوان یک نیروی اشغالگر، موجب گستردگی تظاهرات ضداماراتی در سراسر جنوب یمن شد. در اواسط ژوئن، اعتراضاتی نیز در «شبوه» آغاز شد که بنرها و پلاکاردهایی علیه اشغالگری امارات در دست معترضان دیده شد. در ماه جولای نیز اعتراضاتی در جزیره مهم «سقطری» آغاز شد و مردم این منطقه از امارات به عنوان یک نیروی بی ثبات کننده در یمن یاد کردند. این تظاهرات بزرگترین تظاهرات تاریخ جزیره سقطری بود و علت آن نیز نفرت مردم جزیره از نیروهای کمربند امنیتی امارات بود.

در ادامه این گزارش آمده است، طی ماه‌های اخیر اختلافاتی نیز بین امارات و نیروهای تحت هدایت «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی یمن [که مقیم ریاض است] به وجود آمد. «مهران قباطی» یک روحانی برجسته سلفی اخیرا ابوظبی را به انجام کودتا علیه منصور هادی متهم کرد. این درحالی است که هدف اولیه ائتلاف سعودی از جنگ علیه یمن حمایت از منصور هادی و متحد کردن یمنی‌ها بود.

طبق این گزارش، درحالی که یمن پایگاهی حیاتی برای جاه‌طلبی‌های امارات در دریای سرخ و شاخ آفریقا شده است، ابوظبی تلاش می‌کند که چهره منفوری در بین مردم جنوب یمن نداشته باشد و شورای انتقالی جنوب [که ساخته دست ابوظبی است] بتواند کنترل خود را بر عدن حفظ کند. المانیتور میگوید، برای بازسازی چهره خود در جنوب یمن، امارات تلاش می‌کند با اتهاماتی که این کشور را به عنوان یک نیروی اشغالگری که می‌خواهد یمن را چند پاره کند مقابله کند. به صورت تاکتیکی، با کاهش نیروهای نظامی در جنوب، ابوظبی به دنبال آن است توجه خود را به سمت خودمختاری مناطق جنوبی یمن متمرکز کند.

المانیتور در ادامه افزود: همزمان با کاهش نیروها، تغییر استراتژی از «اول نظامی» به استراتژی «اول صلح»، امارات تلاش می‌کند از طریق مشارکت در روند صلح سازمان ملل حمایت مردمی را در جنوب یمن دوباره جلب کند. یک دیپلمات پیشین یمنی که در واشنگتن زندگی میکند به المانیتور گفته: «امارات احتمالا مایل است از مذاکرات سیاسی برای ایجاد یک کنفدراسیون شمال-جنوب که به جنوب یمن خودمختاری می‌دهد حمایت کند.»

براساس گزارش المانیتور، ابوظبی قصد دارد نیروهایش را با 52 هزار نیروی بومی جنوب یمن متشکل از 25 تا 35 یگان که توسط مشاوران اماراتی هدایت می‌شوند جایگزین کند.

سرهنگ «محمد سالم البوهر» فرمانده نیروهای ویژه شبوانی، یک گروه مسلح که توسط امارات آموزش دیده است، به المانیتور گفته که امارات طی ماههای اخیر حمایت خود را از شبه نظامیان مورد حمایتش در عدن، شبوان و حضرموت افزایش داده است.

المانیتور در پایان نوشت: کاهش نیروهای اماراتی را می‌توان به عنوان بخشی از نگرانی این کشور از وجهه ابوظبی در عرصه بین المللی دانست، به ویژه که بحران انسانی که ناشی از حملات نظامی ائتلاف سعودی علیه مردم یمن است روز به روز گسترده تر می‌شود. اما افزایش نفرت مردم جنوب یمن از امارات به دلیل حضور نظامی که از آن به عنوان اشغالگری نیز یاد می‌شود باعث تغییر سیاست نظامی این کشور به سمت سیاست دیپلماتیک شده است.

مداخله نظامی در یمن در ۲۵ مارس ۲۰۱۵ میلادی برابر ششم فروردین ۱۳۹۴ با حمله هوایی ائتلافی از کشورهای منطقه به رهبری عربستان سعودی به یمن با نام عملیات طوفان قاطعیت با هدف آنچه بازگرداندن دولت منصور هادی به قدرت خوانده شد آغاز شد.

حملات ائتلاف سعودی که مورد حمایت کامل کشورهای غربی قرار دارد تا کنون منجر به کشته شدن بیش از 50 هزار نفر شده است.

