Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@07:58:14 GMT

فرار ۳ میمون به جنگل‌های سیاهکل

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۵۸۹۱۱

فرار ۳ میمون به جنگل‌های سیاهکل

کافی است سری به فروشگاه‌های عرضه پرنده و حیوانات در رشت بزنیم و حیوانی سفارش بدهیم. این خواسته در کمتر از ۲ روز برآورده می‌شود. در این میان برخی از نگهداری حیوانات در مکان‌هایی با بدترین شکل خبر می‌دهند؛ حیواناتی که به قصد فروش غذا می‌خورند تا زنده بمانند، اما تا ماه‌ها اگر خریداری پیدا نشود در بدترین شرایط در قفس نگهداری می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسمت بد ماجرا آنجاست که برخی از این حیوانات غیر بومی هستند، در سنین کم خریداری می‌شوند و پس از این‌که بزرگ شدند، هیچ خریداری ندارند. به همین دلیل در طبیعت رها می‌شوند. آنها چون همه‌چیزخوار هستند، به خوردن گونه‌های حیوانی بومی روی می‌آورند یا به انسان‌ها حمله‌ور می‌شوند. خبر رسیده است که در روزهای اخیر گونه‌ای از میمون به نام بابون‌ها در جنگل‌های سیاهکل به برخی از محلی‌ها یا گردشگران حمله‌ور شده‌اند.

حمله میمون‌ها 

«رضا نصیری» اهل دیلمان به همشهری گفت: این اولین بار نیست که ما میمون‌ها را در این جنگل مشاهده می‌کنیم و یکی، ۲ سال قبل هم آنها را دیده بودیم. این حیوانات باید در جایی نگهداری و تغذیه شوند تا به افراد یا حیوانات دیگر آسیب نرسانند. «ساناز اقدامی» هم اهل لاهیجان بیان کرد: با خانواده به منطقه آبینام در سیاهکل رفته بودیم که مشاهده کردم ۲ میمون کنار جاده آمدند و وارد خودرو یک گردشگر شدند. آنها کار خاصی نداشتند و به نظر می‌رسید فقط گرسنه هستند، اما با صدای جیغ و فریاد سرنشینان خودرو، پای یکی از سرنشینان که خانم بود را گاز گرفتند. وی افزود: این حیوانات را باید به باغ وحش انتقال داد یا به مناطقی برد که بومی همان‌جا هستند. ضروری است با کسانی که اقدام به فروش این حیوانات می‌کنند هم برخورد شود.

قاچاق حیوانات و مشکلات موجود 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان سیاهکل به همشهری گفت: گزارش‌های مردمی حکایت از وجود ۲ یا ۳ قلاده میمون در حاشیه جاده آبینام داشت که به ۲ نفر حمله و آنها را راهی بیمارستان کردند. بلافاصله ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست این شهرستان، زنده‌گیری میمون‌ها را در دستور کار قرار دادند. «لطیف جواهردشتی» افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست با هماهنگی اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط‌زیست گیلان، برای زنده‌گیری و اقدامات حفاظتی به منطقه اعزام شدند. آنها حدود ۴۸ ساعت بعد از آن توانستند با اسلحه بیهوشی و قفس‌های مجهز یک قلاده را بگیرند و پس از آن به جست‌وجوی یک یا ۲ قلاده دیگر اقدام کردند. در این رابطه امنیت مسافران برای ما بسیار مهم بود و هشدار دادیم به این منطقه نیایند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان سیاهکل تصریح کرد: با توجه به این‌که این میمون‌ها جزو گونه بومی منطقه نیست، احتمال می‌رود توسط مسافران یا اشخاص دیگر در این محدوده رهاسازی شده باشند. وی افزود: تا زمانی که قاچاق حیوانات غیر بومی همچنان انجام می‌شود، شاهد بروز این مشکلات هستیم. باید با این کار مبارزه کرد، در غیر این صورت گونه‌های بومی ما دچار تهدید می‌شوند.

تهدید حیوانات بومی 

سال گذشته راکون که حیوانی همه‌چیزخوار و متعلق به قاره آمریکاست در تالاب انزلی دیده شد. پلنگ، گوزن، گراز و برخی پستانداران آبزی جزو حیوانات بومی این خطه هستند و مورد حمایت و توجه سازمان حفاظت محیط‌زیست استان قرار دارند. «رامین شیرعلی‌پور» فعال محیط‌زیست در این‌باره بیان کرد: حیوانات غیر بومی، حیوانات بومی را می‌خورند. حتی ممکن است به علت کمبود غذا به انسان‌ها حمله کنند. ورود این حیوانات غیر بومی به محل زندگی حیوانات بومی صدمه می‌زند، همچنین می‌تواند توازن و حیات آنها را با خطر مواجه کند و جایگاه اکولوژیک بسیاری از آنها را اشغال کند.

وی افزود: این حیوانات به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند و بعد از مدتی که بزرگ شدند، انسان‌ها به علت پرخاشگری‌هایشان آنها را در طبیعت رها می‌کنند. این غیر بومی‌ها  اگر جمعیتشان گسترش یابد، آسیب بیشتری به حیوانات بومی به‌ویژه آنهایی که جسته کوچک‌تری دارند می‌زنند. آزادسازی یا فرار این حیوانات و ورودشان به طبیعت می‌تواند فاجعه‌ای برای تنوع‌ زیستی رقم بزند یا موجب تداخل نژاد با حیوانات بومی و در نهایت انقراض آنها شود. به گفته این فعال محیط‌زیست، نوع برخورد افراد با این حیوانات هم مهم است. اگر با آنها بدرفتاری شود ممکن است حمله کنند و صدمات جدی به انسان وارد کنند.

کد خبر 449429 برچسب‌ها استان گیلان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۸۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)

 

 

 

مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط‌بانان با حضور و تلاش شبانه‌روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند. زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهرماه است و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.   حمزه عشوری امروز، پنجم اردیبهشت‌ماه درباره جزئیات ثبت این تصاویر اظهار کرد: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه با ارزش در استان گیلان است.   مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: مرال یا گوزن قرمز یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های استان گیلان است.   به نقل از روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گیلان، عشوری با بیان اینکه مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، تصریح کرد: امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط بانان با حضور و تلاش شبانه‌روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند. ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: یک گوزن در حال جویدن و بلعیدن یک مار (فیلم) جولان خرس‌های قهوه‌ای در البرز مرکزی (فیلم) بستن یک جاده برفی توسط گله‌ گوزن‌ ها (فیلم)

دیگر خبرها

  • اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)
  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • معاون شهردار تهران: دوره قبل مدیریت شهری زیست شبانه و نگهداری از حیوانات خانگی را ترویج می‌داد