Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@04:02:54 GMT

آفت سِنـَکچه بر سر مزارع کلزای کرمانشاه آورد؟

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۵۹۲۹۳

آفت سِنـَکچه بر سر مزارع کلزای کرمانشاه آورد؟

کلزا یکی از کشت‌هایی است که در سالهای اخیر با هدف رسیدن به خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی در برنامه‌های توسعه‌ای وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و استان کرمانشاه نیز در این مدت جزو استانهای موفق کشور در حوزه توسعه کشت این محصول بوده، بگونه ای که توسعه چشمگیر این کشت را در استان شاهد بوده‌ایم.
درصد روغن بالای کلزا، پاییزه بودن کشت و پایین بودن نیاز آبی از مزایای کشت کلزا است، ضمن اینکه این محصول موجب افزایش و پایداری تولید گندم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 شرایط آب و هوایی امسال استان کرمانشاه باعث شیوع آفتی به نام سنک در مزارع کلزای این استان شده که بیم آن می رود با شیوع این آفت کشاورزان دیگر تمایلی به کشت این محصول در سال زراعی آینده نداشته باشند و همین موضوع باعث کاهش سطح زیر کشت کلزای استان شود.
فرهاد شریفی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: آفت سِنـَک کلزا هر سال در مزارع کلزا بوده، اما شرایط برای اپیدمی و طغیانی شدن آن فراهم نشده  است. در حالیکه خشکی هوا در اردیبهشت ماه امسال و کاهش میزان بارندگی‌ها در این ماه و رسیدن آن به زیر 20 میلیمتر، شرایط را به سود این آفت رقم زد.
وی ادامه داد: آفت سنک یک آفت خشکی‌پسند است که همیشه اواخر زمان برداشت به سراغ مزارع کلزا می‌آید، اما امسال شرایط آب و هوایی خاص استان شرایط را برای طغیانی شدن این آفت در فصل برداشت فراهم کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: بلافاصله پس از این اینکه متوجه شیوع این آفت در مزارع کلزا شدیم، اقدام به سمپاشی تمام مزارع کلزای استان که شامل هفت هزار و 800 هکتار سطح قابل برداشت بود کردیم، به نحوی که برخی از مزارع دو، سه و بعضا بیش از چهار مرتبه علیه این آفت سم پاشی شدند.
وی با بیان اینکه به دلیل ارتفاع زیاد مزارع کلزا امکان کنترل کامل آفت به دلیل عدم دسترسی به بخش های پایینی گیاه فراهم نبود، تاکید کرد: اگر مبارزه با آفت سنک در مزارع کلزا انجام نمی شد، احتمالا میزان برداشت کلزا خیلی پایین می آمد.
وی با بیان اینکه آفت سنک بجز کرمانشاه استان های دیگر همچون همدان، ایلام، کردستان و آذربایجان ها را هم درگیر کرده، گفت: هیچ استانی به اندازه استان کرمانشاه مبارزه با این آفت را انجام نداده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه به کشاورزان توصیه کرد: حتما بعد از برداشت محصول از مزارع کلزا نسبت به سم پاشی و بعد شخم زدن عمیق زمین اقدام کنند تا این افت در سال بعد مزارع کلزا را تحت تاثیر قرار ندهد.
شریفی اضافه کرد: امسال کشت کلزا در استان کرمانشاه به دلایل دیگری مثل ماندابهای شدیدی که در اثر بارندگیهای ابتدای سال ایجاد شد و نیز آبگرفتگی مزارع کلزا در فروردین ماه و بروز سه بار سرمازدگی بهاره تحت تاثیر قرار گرفت.
شهریار قاسمی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز به خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته برای امسال پیش بینی می شد متوسط عملکرد مزارع کلزا در استان به 2.6 تن در هکتار برسد، اما این هدفگذاری محقق نشد و امسال تاکنون متوسط عملکرد کلزا در مزارع استان 1.55 تن در هکتار بوده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس اشاره ای هم به سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی جاری در استان کرمانشاه داشت و افزود: امسال یازده هزار و 400 هکتار از مزارع استان زیر کشت کلزا رفته بود که  سیل فروردین عملا هزار هکتار از مزارع کلزای استان را تخریب کرد، مابقی مزارع کلزا نیز در جریان سیل تحت تاثیر قرار گرفتند و در نهایت خشکی اردیبهشت ماه نیز مزارع کلزا را تحت تاثیر قرار داد.
قاسمی افزود: امسال در مجموع سطح قابل برداشت کلزا در استان کرمانشاه هفت هزار و 800 هکتار بود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: بر اساس برآوردهای ابتدایی پیش بینی می شد امسال میزان تولید کلزا در استان کرمانشاه حدود 26 هزار تن باشد که این برآوردها محقق نمی شود.

انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال زمین سازمان جهاد کشاورزی استان سیل شرایط آب و هوایی وزارت جهاد کشاورزی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۹۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو

علی چاله چاله رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به هشدار‌های هواشناسی جهت بارندگی‌های سنگین گفت : ضرورت دارد، کشاورزان استان جهت حفظ تولید مزارع غلات خود، مبارزه با زنگ زرد غلات را در شرایط آب و هوایی مناسب جدی بگیرند.

وی اضافه کرد: لازم است در شرایط آب و هوایی مناسب و با توجه به رطوبت مزارع ناشی از این بارندگی ها، مبارزه فوری با زنگ زرد و سایر بیماری‌های گیاهی در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدل در تمام مزارع در معرض خطر انجام شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: در مناطق سردسیر مانند دالاهو، کنگاور و سنقر نیز کشاورزان باید ضمن بازدید‌های دقیق، مزارع دیم متراکم و مزارع آبی در معرض خطر را سمپاشی کنند تا خطر طغیان و خسارت زنگ و سایر بیماری‌های گیاهی در استان در مراحل رشدی حساس گندم و جو مرتفع شود.

چاله چاله با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفات مزارع غلات گفت: کشاورزان استان علاوه بر مبارزه با زنگ زرد لابد برای افزایش محصول خود ضمن بازدید دقیق مزارع و رعایت مبارزه نرم با پوره سن غلات در مناطق گرمسیر و با سن مادر در مزارع مناطق معتدل و سردسیر استان را مورد توجه کامل قرار دهند.

وی از کشاورزان استان کرمانشاه خواست مبارزه محافظتی با برق زدگی نخود را در مزارع دارای آلودگی با جدیت دنبال کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برداشت بیش از ۴۶۰ تن کلزا از مزارع خرمشهر
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو