Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@04:37:34 GMT

زیان‌هایی که گیاه خواری به بدن می‌رساند!

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۱۰۶۲

زیان‌هایی که گیاه خواری به بدن می‌رساند!

تامین پروتئین‌های موجود در گوشت از نیازهای اساسی بدن انسان به خصوص کودکان در حال رشد و نوجوانان در سن بلوغ است.

به گزارش مشرق، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: جایگزینی کاملی برای گوشت وجود ندارد و نمی‌توان گوشت را به طور کامل از سبد غذایی حذف کرد.

‌نسرین علیزاده  با اشاره به افزایش قیمت گوشت و فرآورده‌های گوشتی و کاهش توان خرید مردم برای این محصولات، افزود: تامین پروتئین‌های موجود در گوشت از نیازهای اساسی بدن انسان به خصوص کودکان در حال رشد و نوجوانان در سن بلوغ است که با توجه به افزایش قیمت مرغ و گوشت باید جایگزینی برای آن درنظر گرفت تا نیاز بدن تا حدی تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: چگونه میل به شیرینی را کم کنیم؟ افزایش طول عمر با مصرف این غذاها

وی ادامه داد: برای جایگزینی آن می‌توان از حبوبات، غلات، تخم مرغ و... استفاده کرد که البته حبوبات هم به طور کامل جایگزین مناسبی نیست، زیرا پروتئین‌های حیوانی دارای ۱۰۰ درصد از اسید آمینه‌های ضروری مورد نیاز بدن است که در مورد حبوبات اینطور نیست.

علیزاده در پاسخ به این سوال که آیا صرفا گیاهخوار بودن به نفع بدن است؟ گفت: به طور قطع خیر، صرفا گیاهخوار بودن سبب تامین نشدن بخشی از نیازهای اساسی بدن می‌شود، به طور مثال در گیاه‌خواری، شیر حذف شده که موجب کمبود کلسیم می‌شود.

وی تصریح کرد: عامل دیگر رابطه میان میزان مصرف و درصد جذب مواد مورد نیاز است، مثلا یک لیوان شیر ۳۰ درصد از نیاز روزانه انسان را به کلسیم تامین می‌کند، اما برای تامین همین مقدار کلسیم از کلم بروکلی که یک فرآورده گیاهی و دارای کلسیم است باید یک کیلو کلم بروکلی مصرف شود که چنین مسئله‌ای تقریبا امکان ناپذیر است.

وی در پایان افزود: فرآورده‌های گوشتی دارای پروتئین، اسید آمینه‌های ضروری و املاح مورد نیاز بدن است و نباید از رژیم غذایی حذف شود، همچنین مصرف میوه و سبزی به صورت روزانه مورد توصیه کارشناسان تغذیه است.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی گیاهخواری تغذیه سالم سلامت مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۱۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود

محمد رضا حاجی رضا به مناسبت روز جهانی قنات (نهم اردیبهشت ماه)،گفت: وجود قنات برای استانی همچون قم که با محدودیت‌های زیادی در تامین آب مواجه است، میراث بسیار گرانبهایی است و ما بر این اساس حفاظت و نگهداری از این منبع آبی ارزشمند را وظیفه‌ای مهم برای خود می‌دانیم.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: هر سال تلاش می‌کنیم تا با درنظر گرفتن اعتبارات مالی لازم و تامین امکانات مورد نیاز حجم قابل توجهی از قنات‌های قم را در مناطق مختلف استان مرمت و بازسازی کنیم تا عموم مردم و به خصوص فعالان بخش کشاورزی بتوانند از آن برای تامین آب مورد نیاز خود استفاده کنند.

او ادامه داد: در همین راستا طی ۲ سال گذشته با تلاش صورت گرفته در دولت سیزدهم بیش‌از ۳۰ کیلومتر از قنات‌ها در مناطق مختلف استان قم مرمت و بازسازی شد و ما تلاش می‌کنیم در سال جدید با همراهی کشاورزان استان این برنامه مهم را با سرعت و در وسعت بیشتری دنبال کنیم.

بیش از ۹۰۰ رشته قنات در مناطق مختلف قم موجود است که از آنها به عنوان یکی از مهمترین شریان‌های حیاتی تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی استان یاد می‌شود.

مرمت و لایروبی قنوات قم موجب استفاده مناسب و هرچه بهتر از این منابع مهم تامین آب استان می‌شود که در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی قم بر اساس سیاست‌های دولت، برنامه احیا و مرمت قنوات را با مشارکت کشاورزان به جد دنبال می‌کند.

لازم به ذکر است خشکسالی‌های اخیر بر روی وضعیت ناپایداری قنوات استان قم تاثیر مستقیم داشته و موجب نقصان آبدهی آنان شده‌است، به همین دلیل بسیار اهمیت دارد تا فعالیت‌های مرتبط با مرمت و احیا این سازه‌های آبی به سرعت انجام و قنوات برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان حفظ شود.

به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم طی ۲ سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) بالغ بر ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یک‌هزار و ۲۹۱ نفر در قم به‌بهره‌برداری رسیده‌است.

این میزان سرمایه‌گذاری و افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.

گفتنی‌است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • تامین گوشت گرم در استان یزد
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»