156 / 156 یمن یمن جنوبی امارات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: یمن یمن جنوبی امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۸۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات گفت: کشورهای ایران و امارات نقشی برجسته در مسیر کریدور شمال جنوب دارند و با تصمیمات راهبردی می توانند نقش بی بدیلی را در دستیابی به بازارهای شمال و جنوب برای خود رقم بزنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات در نشست این کمیسیون که صبح امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در ابوظبی برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست بعد از ۱۰ سال گفت: امیدواریم که این نشست سرآغازی بر رشد روابط اقتصادی دو کشور باشد.

بذرپاش با بیان این که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر توسعه روابط با کشورهای همسایه است، گفت: کشور امارات در این سیاست نقش ویژه و برجسته ای دارد.

وی در ادامه با اشاره به حجم مبادلات تجاری بیش از ۲۷ میلیارد دلاری ایران و امارات، توضیح داد: این که امارات در رتبه دوم شرکای تجاری ایران قرار دارد، امارات را به یک شریک راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است.

بذرپاش ادامه داد: از این رو ایران به رغم سنگ اندازی های بدخواهان، هیچ محدودیتی را برای گسترش روابط دو کشور و توسعه تجارت مشترک قائل نیست.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: کشورهای ایران و امارات نقشی برجسته در مسیر کریدور شمال جنوب دارند و با تصمیمات راهبردی می توانند نقش بی بدیلی را در دستیابی به بازارهای شمال و جنوب برای خود رقم بزنند.

بذرپاش ادامه داد: دسترسی به بازارهای روسیه و کشورهای آسیای میانه از طریق ایران و بالعکس دسترسی به بازارهای جنوب می تواند فرصت بسیار خوبی را برای توسعه روابط ترانزیتی بین دو کشور ایجاد کند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، موضوع بعدی توانمندی های جمهوری اسلامی ایران و شرکت های دانش بنیان در فناوری های نو و به ویژه در زمینه هوش مصنوعی است که می تواند زمینه ای مهم برای همکاری بین دو کشور باشد.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به این که در سال گذشته تجارت بین دو کشور ۲۷ میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ ترین شریک تجاری ما کشور امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای ما دارد و به همین دلیل فراهم سازی زیرساخت های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

بذرپاش ادامه داد: در حال حاضر حمل کالا بر اساس رویه کنوانسیون تیر از مبدا امارات متحده عربی به مقصد ترکیه از طریق بندر شهید باهنر و گمرک خروجی بازرگان با هدف اجرایی سازی این کنوانسیون از طریق گمرکات دریایی و توسعه ترانزیت دو کشور در جریان است.

وی با اشاره به ضرورت رفع محدودیت های ایجاد شده در بازرسی ها و ترخیص کالاها، به ویژه کالاهای فاسدشدنی و قرنطینه ای و تسهیل تشریفات اداری و بندری و لجستیکی در بنادر، گفت: باید در راستای کاهش این تشریفات غیرضروری که باعث افزایش صادرات بین دو کشور و کاهش هزینه های این امر می شود، گام برداشت.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حوزه فعالیت های هوایی و شرکت های هواپیمایی پرواز حدود ۳۲۰ پرواز در هفته، گواه حجم فعالیت های اقتصادی و گردشگری بین دو کشور است و امیدواریم در حوزه فعالیت های بندری و جاده ای نیز هر چه سریع تر به افق های تعریف شده دسترسی پیدا کنیم.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات تاکید کرد: موضوع رفع مشکلات بانکی از جمله افتتاح حساب برای اشخاص حقیقی و تجار ایرانی و تسهیل خدمات بانکی نیز که بر سر راه فعالین تجاری و اقتصادی دو کشور قرار دارد، باید یکی از زمینه های مورد بحث طرفین باشد.

وی گفت: در نشست های کارشناسی و مقدماتی نیز هیئت ایرانی و اماراتی توافقات خوبی بین طرف ها و شرکت ها و بخش های دولتی ایجاد شده است.

بذرپاش همچنین در خاتمه با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری های بخش انرژی بین دو کشور گفت: پیش تر نیز همکاری ها در زمینه انرژی مورد تاکید قرار داشت و در این اجلاس نیز به عنوان یکی از اهداف مهم تعیین شده که نیازمند تصمیماتی جدی در این بخش است.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق های بازرگانی دو کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت دو طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین دو کشور بود.

بذرپاش ادامه داد: مجموعاً با همه فشارهایی که کشور آمریکا ایجاد کرده که کشورهای منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهد، مانعی برای توسعه همکاری ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت های دو کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده ای و ریلی باید هم زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به کارگیری همه ظرفیت ها برای راه اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده کننده های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد
  • دیدار رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه امارات در ابوظبی
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • لاپید به امارات می‌رود
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات