Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-30@14:12:41 GMT

مرکز رشد مسجد در حوزه کارآفرینی کلید خورد

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۵۹۶۹۸

مرکز رشد مسجد در حوزه کارآفرینی کلید خورد

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، برنامه " تابستان داغ " با موضوع "طرحها و برنامه های تابستانه" با حضور حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی ، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت الاسلام ارزانی در آغاز به تشریح سابقه کانون های مساجد پرداخت و عنوان کرد : در ۱۸ اسفند سال ۷۱ مصوبه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ایجاد کانون هایی در مدارس تصویب شد تا در حوزه های نمایش فیلم ، کتاب خوانی و هنری مانند خیاطی و گلدوزی فعالیت کنند و کودکان و نوجوان را به خود جذب کنند. 

وی اضافه کرد: در حال حاضر در حدود ۲۵هزار کانون در اقصی نقاط ایران وجود دارد که ۱۲ هزار عدد از آن مربوط به روستا و مابقی به حوزه شهری مرتبط هستند. همچنین ۲میلیون و ۱۰۰ هزار نفر به عنوان اعضای کانون های مساجد شناخته و در سامانه ثبت شده اند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور درباره وظایف کانون های مساجد عنوان کرد : کانون ها باید در حوزه فعالیت های فرهنگی و هنری ورود پیدا کنند و از طریق دریچه هنر و با ظرفیت و قابلیت های این حوزه برای جذب کودکان و نوجوانان قدم بردارند.

حجت الاسلام ارزانی دلایل کاهش حضور مردم در مساجد نسبت به سال های نخست انقلاب را تشریح کرد و گفت: نگاهی که در ابتدای انقلاب وجود داشت این بود که برنامه های مختلف با کارکردهای مختلف در مسجد ساماندهی شود به همین دلیل مساجد محل اعزام نیرو به جبهه نیز بود و بسیاری از فعالیت ها و توزیع اجناس برای مناطق جنگی در این مکان صورت می گرفت. 

وی ادامه داد: در گذشته اغلب کلاس های عقیدتی و فرهنگی در مسجد تشکیل می شد .یعنی مسجد با نیازهای مردم عجین شده بود و شخص برای تامین نیاز خود به مسجد می آمد. به تدریج نهادهایی در کنار مسجد ایجاد شد که برخی از کارکردهای مسجد را پاسخ می داد و دیگر نیازی نبود فرد به مسجد مراجعه کند و به آرامی جدایی میان مردم و مسجد اتفاق افتاد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشکیل شورای عالی سیاستگذاری کانون های مساجد اشاره کرد و گفت : تمام افرادی که در مساجد فعالیت می کنند اعم از مرکز رسیدگی به امور مساجد ، ائمه جمعه و حوزه علمیه کشور ، ببسیج مستضعفان ، شورای عالی انقلاب فرهنگی ، سه نفر از وزرا ، سازمان تبلیغات اسلامی و اوقاف ، در این شورا عضو هستند که با تشکیل جلسات متعدد در خصوص نحوه عملکرد کانون ها همفکری می کنند.

حجت الاسلام ارزانی فعالیت های کانون مساجد را برشمرد و عنوان کرد : شاخص ترین عرصه در حوزه محتوایی قرآن و عترت است که شامل فعالیت های اجتماعی ، شبکه سازی و فضای مجازی ، فعالیت های هنری ، کتاب و کتابخوانی و آموزش و توانمند سازی می باشد.

وی با بیان اینکه اهمیت شبکه سازی و ساماندهی کانون ها سبب ایجاد معاونتی با همین نام شده است ، عنوان کرد : معاونت شبکه سازی کانون، در بستر فضای مجازی سامانه ای را جهت ثبت نام کانون های کشور ایجاد کرده است که می توان آن را یکی از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی دانست که نمونه آن در هیچ یک از کشورها دیده نمی شود.

دبیر ستاد روستا و عشایر وزارت ارشاد در بخش دیگری از مصاحبه با رادیو گفت و گو ، به ایجاد مرکز رشد مسجد اشاره کرد و گفت : این مرکز در حوزه کارآفرینی کلید می خورد و نه فقط در قالب ایده شغل و استارت آپ، بلکه برای تبدیل به هسته فناورانه و رشد در زمینه اشتغال حرکت می کند. 

حجت الاسلام ارزانی گفت: در این راستا طرح های نوآورانه و خلاقانه هر استان در سامانه سحاب بارگزاری می شود و کانون به نسبت اعتبار مورد نیاز طرح های ارائه شده منابع مالی جهت انجام طرح تخصیص می دهد به طوری که طرح های زیر پنج میلیون تومان در استان و بالای این مبلغ در مرکز کانون اعطا می شود. 

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در خصوص فعالیت های این نهاد برای اوقات فراغت اظهار کرد: کانون در سال جاری برای اوقات فراغت متفاوت تر ظاهر شده و مدل "پایتخت فهما" (فرهنگ و هنر مساجد ایران ) را تعریف کرده است که در ۴ عرصه محله محوری ، خانه بنیانی ، مسجد پایه و نشاط اجتماعی و در حوزه فعالیت های فرهنگی و هنری میان مساجد رقابت ایجاد می کند.

وی افزود: فعالیت کانون درعرصه قرآن و عترت شامل فعالیت های حفظ ، روخوانی ، تفسیر ، نهج البلاغه ، طرح ۱۴۵۳ ، صحیفه سجادیه است و در عرصه هنر سرود ، نمایش مسجدی ، خیاطی ، نقاشی ، صنایع دستی مداحی ، تولیدات هنری ، تئاتر، قصه گویی، تواشیح ، داستان و فیلم نامه نویسی، تصویر سازی ، کاریکاتور و پرده خوانی را در برمی گیرد.

حجت الاسلام ارزانی در پایان عنوان کرد: تعداد مساجد در حدود ۷۰ هزار و تعداد کانون ها ۲۵ هزار است یعنی کانون ها در همه مساجد فعال نیستند و قرار شد کاردانی رشته "خادمی مسجد" در دانشگاه پایه گذاری شود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۹۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز رشد کودک و نوجوان حوزه هنری، نخستین رویداد از سلسله رویدادهای باغ هنر با عنوان «امید فردا» و «تصویر یک پایان» امروز ۱۰ اردیبهشت ماه در تالار سوره،‌ تماشاخانه مهر و ساختمان مرکز رشد حوزه هنری کار خود را آغاز کرد.

چهل و دومین جشنواره فرهنگی هنری «امید فردا» رویدادی از مرکز رشد کودک و نوجوان حوزه هنری است که روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ویژه دانش‌ آموزان پسر و روزهای ۱۲، ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ویژه دانش آموزان دختر، برگزار می‌شود.

در جشنواره «امید فردا» حوزه هنری انقلاب اسلامی میزبان بیش از ۵ هزار دانش آموز خواهد بود و دانش آموزان در سالن‌های سوره (بخش سرود)، سالن ماه (تئاتر عروسکی)، سالن مهر (تئاتر صحنه ای)، پلاتو رشد (نقالی و قصه گویی)، ساختمان امیرحسین فردی (نمایش نامه‌خوانی) به اجرا و رقابت می‌پردازند.

این جشنواره فرهنگی، هنری به سنت هر ساله، با هدف ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و شناسایی استعدادها و توانمندی های هنری دانش‌آموزان سراسر کشور، در رشته‌های گوناگون فرهنگی هنری در ۲ بخش حضوری و مجازی در تمامی مدارس کشور برگزار می‌شود.

رویداد «امید فردا» با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران (معاونت پرورشی و فرهنگی) برگزار می‌شود و داوری بخش استانی این جشنواره در حوزه هنرهای نمایشی (تئاتر صحنه‌ای و عروسکی، نمایشنامه خوانی، ‌سرود، ‌نقالی، قصه‌گویی و لالایی) را نیز بر عهده دارد.

در رویداد دیگر یعنی «تصویر یک پایان» نیز جمعی از هنرمندان و تصویرگران نوجوان با موضوع پیروزی فلسطین، قدرت پوشالی اسراییل و ایران مقتدر به تولید اثر می پردازند. این رویداد نیز با حضور جمعی از علاقه مندان به حوزه گرافیک و تصویرسازی در قالب تصویرسازی با هوش مصنوعی، پوستر و تولید داستان مصور کار خود را آغاز کردند.

شرکت کنندگان این رویداد دانش آموزان متوسطه اول و دوم از رشته های مختلف هستند که تجربه تولید اثر هنری در قالب های گفته شده را داشته و حداقل یک تا سه اثر را در سامانه رویداد، ثبت کرده اند.

رویداد «تصویر یک پایان» روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ویژه نوجوانان پسر و ۱۲، ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ویژه نوجوانان دختر در رده سنی ۱۴ تا ۱۸ سال در مرکز رشد حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

آثار این دانش آموزان پس از فرآیند شناسایی و استعدادیابی توسط کارشناسان به رویداد راه پیدا می‌کنند و بعد از تولید محتوا در ۲ روز ضمن توانمند شدن در حوزه های مورد نظر و بهره گیری از راهنمایی مربی های متخصص و حضور در کارگاه های محتوایی به رقابت خواهند پرداخت و در پایان رویداد به آثار هنری منتخب اعتبار می‌بخشند.

کد خبر 6091818

دیگر خبرها

  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی